Last news in Fakti

28 Юни, 2022 12:26 7 971 52

Стойчо Стойчев: Ако ПП упорстват Петков да е глава на новото правителство, сами ще провалят този мандат

  • стойчо стойчев-
  • пп-
  • кирил петков-
  • правителство-
  • провал

Карадимов: Живеем в интересни дни, дано не е за сметка на българина

Стойчо Стойчев: Ако ПП упорстват Петков да е глава на новото правителство, сами ще провалят този мандат - 1
Снимка: NovaNews

"Ако ПП упорстват Петков да бъде главата на новия кабинет, който ще предложат, сам ще тръгнат към проваляне на този мандат, защото той миналата седмица получи вот на недоверие." Това каза в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS политологът доц. Стойчо Стойчев.

„Все по-трудно става да се отличи група, която да се нарече мнозинство,” анализира ситуацията в момента той. Според него сме в ситуация на плаващи мнозинства. „Ситуацията е патова, защото никой не иска да отстъпи от егото си.”

Според Стойчев „Възраждане” няма да участват в съдържателни разговори за управление, защото удобната им позиция е да бъдат опозиция. „Би станало любопитно и интересно, ако "Възраждане” успее да мобилизира целия националистически вот и започне да добавя нови, разочаровани от системните партии хора,” посочи Стойчев.

„Ако се скалъпи някакво мнозинство на ръба с отлюспени депутати от други ПГ, това може да даде една основа, на която да стъпи кабинетът, за да продължи така наречената агония. Защото всяко едно гласуване ще виси, кворумът ще виси, винаги на дневен ред ще бъде способно ли е това мнозинство да взема важни решения и да прави реформи,” добави още доц. Стойчев.

„Живеем в интересни дни, надявам се да не е сметка за българина,” коментира политическата обстановка юристът Росен Карадимов, който е и бивш депутат от БСП.

„Един вот на недоверие не е политическа криза криза,” репликира той думите на президента Румен Радев за наличие на политическа криза в страната. Карадимов обаче се съгласи с друга теза на държавния глава: „Президентът правилно посочи, че основният въпрос, на който трябва да се отговори на тези консултации е, има ли потенциал настоящият парламент да излъчи стабилно правителство. То трябва да има потенциал да проведе реформите, включително и съдебните.”

Карадимов не изключи ГЕРБ и ПП като възможна конфигурация в бъдеще. Той посочи, че „Възраждане” са единствените печеливши от избори веднага, а сюжетът с Елена Гунчева няма да повлияе на резултата им от бъдещи избори.

„Реалистичните формули на управление са 2: или се прави компромис към ИТН и се запазва коалицията, което изглежда все по-невъзможно. Или се търсят отделни народни представители, които да подкрепят един такъв кабинет. Тази формула е възможна, но неустойчива,” посочи Карадимов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12340

    38 11 Отговор
    Това каза в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS политологът доц. Стойчо Стойчев....известен като Стойчо Пръста

    Коментиран от #5

  • 2 дедо Герчо

    36 8 Отговор
    ПП,НЯМАТ НУЖДА ОТ СЪВЕТИ,А ОТ ПОДДРЪЖНИЦИ...ХЪХЪХЪ...
  • 3 ГЕРБ

    46 41 Отговор
    А дано .Никога вече ПП измамниците
  • 4 обективен

    32 14 Отговор
    Това е истината .По малко приказки -повече работа , защото по темата -затвор за мафията не сме мръднали ,а тя и сега иска да управлява !
  • 5 Капитализъм

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "12340":

    ... в действие!!! 1992 година!!! Правителството на ФД пада и СДС пак издигат него!!! После вторите-БСП издигнаха някакъв, който после се оказа, че живял в чужбина (нещо като КП днес, само че той изкара 6 месеца) и не го допуснаха и дадоха третия мандат на ДПС-то!!! Така че не се учудвайте КОЙ ни управлява от тогава!!!
  • 6 Стар виц

    38 3 Отговор
    Тъп, но упорит. Става за милиционер/полицай.

    Коментиран от #40

  • 7 Добре де..

    29 7 Отговор
    Възраждане ще ли да са най печеливши от ситуацията 🙈🙉🙊, толкова много оли..го.ф.ре..ни има в България?? 🙉...ба.си. маата...

    Коментиран от #26

  • 8 предложение

    28 12 Отговор
    Бе най хубаво да предложат ЕугЛенчето за Премиер - ми тя намира "общ език" със сума-ти народ. Таман - всички в НС и МС ще си станат баджанаци /без Кокорчо/.
  • 9 Българка

    19 32 Отговор
    Показващият средни пръсти е говорител на ГЕРБ. Категорично се противопоставям той да подменя истината. От ИТН няна отлюспени, а има напуснали ,които са несъгласна с политиката на сараите и мрака водена от Слави и шоумените. А относно мнозинство- сред българите има мнозинство . И то е срещу мафията ГЕРБ-ДПС, сарайския модел, мафията, грабенето и беззаконието. И не съм съгласна, че ПП, ДБ и БСП са безпринципна коалиция. Напротив тя е много принципна и е стъпила на исканията на поне 60% от българите за върховенство на закона, отстраняване на Гешев, нов ВСС, съд за виновниците през последните 10-15 години и разграждане на корупционния модел на ГЕРБ

    Коментиран от #12

  • 10 Евтим

    28 13 Отговор
    Про100 Кирцата - вечен /кандидат/ за Премиер на ПП , разбрахме ! Който и да е от тези зеленчуци - пак не става , всичките са гнили и извратени.
  • 11 Ха ха ха ха ХАРВАРД

    21 12 Отговор
    И да сложат друг клоун завършил Харвард все тая, от тия кабинетни
    учени нищо не става.От царските юпита та досега от тия учени глави
    само пати народа и държавата учени, ама прости.Трябват ни за
    ръководители на държавата умни, природно интелигентни хора а
    не учили за да превъзмогнат природната си простотия.
  • 12 на чужд гръб и сто тояги са малко

    24 19 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Очевидно сте "българка" , която не е стъпвала в България барем от двадесет години. Разбирам носталгията ви , но ако не почувствате с портфейла си разликата между ГЕРБ управлението и ПП управлението , няма как да разберете защо хората настръхнаха срещу вашите любимци. Заплатата не ми е мръднала от две години , но цените скачат като кенгуро-рекордьор и аз вече се затруднявам да посрещам ежедневните си нужди , камо ли да мисля за нещо повече /заплатата ми никак не е малка/ и за това искам нормализация и стабилност , а не празни приказки , заеми , инфлация и лъжи/демагогия и именно за това искам отново ГЕРБ да управлява , защото те не трябва тепърва да се учат , а знаят как.

    Коментиран от #21

  • 13 Да те направи тебе!

    8 3 Отговор
    Продажен мишок такъв.
  • 14 кътю дарбата

    0 1 Отговор
    те тоа дава
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ако сме глупави, като украйнците -

    16 13 Отговор
    Нека да изберат еврейна Лорер, за да ни вкара втв война също като еврейна Зеленски!
  • 17 Браво

    11 11 Отговор
    Ако мафията упорства да подмени вота и да замени Кирил, как мисли говорителя на Бойко, дали няма да се провали.
    Кирил и Асен са първа политическа сила.Щели да ги сменят...подменят.
    На избори отиваме.

    Коментиран от #38

  • 18 българин

    12 6 Отговор
    Трябва да има и честни и почтени политици, които да държат на думата си, а мекерета от медийния слугинаж пРеZидентчето и рубладжийската кохорта винаги ще има, които да се "грижат" за благото на народа и да дават акъл в полза на задкулисието.
  • 19 Този

    15 11 Отговор
    Навремето Костов ни се водеше ни се караше.На няколко пъти не пусна руснаци към Босна и бежанци от Косово.После с години медиите и руските коментатори го плюха.Сега това го очаква и Кирчо.Беше смел ако не друго.Кой смее в тази руска територия с лупаво население да говори срещу посланика.Та прави му чест макар че още никой не знае за кои играе.
  • 20 Васил

    8 17 Отговор
    А защо да е премиер какво ви бърка един що годе нормален се намери ама не може защото спира кранчетата на Герб и ДПС-то

    Коментиран от #36

  • 21 Очевидно си от тия

    8 15 Отговор

    До коментар #12 от "на чужд гръб и сто тояги са малко":

    ... дето много бързо забравят. Или то тъй им е угодно. Какво ще ми го хвалиш гербажийското, като цените на стоките точно те ги ритнаха с тяхните локдауни и още куп тъпотии. Първо разправяха, че е-е... някъв вирус в Китай. Де сме ние, де е Китай. После щеше "...яко да се мре" , "...чували за трупове...дефицитна стока".
    Помните ли ги тия работи. Какво ще се оравдават с правителството. За 6 месеца какво да направи. Това да не е Арабела, с вълшебния пръстен.
  • 22 Този е герберско мекере

    7 8 Отговор
    Показващ среден пръст на протестиращи.
  • 23 Хаах

    9 15 Отговор
    Правилно постъпват Кирил и Асен.Никакви договорки със задкулисието.
    Ако сега не разцепят овладените от мафиози партии, то след изборите шансът се удвоява.
    Да видим диванчетата как ще управляват занапред марионетките си.
  • 24 Пламен

    6 17 Отговор
    ПП и ДБ ще имат общо 100 депутата + 35 на БСП и адиос на руските партии + Радев.
  • 25 баста

    8 8 Отговор
    Няма да има връщане на Бойко и Пеевски.Ако трябва втори път избори, докато тея двамцата схванат, че трябва да се изметат от политиката.
    Колкото до Копейкин, недей да ни внушават, че щял да стане фактор.Намери се само един Христо Иванов, дето ни го внушава това.Впрочем и той е време да се измете заедно с Бойко и даде място на неопетнен и млад човек от ДБ.
    Да вземе пример от Нинова, която е един предвидим и сериозен политик.
  • 26 Нямаш представа колко много са

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "Добре де..":

    олиго-рените. Поне половината, които гласуваха за ИТН сега ще пробват с Възраждане. Трябва наистина да си много прост да мислиш, че хора като Слави и Копейкин имат потенциал да са нещо повече от вреслива, вечно критикуваща всички опозиция. Да управляват нито им стиска, нито реално го искат. Искат да могат да плюят по всеки и да искарват всички останали политически опоненти маскари, родоотстъпници и предатели. А когато някой (по-точно Петков) нарече Слави мафия, той да си търси правата в съда. Жалка картинка са. Ако Бойко съдеше всеки за всичко изречено по негов адрес съдилищата в България само с неговите дела щяха да се занимават години наред. Общо взето политологът Стойчо Стойчев за всичко е прав, за съжаление.Чака ни дълго безвластие, защото стабилно управление не се очертава в обозримо бъдеще. Защото в политиката е пълно с хора с огромно его, а без потенциал. Борисов, Слави, Петков, Константинов са пример за това. Нищо, че реално не е бил в управлението Константинов по нищо не се различава от първите трима. Кирил Петков поне английски знае сносно... Но и той не става за премиер. Въобще жалка картинка е българския политически елит. На този фон Корнелия Нинова ми изглежда като Нобелов лауреат. Нищо, че е от недолюбвана от мен партия. Но като лидер е с по-големи топки от гореизброените.

    Коментиран от #28, #32

  • 27 Стойчо доцента

    3 9 Отговор
    Научната титла я взех като издоих на боко жезъла. Вечно ще съм благодарен за тази божествена течност която обля умната ми главица.
  • 28 Браво

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Нямаш представа колко много са":

    Разсъждаваме от втората гледна точка а, ВСИЧКИ са маскари.
  • 29 Вампир

    3 9 Отговор
    Не е работа на магарето , ко ще "оправи" булката!!!
    Да Стойчо ГЕРБ-аджийски.
  • 30 байгън

    2 8 Отговор
    Герберска подлога политолози,социолози соросоидни професии хрантутници от народа
  • 31 Софи

    5 8 Отговор
    Той,Морето очакваше тази развръзка и затова с Кокорчи бяха спокойни- както се очаква стария кабинет отново си е на лице,а това което искаха- се получи- сваляне на ветото за Македония и актуализация на бюджета. Сега в същия, предишен състав ще продължат да си управляват. Не бих се учудил ако си върнат и стария председател на Парламента.
  • 32 Този

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "Нямаш представа колко много са":

    Не забравяй че имат цели схеми за купуване на гласове и могат в турско и македонско да изберат и бастун за депутат.Едновременно пускат пропагандата че няма смисъл да се гласува щото държат и главните медии.
  • 33 Стойчо средния пръст

    6 6 Отговор
    Показващият средни пръсти е говорител на ГЕРБ
  • 34 Защо му давате думата,

    4 6 Отговор
    на това селянче.
  • 35 Фффффф

    2 7 Отговор
    Според тоя най добре е ПП да издигне тиквата за министър председател....

    Коментиран от #39

  • 36 мммда

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Васил":

    Точно кранчето на Боко едва ли. Фамилни приятели.
  • 37 Страх и памперс

    9 7 Отговор
    Статуквото не може да прости на Петков, заради ареста на бойко.
  • 38 А бе каУн

    11 3 Отговор

    До коментар #17 от "Браво":

    Партията на провала си заминава.Само ти още не си разбрал.
  • 39 Който и да

    10 3 Отговор

    До коментар #35 от "Фффффф":

    Е друг ще бъде по добре ,отколкото Киро Ментата. Дори и пожарникаря е класи над него.
  • 40 реру

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стар виц":

    "Тъп, но упорит. Става за милиционер/полицай."

    Аз пък се чудех, как така Кадиров е станал генерал от руското МВР...
  • 41 Хаахо

    6 3 Отговор
    Пределно им е ясно на всички, че НИКОЙ няма да може управлява без ПП.
    Пределно им е ясно, че 60% са за Европейска България.
    Щели Възраждане да вземат 30-40 депутата и хайде да изнудваме Кирил и Асен да се договорели в мафиотите.Мафиотите що не земат да се договорят с Копейкин да видиме що ще последва.
    И...ДБ самостоятелно на избори.
  • 42 Ламбо

    3 3 Отговор
    Алооо , доцента с възпитание на гамен, гербчето на ноето се кланяш защо не смени боко ?
  • 43 Даааа

    2 5 Отговор
    Знаем че ти си на хранилка при Бацето!Ама много ви личи беее!!

    Коментиран от #45

  • 44 Ами да

    2 3 Отговор
    Този "специалист" не го ли биха на протеста!?
  • 45 Ох,милата

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Даааа":

    И тя да се изкаже.Ами и при теб си личи.
  • 46 Ако ПП упорства

    3 4 Отговор
    изобщо да състави правителство -ще са тъпи и упорити!
  • 47 За да има мир

    1 5 Отговор
    В България трябва да бъдат забранени Герб(Гроб) и ДПС(дай парите сега).
    Тогава ще има демокрация и мжем свободно да напуснем ЕС който продължава да ни ограбва

    Коментиран от #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Да да да

    0 0 Отговор
    Браво
  • 51 Мими

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "За да има мир":

    Първо ти ще напуснеш този свят,а ние ще си бъдем винаги в ЕС.Второ- имаш все още избор да се махаш от България в посока североизток,щом не ти харесва..
  • 52 Анонимен

    0 0 Отговор
    Г-н!Стойчев! Разочаровате тези,които ви уважаваха.На кого служите? ГЕРБ.президента,БСП,русофил или по- точно фен на Путин сте?С какво ви пречи единственият от началото на прехода смел и принципен политик Кирил Петков?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол