Last news in Fakti

22 Юни, 2022 16:43 1 648 32

Настимир Ананиев: Новата коалиция пак в действие-скри Генчовска, за да не отговаря на въпроси

  • настимир ананиев-
  • нова коалиция-
  • теодора генчовска-
  • скри-
  • въпроси

Има много въпроси по документите, на които тя трябва да отговори. И трябваше да отговори пред всички български граждани, а не новата коалиция да я крие от отговорите, които трябва да се чуят, защото българският интерес трябва да бъде защитен

Настимир Ананиев: Новата коалиция пак в действие-скри Генчовска, за да не отговаря на въпроси - 1
Снимка: bTV

Това, което видяхме днес сутринта в зала, видяхме и тук на комисия. Сутринта беше провален кворумът, за да не може да бъде избран нов председател. Видяхме новата коалиция отново в действие. Не мога да разбера защо министър Генчовска беше скрита, имайки предвид, че тя е член на Министерски съвет. Това заяви депутатът от ПП Настимир Ананиев, след като заседанието на външна комисия, на което трябваше да бъде обсъдено Френското предложение за РСМ, претърпя провал.

„И ГЕРБ, и ДПС казаха: „Искаме от Министерски съвет“. Имаме представител на комисията от Министерски съвет. Те отказаха да бъде чута. Не видях какво спечелиха от криенето на Генчовска. Има много въпроси по документите, на които тя трябва да отговори. И трябваше да отговори пред всички български граждани, а не новата коалиция да я крие от отговорите, които трябва да се чуят, защото българският интерес трябва да бъде защитен. Чухме от Борисов, че иска бързо сваляне на ветото за Македония. Аз нищо не чух за условията, които искаме да влязат и защитят българския интерес. Трябва българските условия да бъдат защитени, за което сме се преборили, но новото мнозинство има друг план. Това беше саботаж“, подчерта той, цитиран от novini.bg.
Дискусията, която искахме да проведем и да бъде чута от всички граждани по така важната ни тема, не можа да се състои. Ще свикаме извънредно заседание, ще уточним точно кога, за да бъде проведена тази дискусия. Искахме да чуем мнението, анализа и професионалната извършена работа до момента от министър Генчовска и нейния екип. Искахме да чуем професионално представяне на всички приоритети до момента, които са по целия пакет. Имахме въпроси от технически характер, които не ни бяха обяснени“ заяви от своя страна председателят на външна комисия Венцислава Любенова.

Христо Иванов от ДБ изрази съжаление и разочарование, че външният министър в оставка Теодора Генчовска не отговаря на въпроси. „ГЕРБ, които по принцип твърдят, че подкрепят да се възползваме от предложението на Френското председателство и да надградим, докъдето е възможно, осуетиха. Беше много важно да видим как върви преговорният процес. Имаме един проект. Да видим как той може да се подобри. Да видим какво мислят министър Генчовска и нейният екип, че може да се постигне като подобряване“, каза той.
Според него, ако изпуснем предложението на Френското председателство за РСМ, това ще е национално предателство. „Искам да попитам ГЕРБ дали подкрепят, защото искат да намерим най-доброто решение, или имитират подкрепа, надявайки се чрез процедурни ходове изобщо да не може да се стигне до решение, защото ние носим отговорност за това да се възползваме от протегнатата от Франция ръка“, добави Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    20 19 Отговор
    Тази Ганчовска и за домоуправител на вход не става !!!

    Коментиран от #5, #11

  • 2 Последния Софиянец

    23 7 Отговор
    Най големия продажник!
  • 3 Делю Хайдутин

    22 8 Отговор
    Не ви ли се струва че бързат да приемат френското предложение без да разберем че ни извозват?

    Коментиран от #21

  • 4 Стига лъга нещастнико

    20 15 Отговор
    Много си гнусен и мазеен лъжец! Кворум нямаше, за да не набутате набързо старият закон за КПКОНПИ и да овладеете институцията в полза на прокопиев!
  • 5 ПРАВИЛНО

    12 13 Отговор

    До коментар #1 от "истина е":

    ТЯ СИ Е ЗА КРИЕНЕ.ДЕЦАТА СЪНУВАТ КОШМАРИ КАТО Я ПОКАЖАТ ВЕЧЕР
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гражданин

    31 13 Отговор
    Този настимир ако го сложат на детектор на лъжата ще изпуши веднага апарата. А ако го сложат и на тъпомер ще пръсне скалата. Такива непочтени хора са лицето с което така наречената Промяна отиде на избори и влезна в НС. Не мерси!

    Коментиран от #28

  • 8 Г парад

    22 10 Отговор
    Този още не е изтрезнял от ге.. парада.

    Коментиран от #12

  • 9 Анализатор

    16 5 Отговор
    Краварогъзолизец !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Прокуратура

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "истина е":

    Тогава Лена да направят такава. Ама като домоуправител няма да вземе 15 000 лв. Сега Кирчо и Лена са дадени на КОМПИ и прокуратурата. Кирчо стяга багажа за Канада.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 На Радев Министърката

    1 5 Отговор
    Още до Захариева не е сведено от Бойко, че губим и правото на вето и ще ни разглеждат като съботьори и мафиоти.
  • 17 Рейгън

    3 11 Отговор
    рашаги, яд ли ви е че си легате с мазните лелки до вас, а не с Лена
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Айде стига вече

    13 2 Отговор
    Много говорите, малко вършите.
    Ако не се поправите скоро, може поправителен да не ви дочака. Айде писна ни от караници и прехвърляне на топката. Искаме работа и решения, не празни приказки. Имайте мярка. Не ви и срам, 240 хрантутници.
  • 20 Българка

    6 11 Отговор
    Новата коалиция на превратаджиите имат спусната задача да рушат, саботират и върнат мафията отново на власт.
    Очевидно беше, че Борисов подлага динена кора на правителството. Уж обещава подкрепа за френското предложение и в същото време негова Захариева иска прекратява заседанието на комисията и да не се изслушва Генчовска

    Коментиран от #31

  • 21 Вергина

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    Абсолютно така изглежда. Карадайъ по спешност отиде в Брюксел, тази я покриха, за вота може и да няма кворум изобщо. Това не е фатално. Фатално е, че политиците ни редовно изпитват най-голям страх да не се изложат пред чужденците и още не могат да разберат, че шутът винаги им го нанася българския народ. Ниско самочувствие ли, алчност ли, не знам. Започвам да си мисля, че проф. Христов е прав (отново) че към есента не е зле да се готвим и ние за война.
  • 22 Стара чанта

    12 0 Отговор
    НастиКирчо, не е зле повечето от сбирщината, наричаща се политици да помислят за някаква скромна хранителна диета ?! Иначе все повече заприличвате на шопарите на леля Гинка ...

    Коментиран от #32

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 коалиции и интереси

    4 1 Отговор
    Утре вие ще сте коалиция с ГЕРБ по Македонския въпрос! Старата и новата мафия на България!
  • 26 По Конституция

    3 1 Отговор
    Законодателната инициатива е на правителството и на народните представители. Министерският съвет трябва да внесе предложение в комисията. Министърът не може сам да направи това. Кирчо и Настимирчо да четат законите, че много прегрешения вече сътвориха.
  • 27 Един друг

    1 4 Отговор
    То тая Генчовска говори като малоумна .Ходи и контактува с учени хора от Европа-срам.

    Коментиран от #30

  • 28 Хохохо

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    Тъпомера беше само един и тиквата го пръсна отдавна.
  • 29 зъл пророк

    2 0 Отговор
    Фон дер Лайена им сви сърмите набързо и те се стегнаха за РСМ. И на нея не й е лесно, все пак Германия е губеща страна от ВСВ и оттогава й светят от зад океана.
  • 30 даааааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Един друг":

    И кой го казва това? Счупитъпомера ли?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Наблюдавал

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Стара чанта":

    2/3 от така наречените "народни избраници" са на угояване, на държавна издръжка!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол