Last news in Fakti

5 Юли, 2022 17:33 1 647 57

БСП-София: Изгонването на руските дипломати е безотговорно

  • бсп-софия-
  • руски дипломати-
  • кирил петков

Въпреки конфликта в Украйна, нито една държава с изявена антируска позиция, като САЩ и Великобритания, дори Полша, в чиято съседна държава се води война, не си позволи подобни твърди мерки срещу Русия, коментират от градската структура

БСП-София: Изгонването на руските дипломати е безотговорно - 1
Снимка: БСП

Градският съвет на БСП - София изготви позиция по повод изгонването на 70 руски дипломати и служители в посолството, която беше приета единодушно на редовно заседание снощи.

Ето и целия текст на позицията:

Ние, членовете на Градския съвет на БСП - София, заявяваме, че решението на премиера в оставка Кирил Петков да изгони 70 руски
дипломати и служители в посолството е безотговорно и вредно за България. Очевидно е, че то е взето извън всякакви норми и правила, без дори да е консултирано с партньорите в коалицията, освен това е неразумно, показва липса на държавническо мислене и по никакъв начин не защитава интереса на страната ни.

Категорични сме, че точно сега подобни действия изострят ненужно и без друго обтегнатите отношения между България и Русия. Засилването на конфронтацията от наша страна ще доведе до изключително тежки последици за държавата ни.

Към този момент е известно, че няма данни за съществуваща заплаха за националната сигурност от страна на обявените с българската нота за "personae non gratae" руски дипломати. В последните дни стана ясно, че съществува само устно докладване от директора на ДАНС, на което се позовава премиерът в оставка Кирил Петков за решението си. Съгласието на БСП да участва отново в коалиционно управление с партия "Продължаваме промяната", без ясно поставено условие за намиране на пътища за подобряване на отношенията с Руската федерация, е в пълно противоречие с настроенията на членовете и симпатизантите на Партията.

Въпреки конфликта в Украйна, нито една държава с изявена антируска позиция, като САЩ и Великобритания, дори Полша, в чиято
съседна държава се води война, не си позволи подобни твърди мерки срещу Русия, стигащи до замразяване или до ръба на скъсване на
дипломатическите отношения. Подобно действие от българска страна е национално предателство в исторически план спрямо изконните интереси на държавата ни.

За всички нас е очевидно, че светът навлиза във все по-дълбока криза, която ще се усети много силно през предстоящия есенно-зимен
период. Управляващите в България ще трябва да обезпечат отоплението и осветлението на милиони граждани, както и работата на десетки хиляди предприятия в страната, зависещи от природния газ. Очевидно е, че управляващите, които и да са те, не могат да се справят, заобикаляйки Газпром в името на евроатлантическите ангажименти и комисионите?

Докато другите европейски държави търпеливо изчакват, преосмислят и съобразяват действията си, така че да гарантират доставките и да
защитят националния си интерес, на прага на зимата ще се наложи България отново да почука на вратата на Газпром. В тази връзка ние, членовете на Градския съвет на БСП - София, настояваме ръководството на партията и на парламентарната група да предприемат решителни и категорични действия за спиране на конфронтационния публичен дебат по отношение на Русия, както и да бъде
изразена официална готовност за конструктивно и перспективно развитие на българо-руските отношения.

Подкрепяме и предприетите действия от парламентарната група на "БСП за България" за отмяна на нотата за изгонване на 70 дипломати и служители от посолството на Руската федерация. Но това вече не е достатъчно.

България, като страна, в която по-голямата част от гражданите са с непроменени позитивни нагласи към Русия дори сега, по време на военния конфликт в Украйна, трябва да има и активна роля в търсенето на пътя към мира и сигурността, както в Черноморския регион, така и в общоевропейски мащаб.

Всяко друго решение е предателство спрямо каузата на българските социалисти за България - държава на мира, народовластието и социалната справедливост!


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тролейбус

    41 39 Отговор
    И БСП-София трябва да бъдат изгонено в Русия.

    Коментиран от #8

  • 2 Импексова

    55 3 Отговор
    Въпреки това ще подкрепим петков и василев. При избори, няма да минем 4 процента
  • 3 дедо Герчо

    14 20 Отговор
    ГРАДСКАТА ЛЕВИЦА,КАТО НАСТИГНЕ ГРАДСКАТА ДЕСНИЦА,ТОГАВА ДА ВАВА АКЪЛ НА РЪКОВОДСТВОТО НА БСП И НАРОДА....ХЪХЪХЪ...
  • 4 Крайно време беше

    22 29 Отговор
    да махнем от РОДИНАТА СИ тия натрапници !!!
  • 5 Така е

    26 12 Отговор
    но не направихте нищо по въпроса и искате пак да управлявате с фашистите.
  • 6 ТаУмВзе

    23 9 Отговор
    Аз ли крепим киренцето улаво бе корни? ЩИП ЩИП!
  • 7 Русский Z 🇷🇺 ВИС-2 в душата ми

    5 34 Отговор
    Българите са страхливци. Не като Жоро Илиев, братко мили.
  • 8 БигириМигири

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тролейбус":

    Разсмя ме
  • 9 истина е

    25 8 Отговор
    Стига сте ревали ,защото и вие сте на дузпата !!!
  • 10 Последния Софиянец

    28 5 Отговор
    Нали вие управлявате?!Да не съм аз?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    32 4 Отговор
    СЕКТАТА НА НИНОВА.
    В ПАНИКА :)
  • 13 Пич

    32 4 Отговор
    Малее...каква изненада !!! Кака се ококори повече от Кокорчо !!! Толкова не я бяха изненадвали , откакто нищо не знаеше за оръжията към Украйна !!!
  • 14 12340

    14 5 Отговор
    Като не щяхте "комунягите" от БСП---ежте ся
    Хя на киро ,асен и тлъстия Бою !
  • 15 Обинарчето

    32 3 Отговор
    БСП да не говорят,те от всички са най- долни и лицемерни. Дано на следващите избори докопат едва. 5% даже още по добре да не влизат въобще.
  • 16 САТЪРА НА ХАНА

    24 13 Отговор
    СОФИЯНЦИ КАТО ВИДЯТ ЦЕНИТЕ ЗА ТОКА И ПАРНОТО
    СРПТЕМВРИ МЕСЕЦ
    ...
    И САМИ ЩЕ ПУСНАТ ОТПАДЪКА ОТ ДБ , ПП, СДС , ГРОБ И ДПС ЗА ИЗГАРЯНЕ :)
    ....
    ВРЕМЕТО РАБОТИ ПРОТИВ ФАШИСТИТЕ

    Коментиран от #42, #48

  • 17 А бе така е

    21 4 Отговор
    но Нинова гони своите интереси,унищожавайки тотално бсп като лява партия с русофилски настроени членове.Напускането на коалицията е единственото правилно решение за бсп!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 нннн

    21 3 Отговор
    Ами да! ВАШЕТО правителство е безотговорно! Правителството на БСП, ПП и ДБ.
  • 21 СЗО

    12 6 Отговор
    БСП- едно от стъпалата на петата колона.
  • 22 реру

    29 10 Отговор
    "... да изгони 70 руски дипломати и служители в посолството е безотговорно..."

    За разлика от много по-отговорното /примерно/ взривяване на църквата „Света Неделя“...

    Коментиран от #27

  • 23 Руските ZV иne

    13 11 Отговор
    Ще бавят максимално дълго "отговора на Москва" за са могат всички руски роби да засвидетелстват верността си към Русия!
  • 24 партии-мафии

    20 1 Отговор
    Безотговорно?! Но е отговорно да сте в коалиция с тази нова мафия? Да се ползвате от "мазнинките" на властта? Да назначавате без конкурси навсякъде свои хора? Да "убеждавате" другите депутати да ви подкрепят? Така може и абсолютно мнозинство да докарате! Това ли смяната на "модела Борисов"?
  • 25 Перо

    19 2 Отговор
    БСП е ортак на ПП,участват в една коалиция и са наравно отговорни за изгонването на руските дипломати,безсмислено е да лицемерничат и да правят опити за дистанциране! Също БСП са отговорни,като коалиционни партньори на Кирчо и Кокорчо и за приемането на анти-българското предложение на Франция за РСМ,където излъгаха народа за “червените” линии! Всичките им гласоподаватели ще отидат в партията на Янев,Мая Манолова,Възраждане,ИТН и др. Изборната бариера ще стане непреодолима,след тоя зор за власт и съучастие с джендърските партии!
  • 26 ГЕРБ

    12 5 Отговор
    Айде комунягите в канала
  • 27 Жалко

    3 14 Отговор

    До коментар #22 от "реру":

    че на Мони Горския бащейко му закъсня..
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Но подкрепяме

    11 2 Отговор
    Правителството, предприело подобни действия! Просълзих се. По делата ви познаваме. На изборите под бариерата. Много редките случаи, в които ще гласувам срещу ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, БСП, ИТН.
  • 30 Перо

    18 2 Отговор
    За БСП ще гласуват само номенклатурата,родители на уредените на работа в чужбина отрочета на тази червена буржоазия. Едва ли ще прескочат изборната победа,след серията анти-български действия с партньорите от джендърските ПП и ДБ!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 АБВ

    6 1 Отговор
    Ши.... и бок. .ци
  • 33 Васил

    13 9 Отговор
    Като на БZП не им харесва да хващат влака и към Рашистан като толкова ги харесват
  • 34 Диктаторчето путлер

    11 9 Отговор
    Наредил съм на костя копейкин да каже на привържаниците си да не ходят на Луков марш !
  • 35 Няколко азиатеца...

    13 7 Отговор
    По-малко в милата ни Родина !
  • 36 Бунта на

    8 1 Отговор
    хлеБарките 😃
  • 37 Калмук

    11 6 Отговор
    "Подобно действие от българска страна е национално предателство в исторически план спрямо изконните интереси на държавата ни." ... това казва всичко. За кУманистите (както им казваха на село) България не може без Русия, България Е Русия ! Колкото и да се преобличат, в такива моменти БСП показва своята истинска същност. Който има очи и уши да гледа и да слуша ... и, ако има поне грам национално достойнство тези ще ги изтрие от съзнанието си. ... И само не ми излизайте с номера, че "краварите" също си имат протежета и си купуват лоялност - това не оправдава нито едните, нито другите. Изконните интереси на България са само и единствено български, а не слугинаж на САЩ, Русия, Брюксел, Китай или който там се сетите !!!

    Коментиран от #45

  • 38 абе да ви питам аз

    13 9 Отговор
    кой внуши на бай ганя , че трябва да е голям фен на някаква си диктаторска кочина като Русия ?
  • 39 Страничен

    15 10 Отговор
    БСП като цяло трябваше солидарно да отлетят за Москва със своите платци! Половин самолет има няма са!
  • 40 авее

    10 8 Отговор
    Да се застъпваш за шпиони на държава, която ни е обявила за вражеска, минава всякакви граници. Извинявай, ама това не е нито русофилство, нито историческа признателност. Това си е чиста държавна измяна.
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 8 Отговор
    напълно безотговорно е
  • 42 печкар от Биркенау

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "САТЪРА НА ХАНА":

    с удоволствие чакам да ми станеш клиент
  • 43 Красимир Петров

    11 5 Отговор
    Червени боклуци.Махайте се в Русия
  • 44 Голем смех

    8 2 Отговор
    И кой протестира? Небългарската партия бесепето.
  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 2 Отговор

    До коментар #37 от "Калмук":

    Русофилската проказа е плъзнала навсякъде!
  • 46 Све

    4 7 Отговор
    ВЪЗРАЖДАНЕ Е РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  • 47 Бързайте за самолетите

    8 4 Отговор
    руски слуги изтървате самолета на мутра фанова!
  • 48 Правилноо

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "САТЪРА НА ХАНА":

    но новият Хитлер е путин,ако забелязваш !
  • 49 Roze може

    6 4 Отговор
    Българските комунисти да хващат следващия полет на аерофлот и в Москва при Путин да му рапортуват
  • 50 анонимен

    5 3 Отговор
    Бсп и перверзната любов към Русия коята не носи нищо добро за България 30 години тъпчем един преход под руска диктовка мафия корупция проруски парти обслужваме Кремъл щом за 30 години имаме само едно кранче газ и нефт дори и Белене е още мечта на Бсп ние сме ЕС но само на думи иначе все си взимат тайно копейките от Кремъл да ни правят обичащи рашистите и да слугуват на империята на злото
  • 51 анонимен

    5 3 Отговор
    Бсп мазни тлъсти комунисти вълка козината си мени но не и нрава те са безродници като се хранят и взимат рубли копейки от Русия сега ще спре кърменето шпионите си заминаха :) всички от правилната на Путин реве от сутрин до вечер по медите за Русия хаха няма вече по едни 4000лева да си купите свещи за тея пари продажници
  • 52 Ваня

    5 3 Отговор
    Слугинажа на Сатаната ( Путин ) ще гниете в ада щом си продавате родината русороби всички който си храните децата с тези гнусни пари
  • 53 Твърди факти

    6 3 Отговор
    Знате ли, че БСП (като правиприемници на БКП) и ДПС идват в политиката с атентати срещу българската държава на обществено значими места и с помощта на руските разузнавателни служби?
  • 54 Дългият

    5 3 Отговор
    ...Тази партия трябваше да я забранят 90те години...вредна за БГ....
  • 55 Алоооооо бкп-то

    1 0 Отговор
    безотговорно ама пак се сложихте на кокорчовците да преговаряте .Не разбрахте че корнела само надолу дърпа.Продължавайте в същия дух и парламента ще го гледате само отвън.....
  • 56 Мим

    1 0 Отговор
    Хубаво,ама БСП,да не подкрепя сегашното правителство,докато не се отмени това национално предателство и се възстанови статута на руските дипломати.Само така ще докаже,че работят за интереса на България...
  • 57 ДСиКГБ

    0 0 Отговор
    Петата колона от руски шпиони не е в руското посолство а това са постоянно пребиваващите руснаци в България. Те събират данните и ги препращат в Русия. Кога ще арестуват някой от тях. Май никога! Тях трябва да ги екстрадират
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове