Last news in Fakti

28 Юни, 2022 12:04 1 337 28

Румен Радев: Политическата класа забрави македонските българи

  • румен радев-
  • итн-
  • тошко йорданов-
  • северна македония

Президентът очаква от партията на Слави Трифонов отговорно отношение

Президентът Румен Радев каза днес, че не иска да компрометира свободата на изразяване при следващи консултативни съвети и отново обясни позицията си по темата Северна Македония:

"Големият грях на българската политическа класа последните 30 години е, че забравиха македонските българи. Френското предложение е оформянето на преговорната рамка, където влезе изискването за конституцията, което е изключително важно и това е справедливото решение. Но другата част – протокола, съставна част от рамката се изработва тук, в България и в Република Северна Македония. Моите претенции са били там, аз очаквах повече от този протокол, защото в него са гаранциите и детайлите за другите въпроси. Ако ние януари месец на този консултативен съвет аз бях получил подкрепата от министър-председателя, от неговите министри, от останалите партии, това да залегне като изрично изискване на България, ние нямаше да правим това в последния момент и щяхме да имаме един пълноценен протокол", каза Румен Радев в рамките на консултациите с "Има такъв народ", отбеляза БНР.

Президентът очаква от партията на Слави Трифонов отговорно отношение при преговорите за съставяне на ново правителство и отбеляза последователната позиция на "Има такъв народ" при отстояването на националния интерес по темата Северна Македония.

Председателят на ПГ на ИТН Йорданов използва среща, за да призове отново държавния глава да разсекрети стенограмата от Консултативния съвет за национална сигурност за европейската перспектива на Скопие от началото на годината.

"На този съвет не се казаха някакви неща, които могат да застрашат националната сигурност, но се казаха много лъжи. Ние не смятаме, че президентът и президентската институция са мафиоти, защото в момента имаме среща на мафията, нали, ако слушаме част от политиците, които са се самообявили за безгрешни".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор
    Какви полотици са група кръжочници в клубове по интереси ‼️
  • 2 Национален предател е Радев

    8 10 Отговор
    Ти къде беше бе фатмак до сега.Пуснаха ти опорка от Москва и те хвърлиха срещу българския народ.

    Коментиран от #11

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    А полЮтицити ни нямат класа , за да са класа‼️
  • 4 Сократ

    11 1 Отговор
    То тази "класа" забрави за българите в България. Всички са ви по-мили.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пффффф

    5 9 Отговор
    Добре,че поне на Президент случихме, ей. Не ми се мисли, ако бяхме се набутали с Герджика.....
  • 7 Капрала

    7 6 Отговор
    Бат Румене, не ги бави! Подкарвай ги с двеста и Курнела да заминава на село да полива мушкатото хахаха
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иво

    11 5 Отговор
    Празноглавеца Радев си призна че играят заедно със Сатаниста. Те умишлено унищожиха партийте с една цел Радев да стане едноличен диктатор и управляващ. От нас зависи да не допуснем руските слуги Радев и ИТН да не управляват.

    Коментиран от #14

  • 10 смешник

    8 3 Отговор
    Това не е политика бе чорап. Това е жалък цирк играещ се от клоуните, и то само в тяхна полза. Народа кучета го яли вече 30г. - демокрация ли е майнольо.

    Коментиран от #15

  • 11 666

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Национален предател е Радев":

    Празноглавеца Радев ни вкарва от криза в криза. Оставка и затвор за руския слуга.
  • 12 Госあ

    9 1 Отговор
    Не измествай фокуса на интересите ни ве селяк ! Приоритета на България не е признававето на българско малцинство в РСМ, а признаването на българската история, език и писменост, които са застрашени. Това българско малцинство е от интерес за северномакедонците дори !
  • 13 Бля бля

    5 1 Отговор
    Няма толкова тъпи консултации. Само дето не се черпеха с рокум и шербет.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Не е

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "смешник":

    Това е демокрация от съветски тип, приложена експериментално в България от руските под.логи БКП и ДС. Истинската демокрация няма нищо общо с това. Както и Путин няма нищо общо с демокрацията. Толкова.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 НАЦИОНАЛИСТ- АНТИКОМУНИСТ

    4 1 Отговор
    "$ВОБОДНАТА м€дия" -fakti.bg (нато БКП) ,ИЗЛАГАТ€ $€ $ ТАЗИ Ц€НЗУРА!
  • 20 Пукат се от яд

    3 4 Отговор
    Всички Гербафжии комунисти,псевдопаттиото и псевдо политолози умират от яд ! С умелата си външна политика Петков успя да накара ЕС да проумее проблема с българската история в Македония! Не ни трябва малцинство,щом в договора пише в срок от две години да се оправят учебниците ! Точка! След 20 години там хората пак ще са българи и толкоз! Петков е номер едно дипломат за целия преход !
  • 21 Сух

    3 4 Отговор
    Тоз кво се прави на ощипан.. Тези антибългари той ги пробута..
  • 22 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    3 4 Отговор
    ПОЛИТИЧ€$КАТА КЛА$А ЗАБРАВИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

    ОСТАВКА за ФАТМАКА рум€н-РУБЛАДЖИЯTA,ПР€ДАТ€Л-натов€ц,РОДООТ$ТЪПНИК-ГЛОБАЛИ$Т,КЛ€ТВОПР€$ТЪПНИК,АТ€И$Т-КОМУНИ$Т!


    ВЪН ПР€ДАТ€ЛИТ€ НА ОТЕЧЕСТВОТО,ВЪН циони$ткит€ $луги НА нато($ащ)!
  • 23 Точно

    3 3 Отговор
    прегърна се с рашиста Радев с задкулисната ИТН.Браво ,бе Радев ,подкрепяш партия,която събори три парламента и никаква критика към нея ?Заради ИТН ще плащаме избори след избори?Мерси ГОСПОДИН ЛИЦЕМЕР И ПОПУЛИСТ РАДЕВ!Скечовете ти и на тебе като Тиквата нямат край.Путлерови игрички-въпроса с Македония никога да не се реши и бла-бла популизъм.Няма прости хора ,има сдкапани мишоци в президенство,ИТН и др.Позор си ,РАДЕВ!

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Точно":

    прегърнал се е с достойни хора! С кой да се прегърне иначе? Със слугите на прокопиев ПП и ДБ или със слугите на доган ГЕРБ, ВЪЗРАЖДАНЕ и ДПС? Мислещите хора виждат атаките към Президента и ИТН от двата олигархични кръга окупирали страната, владеещи институции, поделили си медиите и плащащи за лъжи и манипулации!
  • 26 Тези

    3 3 Отговор
    как се гледат,любов обяснима свалиха заедно К.Петков и са щастливи,а Радев бърза ли ,бърза с консултациите да минават и пак да реди служебно правителство и да изпълнява опорките на Путлер.Сто процента ще направи заробваш договор за държавата ни с ГАЗПРОМ.Как не допусна неговия шеф на Булгаргаз да бъде съден?Въпроса е К.Петков и Асен Василев да ги няма,защото никой няма тогава да му се противопоставя на зеления чорап.Не изключвай народа Мунчо.С камъни ще ти мерим президенството за подлия преврат,в който участваш с ИТН,ГЕРБ,ДПС И ВЪЗРАЖДАНЕ.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ей,какви

    1 0 Отговор
    щастливи мерзавци!Да им честито кой булката ,Тошко нали така се присмиваше на някои?Негодници,помяри и нищожества все стават политици това показва снимката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове