Last news in Fakti

7 Юли, 2022 10:24 1 856 32

Надежда Йорданова: Очаквам ВСС най-после да изпълни задължението си

  • надежда йорданова-
  • иван гешев-
  • всс

Настояването за спазването на Конституцията, на законите, не е овладяване на прокуратурата, това е правова държава, отговори тя относно изказване на главния прокурор Иван Гешев

Надежда Йорданова: Очаквам ВСС най-после да изпълни задължението си - 1
Снимка: БГНЕС

Пленумът на Висшия съдебен съвет трябва днес да разгледа по същество предложенията за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, направени от министъра на правосъдието в оставка Надежда Йорданова и бившия служебен министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов.

Министърът в оставка Надежда Йорданова с коментар пред медиите преди заседанието.

Очаквам членовете на ВСС най-после да изпълнят законовото си задължение, подчерта Йорданова.

Всички аргументи са изложени в писмените предложения. Настояването за спазването на Конституцията, на законите, не е овладяване на прокуратурата, това е правова държава, отговори тя относно изказване на главния прокурор Иван Гешев по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 С чакане

    21 7 Отговор
    не става! И за това сега чакате влака за Канада!
  • 4 Си ган

    32 4 Отговор
    От както пое поста, не свърши абсолютно нищо, само празни приказки..
  • 5 Стършел

    13 12 Отговор
    Задайте му най-лесния въпрос на Гешев! Как малко преди да бъде избран беше заявил, че няма да се кандидатира?! Как и с колко го мотивираха да промени решението си???!!! То на всички ни е ясно! Ясен ни е и отговора. Най-вероятно, че е решил да се бори с всички сили и средства против, корупцията, бандитизма и т. н.! Но ни е ясно, че е точно обратното, бе избран да защитава точно това!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дъртак

    13 12 Отговор
    Като изключим огромната роля, която главният прокурор играе в политическия живот, историята с Иван Гешев малко напомня на сагата с Емил Кошлуков и Борислав Михайлов, все хора, които се ползват с отрицателно доверие в обществото, но отказват да си подадат оставките, каквото ще да става.
  • 9 Страх и памперс

    14 16 Отговор
    Гешев е пазителя на мафията, продължава гаврата с народа.
  • 10 Стойко

    8 17 Отговор
    Вчера се проведе социологическо проучване на про -Герберската агенция "Алфа Рисърч" според която Герб води с 1% пред ПП. Всички си спомняме как на записа в Банкя преди 8 години Борисов казва пред тогавашния градски прокурор нс София Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов "От агенциите вярвам единствено на Алфа Рисърч на Боряна Димитрова". А си спомняме как месец ноември миналата година същата агенция даваше 5% преднина на ГЕРБ А ПО победи с 3%. В момента реално ПП са първа политическа сила . Единствените които обявиха война на мафията ДПС са ПП и ДБ. И на изборите ще имат общо над 120 народни представители.

    Коментиран от #19

  • 11 Абе не знам,но

    19 1 Отговор
    След като си министър в оставка,и много държиш на" правовия ред" в държавата, защо скоростно вкара промени в Закон за принудително изпълнение? Огромна част от хората,изобщо не разбраха какво се крие зад това.Чист лобизъм в полза на ЧСИ.Развързвате им ръцете още повече.Затова вкарахте и промени за колектори, и принцип на " споразумение "Схема от която няма измъкване.Съшия номер го изигра и твоя ментор - Ристъо Брадата.И той игра за тяхното лоби, като министър.Днес узаконява с подпис нови 128 кантори на ЧСИ,на другия ден в оставка.Как ли са се отблагодарили ,при условие,че за период от 20 г,през ръцете им са минали над 17 милиарда лева? Дааа, министър до време, пачки до живот! Сега рогатото блее,но като ги подпънат още преди ЧНГ, а пика ще бъде другата пролет- най много за парно, ипотеки, вода, стари недоказуеми в правова държава борчове към оператори и монополисти ще разберат,как се прибират панелки от раз. Защо не променяте чл.417 от закона за ЧСИ,като сте толкова загрижени за хората? Там не дават да пипнете именно онези,за който лобирате.Започвам да мисля,че атаката срещу Главния пак е лобистка,прикрита зад друга завеса.Атака от онези,който той прибра,а сега са навън и пият шампанско за здравето на рогатите,с чиято помощ и протести са навън.Без лев загуби.
  • 12 Позор

    8 9 Отговор
    Георги Семерджиев, който уби двама минувачи по “Черни връх” е доносник на Гешев! И свидетел срещу Ради Ланеца! На местопроизшествието се появява прокурора Адалберт Живков. Той е Ръководител на Военната прокуратура в София. И води предимно поръчкови дела на Гешев! Какво прави военен прокурор на оглед на ПТП изършени от цивилен? Знчи някой - жертвите или извършителя е военен или полицай. Или може би агент? Каква работа има Живков там? Правомощията на военните магистрати са ясни! В тях не влиза разследването на ПТП-та с цивилни участници! Да не говорим, че разследването по случая е възложено на “най-вярното куче” на Гешев - Ясен Тодоров! Той е спряган да измести Боби Сарафов на поста директор на НСлС! Всичко изглежда като яко замитане!

    Коментиран от #14

  • 13 1111

    13 3 Отговор
    Валя Ахчиева показа що за стока си-празноглава тиква с много претенции!
  • 14 Голяма фантазия

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Позор":

    и свободни съчинения. Засрами се!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тома

    2 7 Отговор
    Всички от ввс имат големи прегрешения и са в ръчичките на каскета
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 8 Отговор
    оставка на ГЕШЕВ дано анадали има корупция а и ГЕШЕВ го пази мафията

    Коментиран от #18

  • 18 Хи хи

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Каква оставка , бе умник ! Гледай на живо пленума на ВСС, Гешев прави Надка дива и щастлива !
  • 19 Ти да видиш

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    На изборите победиха кръговете, за които работеха хората, държащи кодовете за машинките. Така че недей да пишеш глупости. А както вече всички се убедиха (с малки изключения като теб), губещ се оказа българския народ.
  • 20 Ахметрис

    2 1 Отговор
    Аз очаквам скоро да продаваш хот-дог в каравана на околовръстото!
  • 21 ВСС РАБОТЯТ ЗА БОРИСОВ И ГЕШЕВ

    3 5 Отговор
    В момента, шиканят и Тупат топката! Цял народ го знае и разбра!!

    Коментиран от #23

  • 22 Благой от СОФстрой

    2 1 Отговор
    Селско-оралният сурат ОЧАКВА.... какво?
  • 23 Вярно ли

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "ВСС РАБОТЯТ ЗА БОРИСОВ И ГЕШЕВ":

    Ами гледай на живо заседанието, да видиш как "шикалкавят".

    Коментиран от #25

  • 24 Хахаха

    5 3 Отговор
    Аз пак ще напиша.
    И аз очаквам ВСС да си свърши работата И ДА ВИ ПРАТИ НА МАЙН....АТА ви. И теб, т. нар. министър на правосъдието,и ДБ-тата и ПП-та и ССБ и всички други антидържавни соросоидни ракови образувания.

    Коментиран от #27

  • 25 Ти да видиш

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Вярно ли":

    Брей.... другарките Дишева и Керелска много активни на заседанието на ВСС.
  • 26 КПКОНПИ

    2 0 Отговор
    Има около 900 000 прекратени по давност преписки в КПКОНПИ. Кой знае още, колко други стотици хиляди действащи и изпозагубени по коридорите и стълбищата преписки има? И тези абсурдни числа са на има няма 7 милионна България, и при само пълнолетни на още по-малък брой граждани. Това е изключително абсурдно. Работила ли е КПКОНПИ изобщо от създаването си? Възобновете всички прекратени по давност преписки, защото нулева корупция означава точно това! Изкарайте всичко на светло, всичките ѝм зависимост и ги осъдете, защото точно такива хора биват използвани за прокарване на вредни за държавата ни интереси на чужди посолства. Същите се използват и за правилно гласуване и за събаряне на правителства, както и за насочване на капитали към правилните фирми!
  • 27 Хохохо

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хахаха":

    Всеки си има проблеми в тоя живот, тебе примерно те преследва некъв сорос. Обърни се към специалист.

    Коментиран от #29

  • 28 Един

    5 2 Отговор
    Малииии, тая неграмотничка Йорданова я направиха за смях.
  • 29 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хохохо":

    Как направи връзката между "соросоидно раково образувание" и "сорос"?
    Явно не ме преследва, а е очевидно. Даже си показват и хилядите и милионите грантове, които получават за провеждането на антибългарската си политика.
    Това, че не съм "умен и красив жълтопаветник" не значи, че нямам поглед върху събитията. Даже напротив. Тези кресливи "същества" с розови очила, видимо и "в небесата", може би са и финансово стимулирани, за да подкрепят тези пиявици.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Лично мнение

    0 1 Отговор
    Кирето не го пускаме в Канада. Ще го изберем за Президент, Представителен е, млад, красив, умен. ИЛИ КАРАДАЙЪ. Лена ми харесва, умна и има излъчване. Асен от Хасково е Черешката на тортата. Гений.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове