Last news in Fakti

27 Юни, 2022 17:28 1 931 31

Проф. Киров за ПП: Демонстрират манталитет от детската градина

  • пп-
  • проф. пламен киров-
  • конституция

Той посочи, че Радев ще направи консултациите с останалите политически партии, които се явят и след това ще покани лице от ПП, за да връчи мандат

Проф. Киров за ПП: Демонстрират манталитет от детската градина - 1
Снимка: БГНЕС

Момчетата от „Продължаваме Промяната“ не са дорасли за голямата политика. Те демонстрират манталитет от детската градина. Те упорито неглижират Конституцията. Това заяви в интервю за БГНЕС проф. д-р Пламен Киров, който е ръководител на катедра "Конституционноправни науки" в СУ "Свети Климент Охридски". Той коментира отказа на ПП да се явят на консултациите при президента Румен Радев.

„Момчетата от „Продължаваме Промяната“ отново са се объркали. Не те диктуват процеса на консултациите и скоростта, с която той се движи. Това е в ръцете на президента. Ако смятат, че от тях зависи, кога ще отидат на консултации при държавния глава, могат да бъдат много неприятно изненадани“, заяви проф. Киров.

Той посочи, че Радев ще направи консултациите с останалите политически партии, които се явят и след това ще покани лице от ПП, за да връчи мандат.

„Президентът може да вземе решение и да връчи мандата на лице посочено от ПП. Това е първият проучвателен мандат. Ако те не отидат, той заявява, че никой не иска да вземе този мандат, смята го за неуспешен и преминава към втората по численост парламентарна група“, заяви конституционалистът и добави, че „никой няма да върви по гайдата на ПП“.

„Ако мислят така пренебрежително да се отнасят към държавния глава и процедурата по член 99 от Конституцията, нищо хубаво няма да стане. Няма да извлекат политически дивиденти. Манталитетът на ПП е от детската градина, те не са дорасли. Стигнали са до трета група в детската градина“, подчерта проф. Киров. Той остро разкритикува и начина, по който правителството на Кирил Петков подаде своята оставка, след като в сряда падна след гласуван вот на недоверие.

„Те се забавиха и с подаването на оставката. Тя трябваше да бъде подадена буквално на следващия ден след гласувания вот на недоверие. На всичкото отгоре пренебрежително я изпратиха в Народното събрание по куриер. Може би трябваше да я изпратят по Еконт“, каза проф. Киров и допълни: „Действията на ПП са нелегитимни от гледна точка на процедурата, която е закрепена в Конституцията. Те упорито неглижират и не искат да се съобразяват с Конституцията. За тях Основният закон не означава нищо“, категоричен е проф. Киров. Професорът не изключва с тези си действия ПП да доведат до това предсрочните парламентарни избори да се проведат в средата на август.

„Нека много добре си направят сметката. Ако се окаже, че консултациите не се разтеглят във времето, не се стигне до втората половина на юли с цялата тази процедура с трите опита, тогава ще се окаже, че изборите могат да бъдат в средата или края на август. Ако искат това да стане, нека действат по същия начин“, предупреди конституционалистът. Той отбеляза, че ако ПП се бяха явили на консултациите, можеше да се постигне диалог между институциите, който е много полезен и за приемането на бюджета.

„Между институциите трябва да се води диалог и да се надскочи манталитетът на детската градина“, подчерта проф. Пламен Киров.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ти ,

    18 30 Отговор
    другарьо - на БКП ! И стъпчица не си мръднал от миналия век !
  • 2 Пич

    47 16 Отговор
    Добро сравнение ! Детски манталитет !!! Алчни и лакоми , като децата , и безотговорни като тях !!! И , също толкова слепи за последствията !!! Другият път , пак търсете " млади " , да ви управляват !!!

    Коментиран от #8, #14

  • 3 Пппп

    6 32 Отговор
    Кирчо, я с бат Бойко да пробвате да уволните резилдента по Коледа. Ще падне голям купон, казвам ти.

    Коментиран от #4

  • 4 Ааа ха

    10 38 Отговор

    До коментар #3 от "Пппп":

    Импичмант за Радев. И да остане без пенсия като останалите трудоваци да видим Деса обича ли го или........ ще има шут
  • 5 гост

    45 3 Отговор
    С всеки нов мандат интелектуалния капацитет на депутати, министри и особено зам. министри стремглаво пада. Това са хора влезли във властта да се опиянят и обогатят. На тяхното поведение и "изказ" завиждат всички каруцари и хамали. Във всеки парламента активни са около 40 депутати, останалото е партиен пълнеж, същото е и със зам. министрите, особено в това правителство където министерствата са раздадени на партиите като феодални владения. Момчетата завършили ПУЦ-а в Харварт имат голям мерак да управляват, но просто НЕ МОГАТ!

    Коментиран от #20

  • 6 Вълк единак

    11 33 Отговор
    Запомнете ми думата, Радев или е купен или е притиснат от Герб ДПС.

    Коментиран от #18

  • 7 12340

    21 10 Отговор
    Боко Тиквата не е стъпвал на консултации от години!
    Той ще да е синеоко херувимче
    от детската ясла с биберонче!?
  • 8 Пичага, едностранчив си

    11 27 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    В момента се гледа бюджета. Фатмака на какъв се прави, а особенно този лъжльо.

    Коментиран от #17

  • 9 ха ха

    22 2 Отговор
    ако всички политически партии до сега спазваха конституцията , нямаше да сме на последно място в европа по ред и право , и първо по корупция , последни по доходи и първи по нови милионери роднини на партийни функционери , е такова е ;уважението ; на политиците към ЗАКОНА , за това си дописват удобни ;закони; за лична употреба
  • 10 Копейкаджия

    11 20 Отговор
    aре бегай сега при митрофановна да си замеш рубльовките

    Коментиран от #15

  • 11 Лъчо Мозъка

    16 19 Отговор
    Знаем го този професор. Той е част от професорската шестьорка на Конституционния съд, която унищожи правото. Мирси за такива професори.
  • 12 По-скоро

    8 1 Отговор
    От яслите
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А бе

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вълк единак":

    нямам толкова RAM да ти помня всички глупости.
  • 19 С ОФ напред

    4 9 Отговор
    А ти пък си дорасъл, с манталитет на ОФ активист. Впрочем кое ти дава право да даваш оценки.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Близалки за

    6 4 Отговор
    Кики и Кокорчо.
  • 22 А бе, то

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "А бе":

    Пенсионерите, работещите бедни, ако са посерковците. Ти подкрепяй крадци и лъжци.
  • 23 А бе,то

    2 1 Отговор
    Да не си вечния опонент ?
  • 24 Киро Канадеца

    8 5 Отговор
    Да бе! Тоя, ще ми каже какво да правя! Българската конституция я нямам за нищо! Ако, се съобразявах с нея нямаше да се опитам да стана премиер, като имам чуждо гражданство! Ама, героинята Мустафа е виновна! Каза ми че всичко е уредено, пък после ме изпързаля!
  • 25 Защо пък не

    3 1 Отговор
    Едно дете казва много повече истини и е откровено, емоциално и открито, отколкото бандюгите на прехода, които обичат тъмнината и тишината, далаверките да вървят по мед и масло, беш шум и без слъчнчева светлина, пълна прикритост и ако има начин, ще въведат и бурките.
  • 26 Реалист

    5 1 Отговор
    Като се цитира въпросния господин винаги трябва да се пише "проф. д-р Пламен Киров, чийто син е активист от ГЕРБ".
  • 27 Стоянов

    5 1 Отговор
    Синът му е депутат на ГЕРБ, жена му е шефка на комисиятаза защита на конкуренцията, а той в момента е пенсиониран плювач.
  • 28 1111

    2 1 Отговор
    Повече ме интересува ИТН какъв манталитет демонстрират. Как се нарича техният?
  • 29 Едно и също 6 месеца

    2 2 Отговор
    Така е,правистката Лена която" много помогна " на ББР да водят " борбата "чак като полтъргайст беше едновременно в МС и в ББР на 8 ч.плюс извънредни т.е.на две заплати по едно също време,не е ли компетентна по основния закон за да посъветва " звездния" чужденец какъв е реда за консултации и връчване на мандат?Но те си протакат пак противоконституционно и ще се явят по собствено усмотрение в петък.В същото време един Фалкон кацна в Анкара с неизвестен правителствен пътник неофициално,що така?
  • 30 МАНТАЛИТЕТА НА ЛОНДОНСКИЯ ПЛЪХ!

    0 0 Отговор
    СВЕТИ ГЕОРГИ Е ТОВА! ДЕТО СЕ ПРАВЕШЕ НА БОГ :)
  • 31 конституцията

    1 0 Отговор
    е отдавана неработеща и е по скоро работеща срещу интересите на България и в полза на такива лалджий като този нагаждач и популиста Радев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове