Last news in Fakti

22 Юни, 2022 16:01 644 19

Денков: Не виждам позитиви за страната ни от нови избори

  • николай денков-
  • нови избори-
  • правителство

Той не изключи вероятността да се стигне и до формирането на ново правителство в рамките на този парламент, но подчерта, че много зависи каква ще бъде целта на този кабинет

Денков: Не виждам позитиви за страната ни от нови избори - 1
Снимка: БГНЕС

"Отиването на избори в този момент ще има негативни последствия, а не позитиви за страната ни", заяви в Пловдив министърът на образованието Николай Денков.

Според него, ако вотът на недоверие тази вечер успее, може да се стигне до забавянето на много законови промени, от които зависи получаването на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. По думите на проф. Денков правителството е готово за всички варианти, но при падане на кабинета трябва да се обсъжда спешно как ще се управлява България.

"Най-важното е да продължат усилията за промяна на начина, по който функционира държавата. При евентуални нови избори не виждам как ще се получи по-устойчива и по-конструктивна структура. Ако сега влезем в избори, бъдещият парламент ще е още по-фрагментиран, а структурата на управление ще е още по-неустойчива", добави проф. Николай Денков.

Той не изключи вероятността да се стигне и до формирането на ново правителство в рамките на този парламент, но подчерта, че много зависи каква ще бъде целта на този кабинет.

"Ако целта е да се върнем към предишни практики, към предишни упражнения на властта, лично аз бих го смятал за вредно за България. Ако продължим, научавайки си уроците да променяме средата, да променяме законите, така че да има правова държава, да бъдат и хората, и малкия и средния бизнес по-уверени в това, което могат да направят, за да се развият, и хората да бъдат по-спокойни, че държавата има грижа за тях – заплати, пенсии, всичко, което виждате, че се опитваме да променим, макар и с много трудности през тези години. Това има смисъл. Няма значение името на премиера, няма значение кой е конкретният министър. Важното е, че България трябва да бъде променена и това се опитваме да направим", каза още образователният министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 2 Отговор
    Ти да ,аз обаче виждам.
  • 2 Зара

    16 0 Отговор
    Денков,къде са скобите от задачите по математика?!
  • 3 Хахаха

    10 3 Отговор
    Позитивното е, че ще изчезнат или намалят криминалните и предателски мутри от ГЕРБ и ПП

    Коментиран от #11, #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 аха

    11 0 Отговор
    и как ще прокарате закон с това правителство бе кретеноидче? Или това не е важно. Важното е да се лапа в министерствата.
  • 6 Много интересно

    10 2 Отговор
    Народът иска избори и вижда инфлация по 36% на храни, ток, газ, води, бензин. Само нашите политици им розово зрението. Да им намалим заплатите на една средна викам, без привилегии, и безплатни лечения и КУфтета. Съвсем напуснахте Слънчевата Система. Народът се гърчи, оно си свиРка на тамбура.

    Коментиран от #12

  • 7 СТРАААААХ

    8 1 Отговор
    щото при нови избори чегъртачите ще се върнат обратно на старата си работа в Кранада да чегъртат засъхнали курешки по канадските тоалетни
  • 8 Месара

    7 1 Отговор
    Никой не иска да изпусне кокала… а Денков да каже дале пробвал Лена преди Кирете, че баджанаците стахте много…
  • 9 мироглед

    5 1 Отговор
    Естествено, че не ги виждаш! Нали си министър от Новата мафия!
  • 10 По добре спри да учиш децата ни

    0 4 Отговор
    на руски военни песни още в детската градина!
  • 11 Защо реши, че ГЕРБ ще получат малко

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    гласове на едни предстоящи избори. Нали не мислиш, че всички ще гласуват за любимото ти Възраждане все пак. Поне половината от гласовете на ИТН ще се прелеят във Възраждане. Но и това да се случи нищо няма да се спечели, защото никой няма да иска да се коалира с тях със сигурност в един бъдещ парламент и пак ще са в опозиция. От едни скорошни избори ГЕРБ едва ли ще загубят подкрепа, а да си мислиш, че Копейкин ще оправи държавата в тази сложна ситуация, когато светът е раздиран от кризи и има война в Европа съвсем недалеч от нас е доказателство, че разсъждаваш изключително погрешно. ПП загубиха подкрепа точно защото управляват в толкова трудни времена. Който и да беше на тяхно място в момента нямаше да ти се хареса, защото цените щяха да са абсолютно същите като сега. ГЕРБ са в изгодна ситуация, защото не са във властта, а са в опозиция. При едни избори ще бъде изключително сложно да се създаде стабилна коалиция. ИТН може да се каже, че се самоизчегъртаха от политиката. И да прескочат 4%бариера никога няма да спечелят същите гласове като на предишните избори. Това е повече от сигурно. Има много голяма вероятност електоратът на ПП да се обедини и да не намалее именно, защото има доста хора, които не искат ГЕРБ да се върне във властта. Така че бившият електорат на ИТН най-вероятно ще се разпредели между Възраждане, новата партия на Янев и дори ПП. Така че въобще не виждам какво толкова се радваш. Възраждане с кого си мислиш, че може да се коалира, за да упра
  • 12 И с какво изборите ще намалят инфлацията

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Много интересно":

    а и ще свалят цените? Едни избори у нас край на войната ли ще сложат? То бива тъпи разсъждения ама... Да не би да си мислите, че ако да речем ГЕРБ бяха на власт в момента цените на стоките и инфлацията щяха да са различни. Или, че ако Копейкин беше на власт Путин едва ли не щеше да ни пусне безплатен газ и петрол. Може ли да сте толкова заблудени?!!! Не съм гласувал за ПП на последните избори, но ако скоро има нови избори сигурно за тях ще гласувам. Защото не виждам никаква алтернатива.

    Коментиран от #18

  • 13 стоян

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    До 3 ком -познах ли че си кумунисче прехвърлило се при купейкин с къщата от субсидиите
  • 14 Какви ще са

    3 1 Отговор
    позитивите за страната от това правителство?

    Коментиран от #15

  • 15 А даваш ли си сметка, че следващото

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Какви ще са":

    няма да е с нищо по-добро. Само ще се вкараме в изборна спирала и пак ще ходим няколко пъти на избори. А пореден служебен кабинет на Радев какво ли би променил наистина? Цените ли ще свали, инфлацията ли? Хайде стига илюзии. Ситуацията е толкова сложна, кризите са толкова много, че никой реално не се натиска толкова много да управлява точно сега и падне ли това правителство редовно такова едва ли ще видим скоро.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Не прави хората на глупави.

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "И с какво изборите ще намалят инфлацията":

    Това правителство трябва да се маха час по - скоро заради антибългарската си политика, в угода на чужди интереси.Няма да спрат войната в укрия. Никой не си въобразява, че това от нас зависи. Но България трябва да вземе твърд неутралитет по темата. Вина на това правителство е прекъсването на договорите, подписани за много по - евтин газ и горива, и високата инфлация в следствие на тези, престъпни действия, пак в угода на чуждите държави. Негова вина е отварянето на биохимическалаборатория за експерименти във ВМА и Носачево. Имат още много грехове, но венеца на цялата му престъпна дейност е подготовката за предателското пускане на маклайците за преговорите за присъединяване към ес, без да изпълнят нито една точка от споразумението ни с тях. Тея не само трябва да бъдат отстранени от държавата като тумурно образувание, но и да бъдат съдени, и осъдени за престъпленията си.
  • 19 Я като си толкова умен

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "А даваш ли си сметка, че следващото":

    кажи, защо ядеш като знаеш, че пак ще огладнееш?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове