Last news in Fakti

18 Юли, 2022 07:26 4 493 24

Кристиан Вигенин: С протокола отстъпихме от позициите си

  • вигенин-
  • протокол-
  • северна македония-
  • ес вето

Потвърдиха се всички изразени от БСП опасения, отбеляза депутатът

Кристиан Вигенин: С протокола отстъпихме от позициите си - 1
Снимка: БГНЕС

Подписаният двустранен протокол между министрите на външните работи на България и Република Северна Македония доразвива отстъплението от отстояваните до момента български позиции. Това пише в официалния си профил във Фейсбук заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

„Днес министрите на външните работи на България и Северна Македония са подписали двустранен протокол, който е ключов елемент от предложението на Френското председателство, одобрено от парламентите на двете страни. От публичната информация, известна до момента, то доразвива отстъплението от отстояваните до момента български позиции, прокарано в одобрената преговорна рамка. Потвърдиха се всички изразени от БСП опасения, с които отказахме да подкрепим решението на Народното събрание“, пише той.

"Настояваме в сряда министър Теодора Генчовска да представи съдържанието на подписания протокол на заседание на Комисията по външна политика, да информира за извършената до момента работа и да представи вижданията на външно министерство за предстоящите стъпки, с които ще бъде отстояван българският национален интерес в новите неблагоприятни условия", се казва в позицията на Кристиан Вигенин.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    45 4 Отговор
    След това признание БСП ще подкрепи ли новото старо правителство което допусна това или заради властта ще си затворят очите???
  • 2 Хитър е Баце

    32 2 Отговор
    Първо ги спря, а като излезе от хорото пръв агитира да подпишем! Все си мисля че парниците с хашиш на Заев са собственост на тези двамата! Единия уреди земята, а другия даде парата! Сега 50-50 си ги делкат!

    Коментиран от #24

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пази боже

    32 9 Отговор
    Ако управлението на България отиде в ръцете на КОРни и коКОРчо по добре направо да построят терминали 3,4,5 и 6 за да може да се евакуира цялото население.

    Коментиран от #7

  • 6 Сейрджия

    24 4 Отговор
    Ще ви гледаме сеира,как ще се скарате преди да сте почнали да редите кабинета.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Псевдоним

    24 2 Отговор
    А вие защо се въздържахте в залата като се гласува?

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Саса

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Псевдоним":

    ПП+ ГЕРБ+ ДПС+ ДБ са евроатлантици, които подписаха и гласуваха за отпадането на ветото за Македония! Като нищо ще ги натиснат скоро да направят и голяма евроатлантическа коалиция.... За замазка ще се оттеглят назад- Кирчо, Бойко и Карадая.
  • 12 Бачо

    21 3 Отговор
    какво сте откзали бе,такива сте фурнаджийски лопати,гласувахте Въздържали!!! ама когато Слави казваше какво ще стане всички скочихте отгоре му,а сега с новите добавки в споразумението,вече ще има македонски език,а за историята не ми се мисли там какъв батак ще става
  • 13 Хасковски каунь

    23 1 Отговор
    Не търси индулугенции а обясни какво правеше ти в посолството на САЩ !
  • 14 Тъй тъй

    18 2 Отговор
    Имаше много начини да реагирате ако бяхте толкова против. Най-малкото можеше да изкарате електората на протест, щяха да ви подкрепят и не само вашия електорат. Така или иначе в България ако няма организиран от някоя партия протест, хората не излизат. Президента нали се води ваш човек, можеше и той да вдигне патардия. Не ми е ясно дали не може да и наложи вето. Не съм ви фен, но толкова безлична БСП-то никога не е била
  • 15 Почна се

    22 1 Отговор
    Ей сега макетата ще почнат през ЕС да ни цакат за историята. И познайте на чия страна ще застанат нашите “партньори”..
  • 16 гфтуу

    14 3 Отговор
    Ей го и това лайн . И то ходило на закуска с мустафата в краварското посолство. Никакъв глас и за тези бесепари. Освен че станаха милионери на гърба на народа друго не са направили за българите. Никакъв глас за тези некадърници. Да се оттичат в канала.
  • 17 Пенчо

    13 1 Отговор
    Тоя защо го играе сеедно в в опозиция ? Аман от двуличници
  • 18 голем работа , че отстъпваме

    8 1 Отговор
    Карай бе , важното е американците да са доволни . Веднъж отстъпил , после се назад , а ние сме си свикнали се да сме си назад , като ония с особените сексуални предпочитания , пък и защо да са особени , може и обичайни да са си , нали все пак евроценности.
  • 19 Гражданин на Република България

    5 1 Отговор
    България има сериозно и значимо присъствие в средновековната и новата история на Европа. За тази история са писали не само български, но и западни, а и източни историци. Независимо, от някои спорни моменти основните факти са ясни и добре известни. Отстъпление и предателство беше създаването на историческа комисия, вместо директна атака против фалшификациите ! Те обаче са си за тяхна вътрешна употреба. Земятя не е плоска !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 БОГАТ БЕДЕН

    1 1 Отговор
    ВИГЕНИН. ТИ. СИ. НЕУСПЕШЕН
    ВЪНШЕН. МИНИСТЪР, ТАКА. ЧЕ НЕ. ДАВАЙ. АКЪЛ. ЗА. ПРОТОКОЛА , ВИЖДА. СЕ. ЧЕ.
    МАКЕТАТА. НЯМА. НА. КЪДЕ ДА
    ХОДЯТ, ИНАЧЕ. ЕВРОПА В 2250г.
    А НА ТИЯ. ОТ ТРЕНД. ДА. СИ ВЪРНАТ. ПРОГНОЗАТА. НА. РАБОТОДАТЕЛИТЕ. СИ. ОТ. ГЕРБ.
  • 22 Любопитен

    1 0 Отговор
    Е, добре не сте доволни от подписания протокол със СМ, не сте доволни от изгонените руски дипломати а искате да правите правителство с хора от който не сте доволни. Какво пердприехте за да се защити националния интерес на България и как ще обясните на симпатизантите си, че ще правите правителство с хора, който провеждат политика от която уж не сте доволни?
  • 23 Че ако протоколът не е наред и то

    0 0 Отговор
    за наша сметка, "голямата" Генчовска на Славчо що го подписа? Нали уж беше срещу това? Да се беше дърпала. На практика, НИКОЙ не можеше да я насили да подпише протокола!!! Ако е така, както казва Вигенин, значи "голямото шоу" на итн като причина за сваляне на правителстворо, е било само един ФАРС за реализиране на една съмнителна политика!
  • 24 Повече от хитър!

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хитър е Баце":

    Щом 12 години го търпяхме безропотно, е повече от хитър!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове