Last news in Fakti

2 Юли, 2022 04:53 4 798 63

Виктор Насър, ПП: Митрофанова не може сама да закрие руското посолство

  • виктор насър-
  • продължаваме промяната-
  • правителство-
  • русия-
  • дипломати

Решението за дипломатите не е взето еднолично от премиера, смята народният представител

Виктор Насър, ПП: Митрофанова не може сама да закрие руското посолство - 1
Снимка: БНТ

"Асен Василев - кандидат за премиер, с изготвена програма, която ще бъде представена на коалиционните партньори и на всички депутати. И след това ще се търси подкрепа за нея. Разговорите ще започнат от утре, имаме 6-7 ключови въпроса пред България, които ще трябва да се разрешат - реформата на КПКОНПИ, в съдебната реформа има ключови неща, 22 закона по Плана за възстановяване, където ще получим значителни средства за иновации и модернизация на икономиката", каза депутатът от "Продължаваме промяната" Виктор Насър в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че ще имат дискусия и за регулаторите.

"Трябва да се работи много дисциплинирано и в тези 6 месеца, ако се постигнат тези точки, България ще бъде в много по-добро положение. Ние търсим всички депутати, които смятат, че тези точки са ключови за страната ни. Преобладаващата част от това Народно събрание са такива хора. Има колеги, които трябва да смекчат емоциите", допълни Насър в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали премиерът в оставка Кирил Петков е взел еднолично решение за изгонването на руските дипломати, той отговори: "Най-важното е, че става въпрос за националната ни сигурност и че по този въпрос са взети мерки. Няма как да се вземе еднолично решение по този въпрос, защото имаме механизми, които са спазени. В Съвета по сигурност в Министерския съвет има и представители на президента, там е било дискутирано."

"Не съм сигурен, че г-жа Митрофанова може самосиндикално да вземе решение за закриването на посолството. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че тепърва започва да се дискутира въпросът, ще разберем в следващите дни. В мисията на Руската федерация в София остават 43-ма служители, нашата мисия в Москва е 12 човека", поясни народният представител.

Той е категоричен, че правителството е подготвено за различни ситуации, но ни очаква горещо политическо лято.

А темата за РСМ и френското предложение Насър коментираха така: "Френското предложение беше депозирано във външна комисия, не е изменяно, там също тече динамичен процес. Загърбваме политическите дрязги и партийните интереси, и взимаме правилното решение за България. То е важно за много поколения и след нас. България си запазва правото на вето или предоговаряне на някоя от главите във всеки един момент."


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 31 Отговор
    бг защитниците на русия го правим безплатно ! в Българската земя са костите на руските войници благодарните техни предци са предали ген на уважение и респект пред страната - освободителка Русия.

    Коментиран от #3, #40

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 да питам

    35 7 Отговор
    Откъде може един проz милиционер да ги знае тези неща ?!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Даа

    29 57 Отговор
    Шпионското гнездо трябва да се закрие. Ако имат рашистите нормални дипломати - да заповядат. Ама тука да се подвизават разни врагове, зложелатели и айдуци - мерси. Не ни трябва чумна зараза...

    Коментиран от #14, #29, #62

  • 7 Не бе

    21 37 Отговор

    До коментар #5 от "Веднага Война":

    Не си оригинален, тавариш. Напънал си се, ама нищо не ти се получава...

    Коментиран от #11

  • 8 Илиев

    33 19 Отговор
    А кои са българите, донасяли съответната информация на полковник Митрофан? Да ни покажат тия убавци, които са предавали родината си. А и жестоко да ги осъдят, разбира се.

    Коментиран от #13, #21, #36

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Много

    8 12 Отговор
    шум за нищо !
  • 11 Киро Лъжеца

    22 11 Отговор

    До коментар #7 от "Не бе":

    Напротив. Много по-оригинален е от теб.
  • 12 Хахаха..

    38 7 Отговор
    Ако съм на Лавров,ще оставя само чистачката и портиера,а нашите от правителството,ако имат належаща нужда,да се обръщат и да контактуват с тях по държавните въпроси..
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 окийухъгт

    49 14 Отговор

    До коментар #6 от "Даа":

    Ами закривай тогава и посолството на фащ щото там гарантирано имате поне 450 шпиони с дипл. имунитет... Кога ще схванете, че на дипломата основна част от трудовата характеристика е шпионажа- така е по цял свят и не е проблем...
    След като ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА на база на които биват изгонени като шпиони 70 дипломата логичното продължение е до 24 часа да бъде арестувана цялата им агентурна мрежа и да се заведат дела срещу българските граждани работили като шпиони срещу държавата си. Това случва ли се? Изобщо някога случвало ли се е? Май не...

    Коментиран от #16, #52

  • 15 123

    38 8 Отговор
    Така става като не спазвате закона. А беше толкова простичко. Имате данни за шпиони, ок. Викате МС и после по законовия път уведомявате НС и ги гоните. 20 човека били. Добре. После правите т.нар. рециплочност и молите състава на посолството на Русия да е колкото на България. Държите се възпитано и с уважение и получавате каквото искате. Но за целта трябва да познаваш законите, Конституцията ш Международното право. И най-вече, да не се държиш инфантилно. Кирил се самосвали и то точно с глупостта да си мисли, че е човек който може непрекъснато да нарушава закона. Е, не може. Тоя народ вече му писна. А що се отнася до Кирил, направо го вбеси. Защото Кирил каза, че идва в името на законноста и в името на това да я въведат тая законност. Хората чакаха да видят обещаното, но то все не идваше. За сметка на това се нарушаваше Конституцията.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 носърче - бум!

    20 4 Отговор
    ама разбире се, че не може сама, бе кpeтен небуългарски! нали затова е задействала руското външно министерство
  • 18 Име

    33 0 Отговор
    Всички шпиони трябва да бъдат изгонени от страната,НО по нормален начин. Нали никой не живее с илюзията, че на наша територия няма други шпиони, освен руски? Не бъдете наивници. Украинския посланик знаеше информация за това колко оръжия имаме и накара целия народ да настръхне. Тогава това трябваше да бъде разследвано от къде е изтекла тая конфиденциална информация. Защото Украйна не е член на НАТО. Но дори и да е, това е информация, която не е за всеки и не може да се казва ей така, особено пък пред всеки в национален ефир.
  • 19 456

    30 3 Отговор
    Всъщност може. Тя прави предложение, руснаците взимат решение дали в тяхната Дума или от президента им , не знам как е по техния закон, но може. И искам да ви кажа, че това което подхванахте да правите, ще обърне народа срещу всички вас. Един умник даже иска демонтиране на паметниците, подмяна на имената на улиците. Само да попитам г-жа Нинова, а смяна на имената на хората ще правите ли? Дали Иван Костов ще го пренаименувате Джон Костов? Може би да очакваме спорове в НС кои имена са български и кои не! Даже може от сутрин до вечер да се занимават с това кои имена на улици са съветсковременни и кои не! Да де, но руското е и от двата периода. Паметника на цар Освободител пред парламента сега ще го взривявате ли както мавзолея или ще го режете на скраб? В България има и един град, който изцяло е построен по времето на комунизма и се нарича Димитровград. Него какво ще го направите? Ще го сринете до основи с булдозери и хората ще ги пишете какво? Бежанци? Нали разбирате абсурда на оливката си?

    Коментиран от #38

  • 20 Пипо

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Град Лом":

    Айде стига с тия финландци и украинци.Имало е и българи във войната с фашистка Германия,но никой не ни брои никъде.

    Коментиран от #24

  • 21 Акглолизец Храбър

    25 4 Отговор

    До коментар #8 от "Илиев":

    А на тези,дето клечат всеки ден пред вратата на полковник Мустафа да им направим паметник и да им носим цветя.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 българина

    16 5 Отговор
    нека го закрият, за да си изпие българина чашата с отрова докрай, само не риве за събитията след това..... ко стана с кърджали.....
  • 26 Мим

    25 9 Отговор
    Абе с тига с този плосък отговор.Нашето посолство в Москва било с 12 дипломата,ами,че и България по население е,20 пъти по малка.Ако можете изпратете и 120 дипломата,кой ви спира.Търсите си оправдание.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    14 4 Отговор
    Тоя пак не е в час!
    Митрофанова е ПРЕДЛОЖИЛА на руското МВНР да закрие посолството в България!
    Пийте ги тия хапчета веееее!
  • 29 Влади

    25 5 Отговор

    До коментар #6 от "Даа":

    И аз така мисля , шпионското гнездо на улица Козяк трябва да бъде закрито , американските бази закрити и изгонени от България , американските дипломати също

    Коментиран от #44

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 1234

    8 5 Отговор
    Скъсване на дипломатическите отношения,значи война
  • 32 Дамаджони Уокър

    13 4 Отговор
    Г-н Дасър, кога ще редуцирате служителите от Козяк, или те са с преференции????А дали Митрофанова може да закрие посолството, не защото тя каза друго нещо.Каза ,че ще говори с Москва какви мерки да взамат.
  • 33 За сведение

    20 5 Отговор
    на господина на снимката, никой не си мисли, че г-жа Митрофанова може да закрие посолството сама! Тя да не е руският вариант на Киро, че сама да решава подобни въпроси! Още вчера стана ясно, че проблемът ще се решава на най-високо ниво в РФ и вероятно в скоро време ще излязат с решение, но отсега може да се каже, че няма да е хич приятно и благосклонно за нас, въпреки алабализмите на Киро и компания за "развитие на отношенията" и "традиционните отношения"...Както и твърденията му, че Митрофанова била поставяла ултиматуми и извивала ръце! Просто жената даде на Киро и тайфа 24 часа още веднъж да обмислят решението си и евентуално да се коригират, така че да се избегнат усложненията! Това е горе долу като оная приказка "преброй до 10 преди да изтърсиш глупост, може и да не я кажеш..." ! Е, не би! Нареждането на кукловодите се изпълнява точно, безпрекословно и не подлежи на обсъждане, независимо от тежките последици за държавата, чиито министър-председател, вече бивш (!), е лицето Кирил Петков...

    Коментиран от #42

  • 34 зфрт

    8 9 Отговор
    Митрофанова не може да закрие посолството, но Русия обича да наказва и отмъщава.
    О, как обича да отмъщава!
  • 35 Някой

    15 4 Отговор
    Ми, то затова си има МВнР на Русия. Тя ще вземе решението.
    А, иначе, Кирето Остроумни сам еднолично е взел решението. Вече е ясно.
    И колкото да се хвърляте като шаран на кукичка, няма да промените това. Хората видяха.

    И стига разни небългари да се пробват да ни управляват - Кирчо, Кокорчо, Лорер, Насър... Стига!

    Коментиран от #37, #43

  • 36 зфрт

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Илиев":

    Никого от доносниците и изнасящите класифицирана информация няма да го осъдят. В Бг се съдят само кокошкари за дребни неща. Това не сте ли го разбрали вече?
    Колкото по- тежки престъпления се вършат(корупция по високите етажи на властта, шпионаж, чужд самолет каца в Бг и пр.), толкова повече кокошкари за дребни суми в затвора. Това е правосъдието и прокуратурата в Бг.
  • 37 питам

    7 11 Отговор

    До коментар #35 от "Някой":

    Какво са видели хората? Защо говориш от името на хората? Такива опорки ли ви спускат от руския клуб?
  • 38 Пешо

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "456":

    Келепира....келепира е от значение, останалото е подчинено на него. Нинова лапа от сделки с оръжие, а какво става с БСП не и дреме. Какво е добре за народ и родина, въобще не го интересува никой от тези измамници и продажници.
  • 39 Именно

    5 6 Отговор
    Но митрофанова може сама да затвори дъската на кенефа в посолството ... не я подценявайте ;)
  • 40 Иван

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Русия на император Александър 2, няма общо с Русия на Александър 3, а още по-малко със СССР, който се отрича и от двамата царе! След Александър 2 Русия води враждебна спрямо нас политика, а СССР, направо ни обявява война, прави преврат и ни окупира.

    Коментиран от #58

  • 41 Запомни си думите

    8 8 Отговор
    Гжа Митрофанова има доста опит. И е преценила че е наложително. Мнението на един посланик за положението
    В една страна е над всичко.
    Какво да чакаме оттук на там ???
    1. Прекъсване на връзките с Русия
    2. Без руски туристи и украински изгонени по един или друг начин.
    3. Без Руска газ
    4. Без руски петрол
    5. Затваряне за неопределено време на Лукойл за българския пазар.
    6. Тежки условия или никакви изпълними условия за връщане в българгария на руската дипломация.
    7. Възможно е обявяване на война.
    Всичко е много добре изчислено.
    Само как ГЕРБ и съюзници като ДБ и ПП ще решат проблема с петрол газ резервни части за бойната техника
    АЕЦ ???? НЕЗНАМ КАЗВАТ ЧЕ БИЛИ ЗАРЕДЕНИ ЗА 2 ГОДИНИ АЕЦ АМИ ПОСЛЕ НАКЪДЕ АМИ ОТПАДЪЦИТЕ.
    НЯМА ДА СА ПО €30 милиона а колко ли ще са ??? КОЛКО ЛИ ЩЕ СА ДЪРВАТА И ВЪГЛИЩАТА ????
    И НАКРАЙЯ ИНФЛАЦИЯ СТЕГНАЦИЯ ФАЛИТИ КОЛКО ЛИ ЩЕ СА.??? КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ КОЙ ЩЕ СЛЕДВАЩИЯ ЖАН ВИДЕНОВ. ? КОЙ ЩЕ УСВОЙ НАТО СТАРТЪПИТЕ ??? Много въпроси който аз мога нестава вече. Ние го правихме няма повече. И как каза Слави само заради една Македония и едни български политици продажниции. Който както за Македония така и за други неща се продадоха.

    Коментиран от #54

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Боже,боже

    6 5 Отговор

    До коментар #35 от "Някой":

    Ами друго си е да те управлява някой Владимир,Наташка,някой Карадайъ,Шиши,някой юнак Учиндолски,някой Африкански и т.н.!Кеф!
  • 44 Защо си се запенил така...

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Влади":

    Карай полека, ще вдигнеш кръвно с това посолство, да се махат руснаците, за какво ти са?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 !!!?

    12 5 Отговор
    Митрофанова да закрие бастиона на КГБ в България - Никога !!!?

    Коментиран от #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Не бе

    3 2 Отговор
    тя специално ще ти иска мнението! Защото вие искахте нейното, с безпрецедентния акт на изгонване на 70 руски дипломата!
  • 49 По-полека

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "!!!?":

    бейби!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гаварит Масква

    1 10 Отговор
    Получи се предложение да се закрие България

    Коментиран от #53

  • 52 реру

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "окийухъгт":

    "Ами закривай тогава и посолството на фащ..."

    Това ще стане, когато САЩ, ако правилно съм разчел абривиатурата за кого става въпрос, ни обявят за неприятелска страна, нейни чиновници се държат надменно и неуважително към държавните институции на РБ и т.н.

    Коментиран от #60

  • 53 Балканска Наденица

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "Гаварит Масква":

    Ела и пробвай
  • 54 мишмаш

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "Запомни си думите":

    Има опит да рине сняг в Оймякон, за нищо нестава. Дано следващият посланник да има повече мозък в главата.

    Коментиран от #55

  • 55 реру

    13 0 Отговор

    До коментар #54 от "мишмаш":

    "... Дано следващият посланник да има повече мозък в главата."

    Така се получава и когато случайни хора се назначават на неподходящи места с определена цел:
    –...
    – шофьор - президент /някой да не се обърка - става въпрос за Венецуела/;
    – шпионин - президент;
    – икономист - дипломат /посланик/;
    – ...
  • 56 Пламен

    5 0 Отговор
    Ами тръбата за Сърбия и Унгария ако я спрем, хайде затваряйте посолството ако ви стиска.
  • 57 Много хора

    7 1 Отговор
    бъркат дипломатическите/политическите отношения с икономическите! Дори да прекъснем дипломатическите си отношения, не значи, че ще се прекъснат и икономическите! Стига да можем, а и да искаме, да плащаме ще има и газ и нефт и ядрено гориво и каквото там искаме от РФ...Лошото е, че ще се наложи да ползваме посредници, ще има трудности ако искаме да подписваме дългосрочни договори и т.н. Естествено от там ще дойде и по-високата цена на това, което ще купуваме от тях...Но лошото е,че тези момчета ритнаха столчето за закупуване на ресурси от РФ, като предпочетоха да вземаме разликата от 2 милиарда кубика между азърбайджанския и необходимият ни газ, от където ни падне и на каквато цена ни предложат...Като цяло РФ вече не е значим търговски партньор, какъвто беше преди 30 години, и сме на постоянен дефицит в стокообмена с тях...Износът ни е едва 1.5% а вносът около 6% (това за 2020-та) от целия стокооборот, като 70% от вноса са енергоносителите...И, както споменах и преди, сме постоянно на минус спрямо тях...Така че сега нещата ще се попроменят, като енергоносителите ще идват от другаде на по-високи цени, което ще увеличи и дефицита в стокооборота, както и към онези, от които ще внасяме...Твърде вероятно е да спаднат и руските инвестиции, които се изразяват най-вече в недвижими имоти, като тенденцията на спад се вижда и сега, защото руснаци масово продават имотите си и търсят такива по други места из света...Общо взето нещата не са чак толкова трагични, колкото
  • 58 Сериозно

    2 7 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    И по - точно каква е тя , че ми стана интересно какви глупотевини ще натресеш в коментара.
    Вземи прочети Симеон Радев, "Строители на съвременна България" и ще придобиеш реална представа за събитията и то от съвременник.
  • 59 Кон

    11 0 Отговор
    Стамболов ще е доволен. Единственото правилно решение за България от 120 години
  • 60 мдаааа

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "реру":

    Както винаги - точен ...
  • 61 А бе

    1 0 Отговор
    и тоз говори на ангро. Кога и къде е казала Митрофанова , че тя ще закрива посолството. Но тка е когато не се чете и не се слуша, а се изпълняват спуснти заповеди.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ле ле

    0 0 Отговор
    Този пък откъде се излюпи..парламента вече затварят , той решил да проговори...такива са 99% ..в ПП продължаваме с предателите..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове