Last news in Fakti

18 Юли, 2022 18:47 1 678 19

Димитър Ганев: Нямаше значение дали Радев дава мандата на БСП. Задачата е да върнат ИТН на масата на преговорите

  • димитър ганев-
  • радев-
  • мандат-
  • бсп-
  • итн-
  • преговори

"От последните изяви на Бойко Борисов лъха на реваншизъм. Това не е за пренебрегване. Сега пред нас е много важния въпрос дали ще останем без правителство в ситуацията на кризи и как ще влезем и излезем от зимата“, посочи Борислав Ангелов 

Димитър Ганев: Нямаше значение дали Радев дава мандата на БСП. Задачата е да върнат ИТН на масата на преговорите - 1
Снимка: БГНЕС

Към момента е по-важно е да видим тенденциите, след като г-н Слави Трифонов обяви, че оттегля министрите си от коалицията. Печелившите от този ход са от „Продължаваме промяната“ (ПП), които успяха да възстановява подкрепата си, а най-големият губещ е „Има такъв народ“ (ИТН), които губят подкрепата си. Това заяви социологът Димитър Ганев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Според политолога Борислав Ангелов има опасност ПП да се опиянят от последните социологически изследвания. Той допълни, че това са временни неща, които могат да не издържат.

„Сега сме във фаза на последен шанс за съставяне на кабинет. Шансовете за това са минимални. Можем да имаме само една конфигурация в това НС. Нямаше значение дали президентът дава мандата на БСП. Основната задача е да се върне ИТН на масата на преговорите. Ако не го направят, това ще е щета за тях, защото ще изглеждат сякаш са на страната на лошите“, обясни Димитър Ганев.
От последните изяви на Бойко Борисов лъха на реваншизъм. Това не е за пренебрегване. Сега пред нас е много важния въпрос дали ще останем без правителство в ситуацията на кризи и как ще влезем и излезем от зимата. Войната в Украйна постави България и целия ЕС в много сериозна ситуация“, посочи Борислав Ангелов, цитиран от novini.bg.

По думите на Ганев от проучването се вижда, че част от симпатизантите на ПП оттеглят подкрепата си към президента. „Другото което наблюдаваме е оттегляне на подкрепата от Български възход. Това се дължи на пасивността на формацията“, подчерта социологът.

„Моето желание е да се сглоби кабинет. Това ще покаже, че се мисли държавнически, а не тясно партийно“, каза от своя страна политологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    6 3 Отговор
    Задачата е да се заличи тотално България като държава и всички ,които извършат това ще бъдат добре заплатени....
  • 2 да де

    11 1 Отговор
    Не си спомням някой от така наречените социолози, политолози и всякакви други лози да е познал нещо. Всичките им приказки се свеждат до това да наливат вода в мелницата на този който даде повече.
  • 3 Всички знаят

    11 14 Отговор
    Вън ИТН от политиката и властта! Доказани предатели на България!

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иво

    7 2 Отговор
    Вън комунистите от властта!
  • 6 Абе

    14 7 Отговор
    за мен е непонятно как ПП лъжещи от сутрин до вечер, продаващи България и обслужващи задкулисие, вдигат подкрепа! Или трябва да е лъжа или част от народа голяма овца!

    Коментиран от #8

  • 7 Какво са предали

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Всички знаят":

    Че нещо много глупави ми изглеждат тия опорки на америка за България, на фона на истината!
  • 8 инфо

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Абе":

    Сега ПП са на почивка в Банско, събират сили да продължат борбата за народно благо !

    Коментиран от #9, #19

  • 9 Абе

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "инфо":

    пази боже от това "народно благо" на лъжците и задкулисниците от ПП!
  • 10 мдаа

    8 5 Отговор
    Както и да я върти резидента, отиваме на избори....това е!! ясно стана, че освен ГЕРБ и ДПС всичко друго е плява...токсична!!
  • 11 Бамбука

    2 3 Отговор
    БСП изобщо не трябваше да приемат мандата. Ако целта им е заедно с ГЕРБ и ДПС да върнат хартиените бюлетини, едва ли ще успеят да заблудят българските избиратели и ще изпаднат пот коня. ПП"въз...." ще им видят сметката. Големия губещ са избирателите на "И така нататък" , но те пък никога не са се борили за нещо различно от пари.

    Коментиран от #13

  • 12 нннн

    4 2 Отговор
    Не се умориха да лъжат, ей! Поддръжката за партиите от тройната вече коалиция е намаляла драстично, според мен. Те и затова се боят от избори. А кои са добрите и кои лошите е въпрос на гледна точка. И пак изборите ще го покажат. Ако се броят контролните разписки от ,,мaдypkитe", де...
  • 13 стига,бе с тез хартиени бюлетини

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "Бамбука":

    И по гетата ще се научат как се работи с машина, и в помашко-турските региони ще се научат, и по-възрастните гласоподаватели също!! Колко пъти да мине номера с машината!?? Айде само ЕнтИлегентни крадци липсват само!! ВМРО ,ИТН, ДБ ,,,бсп, мая и мутрите.....айде!!! ГЕРБ и ДПС...това е модела!
  • 14 оня с коня

    5 5 Отговор
    ГЕРБ бяха заменени във Властта от Други Партии,които обаче СЕ ПРОВАЛИХА.ГЕРБ са ПЪРВА Полит. сила в БГ и логично се стремят към РЕАБИЛИТАЦИЯ,т.е. към Управлението на Страната.СТРАННО ЗАЩО,но Политолога нарича тоя естествен Полит. Стремеж на ГЕРБ "Реваншизъм"?!
  • 15 емигрант

    2 3 Отговор
    Доказано в България продължава развъждането на простолюдие, а тези врачки още повече разпалват това развъждане ! Не е нормално провалени десетки пъти врачуващи екстементи да бъдат постоянно канени из телевизии и радиа, къде са независимите мисирки ? Кога някой от тях е познал нещо, днес отново се появи и онова сметало Витанов да предсказва новия щам на Ковид, къде математици лекуват вируси по света...трагичната бедност се превръща в сатирична мизерия...а тук малоумието си иска пъдарят на Тошо - Тиквата ! Колко трябва да си марсианец или пингвин за да искаш един и същ "палач" да ти резне празната тиква ? Макаците от Африка вече имат коефициент на интелигентност по-висок от средностатистическият българин....
  • 16 ДОКАЗАНО

    3 4 Отговор
    ИТН И ВЪЗРАЖДАНЕ СА МУТРЕНСКИ ПРОЕКТИ.ПАТЕРИЦИ НА ГЕРБ И ДПС.

    Коментиран от #17

  • 17 Кой го доказа

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "ДОКАЗАНО":

    Америка за България ли? Срещу колко сребърника? :))))
  • 18 толупа

    0 1 Отговор
    на сите че ви еб.....м макята
  • 19 Дааа

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "инфо":

    Да, събират сили да заграбят народното благо... Едвали ИТН ще бъдат излъгани за новото, ако продъжи като старото правителство. И да тръгне новото, само малко да мръдне в страни, ИТН ще им рите столчето. ИТН е еди ствената честна партия и не там да краде, а да направи нещо за народа..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол