Last news in Fakti

28 Юни, 2022 12:52 1 266 19

Симов: Не бавим топката

  • александър симов-
  • бсп-
  • избори-
  • правителство

Длъжни сме да направим опит да има ново правителство на България в рамките на този парламент

Симов: Не бавим топката - 1
Снимка: БГНЕС

Ясна е позицията ни защо не бяхме на консултациите - за нас важната тема в момента е приемането на актуализацията на бюджета. Смятам, че консултациите можеха да се проведат след приемането на бюджета, ако наистина искаха всички партии да се явят една след друга, за да си представят позициите. Това не е бавене на топката или печелене на време - не става въпрос за време, а за приоритети. Това заяви в студиото на “Денят започва” по БНТ Александър Симов - секретар на ПГ на "БСП за България”.

На консултациите ще отидем с това, което ясно се каза на Националния съвет на БСП, отбеляза той и допълни:

"Длъжни сме да направим опит да има ново правителство на България в рамките на този парламент".

Според него, ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, "съставянето на управление няма да е лесна задача и е възможно да се отиде на още едни предсрочни избори, и на още едни".

За Симов единствено възможният вариант за нов кабинет в това Народно събрание е с мандата на “Продължаваме промяната” - това ще е първият връчен мандат, ГЕРБ вече заявиха, че ще го върнат, а третият мандат е по преценка на президента.

"Те имат възможност отново да седнат на масата за преговори и да потърсят диалог по някаква програма за управление на държавата. Не бих задавал конкретен срок, но е възможно да се направи управление в рамките на една година с конкретна програма или по-дълго в зависимост от това дали има подкрепа или няма", поясни Симов.

По думите му, ако има мнозинство, което да застане зад ново правителство, очевидно ще трябва да се наблегне не само на нерешените проблеми в социалната сфера, но и на реформите в КПКОНПИ и съдебната система - "там, където са големите липси на управлението дотук".

"Това много хора го очакваха като голяма битка, а тя не се състоя", обобщи той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дккфкд

    8 31 Отговор
    Не трябва да се дават пари за нови избори защото резултата ще е същия.

    Коментиран от #6

  • 2 ами

    29 3 Отговор
    пъдиш ги през вратата те влизат през прозореца
  • 3 зачуден

    29 5 Отговор
    Как ще да НЕ "бавите топката" бе , Шаше ?! Бавите я не , ами ... направо я скрихте /ама и Радев не ви остана длъжен) . Искате време за да пазарувате депутати (само този ход ви остана), защото и вие , и про100-то , и Ицко/Гноми ,при нови избори ще гледате не само МС , но и НС само отвън !
  • 4 факт

    27 5 Отговор
    Не удължавайте агонията за това , че ще вземете по някоя хилядарка , а хвърляйте пешкира , защото много ще паднете до края !
  • 5 00014

    25 5 Отговор
    Радев ще излезе най-принципният. Политиците в Народното събрание - гладни хиени.
  • 6 трябва пък

    17 8 Отговор

    До коментар #1 от "Дккфкд":

    Трябва да се дадат пари за нови избори защото резултата ще е друг.
    Дори и дамаджаната да ги контролира
  • 7 Българка

    8 21 Отговор
    Прав е Симов избирателите на ПП, ДБ, БСП са недоволни и дори гневни за липсата на законодателни реформи. Още когато Цацаров си подаде оставка като шеф на КПКОНПИ, трябваше незабавно да се назначи Бойко Рашков или друг ,който се е доказал като борец срещу мафията и корупцията. Отдавна трябваше да има промени или изцяло нов НК, който да разплете възела за недосегаемия и безотчетен Главен прокурор, за нова структура на ВСС, изваждането на прокуратурата от съдебната власт, тъй като прокурите са страна по делата както адвокатите. Така че подкрепям ново правителство на Промяната само, ако наистина започне спешно реформите и прочистване на ържавната администрация, регулатори, както и закриване на много излишни такива
  • 8 3400 лв пенсии

    20 5 Отговор
    БСП са наясно, че в следващия парламент ще са отново в опозиция. И то с още по-намаляла подкрепа. Затова са се вкопчили във властта.
  • 9 Токсик

    17 7 Отговор
    БСП вие заедно с вашите соросоидни ортаци от ПП и ДБ приключихте с управлението на нашата държава. Най-накрая ще ни отървете от стогодишното си присъствие. За само 6 месеца сами успяхте да направите това, което други не успяха за 100 години. Благодарни сме и на Слави Трифонов, че направи поне нещо смислено в политиката и сложи прът в колелото ви. Вашият електорат никога няма да ви прости , че ни направихте врагове на Русия и през цялото време работехте заедно със соросоидите против българския народ.
  • 10 Хаджи Генчо

    18 3 Отговор
    Симов, пътуваш на Титаник! Корабът потъва бавно и закономерно. Иди в ДПС, ще ти отива. Пък и си рода с мюсюлмани.
  • 11 ФАКТ

    17 4 Отговор
    СИМОВ, КОНСТИТУЦИЯТА Е ПРЕД ВСИЧКО! БСП И ПП НЕ СПАЗИХТЕ КОНСТИТУЦИЯТА. ПОГАЗИШ ЛИ Я, ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ СЪДЕН И ТАКАВА ПАРТИЯ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РЕГИСТРИРАНА. ЛИДЕРКАТА ВИ ДА СИ СКЪСА ЮРИДИЧЕСКАТА ДИПЛОМА, А И СЪВЕТНИЦИТЕ И. ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА ЛЪЖИ И ПРОСТОТИИ. ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СПИ ЛИ!
  • 12 ТОЧНО

    20 1 Отговор
    ОС..РА..ХТЕ СЕ, СИМОВ! ТОЗИ ПЪТ ОБАЧЕ Е ПРЕКАЛЕНО!
  • 13 гост

    13 2 Отговор
    Партията Столетница ..., няма капацитет да намери и изпрати трима члена .... Егати партията ...

    А Кирчо, да беше пратил татко си, любовницата и баджо за цвят, той така или иначе се говори, че не смее да кихне без разрешение от първите двама ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Анавв

    11 1 Отговор
    Симов ,политиката и приетите социални закони са Ваша заслуга! Но за съжаление ние сме американска колония ,световните агресори НАТО , ЕС Окраина , са вперели поглед в Русия да я ликвидират ,накрая ще ликвидитат планетата Земя!
  • 16 чико

    9 3 Отговор
    Симов . Ако Ви стиска вземете мандата и ще направите правителство . Това е гарантирано след като е ясно че ПП и Герб нямат шанс . Сега ВИ е времето . Лошо е че се изложихте пред Радев , но Вие сте с памперси .
  • 17 Анавв

    6 0 Отговор
    Дори не можах да прочета коментара си ,моментално го премахнете!
  • 18 Кинжал

    9 1 Отговор
    Значи първо предизвикваш невиждана инфлация и всевъзможни други проблеми, а после се правиш , че се бориш със същите тези проблемите , които сам си създал. Странна логика за успешност имат тези от БСП. Кого заблуждавате не мога да разбера?! Хората вече ви презират наравно с Герб и ПП.
  • 19 БАДЖАНАК

    0 0 Отговор
    Бойко пак ви разказа играта
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове