Last news in Fakti

24 Юни, 2022 23:08 2 172 28

Панев: Преговорите с РСМ ще започнат, след като променят конституцията си

  • владислав панев-
  • ес вето-
  • северна македония

Обществото и правителството в Северна Македония трябва да признава правата на всеки македонски гражданин и на всеки български гражданин

Панев: Преговорите с РСМ ще започнат, след като променят конституцията си - 1
Снимка: БГНЕС

Решението за Северна Македония е актив за България, защото то ефективно защитава правата на българите в там, тъй като преговорите за присъединяване към ЕС ще започнат едва, след като тя промени конституцията си и впише българите като държавотворен народ. Това каза в студиото на “Панорама” Владислав Панев - съпредседател на "Демократична България" и председател на “Зелено движение”.

“Друго много важно нещо - ние от “Демократична България” искаме Северна Македония да стане член на ЕС. Само тогава границите ще паднат, ще търгуваме, ще пътуваме, да учим, да инвестираме свободно от двете страни на границата. Това би трябвало да бъде един голям приоритет за България”, отбеляза той.

По думите му преговорите на Северна Македония за присъединяване към ЕС ще продължат дълго, но това е времето, когато страната може да осъществи редица реформи, сред които и спазването на човешките права.

“Обществото и правителството в Северна Македония трябва да признава правата на всеки македонски гражданин и на всеки български гражданин, който живее там, така че да се повишава доверието между двете страни”, подчерта Панев.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    7 19 Отговор
    Темата Македония е минало. Фокусирай се върху изборите!

    Коментиран от #3

  • 2 ДеБе в историята

    31 6 Отговор
    Ами ако започнат преговорите без да си променят конституцията какво правим продажнико? Вас не ви броят за живи в ЕС шот сте мекотели.

    Коментиран от #24

  • 3 Македонец

    21 9 Отговор

    До коментар #1 от "Матрософ":

    Сега България трябва да признае,че има Македонско малцинство в Пиринския край.Нали ,Панев?

    Коментиран от #12

  • 4 Овча глава

    17 4 Отговор
    Нема такъв дебил Щял да пътува свободно в Македония.Неофашист от ДБ,ще иде да коли и беси Македолните както през окупацията.
  • 5 хахаха

    21 2 Отговор
    Темата Македония е измислена от същите които измислиха Македония
  • 6 Селяк

    26 2 Отговор
    Още един мазен продажник! Това ли ви беше единственото изискване, българите да бъдат вписани в конституцията им, която може да бъде променяна всекидневно?! А относно историята и културата - там им даваме всичко! Ти си поредния продажен мазен папагал в тоя парламент ламтящ за пари! Народа се топи светкавично заради такива шутове като теб и останалите в парламента!

    Коментиран от #21

  • 7 Айде стига

    10 6 Отговор
    С тази Македония бе, манипулатори! За една Македония съсипватв държавата.Какъв ни е кяра, ако влязат,или не влязат в ЕС- никакъв! Гърците ги пържиха в собствен сос десетилетия,само заради името.Но не го превърнаха в схема,да срутят правителство,да си разбият икономиката.Удариха им ключа,и си гледаха държавата.Без значение, какво правителство е управлявало.При нас,ганчовски трикове.Не става да кажеш директно..Искам властта! Така е лесно- под булото на "висш национален интерес".Кое му е национално значимото? Разбирам, ако се предлагаше да се обединим в една държава - от рода на федерацията. Но да оставиш милиони пенсионери без повишаване на пенсията( защо вече говорят за 6,1%, при предложените и планирани 10%.Къде ще отиде разликата? Вероятно в енергиен стиропор и афалт.Какво правим на 1 Октомври,със актуализацията на всички пенсии! Или пак ще ядем тоягата. Кой ще е направи,като няма Парламент, и ще управлява служебно правителство,което няма никакви правомощия
  • 8 Мартин

    20 2 Отговор
    Сега разбрахте ли каква е цялата врътка на отвратителните продажни евроатлантици у нас и тези в ЕС???
    !!!!!!!!!
    Нито РСМ нито България ще подпишат нещо или започнат преговори.
    Но Брюксел вече може да вдигне ветото!!
    Познайте КОЙ е отново прецакания, и защо е последния мизерстващ нещастник в този съюз..

    Коментиран от #18

  • 9 Не ги мислете макета, а мислете за нас

    2 14 Отговор
    Демек на Кукуво лято!😂 Какво толкова сте се затюхкали, най-малко 10-тина години македонците ще преговарят с ЕС, ако изобщо започнат преговори! Важното е, че България отново си възвърна самочувствието пред ЕС, а не да ни гледат като бедни, въшливи и заразни роднини!
    От тук нататък да си гледаме нашата страна и да си оправяме кривиците, и да не допускаме повече във властта, недорасляци като Киро! България над всичко,🇧🇬
  • 10 И този обича шшшперма да гълта

    6 1 Отговор
    днес е исторически ден 240 депутати си правиха взаимно масажи на простатата с бутилки от минерална вода и единодушно свършихав.🤣😭😂😩 240 бутилки станаха кафяви а капачките изчезнаха.
  • 11 Грульо

    19 3 Отговор
    Тез боклуци продадоха България...
  • 12 Матрософ

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Македонец":

    Глупости. Те искат в ЕС, не ние.

    Коментиран от #13

  • 13 Дядката

    16 3 Отговор

    До коментар #12 от "Матрософ":

    Не виждам кой трезвомислещ българин вярва че макетата ще си променят конституцията,никога няма да стане това ,но те си получиха своето а ние пак духнахме студената супа.

    Коментиран от #15, #17, #28

  • 14 Хохо секса

    4 9 Отговор
    Кога ще почнат преговорите с Македония
    ВЕЧЕ НЕ Е НАШ ПРОБЛЕМ.
    Да му мислят македонците!

    И СТИГА ВЕЧЕ С ТАЗИ МАКЕДОНИЯ!
  • 15 Хохо секса

    4 8 Отговор

    До коментар #13 от "Дядката":

    Братчед, каква супа духаш?
    Какво ти пука за Македония?
    А Македония, с какво те заплашва?

    Коментиран от #25

  • 16 това

    3 4 Отговор
    верно ли е?
    преговорите за присъединяване към ЕС ще започнат едва, след като тя промени конституцията си и впише българите като държавотворен народ.
    А азе си мислех влизат у Европа и ний го духаме
  • 17 Разбира се, чеЩе я променят,

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дядката":

    ще я променят, но това с нищо няма да подобри отношението към българите и България. Тази уловка с промяната е на нашите продажници за да ни хвърлят прах в очите и да забравим за историческите фалшивикации на сърбоманските измекяри, които ще представят това пред Брюксел като голям компромис.
  • 18 Хохо секса

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мартин":

    Казваш:
    "Но Брюксел вече може да вдигне ветото!!"

    Прозира голям драматизъм...
    Все едно Брюксел ще отвори кутията на Пандора...

    УЖАС
    Македония може да стане член на ЕС

    Коментиран от #27

  • 19 Т.е.всичко което постигаме

    9 1 Отговор
    С това искане за признаване на българско малцинство е признаването на това, че българи и македонци са различни народи.
  • 20 Хохо секса

    7 0 Отговор
    А сега малко по-сериозно...

    Лично мнение:
    Мисля, че искането за признаването на българско малцинство в Македония,
    Е ГРЕШКА.

    НИЕ СМЕ ЕДИН НАРОД!
    и те го знаят, необходимо им е малко време
  • 21 Така е !

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Селяк":

    Севмакетата ще променят конституцията. Те много подскачаха и за името но го приеха. Вдигат врява, за да излезе, че правят много големи "жертви" и отстъпки пред претенциозната България.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Перо

    1 0 Отговор
    Остана да разчитаме “макетата” да отхвърлят предателството!
  • 24 Перо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДеБе в историята":

    Мицкоски официално обяви,че нито ще изпълнява БГ условията,нито договора! Кьорав карти не играе!
  • 25 Перо

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хохо секса":

    Каква е разликата тогава между животното и роба като теб,който се интересува само от естествените си нужди! Образовай се!
  • 26 Перо

    2 0 Отговор
    Няма по-лицемерна и подла партия от БСП,на червената буржоазия! Светкавично забравиха за червените линии,когато на кантара сложиха интереса и облагите от властта и патриотизма! Тази партия повече няма да влезе в НС,всичките и гласоподаватели ще гласуват за Янев,Мая Манолова,Възраждане,ВМРО и др. Корнелия стана ортак с престъпниците!
  • 27 Мартин

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хохо секса":

    Не е проблем, че Македония ще стане член на ЕС, проблема е, че българската памет-наречена история става македонска. За да не стане гръцката такава, гърците се подсигуриха с железен договор, ние не.
  • 28 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дядката":

    И стига вече със това ЕС и това татърщилакът
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове