Last news in Fakti

6 Юли, 2022 15:54 4 006 25

От ПП поискаха Борисов и Дончев да говорят в НС за парите по Плана за развитие

  • пп-
  • бойко борисов-
  • томислав дончев-
  • пари-
  • план за възстановяване

"Гражданинът Дончев е тук и е в състояние да отговаря на всеки въпрос, от изречените думи няма нито едно вярно изречение", каза той и призова да се прочете текста в плана и да се обърне внимание на сроковете, коментира Томислав Дончев 

От ПП поискаха Борисов и Дончев да говорят в НС за парите по Плана за развитие - 1
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" поиска лидера на Бойко Борисов и бившият вицепремиер Томислав Дончев, който отговаряше за средствата по Плана за възстановяване и развитие, да бъдат извикани в парламента, за да обяснят дали ще саботират гласуването и приемането на парите "с новото си мнозинство". Това стана ясно от декларация на ПГ, изчетена от председателя Андрей Гюров от трибуната на парламента, съобщават от news.bg.

"Отговорност - това е думата, от която ГЕРБ бяга като дявол от тамян - когато пътищата са в лошо състояние, ГЕРБ хукват да броят дупки, вместо да се смирят, когато енергетиката е в хаос - те казват, че новите управляващи са виновни. Държавната хазна с години се източваше, защото парите пътуваха в аванси в сакове, в сектори без реформи, докато задлъжнялостта на болниците се увеличаваше. Когато започнахме да спираме кранчетата на мафията, от ГЕРБ се уплашиха и внесоха вот на недоверие за финансовата политика", изреди Гюров.

Той цитира "окончателната присъда на вота" - излишъкът в хазната е повече от 1 млрд.лв.

"Средствата по плана намаляват с 1 млрд. лв., ГЕРБ отново изскочиха в лъжа, а Борисов обяви, че планът бил провален. Той никога не е носил отговорност и винаги излиза от водата сух за сметка на българския народ", посочват от ПП.
Гюров обясни за парите и рамката по Плана за развитие: икономическите показатели на България са по-добри от средния за страните от ЕС, икономическото ни възстановяване е по-бързо. "Крайно време да се поеме отговорност, поне за една част от вредите", поиска той.

Бойко Борисов и Томислав Дончев да се явят в НС и да обяснят ще продължат ли ГЕРБ да саботират плана с новото си мнозинство и ще подкрепят ли реформите в плана или целта им е да се върне страната в блатото на корупцията и нагласените схеми и частните митници. Истината ще стане ясна, когато се вземат законодателни решения - за Закона за КПКОНПИ, за подаване на сигнали за нередности и т.н.", посочи Андрей Гюров.
Томислав Дончев отговори. "Гражданинът Дончев е тук и е в състояние да отговаря на всеки въпрос, от изречените думи няма нито едно вярно изречение", каза той и призова да се прочете текста в плана и да се обърне внимание на сроковете.

"България до момента е договорила по Националния план и оперативните програми - нула", каза той. "Въпросът е колко ще загуби страната следващата година" - Дончев залага само по Плана за развитие те да са 3 млрд.лв.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    22 17 Отговор
    Киренцето е изпердалил тоталка, как мутропитека ще се обяснява Как той не Краде а Ти? ЩИП ЩИП!
  • 2 Може

    34 18 Отговор
    Баце да каже за Пашата,Таки,Чакърян,Маджо,Трите Маргина,и да разкаже за славните години от времето на С.И.К.....брато......
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Разбира се ще саботират

    27 8 Отговор
    Така нареди пашата от Росенец! Полека да не ви остави парата на вас! Ако не ядат от баницата, по-добре да няма никаква баница, МАШАЛЛА, ААФЕРИМ!
  • 5 дъвката е изтъркана

    25 24 Отговор
    Тая дъвка вече е изтъркана.
    За повече от година не можахте да се научите как се управлява държава.
    Измислете нещо ново.
    Е Лена ще ви намери нещо подходящо в Гугъл
  • 6 Зззз

    21 25 Отговор
    Ела зло ,че без теб по зло и с новите от ПП вместо да изпишем вежди извадихме очи. Нови избори на всяка цена ,че тези ще ни затрият.
  • 7 777771

    16 5 Отговор
    Aaa ще има нова коалиция... нали щяха да ловят и садят българската мафия
  • 8 Важно

    18 14 Отговор
    Путин набира български русофили за фронта в Украйна. Всички желаещи да се запишат в посолството,до като не са го закрили. Заплащането е в рубли.

    Коментиран от #25

  • 9 Българка

    24 14 Отговор
    Върхушките на ГЕРБ-ДПС се страхуват от приемане на закона за КПКОНПИ и разследване на корупцията. За да си оттърват кожите от съдебно преследване и конфискация, те са готови да пожертват дори милиарди от плана за възстановяване като бойкотират приемането на нужните за усвояването закони

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 България-ДС

    13 1 Отговор
    Троянския кон на матушка......Плащат в злато, пачки и Столична водка от края на миналия век
  • 12 Бамбука

    22 15 Отговор
    Качете целия файтон - Борисов, Дончев, Биков, Атанасова, Теменужка ... на трибуната за да си подсказват какво да говорят и им задайте само един въпрос - Къде е пътната карта за Турски поток ?
  • 13 Българка

    15 16 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Да те поправя троле, милиардите ги жертва ПП . Ако помниш , от година време Кокорчо брои парите. На "плана за развитие" стоят подписите на Кире лъжата и Кокоран.
  • 14 Хи хи

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Страхува се грънци . Че той закона за КПКОМПИ като стария , но е добавена разследваща роля на някакви инспектори . И накрая идва горският , в случая СЪДЪТ и раздава справедливост. Но защо толкова се държи Дамаджани да оглави службата ? Та той за една година нищо не свърши , тотал щета , Нямат ли млад , кадърен, амбициозен юрист да сложат там , ами ще плашат с комунистически скелети.
  • 15 ххххххххххх

    15 6 Отговор
    Тиквoча в парламента? Тва да го видя няма да го повярвам.
  • 16 Бойкикев съм

    16 14 Отговор
    Аха, след Боцко извикайте Тодор Живков и може би Хан Аспарух - и те ще са ви виновни, че сте некадърни джендърляци

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 защо

    12 6 Отговор
    канадско - харвардски ливади
    петрола е руски на старите цени , акциза също
    гтоя 1 лев + баидън такса ли е или сорос такса дето ни набихте по бензиностанциите
  • 19 Бай Лисан

    11 10 Отговор
    Приказки под шипковия храст...
    1. Шут на каскета
    2. Герберасите по затворите с конфискация
    3. Тогава ще си помислим дали да ви повярваме...
    П.С. И да построите повече затвори, че не се знае, знае ли се....
  • 20 Бойкикев съм

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "ххххххххххх":

    Абе дрЪт, млад, путинист, русофист ли съм няма значение и най-важното - не променя фактите отразени в последните две думи от поста ми... Нещо по същество да имаш да изцвъкаш?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Може

    11 8 Отговор
    Баце да каже за Па.шата,Та.ки,Чакъ.рян,Мад.жо,Трите Мар.гина,и да разкаже за славните години от времето на С.И.К.....бра.то......Сега са леко застаряващи ...почтени бизнесмени,къпат се в Злат.ният гьол,имат фабрики за дро...га и ци..га.ри в чужбина,имат си пу.дели във вид на ду.петати....улегнали са,занимават се с браготворителност.....
  • 23 жжжжжж

    7 6 Отговор
    тия само лозунги произвеждат. нищо реално не са сътворили за тези 8 месеца. оставка и на кокорчо.
  • 24 Ти да видиш!

    1 1 Отговор
    Збиротака от битака,ГЕРБ,СДС,НДСВ,ДПС и БКП-ДС,БСП си разпределиха порциите и постовете още при циглака-комсомолски секретар Иван Костов.Трябва въоражен преврат-истински,а не като в Турция за да тръгнат нещата в демократична правова посока,без олигархична намеса.Това е решението-майдан за руско-турската колонизация на Р.България.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол