Last news in Fakti

19 Юли, 2022 07:35 10 782 87

Хотелиери ще гонят украинки, държавата не им плащала

  • хотелиери-
  • слънчев бряг-
  • бежанци

Липсата на навременна държавна подкрепа за собствениците на хотели притеснява и украинските граждани, настанени в Слънчев бряг

Хотелиери ще гонят украинки, държавата не им плащала - 1
Снимка: БГНЕС

Напрежение сред хотелиерите в Слънчев бряг заради неизплатени средства за настаняването на украински бежанци. Заради слабия сезон в курортния комплекс много от тях вече мислят за намаляване на персонала. Готвят се и протести.

Хотелиерите заплашват, че ако не получат средства по сметките си за настаняването на украинските бежанци, ще се наложи да изведат десетки майки с деца от базите си.

"Свърши се не само търпението, свършиха и парите, което е много важно, особено за колегите, които решиха да продължат програмата с 10 и 15 лв. Въобще не се платени средствата за месец май, а отделно влизаме в програмата за месец юни. Ако не бъдат платени парите в тази седмица, то да почнем методично да вадим украинците от хотелите и да се завеждат тези насрещни искове срещу държавата. Това наистина е притеснително, защото ще създаде следващия логистичен хаос", каза пред bgonair хотелиерът Радостин Дачев.

"Всички искат да ядат, всички искат някакъв сервиз, обслужване, обаче хората не получават заплати. При нас много служители напуснаха, просто няма с какво да им платим", посочи хотелиерът Тамара Анастасова.

Липсата на навременна държавна подкрепа за собствениците на хотели притеснява и украинските граждани, настанени в Слънчев бряг. "Условията тук много ни харесват. Не знам къде ще отидем, ако се наложи да напуснем хотела. Дъщеря ми е малка - вижда морето за първи път, щастлива е да бъде тук", сподели Наталия Тиранская.

"В нашата страна положението е много опасно, нужно ни е убежище тук. Просто няма къде да отидем, благодаря на България с цялото си сърце", каза Кристина Малидева.

Във вторник хотелиери от Слънчев бряг ще протестират при входа на Равда на главния път Бургас - Варна. Очаква се демонстрацията да премине с кратко предупредително затваряне на главната отсечка.

"Министерство на туризма обработва огромен масив от данни на участниците по първата Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила. Извършва се преглед и на заявления с корекции и неотчетени нощувки от предишни периоди, тъй като трябва да се финализират всички плащания за извършени услуги до 31 май т.г., когато изтече програмата. Целта е да няма ощетени места за настаняване, участвали в Програмата за хуманитарна помощ".

Това се посочва в позиция на министерството относно плащанията по Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила, получена в БТА.

Контролът се осъществява чрез списъци, предоставени от Държавна агенция за бежанците, Гранична полиция и Национална агенция за приходите. Трябва да се отчете фактът, че до 15 април регистрите на ЕСТИ отчитаха украинските граждани чрез паспортите на лицата. След тази дата задължително се отразява личният номер на чужденеца, по който се отчитат нощувките. Това обстоятелство изиска допълнителни проверки, уточнява ведомството.

Документите за плащане са подготвени от Министерство на туризма и е въпрос на време след решението на Министерския съвет да се извърши превод на дължимите суми към хотелиерите и местата за настаняване. Министерството на туризма се отнася с изключителна отговорност към извънредната ситуация, в която се налага да работи, уверява министерството, подчертавайки че в нито един момент забавянето не се дължи на субективни причини.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    171 4 Отговор
    ДЪРЖАВАТА е МАЩЕХА за БГ НАРОД а зачужденците МАКА
  • 2 доко

    135 26 Отговор
    еми пратете украинсите кам банкя при великото генерал боко мафията..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    159 7 Отговор
    Аааааа що така.
    Беше ви готино като започнахте сезона 3-4 месеца по рано а сега рИвете
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пич

    176 2 Отговор
    Едни тъпанари , решиха , че ще прецакат други тъпанари , които пък си мислеха , че ще прецакат първите тъпанари !!! И сега дружно гледат тъпо !!! Как да е иначе ???!!!
  • 7 човек от народа

    194 3 Отговор
    не съм украинка, но и на мен много ми харесва на слънчака. с тази разлика, че никога не съм почивал там дори и като бежанец или социално слаб.
  • 8 Българка

    219 3 Отговор
    Не е нормално бежанци да се настаняват в хотели край морето и то в сезина. Повече от половината българи, сред тях работещи, не могат да си позволят да отидат за 2-3 дни на морето, а украинците щели да протестират, че ще трябва да освободят хотелите.
  • 9 Европа за Африканците

    150 3 Отговор
    Ха ха ха ха ха ново 20!
    Хотелиерите какво очакваха ?
    Двойният аршин на нашите лицемерни евроатлантически политици.
  • 10 един от многото

    94 3 Отговор
    Хотелиерите по морето гонят и турата и евзата , но този път се падна , калъч!
  • 11 Кръпката

    190 4 Отговор
    Срамота! Месец юли си отива, украинците още са в хотелите на Черно море. Много им харесвало, нямало къде да отидат. Ами в бараките в Сакар и другаде, където пращахте авганистанци и сирийци. Не може с такава наглост и нахалство да плажуват вече 4 месеца. С антибългарска риторика и действия. Бързо се забрави запаления хотел, след като ги напънаха да го освободят. Българите се чудят къде да отидат на почивка. С парите си.
    Нямаме държава. В колонията България няма управия.

    Коментиран от #34

  • 12 2565

    95 1 Отговор
    Хотелиерите сами се хванаха на тази игра. Приеха Бежанците срещу добро заплащане в началото. С времето парите намаляват но, прогониха и останалите истински туристи. Направиха жест към украинците, което е човешко и достойно за уважение. В следствие на войната и на други фактори отпреди войната, бъдещето на хотелите е като жилищни сгради. Повечето от тях са със страхотна локация оства само хотелиерите да проумеят че, с туризма у нас е овър.
  • 13 Алибегов подготвя Ударните бригади

    61 18 Отговор
    За Протести!! Ще има Боноси от ГЕРБ!!
  • 14 Така действа ПП

    86 15 Отговор
    Хунтата на Киро окраде евро парите и сега няма.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Студопор

    137 4 Отговор
    "На дъщеря ми много й харесва на морето" - да, и на дъщерите на българите им харесва, но заради намалената леглова база, не могат да дойдат. Ама вас това какво ви интересува? Нали само вие сте важни!
  • 17 цербер

    50 6 Отговор
    При нас много служители напуснаха, просто няма с какво да им платим."- посочи хотелиерКАТА Тамара Анастасова.

    Коментиран от #44

  • 18 въпросче

    114 1 Отговор
    А българите защо не ги настаняват в хотели на морето? Защото не са бежанци ли?
  • 19 @Zелен

    93 4 Отговор
    "Условията тук много ни харесват. Не знам къде ще отидем, ако се наложи да напуснем хотела. Дъщеря ми е малка - вижда морето за първи път, щастлива е да бъде тук", сподели Наталия Тиранская. Това обяснява всичко :)
  • 20 6543

    111 3 Отговор
    Много, много са нагли украинците!
  • 21 Колко несигурно

    9 63 Отговор
    и притеснително се чувстват тези хора, напуснали родината си и подведени от съюзниците.
  • 22 Що така бе

    52 5 Отговор
    хотелиери? Що не изчакате още малко? Скоро ще се върнат кокорко и про100то и ще оправят тая каша! Изчакайте!
  • 23 Започва се

    98 0 Отговор
    А защо държавата да плаща?Когато искаш да окажеш помощ на някого,я оказваш безплатно. Това не е услуга, за която да ти се заплати.А и никъде в Европа, украинците не са настанени в хотели,а в създадените за бежанци центрове или в частни квартири.

    Коментиран от #62

  • 24 нормален

    78 1 Отговор
    Украинките имат начин да изкарват пари Нашата държава по-добре да плаща на българите
  • 25 Перо

    50 5 Отговор
    Министърът на туризма е от БСП,т.е. от “успешните”, както ги представи Нинова. Същите били предвидени и за новия кабинет,защото били много “успешни”! Тази лицемерна,джендърска партия едва ли ще прескочи изборната победа!
  • 26 бих приел

    54 6 Отговор
    Аз бих приел една украинка, имам свободна стая....
    Ма първо трябва да питам жената дали е съгласна

    Коментиран от #36

  • 27 ШесПет

    63 2 Отговор
    Да отиват в бараките и палатките!
  • 28 Перо

    92 2 Отговор
    Украинските бежанци трябваше да бъдат приемани само от страните,които ги подкукоросваха за анти-руските икономически и политически провокации,както и геноцида над руско-говорящото население,след държавния преврат,през 2014 г. Кога ще разберат,че за тяхното /украинското население/ дередже е виновен ционисткия,превратаджииски режим и ние не сме длъжни да носим тяхното бреме,по чуждо решение!

    Коментиран от #37

  • 29 Минувач

    66 1 Отговор
    Още от самото начало се чудя едно нещо. Казват, че на човек помощта била 40 лв на ден, тук пише дори 10 и 15 лв и това включва всичко - настаняване, храна, вода, ток, всичко. Това е някаква мижава сума, с която дори да я получават, е загуба за хотелиерите, защото не виждам, как биха си избили разходите, а да не говорим и за пропуснатите ползи от туристи, които ще са дошли да харчат и оставят пари. Сега идва и другият момент - тези пари се бавели от държавата, това е друга тема, но и защо тези украинци не вземат да изкарат някой лев. Това въобще не е някаква голяма сума, надали нямат банкови сметки в Украйна, надали не са взели и всичкия кеш, като са тръгвали. Може и да са обикновени хора, но това не значи, че нямат НИКАКВИ пари. Ако нямаше война и си бяха в Украйна, нямаше ли да харчат пари за живеенето си там - храна, ток, вода, сметки и т.н.? Може да нямат доходи сега, но няма как да нямат никакви спестявания, за да покриват тая мижава помощ от 10-15 лв/ден, с която хотелиерите някакси успяват да си покриват разходите за тях. Форсмажорните обстоятелства изискват най-накрая украинците да изкарат и някой собствен лев, не да реват само. Изкарват едни 1000-1500 лв.месец за семейството и или от сметките си, защото и тук ние живеем с толкова на месец, или майката почва работа да мие чинии в хотела и ги изкарва.
  • 30 някой си

    58 3 Отговор
    "Липсата на навременна държавна подкрепа за собствениците на хотели притеснява и украинските граждани, настанени в Слънчев бряг. "Условията тук много ни харесват. Не знам къде ще отидем, ако се наложи да напуснем хотела. Дъщеря ми е малка - вижда морето за първи път, щастлива е да бъде тук", сподели Наталия Тиранская.

    "В нашата страна положението е много опасно, нужно ни е убежище тук. Просто няма къде да отидем, благодаря на България с цялото си сърце", каза Кристина Малидева."


    Доста наглички.Колко ли български деца също не са виждали море? А за казаното от Малидева-има,има, ама няма да ви носят така на ръце, а ще се наложи да дишате чист горски въздух.
  • 31 уайтнoйз

    40 0 Отговор
    колко тъп треа да си за да се вържеш на държавата, че ще плаща? или по-скоро лаком да изкараш некой лев извън сезона. забавни типове
  • 32 САТЪРА НА ХАНА

    10 36 Отговор
    МОЖЕ ДА СЪМ ЯК РУСОФИЛ ...
    ... НО И АЗ КАТО РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ НЕ ВОЮВАМ СРЕЩУ МАЙКИ И ДЕЦА ... ДОРИ ТАТКОВЦИТЕ ДА СА ФАШИСТИ
    ...
    ТАКА ЧЕ , БГ ДЪРЖАВАТА ДА СИ ИЗПЪЛНИ АНГАЖИМЕНТИТЕ КОИТО Е ПОЕЛА
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    62 0 Отговор
    ДЪРЖАВАТА да ПОМАГА на БЪЛГАРИТЕ
  • 34 456

    25 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кръпката":

    Кой хотел е бил запален? Какъв е случая?
  • 35 ?????

    62 2 Отговор
    Ами, закарайте и сирийските бежанци да живеят на хотел на морето! Те не са ли също хора?!
  • 36 Жена

    33 2 Отговор

    До коментар #26 от "бих приел":

    Моят имаше едни такива мераци, ама бързо, бързо му ги избих😉😄

    Коментиран от #38, #39

  • 37 Очевидец

    51 2 Отговор

    До коментар #28 от "Перо":

    Те няма да го разберат това,защото са нагли и арогантни.Всъщност те го знаят,но така ги устройва идеално.Живеят на гърба на европейските данъкоплатци и не им дреме.Лошо е за обикновените хора, които са там,а те са бедните,които не са имали възможност да си платят и да избягат или просто не са могли да зарежат, това което са създали през живота си.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Радевски

    11 13 Отговор

    До коментар #36 от "Жена":

    Означава, че за нищо не ставаш щом търси чуждо.

    Коментиран от #46

  • 40 Последния Софиянец

    18 7 Отговор
    Тия дето не минават фейс контрола е логично да бъдат изгонени. Тия хубавите и с тяло ще останат. Така е било винаги и ще пребъде
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Загрижен

    51 0 Отговор
    Га взимахте по 40 жълтици не ревахте,а, а сега защо така с лошо? Кой ще чува тия готини ора от украта? Сезона бил слаб... Да, бе, верно ли? А защо се чака на границата с Гърция с часове, посока юг? Нека позная... Защото не предлагате абсолютно нищо, а само ламтите за много пари. Обслужването ви е КАТАСТРОФА, ама за сметка на това искате повече от за 6 хотел в Дубай, бре, драги! никакви помощи за вас. Аз ако бях, само пеша щяхте да ходите...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Батко

    36 2 Отговор
    "Хотелиери ще гонят украинки". Тичат млади украинки по бански, а зад тях ги гонят алчни и похотливи хотелиери засукали мустаци и пеят - я елате пиленца при батко
  • 46 Жена

    14 5 Отговор

    До коментар #39 от "Радевски":

    Ами каза ми да ти кажа да го питаш него дали не ставам за нищо 😄
    Явно комплекса у българските мъже е много голям щом и от майтап не разбирате.
  • 47 дерет

    51 1 Отговор
    Каква държава ще плаща бре? Да плати Киро канадската ливада. Този мухльо ходи да се прегръща с бандера фашиста и наркоман зеленски, а сега българите да платят от данъците си за укро фашистите?! Всички от промяната, Дай България и слави цигулката да платят от джоба си. Те подкрепяха бандера фашистите те да платят сметката.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Кадир

    39 1 Отговор
    Да фалират. На море в България на ходя. То за тези цени в чужбина ще си изкараш супер с в пъти по-добро обслужване.
  • 50 Ех мечтииии...

    42 0 Отговор
    И аз искам на безплатно море и да карам техните скъпи коли ,и да си пазарувам по много в мола в Бургас.
  • 51 Киро-лъжата

    17 1 Отговор
    Вервайте ми ..........ще платя
  • 52 Мнение

    43 0 Отговор
    " ... всички искат някакъв сервиз, обслужване" ⁉️
    Моляяя??? Какъв сервиз и обслужване при бежанци???
    Собствениците на хотелите са се объркали нещо. Не стига, че им напълтиха хотелите по никое време. Хем алчни, хем се оплакват. Ами никой на сила не ви караше да пускате бежанци по хотелите. То си е ваш избор.
    Бежанците трябва да са в бежансщи лагери, а после да се интегрират, да работят и да се издържат сами. Докога храненици на гърба на българския народ? И не ми излизайте с това, че ЕС плащал средства, защот българския народ и плаща достатъчно голям членски внос, за да е в ЕС.
  • 53 Грантаджиев соросоид

    42 0 Отговор
    Никъде по света няма такова чудо да се настаняват бежанци в курорти. Навсякъде са в бежански центрове. Това беше Поредната Простотия на Просто Грайндъра, който първо въведе двоен стандарт към бежанците у нас, междувременно падна от власт от тъпотия, ама и да не беше паднал пак щяхме да сме в същата ситуация, защото тоя грам не мисли за последствията от постъпките си. Сега работата стана - пари няма, действайте.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Иванушка  🇷🇺

    30 0 Отговор
    "...В нашата страна положението е много опасно,..." - каквото пивикахте, това и дошло. Нали не ви беше страх и шяхте да се биете до смърт с миролюбивите руснаци правещи и на мравката път. Ся що ривьете ? ))
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 нанай туристи

    11 1 Отговор
    На следващите избори знаете , Киро , просто Киро , на него нещата са му много ясни и геополитически и откъм национални интереси и от към всякъде , само да минат ония с пиците с кристали , да похапне и всичкото океани са му до прасците.
  • 61 Хитрата сврака с двата крака

    16 2 Отговор
    Сори, ама за тарикатлъка се плаща.
  • 62 уббаво де ама

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Започва се":

    Я припомни кой го лансира това , правителството или самите хотелиери , ако е лично поет хуманен ангажимент бих се съгласил с тезата ти , но не е .
  • 63 редник

    3 4 Отговор

    До коментар #44 от "Механик":

    "Престани с неграмотните си корекции! В българският език, професиите и длъжностите НЯМАТ женски род."

    Нима?!
    Госпожа Иванка Иванова е учител или учителка, лекар или лекарка, поет или поетеса, актьор или актриса, счетоводител или счетоводителка, певец или певица, келнер или келнерка, служител или служителка, шивач или шивачка и т.н...

    Колега Механик - не по-виско от... механиката... ;-)

    Коментиран от #71

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Вещ

    14 0 Отговор
    За българите няма за заплати а за украинските има да ги хранят.
  • 66 Нел

    10 1 Отговор
    С държавата не се прави бизнес, освен ако се краде. Парите са в нечий джоб вече усвоени вече. Това европейско усвояване трябва да се промени, щото ни украдохте и продадох те.
  • 67 Бакалина

    15 1 Отговор
    Връщайте ги тези украинци в Украйна,защото след 2-3месеца няма да има държава Украйна,а тези нагли,,спасяващи се,, ще предявят претенции към България,под предлог ЗАВАРЕНО ПОЛОЖЕНИЕ!И България ще бъде принудена да ги устройва в апартаменти!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бакалина

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "редник":

    Учител и лекар!!!

    Коментиран от #72

  • 72 редник

    4 0 Отговор

    До коментар #71 от "Бакалина":

    Е-ех, колега!
    Мъдър е народът ни - не случайно е запазил в езика ни категорията "род" - това е богатство, което трябва и сме длъжни да съхраним!

    Вредно е под влияние на чужди езици и повели да си "опростяваме" (по-точно опростачваме) езика, още повече, че все още има само мъжки, женски и среден род и са лесни за употреба... ;-)
  • 73 Анонимен

    11 1 Отговор
    Всички да отиват в Украйна не вярвам в цяла Украйна да има война.
  • 74 Аргатин

    5 0 Отговор
    По думите на правителство в оставка бизнеса цъфти като никога. Вий пък и обещани пари си искате?!
  • 75 Мечо пук

    10 1 Отговор
    След като хотелиерите са се навили да "помагат" на укри, персонала не е длъжен да им работи и слугува за мизерни заплати. Да направят списък с график кой каква дейност ще извършва в хотела от безплатно почиващите украинци и така си спестяват заплати за външен персонал, а който не е съгласен от тях му отварят вратата и...свят широк...има достатъчно обезлюдени села в България и могат да заживеят там и да се научат на труд, не на аванта!
    Където и по света да отидат украинците, ще трябва да се трудят, за да са полезни за себе си. Безплатен обяд никъде няма!
  • 76 Па да ги

    8 0 Отговор
    изкарат малко на околовръстното да поработят бре ..
  • 77 Николай

    11 0 Отговор
    Абе стига със тия украинци те не заслужават никаква помощ. Не съм привърженик и на руснаци нито на Америка. Но тоя евреин гнусен зеленски докара войната в Украйна.
  • 78 Спешни мерки срещу неофашизма

    12 0 Отговор
    Вън наглитеУкри от България!!!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Украинка

    7 0 Отговор
    Има места при другите бежанци или тези от друго тесто, или Зеленски така нареди, по точно не Зеленски, а Байдьн
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Ддд

    5 0 Отговор
    Пак ли ни занимавате с тези? Дъщеричката на блядката за първи път виждала морето. Колко български деца не са го виждали? Спрете да ни занимавате с тези. Политиците ни да се погрижат за българските граждани и деца. Навсякъде по Европа им резнаха квитанциите на тези, само ние още ги дундуркаме.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 министър транспорта

    3 0 Отговор
    Защо държавата трябва да им плаща от нашите данъци???
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Алек

    1 1 Отговор
    То с пари всеки може. Вместо да се организирате и да пратите по една заплата на зеленото джудже като Кирчо, че горкото вече смърка тебешир, мрънкате. То обещаването не е като даването. Той Кирчо обеща и газ, и Боко в затвора и Гешев безработен и др. Изчакайте, виждате - има по-важни неща : да сменим Трети март с 24 май, да пуснем макетата в ЕС и тн.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове