Last news in Fakti

1 Юли, 2022 21:07 1 643 27

Андрей Гюров: От утре почваме преговорите. Не е изключено сегашни министри да останат, но да има и нови лица

  • андрей гюров-
  • преговори-
  • министри-
  • нови лица

Най-голямата грешка, която отчитаме е, че дадохме доверие на политически формации, които не взимат самостоятелни решения и работят с брокери. Ние не работим с брокери, категоричен е Гюров.

Андрей Гюров: От утре почваме преговорите. Не е изключено сегашни министри да останат, но да има и нови лица  - 1
Снимка: Нова телевизия

С президента проведохме интересни и конструктивни разговори. По много теми мислим в една и съща посока, а тя е извеждане на страната от кризите и предотвратяване на един цикъл от избори. Това коментира председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в ефира на "Още от деня".

Той призна, че е била обсъдена и една от най-горещите теми в държавата - скандалът с изгонването на руските дипломати.

Доколкото президентът има пряка връзка с ДАНС, той също има достъп до информацията. Спазени са всички процедури за вземане на такова решение. Информацията, с която разполагаме ясно показа, че за България има заплаха за националната сигурност, обясни Гюров.

БСП се връщат на масата на преговорите с ясната подкрепа за това правителство и с желание за програмата до края на годината да бъдат включени и някои техни приоритети. Очевидно има много добра база за продължаване на разговорите и за намиране на съгласие, категоричен е Гюров.

Няма да губим никакво време - започваме преговорите още в утрешния ден, подчерта председателят на ПГ на "Продължаваме промяната".

Преговорите ще водим отделно с парламентарните групи на партиите по големина - първо с БСП, после с "Демократична България".

После от "Продължаваме промяната" ще представят програмата си в парламента и ще търсят подкрепа от депутатите.

По отношение на напусналата ПГ на "Възраждане" Елена Гунчева и това дали ще подкрепи правителство с новия мандат, Гюров уточни, че не са водени разговори с нея.

Убедени сме, че това ще бъде един цивилизационен избор за българските политици дали ще се намерят 121 депутати, които ще подкрепят посоката, която е поела България.

Относно съставът на кабинета, Гюров обясни:

Не изключвам сегашни министри да останат в кабинета, но и да има нови лица.

За поста вътрешен министър, той обясни, че желанието на ПП е законът за КПКОНПИ в най-скоро време да бъде гласуван в парламента и това е едно от условията им при сформирането на кабинет. Постът ще бъде освободен и ще търсим друг човек, "който да може да стъпи в обувките на г-н Рашков", допълни Гюров.

За това дали ще има нова формула на властта, той каза: Размишляваме върху формула, която да бъде по-гъвкава. През последните 6 месеца видяхме кои неща работят и кои не и затова най-вероятно ще има промяна и във формулата при министерствата.

Най-голямата грешка, която отчитаме е, че дадохме доверие на политически формации, които не взимат самостоятелни решения и работят с брокери. Ние не работим с брокери, категоричен е Гюров.

За своето политическо бъдеще той заяви, че остава в Народното събрание и не е мислил в посока изпълнителна власт


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Психиатъра

    25 2 Отговор
    Млад старец
  • 2 Октомври

    33 2 Отговор
    Хомосексуалиската партия ПП - ДБ
  • 3 Сатана Z

    30 4 Отговор
    Прокопиевите Плазмодии си мислят,че ще Плячкосват Парите до идването на Руснаците на Дунав мост?
    Ти да видиш,мераклии!

    Z
  • 4 Майна

    27 2 Отговор
    Пълна гавра ,ясно е,че ще предложите и Нинова, ха ха ха..
    Просто нямам думи..ха ха ха...
  • 5 Шерлок Холмс

    32 0 Отговор
    Поредния учил в САЩ и се върнал в България вребовки на Сорос несе чудете че се занимават с русофобия. Също ереген 46г поредния съмнително никой не го свърързава с жена!
  • 6 Гошо

    22 0 Отговор
    Тоя Андреичо май министър си мечтае да става
  • 7 Ювиги Хана

    26 0 Отговор
    Гейклуб ПП.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Моджерип

    25 0 Отговор
    В тази партия ако не са 100% обранти са би, но никога 100% хетеро. Петков имаше профил в сайт само за мъжки връзки нали помните.
  • 10 Българин🇧🇬

    21 0 Отговор
    Родината ни е превзета от шайка вкарани отвън
    джендари.
  • 11 Защо ДПС не спря ограбването на България

    2 14 Отговор
    Българската мафия може, като Путиновата армия в Украйна, да превземе отделни територии на демокрацията, но не може нито да я пречупи, нито да я контролира.
    ГЕРБ и ДПС тепърва ще има да плащат сметката за сваляне на това правителство.
    Румен Радев също.
  • 12 Венелин

    7 8 Отговор
    мутрофанова тръгна ли си?
    И по темата, само губите времето на хората, връщайте мандата и да се ходи на избори.
  • 13 седре

    16 0 Отговор
    Гюре да се махате с Кирта че да не се наложи да ви ритаме. Тоя некадърник канадската ливада, за да го похвали Мустафата, е готов да развали отношенията ни с Русия, и само заради това никои българин не бива да гласува за вас, продажни предатели. А Кирта да се маха от България, няма място за това лайн в държавата ни. Които посегне на Русия ще си ходи, ако трябва и с шутове. Няма да ви помогнат и краварите и английските джендъри. Ще ви начупим.
  • 14 ШЕТ АП

    15 0 Отговор
    Поредния пееедалскии фейс от това блато ПП.
  • 15 жжжжжж

    12 0 Отговор
    голямата грешка сте вие. да му мислят тези дето ви избраха там. отивайте си. ако това е А -отбора на България? бягайте от там . нищо не става от вас.
  • 16 Истината

    11 2 Отговор
    На Петков жена му е ласбос, играта с Лена беше парлама сам си я пусна скоро ще разберете защо!

    Коментиран от #18, #22

  • 17 Ми да

    12 1 Отговор
    Андрей е гаджето Кирчо!

    Коментиран от #21

  • 18 серго

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    тези три деца как станаха, бе истината?
  • 19 кой иска да се дави с вас да се дави

    9 1 Отговор
    Не казвай " Хоп " преди да си скочил , за министерската селекция ти говоря , рибата е още у водата , висока цена ще плати всяка партия , който се докосне до вас , не знам какво изкушение ще и предложите , на Киро с без глутеновите му пасти историята приключи , цените на парно , стоки , енергия хвърчат , породихте междудържавен скандал , башка невежеството ви и лъжите .
  • 20 Грантаджиев соросоид

    6 0 Отговор
    Заплахата за националната сигурност сте вие. Утре оня в оставка на своя глава и война може да обяви. Ама после ще се покрие и ще ни остави ние да му оправяме магариите. Некадърни и продажни грантаджии, за вас трябва нов Народен съд!
  • 21 пфуй

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ми да":

    Тази глупост сега ли я измъти бре? Да ти имам извратената фантазия. Вместо да се занимаваш с глупости излез навън, виж каква хубава вечер е.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Не разбрахте ли?

    5 0 Отговор
    Абе, вие, не разбрахте ли, че хората не ви искат!?
  • 26 Тези поставени американски

    4 1 Отговор
    Правителства са толкова нагли и отровни че народа много трудно ще се спаси от смъртната им хватка
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол