Last news in Fakti

23 Юни, 2022 16:09 1 806 26

Външната комисия в парламента ще разгледа три варианта за РСМ

  • комисия-
  • външна политика-
  • рсм-
  • три варианта-
  • нс

Предложенията са направени от ДПС, ГЕРБ и "Демократична България"

Външната комисия в парламента ще разгледа три варианта за РСМ - 1
Снимка: БГНЕС

Външна комисия ще разгледа три проекта на решения за започване на преговори на РС Македония с Европейския съюз, предаде БГНЕС.
Предложенията са на ДПС, ГЕРБ и "Демократична България". От "Продължаваме промяната" няма да внасят свое собствено предложение. На заседанието присъства и външният министър Теодора Генчовска.

Документът на ДПС беше внесен още снощи, за което обяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след вота на недоверие, свалил правителството на Кирил Петков. Документът на Движението се казва „Проекторешение свързано с одобряването на предложения от Френското председателство проект на Преговорна рамка за преговори за членство в ЕС на РС Македония и Албания“.

Документът на ГЕРБ се казва „Проект за действие на МС за одобрение на проекта за Преговорна рамка и проекта за заключение на съвета на ЕС за европейската интеграция на РС Македония“. Проекторешението е внесено тази сутрин.

Агенция БГНЕС припомня, че Френското предложение се състои от три независими елемента, които само в комплект могат да отговорят на въпроса дали РСМ е готова да започне преговори за членство в ЕС.

Първият документ, проектозаключенията на Съвета, ни казва че темата "двустранни отношения Скопие-София " ще бъде част от преговорния процес. Този документ, както и вторият документ, преговорната рамка, реферират към трети, ключов документ - двустранен протокол, в който няма нищо френско и е изцяло продукт на договореност между Външните министерства на двете страни. Това е всъщност пътната карта с конкретни ангажименти и етапи, които Скопие трябва да изпълни в замяна на това ние да вдигнем ветото.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Севда

    6 35 Отговор
    Петков избра да блокира хода на историята, вместо да приеме смелото предложение на Борисов.
    Призоваваме всички управляващи партии да внесат предложението в парламента, за да бъде одобрено колкото е възможно по-скоро!

    Коментиран от #4, #17

  • 2 Последния Софиянец

    26 6 Отговор
    Национални предатели!Ще висите
  • 3 Българин

    37 4 Отговор
    Борисов наложи ветото и запали пожара, а сега ще го гаси, само за да не го закача Запада за свинщините на неговия срамен 12 годишен режим.
  • 4 5432

    4 20 Отговор

    До коментар #1 от "Севда":

    Да разумно ще бъде. Ветото за РСМ ще е бумеранг за БГ от сега нататък.
  • 5 Опа

    26 6 Отговор
    Продадете ли Македония, народът ще ви запали! Преди стотина години, някои политици го разбраха по трудния начин. Помнете думата ми.

    Коментиран от #18, #21

  • 6 Колибка

    16 2 Отговор
    "Проект за действие на МС за..."
    Защо,Борисов не излезе лично???
    Защо,казват МС. -Динена кора.
    После, ще се отрекат.А в това
    баламосване,да се забрави,че
    катурнаха ПП искат власт и...
    Вариации на тема - задкулисие.
  • 7 Абе

    18 0 Отговор
    Докато наще се чудят Маке-изманици отхвърлиха френското предложение!
  • 8 Криещ се лъжец

    6 18 Отговор
    За всичко е виновен президента, фатмака с юмрука донесе хаос и глад.
  • 9 Реалност

    15 4 Отговор
    И какво се оказа - ГЕРБ и ДПС не са с Възраждане и ИТН, а с ПП и ДБ. Иначе казано четворната коалиция от национални предатели е ГЕРБ+ДПС+ПП+ДБ, всички командвани от Козяк!
  • 10 Добре де

    9 1 Отговор
    А на Флинстоун документа кой е?!
  • 11 немил-недраг

    11 4 Отговор
    Борисов иска да качи Петков на пързалката а юмручето мълчи като утка. Лицемери.
  • 12 Учуден

    16 0 Отговор
    РСМ не си е мръднала пръста, ЕС ден, през ден ден се събират и се чудят как да приемат РСМ, български политици с меки китки ежедневно ходят до Брюксел за инструктаж...чудя се коя държава е член на ЕС и коя е кандидат???
    Ако имахме политици с топки процедурата трябваше да е: викаме външния министър на РСМ, връчваме му исканията си и спираме да се занимаваме с този въпрос, когато макетата изпълнят условията идват в София и стискаме ръцете.
  • 13 Обединение

    8 0 Отговор
    България и Македония трябва да се обединят. За се стигне до това, първо трябва да бъдат остранени всички мафиотизирани клептокрации (политически и кономически) от последните най-малко 100 години, които бяха произведени и заложени във властта при нас и при тях.
  • 14 РСМ вече

    11 4 Отговор
    дадоха заден ход. Сега е редно да гласуваме за френското предложение и да върнем топката в тяхното поле. По този начин ще лъсне колко им е интереса да са част от ЕС и как са подлъгвали досега партниорите си. Те утре могат да кажат и че са в основата на френската нация.
  • 15 БОЧКО

    9 2 Отговор
    Ако не започнат да работят за народа, то народът ще ги измете от топлите им местенца. Чашата прелива и, ако не се вземат на сериозно, не знам какво ще ги сполети. Аман от номерата им и театърът, който разиграват.
  • 16 калинка

    8 0 Отговор
    Факти - кога ще публикувате изказването на Ковачевски от днес за присъединяването на РСМ
    ЩЕ е интересно
  • 17 ТУЛУПЪТ И СМЕЛОСТ СА КАТО

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Севда":

    ТУЛУПЪТ И СМЕЛОСТ, СА КАТО ВОДА И ОЛИО, НЕ ГИ СМЕСВАЙТЕ, НЕВЪЗМОЖНО Е! ТАМ, КЪДЕТО Е ТУЛУПЪТ, ЛИПСВА ВСЯКА СМЕЛОСТ, А ТАМ, КЪДЕТО Е ПРОЯВЕНА СМЕЛОСТ, ЛИПСВА ТУЛУПЪТ!
  • 18 тоя пък

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Опа":

    смешник. Каква македония те гони теб бе. България досега само е страдала за тая македония. Трябваше досега да сме ги изпързаляли и да вървят на май..ната си ако искат. Да се види колко искат да са в ЕС
  • 19 ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ

    2 7 Отговор
    БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧА Е СРАМНО ЗА ВСЕКИ МАКЕДОНЕЦ! МАКЕДОНЕЦЪТ НИКОГА И НИКОМУ НЕ Е БИЛ ПОДЛОГА! И МИТРОФАНОВА МОЖЕ ДА ГО ПОТВЪРДИ!

    Коментиран от #26

  • 20 ццц

    7 0 Отговор
    лелелеле гоце Делчев, даме Груев, Ванче Михайлов и всички дали живота си за тая част от България, дето Тито я направи държава, сега се въртят в гроба, дпс-турци и Дб-повечето полово неорентирани кланящи се на вечните ни врагове англосаксите, гроб ги знаем, там думи не са нужни, да определят бъдещето на тая земя македонска и да обрекат на лъжливо интерпретиране на историята и откровенно да бъде крадена и изопачавана за сметка на българската и от следващите поколения тамошни, цццц изроди предателски
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Супер

    1 0 Отговор
    Македонците почват да решават какво е приемливо и неприемливо в ЕС за тях..общо взето играта свърши и скоро няма да ги чуваме
  • 23 Ъпсурд

    2 2 Отговор
    Бг политика комплексарска. Най-бедната и корумпираната страна в ЕС налата вето заради вътрешни полатически интриги.
  • 24 РЗС

    1 0 Отговор
    Най-бързия и лесен начин Македония да бъде приета в ЕС е, Македония обявява война на България, след час време капитулира и става част от България и българската територия както е било неотдавна. И ще е част от ЕС, те повечето български паспорти си имат. Така или иначе си говорят на български диалект. Даже може да им оставим името - ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ. Направете ме цар да ви покажа как се прави, няма да има парламент със крадлива сган. Ще работя за страната без заплащане! Късам всякакъв контакт с Рсм докато нашите искания не са изпълнени. На всяка забележка от ЕС, ще им свалям по 10% от членската вноска. Цар ме направете само да ги вкарам всичките политици по затворите.
  • 25 Перо

    3 0 Отговор
    След като Ковачевски отхвърли френското предложение,няма смисъл да се занимаваме с македонистите! Те са чугунени глави и проблема си е само техен. Да чакат,до като главите им уврят,че те са кандидати,а не ЕС! Тия са нагли,колкото другата измислена,огледална държава Украйна!
  • 26 Перо

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ":

    РСМ от сто години са роби на Сърбия,къде ги видя,че били независими? Господ ги е направил българи,а Тито македонци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол