18 Юли, 2022 13:06 2 086 45

Атанасова, ГЕРБ: БСП няма да предложат кандидат за премиер. Ясно си дават сметка в какво състояние е държавата

  • десислава атанасова-
  • бсп-
  • премиер-
  • страната

Не намирам за възможно тези четири формации да успеят да консолидират такава парламентарна подкрепа, че да управляват заедно, обясни председателят на ПГ група на ГЕРБ-СДС

Атанасова, ГЕРБ: БСП няма да предложат кандидат за премиер. Ясно си дават сметка в какво състояние е държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Ситуацията, в която се намираме, е изключително трудна за държавата. Единственият изход са предсрочни парламентарни избори и правителство, формирано зад ценности. Това заяви в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, цитирана от novini.bg.

По думите ѝ е очаквано и логично президентът Румен Радев да връчи мандат на БСП за съставяне на правителство. Според Атанасова това мнозинство, което би се формирало евентуално в 47-ото Народно събрание, не би дало успешната формула за стабилност.

"Не намирам за възможно тези четири формации да успеят да консолидират такава парламентарна подкрепа, че да управляват заедно. Отделно, настоящите бъдещи коалиционни партньори не искат да направят правителство. В продължение на повече от две седмици те поставяха помежду си разделителни ивици", обясни Атанасова.

Според нея БСП няма да предложат кандидат за министър-председател. "Те ясно си дават сметка в какво състояние се намира държавата - за инфлацията, за влошените макроикономически прогнози на Българската народна банка, за липсата на дългосрочни договори за доставка на газ, за липса на лидерски решения. Считам, че се движим все по-ускорено към предсрочни парламентарни избори", каза Атанасова.

По думите ѝ според ГЕРБ-СДС, както и според другите опозиционни партии в парламента, няма нужда да се губи време, а евентуално в началото на октомври тази година да се проведат предсрочни избори.
Атанасова коментира, че ГЕРБ никога не е сядала на маса за преговори за власт с БСП и ДПС. "Ако се стигне до гласуване в Народното събрание на правителство с мандат на БСП, нашата парламентарна група ще бъде единна, ще бъде в парламента и няма да подкрепи правителство с мандат на БСП", заяви Атанасова. По думите ѝ "изчегъртването на ГЕРБ в продължение на повече от две години е неуспешно", като това се е доказало с победите на партията на частичните местни избори. Според нея и днешните социологически изследвания показват, че ГЕРБ е в кондиция.

"На ГЕРБ вярват най-много от българските граждани. ГЕРБ би била първа политическа сила. Досега ГЕРБ се е справяла много пъти с различни кризи в държавата. Убедени сме, че ако се търсят няколко възможни начина за взаимодействие и търсене на консенсус, те трябва да минат през ценности, през приоритети за държавата и за нейните граждани, през отговорност, стабилност и екип, който има опит, може да взима решения и да ги отстоява", обясни Атанасова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    9 22 Отговор
    Странна ситуация !!! Кирчовците така съсипаха държавата , та никой не иска да управлява !!! Освен най глупавите !!! Та се наложи , Козяк да казва , кой , какво да прави !!!!
  • 2 Щом е сигурна

    23 3 Отговор
    Значи Славчо е в малкото им джобче! Троянски кон се оказа чалгаря!
  • 3 Дядо Гъдю

    26 4 Отговор
    Деси, мийте ги тез миди ма, омирисаха орталъка!

    Коментиран от #9

  • 4 12340

    3 2 Отговор
    ГАЗ !
  • 5 Държавата е в състояние

    28 5 Отговор
    Каквото го направи ГЕРБ , Деска. Окепазихте я България и се накрадохте.

    Коментиран от #8

  • 6 гост

    6 10 Отговор
    Деси - Бъркаш....
    Крушовенката ще се самопредложи за премиер.
    Това са нейните 7 дни слава.
    Кога иначе може да загребе дълбоко.
    Въпросът е - Куролацията ще поеме ли литмуса или ще я кара алангро
  • 7 8000лв депутатска заплата

    12 2 Отговор
    И само точене и плямпане
  • 8 Коментар до #5

    2 26 Отговор

    До коментар #5 от "Държавата е в състояние":

    След година управление на Радев и Рашков сме в това състояние.

    Примерно - един лев не е даден за пътищата.

    Просто излез от стаята си да видиш

    Коментиран от #12, #13, #17

  • 9 виж кой говори

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо Гъдю":

    Миризливката никога не е страдала от съвест и скупули, за да признае, че гробарите сринаха държавата, а сега се наслоиха други кризи и проблеми. НЯМА КАС и да го знае - секретарката от ДуХово е на такова ниво плюс каквото й каже мутрофона от зайчарника!
    На това се вика НАГЛОСТ!
  • 10 ГНУС

    19 2 Отговор
    Всеки ден тая, всеки ден тая... и шкафа да отворя- тя изскача...
  • 11 Деций

    20 2 Отговор
    Не зная за какво се тъкмите,спомена за вас трудно ще избледнее! Такива крадци историята не познава!Мароканските скакалци ряпа да ядат пред вас,опоскахте всичко!Мястото ви е в затвора!
  • 12 Протестите станаха понеже не остана лев

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Коментар до #5":

    Ти кво очакваш?

    Коментиран от #20

  • 13 Да бе аз живея от 1 година в БГ

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Коментар до #5":

    И другите също. Видяхме ви мошенгиите.
  • 14 1234

    11 1 Отговор
    Живеем в престъпна държава. Ценностната среда е опростачена. В България всяка мутра, лъжец, крадец, тарикат и прочие мошеник, може по-лесно да успее, вместо почтен, образован, възпитан и прочие човек, който се справи по правилата. Погледнете например в ГЕРБ. Там всички, включително и малцината, които изглеждат свестни, са подчинени на някаква клетва. Като омертата на мафията. Всичко е уточнено от кръстника и театралният възпитаник Биков, преминал през почти всички партии, излиза и го разпространява, разяснява, тълкува и доказва на простосмъртните. В по-критични ситуации може и Атанасова да проведе една артилерийска обработка.
  • 15 ГОРСКИ

    16 4 Отговор
    Вие за 12 години не направихте нищо и сега давате акъл на другите !!!!!!!! Със вашите 15% мислите че можете да управлявате но не!!!!!!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Деций

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Коментар до #5":

    Той Тиквата като даде десетки милиарди едни пътища направи ум да ти зайде! Санирането на училища,градини,ясли и жилищни сгради е със същото качество!Това е имитации на строителството,с единствената цел КРАЖБА ЧРЕЗ ДЕЙНОСТ!Кирчовците поне дадоха 4 милиарда за тока на бизнеса,и то в условия на саботаж на всички нива!Или сте слепи и не осъзнавате,или сте с нарушени интереси!
  • 18 Депутат от ГЕРБ

    14 3 Отговор
    Деса е най некъдърната. Председал е по друга линия.
  • 19 комунистче

    13 1 Отговор
    много силно се завърнахте в Лиляче, с цели 200 гласа, мани, мани, вашия пишман лидер се набута и в това обезлюдено село, да се смее на селяните, за продънения им таван, в читалищната зала, ГЕРБ СДС са също така продънена, провалена, несъстоятелна политическа сила, само клиентски вот, може да обясни техните 600 000 гласа, тези приказки за ценности и отговорности са глупости, вашия лидер отговорно ни управлява 12 години и забатачи всичко, до което се докосна, не започна нито една реформа, не построи нито един път докрай, къде ви е отговорността и компетентността, къде и с какво ни я демонстрирахте през годините ви във властта

    Коментиран от #35

  • 20 Коментар до #12

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Протестите станаха понеже не остана лев":

    Например очаквам
    Р.Овч. да не влачи делото си на първа инстанция 14 години.
    Делото за Сарафово едва сега след 10 години влиза за втора инстанция.
    Значи - Съдебна реформа.
    Милиционерите да не те спират за пари а ако имаш проблем да ти помогнат.

    И примерно като вземат 39 точки от книжката, да не пишат още 40 точки а да осигурят на водача храна и квартира за поне 5 години

    МНОГО ЛИ Е?
  • 21 Бамбука

    7 0 Отговор
    Не може да се отрече че герберите "съживяват" десетки изоставени села и градчета с мъртви души. Дуловката открила Америка, а Дончев въвел избирателната бюлетина там.
  • 22 Комон Сенс

    6 0 Отговор
    Ами ако играят хитро за партията си, ще върнат мандата неизпълнен.
    Ако тръгнат да го реализират, това ще е един трънлив и тежък път, за сметка на това кратък...
  • 23 цербер

    5 1 Отговор
    председателКАТА на ПГ група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова
  • 24 антигерб

    9 3 Отговор
    Много си грозна , ма десоооооо !!!
  • 25 муцунка

    6 0 Отговор
    А къде скрихте ТКП-ка? А?
  • 26 Дори

    3 1 Отговор
    ГЕРБ да първа на следващите избори
    Да ли ще намери с кой да направи правителство.
    ?????? И да поеме отговорност за проблемите в външната политика , където е направено нарочно да неможеш да продължим с федерална република България , природните ресурси който вече са доста скъпи за политиците от България и българите заради продажните
    Политици и Македония.
  • 27 Андро

    3 9 Отговор
    ГЕРБ са номер1 без алтернатива! Деси браво на теб! Страхотна си!
  • 28 КАТЕГОРИЧНО

    0 4 Отговор
    НИНОВА ЗА ПРЕМИЕР.УЧЕНИЦИТЕ ДА СЕ УЧАТ.
  • 29 Проблеми те

    1 1 Отговор
    Идват от структурата на народното събрание.
    Да речем че структурата на народното народно да е двукамерна днес президент можеше да разпусне долната камера И ДА НЕ ВЛИЗАМЕ В ДИКТАТУРА - БЕЗ НАРОДНО СЪБРАНИЕ. МОЖЕХ МЕ ДА ИМАМЕ И РАБОТЕЩО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ДОКАТО ТРАЕ ИЗБОРИТЕ.
  • 30 Тази крайно неприятна креатура

    5 4 Отговор
    г-жа Атанасова, ако я скрият малко от хоризонта драстично ще ми подобрят ежедневието. Нагла, нахална и безочлива опорка. Папагал на партия Герб. Ефектен, но досаден.
  • 31 Анонимен

    2 3 Отговор
    Всички сте един дол дренки пари пари пари пари. Вдовицата майка на Румен Радев от селото всички я предагат за депутат, а е на 82,на 81 взела книжка за шофьор
  • 32 Анонимен

    4 1 Отговор
    Всеки гледа да си оправи родата. Както Казват мнозина. Какво направи ръмен радев, едни голи обещания. Да отвън се командва, но бкп са много по нагли и от Борисов, сравнявайки радев янев и бойко. Янев с идването си без срам от народа си назначи децата. Мерси, това ли ви е демократичното. Комунисти са нагли.
  • 33 Анонимен

    4 1 Отговор
    Псуват от горната махала от село славяново тях и майка му, парата кво не прави и капела сложила подиграват я изтощените селяни. Юмрука вихдяхте ли до къде ви докара, до кривата круша.
  • 34 Мемфис

    2 3 Отговор
    На тази овСъ муцунката е като пилешко дупе! Как се събраха само мръсници хайдуци в тази руска партия! МАФИЯ!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Избори Нова Загора

    1 2 Отговор
    Плащат ви да триете този факт ? 4000
    208 гласа за виртуалния коце от 22 992 граждани с право на глас, гласували 7945. ДВЕСТА И ОСЕМ човека - 2,3 % . В София никакъв го няма .
  • 38 123

    4 2 Отговор
    Проклети да сте всички. Току що Шолц е предложил правото на вето да отпадне. Хайде сега да ни кажете какво право на вето имаме спрямо Македония! Питам всички, които гласуваха срещу България и за РМС!
  • 39 Тони

    4 1 Отговор
    Истинските проблеми на ГЕРБ ще започнат, когато се смени гешефтурата.

    Коментиран от #43, #44

  • 40 Ричард Естес

    0 1 Отговор
    Добре би било БСП да предложат правителство начело с......Бойко Борисов ! Така гаврата с Тиквата би била пълна .Защо да не гледаме сеир и на негов гръб ? Няма само той да ни се подиграва , като ни нарича ТУЛУПИ , МАТрИЯЛ и ни го НАБИВА с 200 !

    Коментиран от #42

  • 41 НЕМА ТАКЪФ

    1 0 Отговор
    НИКАКЪФФ МАНДЪТ ЗА КОМ. бсп ! ТЕА СА ЗА Г.И.Л,О.Т.И,Н,А,Т,А !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 НЕМА ТАКЪФ

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Тони":

    САМО ИЗБОРИ И Б О Й К О ЩЕ НИ ОПРАВЯТ , НО ТОЙ ТРЕБЕ ДА Е Л,У.Д , ДА ОПИРА ПИШКИРА НА ТЕА КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ !
  • 44 ОШипка радефф

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Тони":

    "АЗ СЪМ ГО НАЗНАЧИЛ и НЕМА ДА ГО ПИПАТЕ ! ВИЖДАЛИ СТЕ ЮМРУКА МИ " !
  • 45 ????

    0 0 Отговор
    "Другарко" Атанасова, ОТГОВОРЕТЕ, КАЖЕТЕ, РАЗКРИЙТЕ ИСТИНАТА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,.........................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от Вашата ОПГ "герб"!!! Не с правете, че нищо не се е случило!!! С този ТОВАР, КЪДЕ сте тръгнали?! КОЙ, КОЙ, КОЙ ще Ви ПОВЯРВА???? КЪДЕ са ПАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, "Другаркоооооооооо"????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове