Last news in Fakti

23 Юни, 2022 05:18 2 138 34

Асен Василев: "План Б" е да отидем на избори и да ги спечелим отново

  • асен василев-
  • правителство-
  • оставка-
  • избори-
  • министър

Ще подобрим резултата ни от предния път, убеден е финансовият министър в оставка

Асен Василев: "План Б" е да отидем на избори и да ги спечелим отново - 1
Снимка: БНТ

"Не бях изненадан. Това беше предварително обявеният развой на събитията".

Така вицепремиерът в оставка Асен Василев коментира вота на недоверие в предаването "След вота" по БНТ.

"План Б" на "Продължаваме промяната" е да отидат на избори и да ги спечелят отново. Василев смята, че дори ще подобрят резултата си от последния път, защото българският народ е видял много ясен избор.

"Изборът е да продължим да живеем както досега, със същите хора, по същия начин, който ни направи най-бедната държава с най-големи неравенства в ЕС или да живеем по един нормален европейски начин. Другото, което хората видяха и което изплаши най-много ДПС и ГЕРБ е, че има алтернатива и тази алтернатива днес беше на три гласа от успеха. В следващия парламент тази алтернатива ще има мнозинство".

Въпреки това "Продължаваме промяната" ще се опитат да съберат ново мнозинство в рамките на настоящия парламент, като номиниран за премиер отново ще бъде Кирил Петков.

Ако в този парламент се събере мнозинство за такава политика, при която "средствата стигат до гражданите, а не до чекмеджетата", може и да се сформира кабинет, включително между "новата четворна коалиция", каза Асен Василев.

"Те бламираха избора за председател на НС, след като отстраниха Никола Минчев, очевидно нямат кандидат за позицията. Те очевидно нямат намерение да правят нов кабинет, което мисля, че е добре за България".

Ако няма мнозинство за това парите да не стигат до шкафчетата, този парламент ще е вреден за страната, коментира още Василев.

"По-добре е да се отиде на избори и гражданите ясно да кажат: искаме да подкрепим политиката, която ГЕРБ провеждаше в последните 15 години в полза на това няколко избрани фирми да получават милиардни договори, а всичко друго да бъде на втори план или политиката, която ние започнахме да провеждаме и за която ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ни атакуват".

По думите му ИТН са напуснали коалицията след като са били поставени пред решение дали милиардите да отидат при пенсионерите или при строителните фирми на ГЕРБ и са избрали второто.

"Това са парите на българските данъкоплатци. Ние имаме много ясен избор тези пари къде да отидат. Няма проблем те да отидат за строителство, но има проблеми те да отидат ца строителство където при 80% от договорите са прикрити основни ремонти, тези ремонти са без гаранции, на тройни цени".

Василев заяви, че за шест месеца регионалното министерство е трябвало да организира нови процедури и да избере нови изпълнители, но това не е свършено.

При добра организация осем дни ще стигнат за приемане на актуализацията на бюджета, каза още Василев. Няма как обаче да се гласува само социалната част на бюджета, без се гласува и основният.

"Примерно - гласувате бюджета на ДОО - там е описано по какъв начин се променят пенсиите. Трябва да гласувате и централния бюджет, защото там са средствата, с които тези пенсии трябва да бъдат изплатени. Могат да кажат, е гласуват само пенсиите в централния бюджет, а останалите антикризисни мерки не ги гласуват", уточни Василев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агата Кристи

    68 12 Отговор
    "Да отидем на избори и отново да ги спечелим" - ЗАЯВИ ГЛАВНИЯ супоДУХАЧ на републиката.
  • 2 5577

    72 9 Отговор
    Защо? За където добре се справяте ли. До тук и никой не ви хвали. Само вие. Царят е гол мога да ви кажа. За изринване сте. Защо да ви избираме пак. Две години Кирчо е в министерствата и освен каши друго не е забъркал. И сега пак да го изберем. Защо защото няма друг ли. И преди 2години бяхме на изходна точка. И Бойко Борисов се репчеше че ще се счупи държавата. Нищо ново под слънцето. Само че незаменими няма. Смяна докато не дойде някой който ще работи за хората. А не за мутрите.
  • 3 Сринаха до

    40 6 Отговор
    Основи територията 🙂
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    52 8 Отговор
    Свърши тя вашата!
  • 5 Изпращач

    61 9 Отговор
    План B,не работи,преминете към план C-стягайте партакешите и ви чакам на терминал 2,да ви помахам за сбогом.

    Коментиран от #8

  • 6 плюс минус

    64 6 Отговор
    Когато нефтът беше 130 долара барел, бензинът в България беше 2 лева.
    Сега барелът е 80 долара, а бензинът в България - 3.40 лева.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 без съмнение

    20 3 Отговор

    До коментар #5 от "Изпращач":

    Няма как да не е на Т-2 , бездруго Терминал 1 го затварят за нещо си там....

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Изпращач

    29 7 Отговор

    До коментар #8 от "без съмнение":

    И на автогарата,бих им помахал,само да се махат по-скоро.
  • 11 Сигурен бил?!? От американското

    42 9 Отговор
    Посолство ли са им обещали, да подправят резултата? Щото, друг начин не виждам!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Което

    7 11 Отговор
    е повече от сигурно ! Напред ! България и българите трябва да си върнат достойнството и сигурността , а творците и изпълнителите безродни на пъкления план , дори да не минават край сградата на Народното събрание !
  • 14 Няма да отидем

    3 13 Отговор
    На никакви избори. Ще сформирате ново правителство но този път избрано с подкрепата на ДПС и ръководено от него.
  • 15 Дамаджони Уокър

    23 3 Отговор
    Прокопиев трябва яко да развърже кесията а Лена да действа с машинките.Нали Сиела ги подържа.
  • 16 Обикновена и рутинна промяна

    21 3 Отговор
    НИщо фрапиращо и полезно. Напротив....една закуска вече е 3 лева!!! 3 лева, а беше 1.5! Засрамете се.
  • 17 ХА ХА ХА

    25 5 Отговор
    АБЕ КУКОРЧО , ПП ЩЕ ОТИДЕ НА ИЗБОРИ И ЩЕ ГИ ЗАГУБИ !!!! ЗАЩОТО НАРОДА НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ ТАКА !!!! ВСЯКА СУТРИН КАТО СЕ СЪБУДИ ДА ВИЖДА НОВИ И ПО ВИСОКИ ЦЕНИ ОТ ПРЕДНИЯ ДЕН ! ПЛАН. " Б" Е ДА СИ ХВАЩАТЕ ПЪТЯ СЪС КИРО - ЛЪЖЕЦА ЗА КАНАДА И ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ВАС ЗАВИНАГИ !!!!!!!!!
  • 18 Тъй , тъй КУКОРЧО !!!!

    19 5 Отговор
    Няма само ХАЗАРТА ДА ХОДИ НАДРУСАН !!!!!!
  • 19 Паралелната реалност на Василев

    25 5 Отговор
    Ти го плюеш, то се прави че вали! Ей това е обигран мошеник.
  • 20 Още по-добре

    5 20 Отговор
    Опитаха се да им избодат очите, а им изписаха вежди! Септември ПП - първа политическа сила и мнозинство в парламента. Победа!
  • 21 Ха Ха

    13 3 Отговор
    обърканият ....кокорчо
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Баба

    7 3 Отговор
    Избори Не се печелят Те се копуват Слиуваш се с мафията или напуска Т Живков каза България ще бъде залечена от географската карта това е целта на някои
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ссср

    9 5 Отговор
    план Б да спечелят избори отново никога . Това правителство дойдоха с далавера и лъжи . сега е време Радев да каже как тези хубостници дойдоха на власт и кои ги предложи . те основно са власт заради бойко ама са като бойко . правителството падна лесно поради фалшифицирането на изборните гласове това означава , че машинното гласуване е пълна глупост .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ха ха ха

    5 2 Отговор
    кога ги спечелихте, че не помня.
  • 29 Смех

    8 3 Отговор
    И тея дето им платите да гласуват за вас няма да го направят
  • 30 егати

    8 3 Отговор
    Тая пихтия зано не каже колко офшорки захрани с държавни пари.Щях да предложа да го тикнат в пандиза,но предполагам там ще му е като коледен подарък само с мъже на тясно пространство хммммммммм.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Цуца

    5 0 Отговор
    ДА! Нови, избори!!!! Вече българите са наясно КОЙ кой е! Поне ще изчезнат 2 партии в небитието.
  • 33 Абе

    5 0 Отговор
    Загубеняк тия цени дето направи ,народа те мрази
  • 34 Звездоброец

    0 0 Отговор
    Както е казал народа, Гладна кокошка просо сънува.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове