25 Юни, 2022 17:45 3 007 20

Тони Николов: Не е реалистично да смятаме, че РСМ ще подпише френското предложение. Няма да има споразумение

  • тони николов-
  • рсм-
  • подпис-
  • френско предложение

По думите на журналиста прецедент е българските предложения да бъдат вкарани в преговорната рамка

Тони Николов: Не е реалистично да смятаме, че РСМ ще подпише френското предложение. Няма да има споразумение - 1
Снимка: NovaNews

"Не е реалистично да смятаме, че РСМ ще подпише протокола, предложен от Франция. Няма да го направи. Няма да има споразумение. 75% от македонците не са склонни на никакъв компромис с България, дори да се гарантира идентичността и езика". Това заяви за "Офанзива" Тони Николов, журналист и философ.
Според него никой не очакваше френското предложение да стигне до толкова прецизни детайли в двустранния протокол. "Парадоксално е, че в миг, в който падна правителството, се получи тази невероятна развръзка с РСМ. Обществото е объркано. Стигна се до прецедент - българските предложения да бъдат вкарани в преговорната рамка. Трябва да настъпи успокоение в двете общества. Страховете са, че Орбан може да поиска същото от унгарското малцинство в Украйна", коментира той.
По думите му ако ЕС спре да се разширява, ще се лиши от своята динамика. "Дипломацията са безкрайни телефонни разговори и международни срещи. България имаше много сериозен проблем - бяхме в тежка изолация откакто наложихме това вето. Нашата теза е много трудна обяснима", посочи Николов. И допълни, че България купува време с приемането на френското предложение. "Македонците не познават частта от историята, свързани с репресиите. Това ще бъде голям взрив в тяхното общество", прогнозира журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 12 Отговор
    Все пак беше полезно да разберем кои са националните предатели в парламента и повече да не помиришат власт.

    Коментиран от #18

  • 2 Фактъ

    30 2 Отговор
    Един ген сме , еднакво простовати и упорити . Винаги пикаем срещу вятъра . Кажи после , че не сме един народ .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 що е маке , все е ...но

    34 1 Отговор
    Ми , като не го приемат - много им здраве ! Ще се пробват да се пишат българи в близките 50 г. /за да могат да мият ВеЦетата в Германия/.
  • 5 Нашите режисьори да направят...

    26 1 Отговор
    Филм за репресиите на сърби и македонци над Българите в Македония.Истината да излезе на открито за геноцида на комунистите над българското население по указания и заповеди на Коминтерна от СССР и слугите му Тито и Георги Димитров.Как македонците направиха филм за българските фашисти и филма обиколи цял Свят...Кой вече вярва ,че България спаси свойте еврей?

    Коментиран от #17, #19

  • 6 и ние не ги щеме

    22 2 Отговор
    То това ако стане , по хубаво няма на къде. Демек , топката е в тяхното игрално поле и най накрая ЕС/САЩ ще престанат да ни изнудват. А па македонците ... ще си седят /самички и "горди"/ в северномакедонската "империя" и ще гледат завистливо към нас.
  • 7 селтак

    13 1 Отговор
    Хората са казали-кажи му маке и не го обиждай повече.
  • 8 пожелание

    13 0 Отговор
    Ами да ду-хат супата тогава !!!
  • 9 Антилиберал

    10 4 Отговор
    Щом пуснаха глашатаите, да дрънкат, че няма, значи смятайте, че всичко е уредено да го подпишат. Ненапразно про100то си счупи каката да ходи на извънредни спешни посешения при македонския льоxмaн!
  • 10 Излизам от ЕС

    7 5 Отговор
    За да се спаси България. Видя се как се подиграват с нас,заради политиците ни и дипломатите. А те са знаете на кой деца и внуци.
  • 11 Русе

    3 1 Отговор
    Така е Тони, точно.
  • 12 Колко македонци

    10 0 Отговор
    Са получили висше образование тук, или са намерили работа, или са получили паспорти?
  • 13 Мишел

    5 2 Отговор
    В момента към френското предложения опитваме да ашладисване нашето вето.
    Не е сигурно дали Франция изобщо ще внесе за разглеждане така модифицираното предложение.
  • 14 Грогу

    7 1 Отговор
    Ако искат да ни мразят , в България никой не страда , а по-скоро сме в недоумение ! Не става въпрос за политиците , те са на ясно защо Българя иска признание за език и история , но обществото защо не иска да прочете и ред информация от чуждесранни историци , за да сравни и да разбере , кой лъже , България или техните политици . Само с инат и тропане с крака ...е нема па , македонци сме ...няма да стане , ще си имаме проблеми с години и не се знае какво правителство ще дойде .
  • 15 старецът и реката

    2 1 Отговор
    Абре Тони, е защо ручахме жабетата и се излагАхме, та унижихме Род и Родина, за да направим кефа на шефовете ви?!?!?! Големи сте маскари това децата на капитан гранТ!
  • 16 Деница

    5 1 Отговор
    "Тезата не е трудно обяснима", ами "нямаше", кой да я обяснява ... Всички "усилия" бяха насочени към "европейските фондове" ... И каквото и да се говори за ВМРО, ако не бяха те, да обърнат внимание, така щяхме да си я "пуснеме" и МК, както пуснахме Сърбия ... и забравихме за българите от Западните покрайнини ...
  • 17 Деница

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нашите режисьори да направят...":

    ... а кой предаде списъците с евреите...?!
  • 18 Тусем

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Наистина беше полезно и разбрахме - Възраждане, ИТН и на полусъединител-БСП: Всични в полза ва Русия.
  • 19 Развед чекист

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нашите режисьори да направят...":

    Че то има филмче за гонодбите и зверските репресии на македонските българи : h t t p s : / / i s . g d / o G K 4 K W !

    Коментиран от #20

  • 20 Ризински

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Развед чекист":

    И репресиите срещу паспортната Българска Кайме Канцелария - Скопие (БККС) : h t t p : / / b i t . l y / 3 b t I l e N
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол