Last news in Fakti

18 Юли, 2022 10:07 4 068 19

Нова жертва взе войната по пътищата

  • катастрофа-
  • мвр-
  • кат

В София за денонощието са регистрирани 11 леки катастрофи, при които няма загинали и пострадали

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки пътнотранспортни произшествия /ПТП/, съобщават от МВР.

При тях един човек е загинал, а 23-ма са пострадали.

В София за денонощието са регистрирани 11 леки катастрофи, при които няма загинали и пострадали.

От началото на месец юли 30 души са изгубили живота си по пътищата на страната, а други 455 са пострадали.

От началото на годината 255 са жертвите на войната по пътищата у нас, а 3991 са ранените.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    8 3 Отговор
    Липса на пътно поддържане вече година и половина, липса на адекватен контрол по пътищата, това не е война а следствие.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 къде са мерките

    10 4 Отговор
    Трябва да се въведат драконовски мерки. Ако се налага , дори и скоростта да се намали, докато българските шофьори не се научат да спазват правилата. Глобите - да не са като едно "пощипване", а да са такива, че да плашат и да носят истинска финансова щета на нарушителите. Наказанията - безкомпромисни - отнемане на книжки, коли, налагане на обществено полезен труд и т.н. Гадно, нали. Но това, което се случва по пътищата трябва на момента да се пресече. А не някога си, в необозримото бъдеще. Постоянно се говори в бъдеще време.
    Точните думи са : БЕЗКОМПРОМИСНИ МЕРКИ И НАКАЗАНИЯ

    Коментиран от #4, #5, #9, #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стига

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "къде са мерките":

    тиражиране на глупости за скорост и глоби! Ежедневна пропаганда по всички медии! Нито глобите са ни малки, нито скоростта проблема! Докато всяка катастрофа излиза със заключение превишена или несъобразена скорост, а не се търсят причините, те ще си остават и катастрофите ще ги има и тези глупости ще се тиражират и хора ще загиват!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Какво

    1 1 Отговор
    намери в коментар 5, че го изтри?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Стига

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "къде са мерките":

    тиражирахте тези мантри за скорост и глоби! Ежедневно всички медии, облъчват с тях! Нито глобите са ни малки, нито скоростта проблема! Докато след всяка катастрофа, заключението е не съобразена или превишена скорост, а не се търсят причините за катастрофата, резултата ще е същият! Причините няма да се отстраняват и катастрофите ще продължават, хора ще загиват, медиите ще си тиражират същите мантри!
  • 10 Благодаря за ком.5

    0 1 Отговор
    Прави ви чест!
  • 11 Разумен

    13 0 Отговор
    Вчера се прибрах от Гърция. Три дена шофира там, включително в Солун и тесните улички на Кавала! Никой не ме засече, никой не ме е притискал, не ми се е лепил за задната броня, не е обипквал или пресвяткал. Карах спокойно, пътищата широки, а малцината състезатели на пътя бяха с български номера! НЯМА ТАКАВА ДИВАЩИНА НА ПЪТЯ КАТО В БЪЛГАРИЯ! Няма такова чувство за безнаказаност никъде като тук. Пълно е с хулигани и мутреещи се о. Ли. Г. О. Ф. Рени. Необходими са сурови и неумолимо неизбежни наказания срещу нарушителите, иначе ще има още много смърт по пътищата на БГ.
  • 12 различно мнение

    14 0 Отговор
    Аз вярвам, че добрият шофьор знае как да шофира и се съобразява не само с правилника и правата, които той му дава, но и с пътищата. Безумие е да си с мощна кола и да си мислиш че трябва да летиш, въпреки лошия път. Всички знаем, че пътищата , обозначенията, знаците - всичко е под всякаква критика. Но това значи ли, че щом имаме право да караме със 140 км, ще караме без да се съобразяваме с пътвата обстановка ?!! За мен водачите трябва да проявяват търпение, умения и коректност на пътя. Никой не може да ме убеди, че човек, който не се съобразява с реалното състояние на пътищата е добър шофьор. Стига неглижирахте отговорността на този, който е зад волана. Тези разхайтени шофьори трябва да се дисциплинират бързо, адекватно и за дълго време да бъдат изкарани от пътното платно.
  • 13 НаНаНа

    0 0 Отговор
    Много некадърно заглавие
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "къде са мерките":

    Колкото и да стане глобата , която водачът плаща не от джоба , а от "фирмени разходи" , няма да го стреснеш ‼️
    Има страни в които глобата е % от годишния доход!
    Има страни в които за нарушение в присъствие а лица под 16г глобата е ДВОЙНА заради лошия пример !
    Има страни в които няма : " И ко ш прайм сеа? Шъ пишим ли ИЛИ ..."
  • 15 Кмитева

    2 0 Отговор
    Няма ли как да се спре този ужас по нашите пътища? Министерства, агенции, организации трябва да излязат с някакви работещи предписания и предложения.
  • 16 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Докато не се приложи нидерландския опит в контрола по пътищата ...така ще е.!!
    Нито един пътен полицай не трябва да е българин !! Имаме 6 / шест/ прекрасни съседи........
    Нито един пътен полицай не бива да остава в една област по-вече от 2 / две/ години.
    Максимум след 5 /пет/ области ,т.е. след 10 /десет/ години, - благодарствени слова , една хубава премия и чао. Това за пътната полиция.
    Санкциите и сега не са малки! ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГАТ В МНОГО КРАТКИ СРОКОВЕ. Не бива за едно провинение водачът да търпи две - три - четири наказания и то след месеци, че и години време. Това в момента е някаква диващина - никакво ПРАВО.. Ако човек е допуснал нещо нередно, ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗВЕСТЕН !! Не я разбирам тази подлост от страна на органите, да си пропуснал да платиш винетка или застраховка на колата и никой да не ти съобщи ВЕДНАГА , а да се чака да сториш нарушение и да ти съдерат кожата, да ти отнемат имуществото , да те вкарат в затвора !?
    Целият ЗДП трябва да се сътвори наново със всенародно допитване !!

    Коментиран от #17

  • 17 да сме коректни

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Шаран БГ":

    Да се обзаложим ли - при всенародно допитване нито ще има задължителна ГО , нито пък предпазни колани,да не говорим за дневни светлини...... Предложете коефициент и да залагаме !!!

    Коментиран от #18

  • 18 Радио Чукотка

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "да сме коректни":

    😀😀😀😀😀Каза ли им го колега?
  • 19 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    На № 17 "да сме коректни"
    При едно обществено допитване на 1000 предложения ще има смислени 4-5, а от тях ЕДНО ще да е съвестно и ценно. И в него е смисълът на КОЛЕКТИВНИЯ УМ !
    И сега " раждат "законите умни и уважавани люде, и уж са 240 на брой , и .......колко "недоносени и увредени от радиацията на Чернобил" !?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове