26 Юни, 2022 11:52 882 19

Халил Летифов: Изборите не са плашило, а изход

  • халил летифов-
  • избори-
  • плашило-
  • изход

"Не може греховете на управляващите да се носят от опозицията", казва депутатът от ДПС 

Халил Летифов: Изборите не са плашило, а изход - 1
Снимка: БГНЕС

"Свалянето на това провалено правителство беше задължителна антикризисна мярка. Това беше логичният край на една власт, която се провали. Провалът обаче е за сметка на българските граждани, на бизнеса, на доверието в институциите. Част от греха на това правителство е засилване на разделението в обществото".

Това каза пред БНР Халил Летифов, зам.-председател на парламентарната група на ДПС.

И допълни, че съставяне на нов кабинет в рамките на това Народно събрание е почти невъзможно.

"Какво би родило това Народно събрание при липсата на диалог. Не може никой с никого да не си говори и да твърдим, че може да се роди стабилно управление, което да се справи с кризите. Без диалог няма как да се решат кризите. Сегашните управляващи правят същото като ГЕРБ и ВМРО, дори повече".
В предаването "Неделя 150" Летифов допълни, че изборите не са плашило, а изход:

"Плашилото на изборите не бива да се размахва. Самочувствието, че политиката започва от днес и от нас, не го гледаме за първи път в българската политика. Логичният край на тези типове поведение е един и същ – провал".

Той цитира думи на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, че на България ѝ е нужно ценностно мнозинство, което да се обединява от евроатлантическия път.

На въпрос дали ДПС са склонни да се разделят с депутата Делян Пеевски, за да стане Движението приемлив партньор, той отговори:

"Ще ми се Иво Прокопиев, менторът на ПП, да се яви на избори и да седне на първия ред в Народното събрание, за да можем да си говорим директно с него, а не с неговите проксита. Ще започне нормален диалог, защото ще водим разговора с премиера в сянка. Управляващите обаче не отварят тази тема - за кръга "Капитал" и за задкулисието, за тях тя не съществува. Въпросът е да отклонят фокуса върху опозицията. Не може греховете на управляващите да се носят от опозицията. Разбирам уплахата им и плашилото, което се опитват да развяват за пореден път в лицето на г-н Пеевски".

Летифов подчерта, че ДПС е направило своите предложения в актуализацията на бюджета:

"Ще се стремим да намерим консенсус около предложенията, които според нас са необходими. Ще се опитаме да участваме в градивен дебат за съразмерна помощ в тези кризисни времена".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    13 3 Отговор
    Изход вече няма от 55 Дъно в което ни Набутахте Дружно!
  • 2 Гост

    13 2 Отговор
    Изход са.... за който има секции в Турция са изход.
  • 3 Професор

    12 2 Отговор
    Ще ми се Иво Прокопиев, менторът на ПП, да се яви на избори и да седне на първия ред в Народното събрание,...... Казал Латифов. А Пеевски някога да е посещавал парламента въпреки че е депутат?
  • 4 Българка

    10 4 Отговор
    За мутрите от ФПС-ГЕРБ изборите са изход, защото стопират всякакви правосъдни реформи и отлагат във времете търсенитето на ограбените от нас милиарди и наказателна отговорност на престъпниците, отлагат разграждането на сарайския модел, подчинен на Кремъл. За българите обаче предсрочните избори ще бъдат безпътица и безвремие по време на кризи и бури
  • 5 Голямо

    14 1 Отговор
    изхождане сътворихте , барабар с "враговете" ви - незапомнено от българските граждани и срещу тях ! Срам и позор !
  • 6 ВРЕМЕЕ за създаване на нова ПП" Шмайзер"

    8 0 Отговор
    Много ХАЙВА-НИ и КА-КА-ВА-НИ се навъдиха ! Държавата вече бере душа !
  • 7 На ДпС трябва да се даде

    6 2 Отговор
    Шанс да управлява. Само те останаха. Но директен шанс, а не зад параванно! Да понесат отговорността и да се изявят като истински лидери.(нали така твърдят)???

    Коментиран от #8

  • 8 Нека да Управляват , ама КЪДЕ са им

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "На ДпС трябва да се даде":

    ПРАВАТА и СВОБОДИТЕ ? Тези дето по ЗОРИТЕ по върхари и чукари НИЖЕЖА на ТЮТЮНА НИЗИТЕ - БЯЛ ДЕН ВИДЯХАЛИ ? Пенсии човешки иматли, на Море и Плаж ходихали а СОКОЛА - ЕЛЕКТОЦЕНТРАЛА и СВОЕ ПРИСТАНИЩЕ ПРЕОБРЕТИ с неговите ЕДНОЛИЧНИ Права и Свободи !лични
  • 9 ПП " ШМАЙЗЕР" не се ли появи

    6 1 Отговор
    Ни ПРАВА , ни СВОБОДИ в тази днешна КОЧИНА ще се появи ! 14,000 лева Месечна ЗАПЛАТА за секретарка , щото по Зори на поле ТЮТЮН и НИЗАЛА ! ! ! Това днес не е ДЪРЖАВА а СВИНЩИНА ширналасе без СРАМА !
  • 10 Селския

    7 2 Отговор
    Много гнусна мутра има това Аби, за конкурс са и двамата с Мустафата.............
  • 11 До КОГА още народа ще ТЪРПИ

    5 1 Отговор
    И ще му " ПАДНЕ ПЕРДЕТО " - Мъглиж беше ПРЪВ, след него Стара и Нова Загора ......! Всичко както и във ВСЕЛЕНАТА се Върти и ПОВТАРЯ ! Без ПУШЕК и ДИМ няма да се разминем.
  • 12 Избори с висока активност

    6 1 Отговор
    И дъпъсъ,то вън от парламента и чъгърт, чъгърт; чъгърт, чъгърт; чъгърт, чъгърт от местната власт и други държавни служби, особено от горските.
  • 13 Нека да НЕЗАБРАВЯМЕ - Смяната на ИМЕНАТ

    4 1 Отговор
    Не бе инициатива ПРЪКНАЛА се от НАРОДА ! ДПС - бе в Центъра за умишлено "ПОДПАЛВАНЕ " на Етническо БЕЗПОКОЙСТВО и НАПРЕЖЕНИЕ. На никой от обикновенните хора не му е през ум минавало тази мисъл за смянатоа на имената на ПРАВОВЕРНИТЕ у нас ! ДПС обаче е в центъра на тоз РЕЗИЛ и е ИМАЛО ЗАЩО ! Обеща Права и Свободи и ХОДИ СЕГА ги намери !
  • 14 Астимир Нанинаниев

    6 2 Отговор
    Ами ако ти изсвяткам една патерица у кратуната, това ще е изходът.
  • 15 Магнитско плашило

    6 1 Отговор
    Герп/дпс не могат вечно да разчитат, че ще отлагат неизбежното, чрез протакане, предсрочни избори и саботиране работа на институциите. Рано или късно, тиквата, гешеф, половината герп и дъпъсъ, ще влязат в затвора, имуществото ще бъде конфискувано в полза на държавата.
  • 16 Казуар

    5 1 Отговор
    Изборите са изход за до може ДПС безпроблемно да си върши далаверите.
  • 17 2022

    2 0 Отговор
    Няма ли някой да премахне етническата партия ДПС.Толкова вреди донесе на България.Примамва циганите,/неграмотни в 60% /да гласуват да тях.Примамва БЪЛГАРИ/това е предателство/чрез пари да говорят против България и против българите-Йордан Цонев, олигарха Делян Пеевски и т.н.Има ли нещо от ДПС ,което да е в полза за България?НЯМА! ДПС се отчитат в Американското Посолство и вредите идват от там.Те са против Русия. Илхан Кючюк направи пътека в РСМ ,само и само да премахне ВЕТО,то-резултатът беше отпадане на ВЕТО,то.Ето колко много вреди ДПС на България и на Българите.А, Ердоган,ни счита да придатък на Турция/вилает/.Не забелязвам ПП , ГЕРБ, ДБ, БСП да са против-напротив гласуват заедно с ДПС-последите гласувания ,за отпадане на ВЕТО,то към РСМ. Ето затова ,никой не уважава България-пресен случай Франция да ни наложи промяна и премахване на ВЕТО,то спрямо РСМ.Позор!!!
  • 18 Анонимен

    0 0 Отговор
    Мислите ли хора. В България, кои останаха, в провинции и селца. Старци. Младите с 500 лева българи, като им кажем, кога ще се жените, отговарят ни, да не сме, игани. След кончината на родители идват децата им и продават, на кого мислите. Дпс са много заможни. Дайте им властта на тях, може и да се оправят нещата, нищо, че отивайки в друг град от системата еродирани.. Те ще ни отмъщават, българина е толерантен народ, а беше, вече е с дпс, за да има работа на българите и хляб за децата им. Кой може бяга от тия тяхни смесени региони, а кой не може, стои и мълчи. Те си имат турция нато ес сащ, а българина си има мащеха. Всички българи следва в партия дпс. Трябва да си живял и изял един пувал сол сред тях, за да коментирате млади хора, но за всичко има вина др Живков. Те горе им е ок, но невинни страдат и бяха масово уволнявани от ББонев умните и интелигентните от системата и днес тия българи, застрамете се българи и не се обаждайте като черна станция навсякъде. Дпс не са били в управлението, а вие, българските партии, 50 : 50 са на кантар нещата. Те може да крадат, но и строят и трите етноса са единни, а не егоисти като българщината. Всеки да си погледне себе си, мили депутати и тогава да обвинява този и онзи, защото каймака ние го ядем, обикновените хора.
  • 19 Истини

    0 0 Отговор
    Не ни раздемяйте депутати, защото кога чешма се развали хората на дпс идват, а не вие, мили, депутати. Те вършат черната работа, никой българин не желае да копа канали, а те са навсякъде, както и на зъболекар, лекар, адвокат, съдия, навсякъде са те. Не ни разделяйте, апел ит мен. Ние преди 1984 живяхме с тях като братя, дори Тя, те ни запознаха и имаме деца, благодарение на тях. Турчина е добър човек. И те тегмят. Старци в Бг, а децата им в Турция и по света. Жалват се и живеят ден за ден, болни, самотни, без деца, внуци. И се радват, че внука им в германия е спестил 4 хил. Простете си. Тяхните избиратели са твърдо зад дпс. Страх ги е оставащите в България турци. А са орапрадедите им родени в Бг, разказват възрастите хора от турски произход. Не сне от македония тракия одрин, местни сме, българите са гелмета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол