Last news in Fakti

4 Юли, 2022 08:19 5 640 37

Георги Георгиев: Има вероятност и други депутати от ИТН да подкрепят правителството на Василев

  • георги георгиев-
  • депутати-
  • подкрепа-
  • итн-
  • правителство

Виктория Василева също е била „на косъм” да напусне ИТН. „Възможно беше и тя да е с нас, но в един момент се отдръпна”, каза Георгиев.

Георги Георгиев: Има вероятност и други депутати от ИТН да подкрепят правителството на Василев - 1
Снимка: Нова телевизия

Възможно е и други депутати от ИТН да подкрепят правителството на Асен Василев. Това заяви в предаването „Здравей, България” независимият депутат Георги Георгиев – един от напусналите „Има такъв народ”.

Не само хора от екипа на Василев и Петков, а и независимите депутати се обаждали на колегите си от ИТН. „И ние говорим с тях. Не ги притискаме. По-скоро разговорите са те да си решат по съвест. Това ще се види на самото гласуване”, каза Георгиев.

Той каза, че Виктория Василева също е била „на косъм” да напусне ИТН. „Възможно беше и тя да е с нас, но в един момент се отдръпна”, каза Георгиев.

Шестимата независими депутати вероятно ще подкрепят предложеното от "Продължаваме Промяната" правителство. „Вчера имахме първата среща, на нея поставихме няколко конкретни теми, които да станат част от програмата, която ще се пише. На база на предварителните разговори и съгласието, което постигнахме по тези теми, по-скоро ще подкрепим правителството”, заяви Георгиев.

Той обясни, че първата тема е била ядрената енергетиката. „Ние казахме, че държим на изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй”. Асен Василев потвърди, че се работи по тази тема. Вървят разговори с Гърция да изкупува за 30 години напред ток”, каза Георгиев.

Втората тема е била борбата с корупцията.

„Поставихме няколко теми. Първата е смяната на ръководството на КПКОНПИ. При ново парламентарно мнозинство категорично тръгваме към смяна на цялото ръководство на КПКОНПИ. Другото е създаването на Комисия за противодействие на корупцията и старото КПКОНПИ, което ще стане Комисия за отнемане на противоправно придобито имущество”, каза Георгиев.

Независимите депутати са поискали още ускоряване на реформата в съдебната власт и въвеждане на механизма за контрол на главния прокурор. Поставен е бил въпросът и с разузнавателните служби. Промени в законодателството и кадрово обезпечаване, са поискали независимите депутати.

Запитан дали хора в разузнаването са били под руска зависимост, Георгиев каза, че в момента се водят досъдебни производства и по случая работи специализираната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Това е доказателство,

    35 9 Отговор
    че Славуца ги е събирал като Боко, по кръстовищата!? То цялата им партия е сбирщина, какво добро може да се очаква от службогонци?

    Коментиран от #7

  • 3 да де

    44 9 Отговор
    Колко е мизата за така наречената подкрепа питам за един прЕател.

    Коментиран от #33

  • 4 Става Страшно, Промени 121 Закони?

    26 14 Отговор
    За да угодят на ЕС и да получат "помощи" План Разрушаване и Прием Евро, тези искат да променят 121 закона. Това значи закриване ядрена енергетика, ТЕЦ-ове евтин ток, ЛГБТ у-ща и гонения законови на хетеро и родители несъгласни с обучение, и учители. Съдейки по изтеклия "Проект Български Магнитски"-тази бъдеща Коалиция, ще доунищожи България. Драпат за едни 30 милиарда от евро прием, без да проведат Референдум и "План Разрушаване"-икономическо заробване на България. Крайна цел да ни вкарат в пряк военен конфликт срещу Русия, като ще провокират в Черно Море конфликт. Ситуацията е сериозна и "българяните и англосаксонските им подчинени" и са опасни за бъдещето на България.

    Коментиран от #30

  • 5 разбрал

    32 6 Отговор
    Демек , има вероятност и други депутати (от ИТН) ... изневиделица да са станали еврови милионери , разбрахме !
  • 6 анонимно

    36 6 Отговор
    В политиката май се навират морално и душевно нечистоплътни ! Предават партиите си,предават нац. интереси,по -продажни от магистралки!Имам подозрението,че наистина ще успеят да съставят правителство и няма да допуснат нови избори,защото са им спуснати задачи,а при избори са аут! Изобщо не съм оптимист за бъдещето на БГ.
  • 7 нееееееее

    15 8 Отговор

    До коментар #2 от "Това е доказателство,":

    Освен доказателство за собствената ти злоба и непросветеност, за нищо друго не е доказателство!
  • 8 попай

    44 5 Отговор
    Абе тези депутати уж независими ,подменят вота на избирателите , никой не ги е избирал да се прехвърлят в друга партия. Като не им харесва ИТН да напускат парламента .

    Коментиран от #25

  • 9 нннн

    24 4 Отговор
    - Бъди съвестен предател! - са казвали отцепниците.
  • 10 Пич

    20 3 Отговор
    Гошеее..... дадоха ли биткойните ???!!!
  • 11 !!!?

    11 10 Отговор
    Депутатите на ИТН са за Промяната, а Слави и Тошко - за Статуквото !!!?

  • 12 ники

    36 2 Отговор
    Независим депутат?! Каво е това... Кога ще бъде променен закона, така че след като напуснеш партията която те е номинирала и си избран от нейната квота да изчезнеш въобще от Народното събрание. Спираш да си депутат. За твоето място е следващият в листата. Като го приемат това, няма да има напазарувани депутати, извинете независими...
  • 13 Оптимистично

    7 0 Отговор
    Се работи по различни теми. Изглежда логично, но само на теория, на практика почват да се объркват нещата. Все нещо не сме разбрали, но пък диалогизирането ще е повече. А дано, че примерно 25- те горивни стотинки ще са реални след седмица.
  • 14 Мерак не минава

    19 0 Отговор
    Тоя човечец с напомпано CV, беше си повЕрвал, че може да е министър в МРРБ. Бил завършил училището на ГУСВ и ....... дЕлан камък ! :)) Да беше поне завършил специалността си в центъра на София.
    Като не си доволен напускай НС. Ама те предателите си вЕрват, че са велики и че без тях света ще свърши. Накрая се оказват едни бушони, които винаги завършват зле !
  • 15 пф........

    16 0 Отговор
    Не знам дали ще има нови избори,защото предвид постоянно отцепващите се и като прецедент- току виж съставили правителство с отцепени! Абсолютно наложително е вече да се редуцира НС,хрантутниците 240,а стопиха народа до 5 милиона! Относно независимите.....реално те са на пазара на партиите,кой ще плати повече за гласа му. Тези депутати са влезли в НС избрани в квотата на определена партия,кое оправдава заплатата им щом те станат независими и не работят за интересите на избирателите гласували за тях?За какво точно остават в НС-никой не знае какви цели гонят,какви политически програми ще защитават, по кои казуси каква позиция ще имат. Де факто те получават заплата от данъкоплатците за да са отворени към купуването на гласа им от всяка партия! Щом напуснат партията автоматично да напускат и НС! Не тябва да има независими депутати!
  • 16 Киркорчо

    9 1 Отговор
    Юруш народе на депутантините. Разпродаржба, по 2 за левче...
  • 17 За протокола

    16 4 Отговор
    Харвардският мошеник много го бива да говори и лиже много по-интелигентно от простото. Подкрепящите го определено знаят, че нищо няма да стане, но са алчни за власт и пари и ще направят всичко възможно да го закрепят на власт. Парада се командваше от ОПГ в която кокорчо беше от водещите и се видя, че не стават а нищо. Едно евентуално негово правителство ще струва стотици откраднати милиони, дори милиарди, изтекли към офшорки, милиарди заеми, милиарди европейски средства насочени към фирми от задкулисието и други подобни "промени". Цинични и нагли!
  • 18 Корги

    14 2 Отговор
    Не знам какъв човек трябва да си да вземеш предатели в партията си, хора, блеснали с нелоялност. Нали утре ще забият нож и в твоя гръб, бе, Кокорестото...

    Коментиран от #20

  • 19 нема логика ама

    11 1 Отговор
    Странно занимание , да си переш съвест , когато нямаш въобще съвест .
  • 20 а куфарите а накъде

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Корги":

    При отсъствие на други опции и плъхът е храна .
  • 21 прокуратура

    12 1 Отговор
    Купуването и продаването на депутати е висша форма на демокрация?!
  • 22 Кокорчо

    10 1 Отговор
    Добре, аз съм математик и финансист. Кажи колко сухо трябва, за да се превърне тази вероятност в реално събитие

    Коментиран от #26

  • 23 Малинка

    12 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че сте обречени. Отиваме на избори.
  • 24 Това

    12 1 Отговор
    Са ПРЕДАТЕЛИ
  • 25 Много

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "попай":

    Правилно !!!!
  • 26 колкото повече толкова по-добре

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "Кокорчо":

    Гледал ли си филма " Девет милиарда да изчезнат за девет дни " ? Да немаш нещо общо със сценариста ?
  • 27 7451-4853762

    5 1 Отговор
    ХЕХЕХЕХЕХ много некачествен материал в държавата ,само ги вижте менажерчета,разбиращи сам как да тъпчат хората в една фирма или предприятие .Сега ги пъхнате в парламето ,да ви пази Бог от такива ,видехте ги ,показаха колко са нагли и идеи ,принципи,държавна мисъл няма .Вкарахте хора които хал хабер си нямат що е дългосрочни цели от мащаб държава,средносрочни -мащаб държава,краткосрочни мащаб държава.Те са менажери ,които рабират как да тъпчат хората във фирми ,цехове,предприятия,заводи,магазини .Повече не могат.Пази ,Боже!!
  • 28 Търпелив

    3 2 Отговор
    Ще изтърпим и тази седмица телевизионно облъчване на тема преминаване от "безкраен анализ" към "безкрайно писане на програма". Нямат никаква идея да правят нещо за българския народ, а каквото кажат от ЮК и САЩ посолства, в услуга на колониалистите. За какво трябва да има България?
  • 29 Кичка

    10 1 Отговор
    Неблагодарни избиратели! Вместо да си продавам хранителните добавки и тортите съм седнала да ги управлявам, а те ме свалят от власт...
  • 30 Гега

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Става Страшно, Промени 121 Закони?":

    Пич, водещият ти офицер го натовариха на самолета вчера. Откъде смяташ да си получиш хонорара за юли? Или си пишеш по инерция?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 решение

    1 0 Отговор
    Интересно ,защо само на ПП е ангажимента за намиране на депутати за подкрепа от 121 депутати .Не ангажирайки се бсп и дб да убеждават други депутати в парламента за подкрепа, говори за безразличието им за кабинет с премиер василев.Да запретнат ръкави и да осигурат подкрепа ,защото правителството не е само на ПП,а на бс ,дб и независимите които търсят подкрепа за нов кабинет .

    Коментиран от #35

  • 33 Но не

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Ех, колко недоверчиви и негативни ни направи дъртия комунист ББ, само за пари питаме
  • 34 Поглед

    2 5 Отговор
    Естествено, че прогресивните от ИТН ще напуснат. Има защо, хората носят глави върху раменете си не само за равновесие. С чалга и шоу държава не се управлява.
  • 35 пазар

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "решение":

    Защото те купуват и плащат... музиката.
  • 36 браво бе

    2 0 Отговор
    ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ МНОГО ЛОЯЛНИ АМА ПРЕДИМНО И МЕРКАНТИЛНИ И ЛАКОМИ ЗА ВЛАСТ САШО ВИ Е СЪБРАЛ МАЙ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ТОАЛЕТНИ БОКЛУЦИТЕ И ФЕКАЛИЙТЕ ПЛУВАТ НАЙ ОТ ГОРЕ ВИНАГИ,А ЛОКОМО ДУПЕ И МАНАСТИР ЯДЕ НО И КРЪВ С-РЕ
  • 37 Аз1

    1 0 Отговор
    Аман от боклуци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол