6 Юли, 2022 11:51 9 199 119

ПП се приближи до ГЕРБ, ИТН падна под чертата

  • герб-
  • итн-
  • бсп-
  • кирил петков-
  • алфа рисърч

Разколебава се подкрепата за президента, констатира "Алфа Рисърч"

ПП се приближи до ГЕРБ, ИТН падна под чертата - 1
Снимка: БГНЕС

Внезапното оттегляне на министрите на ИТН от Слави Трифонов и последвалата за по-малко от месец каскада от политически събития – свалянето на председателя на парламента Никола Минчев, гласуваният вот на недоверие на правителството, протестите в защита на управлението, свалянето на ветото за започване на преговори на Северна Македония с ЕС, изгонването на 70 дипломати и служители на посолството на Русия, завъртането на парламентарната рулетка с Асен Василев като кандидат за премиер на ПП – изправиха България в де факто предизборна политическа ситуация, която съществено променя динамиката на обществените и електорални нагласи. Регулярното тримесечно проучване на Социологическа агенция Алфа Рисърч, проведено в периода 25 юни – 1 юли, очертава следните по-съществени тенденции:

Сближаване на електоралната подкрепа между ПП и ГЕРБ. Мобилизацията на симпатизантите на “Продължаваме промяната”, като реакция най-вече срещу свалянето на Никола Минчев от председателския пост и в последствие - на правителството, води до преодоляване на регистрирания в предишни проучвания спад в подкрепата ѝ и частично възвръщане на позиции. С ръст от 2 пункта спрямо април и 20.2% потенциален вот, ПП остава на малко над процент след ГЕРБ (21.5%). ПП постига ръст в столицата и няколко големи града, ГЕРБ запазва подкрепата си в по-малките областни центрове и селища. Предизвикалата политическата криза ИТН бележи нова загуба на избиратели и при избори днес би останала под парламентарната черта (3.3%).

Възраждане спира възхода си, както поради изострянето на конфронтацията ГЕРБ – ПП, която ги оставя встрани от водещата политическа интрига, така и поради конкуренцията в ляво-русофилското пространство с БСП и новата партия на Стефан Янев. Партията на К. Костадинов остава с 8% подкрепа. Умелото лавиране на Корнелия Нинова между участието в управлението и „червените линии“ успява за момента да стабилизира електоралните позиции на левицата (11.5%), но динамиката в този сектор е твърде силна.

“Български възход“ стартира с малко над 5% подкрепа и едва следващите месеци ще покажат как ще се разпределят гласовете между него, БСП и Възраждане.

Демократична България също запазва избирателите си в София и големите градски центрове, което ѝ осигурява 7.1% потенциален вот.

Силно поляризирано обществено мнение между опцията „ново правителство в сегашния парламент“ (49.5%) и предсрочни избори (46.7%). Около три четвърти от поддръжниците на правителството в оставка, както и хората без ясни политически предпочитания, са „за“ сформирането на ново правителство, докато симпатизантите на опозиционните партии - „за“ предсрочни избори.

Поляризация и по оста „каква управленска коалиция би се справила по-добре с управлението на страната“. Преобладават предпочитанията към коалиция около ПП (31.9%). Същевременно обаче ГЕРБ постепенно успяват да излязат от изолация – едва 6 на сто по-малко (25.2%) смятат, че партията на Борисов би се справила по-успешно в сегашната ситуация. Малко над 20% биха предпочели съвсем различна алтернатива. Избирателите, които приоритизират икономическите проблеми и материалния си статус, по-често избират коалиция около ГЕРБ, а онези, които поставят акцент върху корупцията и нейното отражение върху икономическите процеси – обединение около ПП.

Разколебаване на подкрепата за президента.

Острите сблъсъци на партиите от управляващото мнозинство и на правителството в оставка с президента Румен Радев водят до оттегляне на доверието към него сред част от подкрепилите го преди година негови симпатизанти. Въпреки че остава най-одобряваният политик в държавата, положителните му оценки спадат с 8 пункта (от 51% през април до 43% през юни), а отрицателните нарастват със 7.

Много по-поляризирани в сравнение с преди година са и оценките за това, дали президентът съдейства или не за решаване на политическата криза в страната. 43.9% смятат, че спомага за преодоляването ѝ, а 36.5% са на обратното мнение. Ръстът на негативните оценки точно по този въпрос поставя в по-слаби позиции евентуално служебно правителство на Р.Радев, от което се очаква да бъде медиатор в кризата, а не да води до нейното изостряне. Най-силно е преобръщането на мненията сред симпатизантите на ДБ, които се доближават по отрицателни оценки до тези на ГЕРБ.

Слабо подобрение в рейтинга на правителството в резултат от сплотяването на неговите привърженици след гласувания вот на недоверие от опозицията.

След драматичния спад през април, подкрепата за правителството през юни нараства с 3 пункта (от 19 на 22 на сто), но негативните оценки (45.8%) продължават да бъдат двойно повече от позитивните. Особено висока е критичността в по-малките областни центрове и извън тях, сред работниците, малкия и среден бизнес.

Без съществена динамика в доверието към политическите лидери.

Двамата съпредседатели на ПП – Кирил Петков и Асен Василев имат практически едни и същи рейтинги – ок. 23% доверие и ок. 46% недоверие. Много активният през последния месец лидер на ГЕРБ Бойко Борисов покачва с 1% положителното отношение към себе си (до 20.2%), но запазва висок дял негативни мнения (57%). С 18.6% доверие и 48.4% недоверие Корнелия Нинова остава на позициите си от месец април. По-съществена промяна има при други трима лидери. При Христо Иванов – в позитивна посока; ръст с 2 на сто в позитивните мнения и много сериозен спад (7 пункта) в негативните. При К.Костадинов и Сл.Трифонов е налице ясно изразен негативен тренд. Лидерът на Възраждане губи 4 на сто доверие (до 13%), а на Има такъв народ – 5% (до 8.5%).

И настоящото, 47 Народно събрание, не успява да се откъсне от печалните рекорди на предишните парламенти.

Положително отношение към него имат 8.7% от анкетираните, отрицателно – 60%. Логично, малко по-високo е одобрението сред симпатизантите на управляващата коалиция, но и при тях не надхвърля 15 на сто.

Отпадането на българското вето над започването на преговори на Северна Македония с ЕС не води до предвещаваните от мнозина анализатори обществени катаклизми.

Изследването показва, че след вота в парламента на т.нар. „френско предложение“ 42% от анкетираните одобряват вдигането на ветото срещу 53% неодобряващи. Тази рязка промяна в сравнение с настроенията преди няколко месеца ясно показва, че отговорното политическо лидерство е в състояние да доведе до успокоение в обществото и еволюция на обществените нагласи.

Водовъртежът от политически събития на фона на ескалиращи кризи и усложнена геополитическа обстановка предизвикват изключителна мобилност на и без друго крехките обществени и политически настроения. Измерените към момента електорални нагласи са при едва 38% изразили желание да участват в изборите. Общественото мнение по актуални въпроси ще остане поляризирано и през следващия политически сезон, а наблюдаваните силни електорални флуктуации се очертават като най-трудното препятствие пред сформирането на устойчиво политическо мнозинство.

Настоящото национално представително проучване е част от регулярния мониторинг на Алфа Рисърч. Проведено е в периода 25 юни – 1 юли 2022г., сред 1017 пълнолетни граждани от цялата страна, чрез пряко стандартизирано интервю с таблети. Използвана е двустепенна стратифицирана по регион и тип населено място извадка с квота по пол, възраст, образование. Публикувано е на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства, съобщават от Алфа Рисърч.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    13 45 Отговор
    Браво, надявам се и БСП ...

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Аре пак

    150 19 Отговор
    фалшивите платени проучвания. Баламосват празноглавците.

    Коментиран от #47, #97

  • 3 Майна

    107 55 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Надявам се всички да се приближат КОЛЕКТИВНО и да нямат думата
    Възраждане е надеждата ,няма друг..

    Коментиран от #21, #56

  • 4 да де

    78 6 Отговор
    Врачките пак изплуваха нищо, че от сума години не са познали.
  • 5 Севда

    35 106 Отговор
    ГЕРБ е първа сила, народа си обича Бойко и това е!
  • 6 Асан

    94 16 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Знам вече за доста хора, които подкрепяха БСП и сега са при "Възраждане" и Янев!

    Коментиран от #24

  • 7 бачо

    68 4 Отговор
    Явно идват избори и се почва с агитацията за кои да се гласува
  • 8 Хахаха

    88 17 Отговор
    Поредните лъжи на платени агенции !!!!!!!!!!!!! Са Киро Про100то може да им вярва след ...... химическа терапия !!!!!!! Нещастници
  • 9 Майна

    81 13 Отговор
    Факти не дават нищо за протестите и стачките по света!
    Що не пишете за големите протести на фермерите в Холандия и НЕ САМО...
    НАВСЯКЪДЕ ХОРАТА СЕ НАДИГАТ СРЕЩУ ТАЗИ ГЕНОЦИДНА ПОЛИТИКА!

    Коментиран от #63, #110

  • 10 пламен

    58 28 Отговор
    Гербаджиите може да спечелят в селските райони където най лесно се купуват гласове и където държат кметската власт. В София, герб не може да спечели. Не спечелиш ли столицата, не можеш да управляваш. Утре, ще излезнат и ще блокират кръстовищата и толупа пак ще бяга в Банкя.

    Коментиран от #22, #88, #102

  • 11 ИСТИНАТА

    47 54 Отговор
    ГЕРБ- 28%....
    .ВЪЗРАЖДАНЕ - 16%...
    .ДПС- 14.5 %....
    ....ИТН- 12%
    ПП- 11%....
    ВМРО- 5%
    ИЗПРАВИ СЕ-2.5%
    Д.Б-- 2,%
    ДРУГИ

    Коментиран от #31, #114

  • 12 гост

    52 16 Отговор
    ГЕРБ няма да управлява страната колкото и да искат и да плащат за измислени социологически агенции. ПП и те си са пътници,защото слушат американците . Реано няма да има партия или коалия която сама да състави правителство,защото нямат ясни програми и само обещават и нищщо не правят.Ще има ролетка и избори след избори.
  • 13 браво

    46 24 Отговор
    Слави падна в канала за вечни времена
  • 14 бсфн

    33 24 Отговор
    Само бсп че вдигат заплати и пенсии,а не като мутрата да плаче след станишката те ги вдигнаха а аз ще ги плащам и вдянков посегна на златния фонд и щеше да пляска руснаците съд за мутрата банкянска

    Коментиран от #103

  • 15 Бат Пешо

    41 2 Отговор
    Докато Витанката не се изтропа по темата на такива празни числа не вярвам
  • 16 Флоранс Кючеклийска

    37 3 Отговор
    Дали пък докато чакаме осъден от високите етажи на властта, няма да видим поне двама от цивилните социолози
    с повдигнати обвинения за психически тормоз, вредни внушения и подли манипулации, влияещи негативно на обществото, въвеждащи го в заблуждение и обслужващи задкулисни интереси? Найс, а?
  • 17 Драйфарисърч

    51 6 Отговор
    Герб - 60%, ПП - 50%, ДПС - 30%, други - 10%. Процентите надхвърлят 100, защото много лъжем, а и вече бяха предплатили.
  • 18 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    48 31 Отговор
    Време е за спасение на България

    Коментиран от #23

  • 19 Алабалистиката на псевдо правителството

    30 2 Отговор
    е като жонглирането пред светофарите по софийските кръстовища. На рисърча фатките са същите, борба за хлЕб насущний. Но няма кой да им се върже.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Знаеш ли

    20 37 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Колко партии е сменил Копей.кин.Изброи ги и да говорим.-

    Коментиран от #25, #28, #53

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Заедно

    9 25 Отговор

    До коментар #18 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    С Д.П.С може да съставите прорус...ко правителство.....и Орлин и Шиши ще са доволни....напред към Масква....

    Коментиран от #104, #106

  • 24 Янев не.

    31 7 Отговор

    До коментар #6 от "Асан":

    Той е проект на козяк, да замести тези, сегашните от амюрика против България.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Еййй

    27 4 Отговор
    Платената медия.Пуснете новина за ноя убиец от подуене ,къде уби 2 момичета
  • 27 Социологическа агенция "Без чекмедже"

    21 57 Отговор
    Възраждане и ИТН се провалиха с гръм и трясък само за няколко значими седмици, в които решиха и показаха пред обществото чия страна заемат в битката мафия-народ, основно чрез свалянето на правителството. Български възход на Яне Янев влизат с 12% 13% на тяхно място, вземайки също гласоподаватели от БСП. ГЕРБ, ДПС, БСП губят проценти от 1% - 5%. ПП увеличава значително своята подкрепа. Демократично България се лутат в пространството с хаотични ходове, чудейки се коя страна да заемат пряко поради тромавата съдебна реформа, която е техен основен приоритет, като трябва да се отчете, че тя се възпрепятства от почти всички партии в парламента.

    1. ПП - 38%
    2. ГЕРБ - 18%
    3. Български възход - 12%
    4. ДПС - 9%
    5. БСП - 9%
    4. Демократична българия 6%

    Коментиран от #33, #35, #40, #42, #70, #105

  • 28 Така де

    32 11 Отговор

    До коментар #21 от "Знаеш ли":

    Ами не може всички да са като Гей Центов Петков Канадски от Харвард, на който само за шест месеца политическата му кариера почна и завърши безславно:)
  • 29 Замислен

    16 12 Отговор
    Мхм, значи ще гласувам за ИТН е така колкото да ги дразни.
  • 30 Хахаха

    21 5 Отговор
    Имам един въпрос: "Защо е пропуснат знак " - " пред резултатите за ПП"?
  • 31 Хихи да бе

    29 8 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНАТА":

    Иска ви се, ама хората не са балами, ще ви накажат. Само гледайте.
  • 32 Хаах

    7 1 Отговор
    А бе.Това ли е начина.Вместо да коментирате отричате.
    И да има разлики, те не са в края и средата, а в челото.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Млад българин

    36 10 Отговор
    Щом от толкова рано започнаха с лъжите, значи ще е голямо падането на американските подлоги.
  • 35 Плюс минус

    2 11 Отговор

    До коментар #27 от "Социологическа агенция "Без чекмедже"":

    Давам ви безплатна прогноза, отделил съм време, вие ми слагате минуси? Не въ я срам! Поне кажете защо?
  • 36 111

    12 29 Отговор
    И ще ги задмине дори. "Възраждане" също отиват под чертата.
  • 37 Нови избори

    22 12 Отговор
    Определено за мафията, ще означава пълна катастрофа, вече означава пълна катастрова. ПП не се опитвайте да стъпване на модела от мутренските режими - с използване компромани и уличения за конторл на корумпираните, те вече са се научили да се продават и да предават, ще го сторят и с вас. Изнесете цялата информация за корумпираните и агентите на чуждите шпионски мрежи на заплата 4000 лева и нагоре. Посочете ѝм имената да ги видят хората, да няма място на земята, където всеки почтен българин да не ги посочи с пръст. Посочете имената на тези, на политиците, журналистите, професорите, чиновниците, които работят срещу държавата и народа си, заради, които е толкова трудно и мъчително, и стандарта на живот е нисък и с ниско качество. Това е единствен ход за вас, и на нови избори.

    Коментиран от #91

  • 38 Красимир Петров

    6 30 Отговор
    ПП ще е първа.Дай България и ИТН ще отпаднат.
  • 39 Агенциите побликуват това, което им

    31 1 Отговор
    Дават като цифри, тези които поръчват и плащат"анкетата"!! В това никой не се съмнява в Държавата!!! Алфа Рисърч, само е преписала процентите!! Никой не вярва на, никоя агенция и Социолог в България!? Всичко е платен Слугинаж!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 По методиките на

    30 2 Отговор
    Тия "проучвания" явно са доработвани и по методиките на Нагодиго, Нагласьов и Натаманян!
    Народа е казал - Пилците се броят на есен !

    Коментиран от #46

  • 42 имаш грешка

    3 12 Отговор

    До коментар #27 от "Социологическа агенция "Без чекмедже"":

    БСП се изкачват,"БГ Възход" слизат надолу.
  • 43 Ами да

    11 24 Отговор
    За сега посоката е добра. Още малко и ПП първи! А ИТН вън!
  • 44 От каде ги вадите теа статистик за нищо

    6 26 Отговор
    Не стават и не одговарят на истината ГЕРБ си заминава ПП ще е първа политическа сила а ДПС също ще си замине заедно с ИТН и БПС

    Коментиран от #52, #54

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Брояч

    9 9 Отговор

    До коментар #41 от "По методиките на":

    И да хейтиш и да не хейтиш, няма да има завръщане за вас.

    Коментиран от #59

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Браво

    13 16 Отговор
    Няма нито една агенция дето да обслужва ПП.Всичките са ГЕРБ.
    Така, че какво я чака мафията отсега е видно.
    Преди 6 месеца герб пак потриваха крадливите и мръсни ръчички.
  • 49 Ники

    26 9 Отговор

    До коментар #45 от "Перде Кириз":

    БРАВО ЗА ТОВА КОЕТО СИ ПИСАЛ САМО МАЛОУМНИК БИ ГЛАСУВАЛ ЗА ТАЗИ ПОДМЯНА.
  • 50 ха ха ха

    8 16 Отговор

    До коментар #45 от "Перде Кириз":

    100 пъти по-добре са от вас, мутряги. А като престанете да пречите, ще стане 200 пъти по-добре.
  • 51 Ще гласувам за ПП българския народ иска

    9 27 Отговор
    Промяна 30 години ГЕРБ ДПС и БПС а сега и ИТН крадът и онищожават България най бедния град в Европа е София заради такива крадливи хора мислещи се за недосегаеми народа е шефа така че те ще оволнят ГЕРБ ДПС турската партия и БПС ИТН също вън от парламента

    Коментиран от #58

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Батерия

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Знаеш ли":

    И в колко точно, кажи ги, като ги знаеш. Или само риторични въпроси...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Всъщност

    15 7 Отговор
    Кирчо и Кокорчо паднаха под Гроб . Да се сбогуваме с ДеБилите и Трифонов .
  • 56 нееееееее

    10 26 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    ВЪН ВЪЗРАЖДАНЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА И ПОЛИТИКАТА,ПАТЕРИЦА НА ДПС И ГЕРБ!!
  • 57 Онзи

    2 8 Отговор
    Няма никакви избори. Всичко е нагласено от Глобалистите.
  • 58 Наблюдавал

    19 4 Отговор

    До коментар #51 от "Ще гласувам за ПП българския народ иска":

    ДБ СА ПРИКЛЮЧЕНИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #65

  • 59 Гайгер Мюлеров брояч

    18 4 Отговор

    До коментар #46 от "Брояч":

    Не разбрах кои сме тия дето няма да се завърнем !? :)))
    На това дередже сме точно защото такива като теб си остават ПРО100 Броячи/Кировци !!! :))

    Коментиран от #85, #87

  • 60 фъррр

    5 11 Отговор
    Ако нещо си струва за да се направи Правителство в момента, то е промяна за правото на Президента да назначава ЛИЧНИ Правителства, без да носи отговорност.
    Разбира се и КПКОМПИ.
  • 61 Нека дойдат избори и

    18 3 Отговор
    да видиме кой колко ще вземе. Досега само обещания и оправдания. Тиквата си харчи парите от шкафчето. Каскета получава допълнително милиони. Доган си върти обръча от строителни фирми. Народа работи за по-малка себестойност и дори с помощите не достигат пари. Газ и горива са като в западна европа. Политически скандали, купуване на депутатски гласове (защото нямат предварително подписана оставка при встъпването в длъжност), международни скандали, погазване на закона, отслабване на държавността, пълен хаос в институциите, вкопчване във властта.... ..... .....
  • 62 Ще накарам приятели да гласуват за ПП

    4 24 Отговор
    И ДА БЪЛГАРИЯ и за нова партия само така ще искараме от парламента ДПС турската партия която обслужва Турция и краде България 30 години нищо не направиха освен да крадът и да назначават турски кметове и да агитират на турски език дори искат в България да се учи на турски ГЕРБ вън те са коалиция крадлива ДПС=ГЕРБ=БПС

    Коментиран от #68, #71

  • 63 БАУ БАУУ

    8 14 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Къде по света няма стачки? Само в Русия и Беларус не стачкуват!! Чупката бре комуне!!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Хахаха

    13 0 Отговор
    Алфата де обърк с по 10 процента три пъти миналата година ми то на 20 процента десет са си половината

    Коментиран от #74

  • 67 Така е

    25 5 Отговор

    До коментар #47 от "Ники":

    Оттук нататък само за Възраждане.
  • 68 нееееееее

    20 2 Отговор

    До коментар #62 от "Ще накарам приятели да гласуват за ПП":

    ИМА ЛИ БЪЛГАРИН КОЙТО МОЖЕ ДА КАЖЕ КАКО СВЪРШИХА ДА БУЛГАРИЯ ЗА ПРЕБИВАВАНЕТО СИ В ПАРЛАМЕНТА?........... ЕДНО МНОГО ГОЛЯМО НИЩО!!!!
  • 69 Валерко

    5 10 Отговор
    Тошо пудела се маха от парламента, какъв кеф!
  • 70 Хахаха

    23 11 Отговор

    До коментар #27 от "Социологическа агенция "Без чекмедже"":

    Много мокри сънища имаш:)))
    Ето сега и реалните резултати:
    1. Възраждане - 32%
    2. Български възход - 18%
    3. ГЕРБ - 14%
    4. БСП - 10%
    5. ДПС - 9%
    6. ПП - 2%
    7. Демократична България /България с главно Б/ - 200 гласа общо
  • 71 Бай градски

    13 2 Отговор

    До коментар #62 от "Ще накарам приятели да гласуват за ПП":

    Дано приятелите ти не са като тебе!
  • 72 Стоев

    7 19 Отговор
    Асен Василев и Кирил Петков не се страхуват да излизат по улицата, което не се отнася за диванните фейсбук онбашии като Буци, Доган и Слаффчу. На хората и особено на младите им е писнало от тъмни криещи се субекти.

    Коментиран от #78

  • 73 алфа дрисърч

    24 0 Отговор
    Ако някога дойде Народния съд първите осъдени трябва да са продажните социолози,политолози и всички тям подобни"експерти по всичко".След това мисирките и накрая политиците.
  • 74 Хаах-бееех

    1 8 Отговор

    До коментар #66 от "Хахаха":

    Това което сбърка, бяха 6% повече за Герб от ПП и някой и друг процент за БСП отгоре.
    Така,че ходи да почетеш за тамбукту и чукчите.

    Коментиран от #96

  • 75 Дичо

    9 3 Отговор
    Аз ще гласувам АНТИ - ГЕРБ
  • 76 Фактъ

    6 8 Отговор
    Герб са народняшко - селска партия .

    Коментиран от #81, #82

  • 77 .......

    19 7 Отговор
    Аз ще гласувам с бюлетина против ПП.
    ПП-пълни психопати,които се чудят как да скарат хората по между си и разделят народа,за да може да го крадат незабелязано.Да си събират "маркетинговата опаковка" на лъжите си и да се махат!
  • 78 Въпрос

    18 4 Отговор

    До коментар #72 от "Стоев":

    Сигурен ли си ,че не смеят?От 3-ти март кой ходи все с охрана и го е страх от снежни топки и камъни?Точно Кирчо и Кокорчо без охрана не мърдат и даце решетки на НС бяха сложили!Видя ли ги ще ги заплюя заради хилядите им лъжи и антибългарската политика!
  • 79 Наблюдавал

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Ти си приключен такива бедни хора като":

    Нито съм беден ,нито съм приключен! Вие сте пребоядисани комунета,И ВИЕ СТЕ ПРИКЛЮЧЕНИТЕ!!!
  • 80 ххххххххххх

    5 7 Отговор
    Абе в тоя сайт нормални ли сте бе хахаха аз не мога да повярвам какви екземпляри пишат тука. Шорош, ФАЩ, жендъри. Бахахаха само това ли измислихте бе дедки? 5 месеца минаха, ай сменете репертоара малко бе мозъци хахахаха.
  • 81 12340

    7 3 Отговор

    До коментар #76 от "Фактъ":

    партия наТлъстите,Тъпи Простаци са герп !
  • 82 ха ха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #76 от "Фактъ":

    Само селска.
  • 83 Бивш от възраждане

    5 15 Отговор
    На изборите за кмет в Нова Загора, тази неделя, от 22 992 имащи право на глас, за сектата на Костя Копейкин са гласували 208 ? Внушителен резултат. Всички разбраха какъв нагъл и крадлив мошеник си. Няма вече улави, които да се вържат на платените му тр0л0ве !
  • 84 язък за рублите

    4 12 Отговор
    Добре, че Факти спряха тази практика с анкети на руски агенти и тролове.
    Единия щял да гласува за Мутрофанова, пък другия за мафията.
    Тролските фабрики чемодан вокзал..
  • 85 Вие, същите!

    9 0 Отговор

    До коментар #59 от "Гайгер Мюлеров брояч":

    И да манипулирате рейтинга на коментарите, това няма да ви помогне на изборите. 😄😄😄😄
  • 86 Влади

    17 1 Отговор
    Шеврон започва да пробива и сипва сярна киселина , живак и други, взривове и земетресения в Златна Добруджа , житницата на България за да добива шиистов газ с отрови и хидравлично разбиване , Вчера 12 годишната забрана беше отменена от Варненски Съд , започва се , сега разбрахте ли защо Просто Киро и Кокорчо прекратиха договорите за газ от Русия
  • 87 бай дъ уей

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "Гайгер Мюлеров брояч":

    Аз правя и прогнози. Досега нямам и една грешка. Не познаваш такива като мен, следователно не можеш да ми даваш и оценка.
  • 88 !?!?!?!

    15 3 Отговор

    До коментар #10 от "пламен":

    България не е само София не сте най важни само вие.

    Коментиран от #92

  • 89 Мнение

    20 7 Отговор
    Възраждане ще спечели изборите защото нито БСП нито партията на Янев могат да се сложат под определението русофилски. Те са определено проНАТОвски партии и евроатлантически ориентирани.
    Ако има честни избори евроатлантическите партии нямат шанс след 33 години управление в БЪлгария на българите им омръзна от НАТО война ЕС - гей ценности и прочие ориентации

    Коментиран от #94, #115

  • 90 Даааа

    7 18 Отговор
    Какво то и да говорят всички опозиционни партии се видя че по - голяма част от народа не иска избори сега!Точно сега имаме нужда от стабилна политическа обстановка, за да преминем през кризите с работещ парламент!Хуленето по правителството в оставка , няма да донесе никакви дивиденти на опозицията .Ако , сега има избори ПП ще получи повече , депутатски места , защото по- голяма част от мислещите хора , подкрепят сегашното управление!Харесва ви , не харесва , това е положението!
  • 91 Хахахаха

    17 2 Отговор

    До коментар #37 от "Нови избори":

    Няма да изнесат от ПП никакви списъци,защото лъжат.Те пускат лъжи,за да манипулурат мнението.Сега разбираш ли колко са долни?
    Те лъжат за всичко.Като почнеш от това как газа го спряла Русия(а всъщност Кирчо го реши),как не изнасяли оръжие за Украйна(а изнасяли като на сделка по 20 млн са си деляли) и т.н.
    На Капитан Андреево уж заловиха трафик,защото искат там да сложат техен човек да лапа.
    С никаква мафия не се борят,а просто искат да сложат техни хора те да лапар.Назначили са си родата и любовниците където може.
  • 92 Спокойно

    15 2 Отговор

    До коментар #88 от "!?!?!?!":

    В София също не харесваме ПП.Остави какво пишат тук.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 неее

    8 3 Отговор

    До коментар #89 от "Мнение":

    Не разчитай на това! Русофилите у нас не са безгръбначните, за които ги мислите.
  • 95 ......

    20 3 Отговор
    Пак почнахте с тези "русофили" и "русофоби".Аз ви предлагам по-добре да се делим на трезвеници и наркомани.Ще е по-добре.Забелязах,че украинофилите много обичат дрогата.Спирайте я!Това,че идола ви Зеленски я ползва не означава и вие да се съсипвате както и нашата страна да съсипвате.
    Мислете като българи и за България,а не като фили и фоби!!!
  • 96 Еми

    13 2 Отговор

    До коментар #74 от "Хаах-бееех":

    На 02.04 алфата даваше на ИТН 8 процента, на 04.04 получиха 16, също на кирчовците им даваха 15 процента петък преди изборите, получиха 25, ако искаш да ти ги шерна прогнозите щото още ги пазя на телефона да се подсмивам. Алфата е фалшива нищо ме познава
  • 97 Хасан Азис

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аре пак":

    ДПС къде са? Няма ли да минат 4%.
  • 98 Ако

    8 3 Отговор
    тези резултати са верни, то истината е, че стадото си сака стригане! И то яко, без жал!
  • 99 Тиберий

    14 0 Отговор
    Няма смисъл от стакмистиките на "социолозите ",просто никой вече не им вярва и има защо. ПП 20%? БСП 12%? Подобна тежка манипулация е подсъдна.
  • 100 Козяк

    14 1 Отговор
    ПП и ДБ към момента са със 150 000 гласа. Къде ги видяхте тези 20 процента?
  • 101 Стойчо

    12 5 Отговор
    Имам приятел в Алфа рисърч, който ми каза, че Възраждане е около 20 %. Казали са им обаче да ги пускат официално под 10 %.
  • 102 Северозапад

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "пламен":

    Ще блокирате София, ще биете мякоя майка с детенце, ще по хвърляте някоя вмирисана риба всичко това за някои лев повече, тццц, мда, селяните сте там в София като дойде петък след обяд набиват по родните си места демет на СЕЛО
  • 103 Така така

    4 11 Отговор

    До коментар #14 от "бсфн":

    Явно си малък и не знаеш БСП на какво са способни, 4 пъти в управление 4 пъти катастрофи национални, инфлация 20% минимална заплата 60 лв увеличена върху 650 колко процента прави няма и 9%,ходи си допий млякото и тогава пиши, кой от фамилията ти е партиен член или ятак призна си бързо
  • 104 Тончо

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Заедно":

    По добре Мацква, отколкото краварикус пропаднякис, плана РАНЪТе в действие, ако не знаеш какво значи изпиши го в търсачката, прочети и тогава давай акъл
  • 105 Да кажа

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "Социологическа агенция "Без чекмедже"":

    Това звездите ли ти го говорят, или лъжеца киро и кака ти крушовската лисица ти докладва ха, нищо чудно с машините на мадуро, всичко е възможно
  • 106 Слави

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "Заедно":

    Ще гласувам за лъжците пп, или крадците от БСП, сега имат и предатели страхотна комбинация
  • 107 Точен

    10 5 Отговор
    Аз гласувам за Възраждане и чувам все повече хора около мене да мислят така. Никакъв спад за Костадин няма, алфорисърчите изпълняват краварска поръчка, Козяк ги е страх от Възраждане.
  • 108 Дядо ви Курти от село Пиперково

    6 11 Отговор
    Твърда подкрепа за ПП, единствено те доказаха,че мислят за народа,а не за чехмеджетата...Герб са минали,трябва да стоят далече от власта...

    Коментиран от #109

  • 109 Как

    10 4 Отговор

    До коментар #108 от "Дядо ви Курти от село Пиперково":

    С лъжи, манипулация, пропаганда и обслужване на чужди интереси! Ако този народ гласува за това, налко за него! Ще бъде точно като стадо! Стадото и то не знае дали отива да яде или да го колят, но върви посвирката на овчаря!
  • 110 Лея13

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Какво и е геноцидното на политиката им?Не разбрах.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Израждане

    2 1 Отговор
    Са под чертата
    Повечето си заминаха за Русия
  • 113 Българин

    1 2 Отговор
    На вероятно приближаващите избори всеки българин уважаващ себе си трябва да накаже партиите итн , герб , възраждане , дпс.Да живее България.

    Коментиран от #116

  • 114 Психиатър

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНАТА":

    Наистина ти хлопат дъските,трябва хоспитализация лекарствата ме помагат.
  • 115 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #89 от "Мнение":

    възраждане ще спечели третият пръст от ръката откакто и да я гледаш.
  • 116 Е как

    1 1 Отговор

    До коментар #113 от "Българин":

    щеживее България, като гласуваш за лъжци и слуги на ,афията като ПП и ДБ! По щеше да ти отива, да продадем България! Лъжата не е ценност!
  • 117 Мазохисти ли са

    0 0 Отговор
    Алфа "рисърч" явно живеят в друг свят. Българите не са такива мазохисти че да подкрепят безумната инфлация по която Кирчо ни нареди първи в Европа.
  • 118 ????

    0 0 Отговор
    "алфа р." до КОГА ще се ГАВРИТЕ с тоз ИЗСТРАДЪЛ НАШ БЪЛГАРСКИ НАРОД?! КАК така ШАЙКАТА позната ни като ОПГ "герб", на чийто плещи ТЕГНЕ:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,.............................., а МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от тази ОПГ "герб", да е първа?!?!? КАК става това?! "Другари-господа" от ОПГ "герб", НАРОДА ни ПОУМНЯ!!! Нали така, НАРОДЕ????
  • 119 Българин

    0 0 Отговор
    с кирчо и кокорчо -до тука, не искаме да ги видим повече тези мошеници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове