Last news in Fakti

17 Юли, 2022 10:35 6 795 30

Здравословен проблем е причината за тежката катастрофа в Плевенско?

  • катастрофа-
  • загинали деца-
  • плевен-
  • ловеч

Двете пострадали жени са в стабилно състояние и в съзнание

Здравословен проблем е причината за тежката катастрофа в Плевенско? - 1

Възникнал здравословен проблем е причината, която ще се изследва за тежката катастрофа на пътя Ловеч-Плевен, отнела живота на 5 души, сред които две деца, в събота. Това потвърди пред NOVA говорителят на окръжната прокуратура в Плевен Диана Илиева.

“Вчера на огледа е уточнено, че пътният участък е равен, прав и с добра видимост. Автомобилите нямат технически неизправности. Липсват каквито и да било обективни причини, които да са довели до настъпване на произшествието. Ще се изследва въпросът дали при водач на единият лек автомобил не е възникнал някакъв здравословен проблем - инфаркт, който да е причина за неговото навлизане в насрещното платно”, обясни Илиева.

Според очевидци на инцидента е нямало изпреварване. “Значи има има някакъв сериозен проблем на пътя, който трябва да се разреши”, смята пътният експерт Диана Русинова. “Това е поредният такъв инцидент за последните седмици”, каза още тя.

Миналата година е трябвало да бъдат направени промени в Закона за движение по пътищата. “Той трябваше да се раздели на три отделни части”, поясни Русинова. “Законът е едно от нещата, които ще започнат първо да разплитат тези тежки случаи”, допълни тя.

По информация на пътните експерти, в една от колите от инцидента е имало детско столче, а в другата - не.

“Това е пътят между Ловеч и Плевен, този участък е ремонтиран съвсем скоро, асфалтът беше нов", обясни Русинова, но поясни, че заради разлети масла от колите не е могла да бъде изследвана пътната маркировка.

“Много са хипотезите за инцидента. Те трябва внимателно да се изследват. Ако ги изследваме, можем да направим една крачка напред и да спрем катастрофите. Нелепо е да погребваме деца!”, заяви Диана Русинова.

В разследването на тежкия инцидент следват разпити на очевидци, съдебномедицински експертизи, автотехнически експертизи и изследване на записи от камери на АПИ, каза говорителят на окръжната прокуратура.

Двете пострадали жени при тежката катастрофа, която стана вчера на пътя Плевен – Ловеч, са в стабилно състояние и в съзнание, съобщава бТВ.

По-младата жена, която е на около 20 г., е със счупен шиен прешлен и със счупена ръка. Контактна е и е в съзнание. Настанена е в Клиниката по неврохирургия. По-възрастната жена, която е на около 50 г., е в интензивно отделение със счупена ръка и крак с минимален кръвоизлив в мозъка. Състоянието ѝ е стабилно.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    45 1 Отговор
    Маро , въпросът в края на разказано изречение не го прави въпросително ❓
    А и това е само версия ❗
    Може на прав участък единият водач да е решил да запали цигара, да пие вода или да се обърне към дете в колат - нарича се ОТКЛОНЕНО ВНИМАНИЕ , което не е здравословен проблем и още по-трудно за доказване ‼️‼️‼️

    Коментиран от #17

  • 2 Дидо

    21 1 Отговор
    В една от колите е имало детско столче. И какво от това?
  • 3 Моля

    34 2 Отговор
    Не променяйте закона, препишете го например от Германия. Промяната в нашият парламент отнема много години.

    Коментиран от #4

  • 4 Бачо Киро

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "Моля":

    Недей, че те единствено ще разберат, че трябва да премахнат лимита на скоростта...
  • 5 Чудно ще си живеем

    11 8 Отговор
    Некой който е пушил трева миналия месец е виновен.Нещо партенката с дрогираните не върши работа вече.Чисто трезвени за една седмица избиха 20 души.
  • 6 Здравето

    25 2 Отговор
    "Здравослловният проблем" най-вероятно е говорене по телефона, или проверка на фейсбука.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 0 Отговор
    БОГ да прости загиналите ДЕТЕНЦА и ХОРА дано ранените ЖЕНИ оцелеят
  • 8 „УРАВНЕНИЕ

    4 3 Отговор
    С ПЕТ НЕИЗВЕСТНИ”🤔
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Чеп

    22 1 Отговор
    Сега КАТ да направи акция с апарати за кръвно налягане и рентгени по пътищата.Да проследи здравословното състояние на шофьорите.
  • 11 Предположение

    23 0 Отговор
    А защо здравословен проблем? Възможно е единият водач да е задрямал примерно. Не бива да се изключва и тази причина. Въпреки че, има ли смисъл? Починалите няма да се върнат дори и да се изясни причината за случилото се. Огромна трагедия. Оживялата майка на едното бебе... Клетата тя. Няма дете, няма съпруг. Да пази Господ!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Лайн Ари

    12 1 Отговор
    "обясни Русинова, но поясни, че заради разлети масла от колите не е могла да бъде изследвана пътната маркировка."-е от маркировката ще да е-от какво друго?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 И да го

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    напишат, може пак нищо да не се разбере. Онзи ден същата журналистка писа в 7-8 ч. сутринта за катастрофа, случила се "днес следобед". Иначе - отдолу под статията има опция "свързани новини". Там може да намериш повече информация.
  • 17 уточнение

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Въпрос или въпросителна думичка в която и да е част на изречението го прави въпросително! Когато обаче говорим само за "въпросителен знак" в края на изречението, без елемент на въпрос в текста, тогава не може да е въпросително.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    6 5 Отговор
    КОГА НАЙ- СЕТНЕ ДАМАДЖАНЕНИЯ ШЕФ НА МВР ЩЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РЕГИСТРАТОРИТЕ???? ДОСЕГА ДА СА ГИ РАЗЧЕЛИ И НАПРАВИЛИ ОСНОВНОТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ! КОЙ Е ВИНОВЕН И ПОСЛЕ ДА ТЪРСЯТ ЗАЩО! ОЩЕ СМЕ В 18-ТИ ВЕК.
  • 20 Може, може

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "уточнение":

    С помощта на интонацията.

    Коментиран от #23, #24

  • 21 Едно към едно

    16 0 Отговор
    Българският шофьор вече кара автомобила си и си чати по смартфона;прави си селфи, лайква във Фейсбук и даже прави онлайн видео споделяне.
  • 22 Бар Баганьос

    4 1 Отговор
    Има си причина за катастрофата - на Запад я наричат vaxident...
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Може, може":

    Бих искал да чуя интонацията ти с която четеш заглавието 🤔🤔🤔
  • 24 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Може, може":

    Да, примерът е ясен:
    След отговор на продавач:-
    - Пет лева.
    Купувача може да повтори
    -Пет лева!
    или
    -Пет лева?
    Но тук случаят дали е такъв ❓❗

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Явно си разбрал,

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    какво имах предвид. ("Вода.", "Вода?", "Вода?!", "Вода!", "Вода..." - всеки от тези препинателни знаци добавя/променя нюанс в значението на написаното, което, от своя страна, при говор се изразява чрез интонацията). Относно заглавието - "?" може да предава отношението на журналиста към информацията. Интонацията би била подобна на тази, с която би прочел "Здравословен проблем е причината за тежката катастрофа в Плевенско?!" - просто удивителната би добавила/засилила елемента на учудване или съмнение. Ако имаше "?!" в края на заглавието, пак ли щеше да ти е странно?
  • 26 Освен това...

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Както с пълно право си отбелязал, става въпрос за версия. Напълно възможно е това да е изразено чрез "?" в заглавието. Ако го нямаше въпросителния знак, щеше да излезе, че го представят като констатация, а не като нещо, което тепърва ще бъде разследвано.
  • 27 сирене

    4 0 Отговор
    не е нелепо да се погребват деца, а реалност.. предвид политическата ситуация в България И ПО ЗЛЕ ЩЕ СТАВА!
  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 0 Отговор
    Кой автомобил се е отклонил в Насрещното,главоци??????Инфаркта не става .......Изведнъж!Изведнъж става Разрив на сърцето.....Когато човек усети,че му е лошо,като при инфаркт,първата му реакция е да намали и да спре......Нещо пак сте неподготвеНННи.......
  • 29 Дачко Водачков

    2 0 Отговор
    Безспорно е, че е имало здравословен проблем!
    Въпросът е в главата само на единия или и на двамата водачи...
  • 30 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Автомобилният път не е безкрайно широк...Малко хора си дават сметка, какво е това скорост от 90-100 км/ч,. За секунда време машината изминава от 25 до 28 метра. Минималното отклонение на вниманието от пътя и движението на МПС-то е основната причина за злополуките по пътищата ! Човешките реакции са в определени параметри и за това изрично се забранява употребата на упойващи средства и алкохол.
    Това не го мислят и пътниците в една кола, отвличайки внимание.то на водача. Преди години в автобусите от обществения транспорт имаше нарочни надписи : " Не говорете със шофьора!" За това най-опасните спътници на водача са "бърборковците" / били те мъжки или женски/ и малките деца.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове