Last news in Fakti

19 Юли, 2022 14:05 1 119 20

Паргов: БСП получава шанс да се върне в мача

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • премиер

Фигурата на премиера ще е препъникамъкът в преговорите за кабинет, каза той

Паргов: БСП получава шанс да се върне в мача - 1
Снимка: БСП

"Даването на мандата на БСП е отношение на президента не към Нинова и обкръжението ѝ, а към партията БСП и членската ѝ маса. С връчването на мандат за съставяне на правителство на БСП Румен Радев дава знак, че има желание да се сформира кабинет, а не води страната към предсрочни избори. Другата партия, с която можеше да даде такъв сигнал, е ДБ, но поради първата причина е избрал социалистическата партия.

Този мандат е възможност БСП да прояви своята тежест в политическия процес. Третият мандат е и шанс на БСП да се върне в мача, подкрепена от своите избиратели, изчиствайки обидата - от гледна точка на невъзможността да се преглътнат някои неща заради участието в тази коалиция досега". Това каза пред БНР Калоян Паргов, бивш председател на Софийската организация на БСП.

"Президентът остана на висота. Ако не беше дал мандата на БСП, а на ДБ, веднага коментарите щяха да са, че Радев отмъщава на Нинова", добави той.

Според него към уточнената вече с ПП и ДБ програма трябва да се добавят и "две важни неща, които ще засилят електоралните позиции на БСП, каквото и да се случва оттук нататък":

"Първото е свързано с предстоящите преговори и търсене на газ - не трябва да се изключват разговори и с "Газпром", защото не бива да изключваме най-сигурният досега, но вече ненадежден доставчик, предвид войната в Украйна и санкциите. Второто нещо - БСП внесе в парламента предложение за отмяна на нотата за експулсиране на 70-те руски дипломати. Това трябва да е едно от условията".

Като препъникамък в преговорите за съставяне на правителство той посочи избора на министър-председател.

По думите му Корнелия Нинова трябва да убеди Кирил Петков и Асен Василев да отстъпят назад, защото подкрепата на ИТН, които поставят това условие, е важна, за да работи правителството и парламента.

Паргов прогнозира до края на юли преговорите за нов кабинет ще завършат успешно:

"Хората очакват това, очакват решения за есента и зима. Те са избирателите и няма да простят на никого пилеенето на политическо време и играенето на цирк".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    12 0 Отговор
    Това ако беше "мач", досега ТЕХНИТЕ "запалянковци" щяха да ги пребият с тухли в главата.
  • 2 Буко Баламата

    16 0 Отговор
    Вие се ловете за работа,че такъв мач ще видите съвсем скоро,че няма да ви се вярва.
  • 3 ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИИИИИИИИИИИ

    10 0 Отговор
    Колко по-зле може да бъде, щом овластените престъпници възприемат управлението на така наречената държава като ритане на приятелско мачле?
  • 4 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    Познавам много от БСП.Заедно бяхме по площадите.Един го смляха от бой в районното.Два месеца лежа със счупен крак и му носехме храна.Как ще го погледнете в очите?!

    Коментиран от #16

  • 5 Сив неврон

    8 0 Отговор
    Ако ПП се инатят за лицето на премиера, ще е доказателство, че Киро е парашутист и егоист, който слага себе си над партията. Защото ПП не могат да направят кабинет дори и да отидат на избори и даже да станат втори или дори първи. Пак ще е същото, че и по-зле за ПП, понеже ДБ излизат извън парламента. Тогава ПП ще трябва да преговаря с ГЕРБ. А дали те ще искат след ареста на Борисов? Или с БСП, но дали и те ще искат, ако сега ги провалят? Или с ДПС, ха, дали? Или Възраждане? Абсурд. С кой? С Янев! С него може, но едва ли ще им е достатъчен. Та ПП нямат много избор като партия. И тук въпросът е те партия ли са? Защото поведението им е повече на личен антураж на Кире, от което следват всички злини, които видяхме.
  • 6 бушприт

    3 0 Отговор
    Паргов: БСП получава шанс да се върне с меча. С мачете.
  • 7 покруса

    5 0 Отговор
    Браковете,сключени през соца няма ли да ги обявите за НЕВАЛИДНИ вече? Толкова неща от времето на бай Тошо обявихте за несъстоятелни. Защо за браковете все забравяте?!
  • 8 вввв

    7 0 Отговор
    БСП се връща в мача в 89тата минута когато губи с 0 на 5
  • 9 гост

    7 0 Отговор
    Тя се връща в мача, но в този отбор "юнаци" Колко автогола си вкара и още колко предстоят? Но за Нинова и шайката и кокъла на властта се ослади и загробиха 130 годишна партия! Ако спечелят 6% за тях ще бъде "историческа победа"! Трагедията е, че в България и Европа левите партии се спихнаха!
  • 10 ЕдинОтМногото

    4 0 Отговор
    Ще им бием червен картон, не бери грижа
  • 11 толупа

    2 0 Отговор
    че се върнете ама само в моиот отбор
  • 12 Авеее

    0 3 Отговор
    Я дайте мауко у уево! До към Банкя.
  • 13 Гого

    3 0 Отговор
    Маче го гледахме 96 г., сега кво, повторение ли ще има? Ако е така казвайте по от рано, да се ориентираме към аерогарата! Щото по скоро върбата ще роди круши, отколкото комунист да се промени.
  • 14 Дани

    4 0 Отговор
    Паргов,Добрев...до Гергов,Станишев И СИЕ. ЕДНО И СЪЩО.
  • 15 Пълни глупости ДПС=ГЕРБ=БПС=коалиция

    1 4 Отговор
    Нат 15 години те оправляват и крадът хората гласуваха за ПП и ги направиха първа политическа партия същото беше и с ИТН но те са предатели и хората го видяха това те станаха саюзник на ДПС ГЕРБ хората искат да изхвърлят тези три партии от парламента който не са излизали от него но благодарение на гласовете на хората герб стана втора ВМРО ги махнахме от парламента чрез гласуване и на нейно място влезе друга партия ДПС герб БПС вън от парламента и ваз ще махнем чрез гласуване БПС стана четвърта и е време да излезе от парламента други партии ще съберат повече гласове от тези три мафиотцки партии
  • 16 Коко

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Били сте с БКП по
    площадите, че против кого, против себе си ли стачкувахме? И за какво, да стане единия да седне другия!? Като, гледам народа си е се така беден, само тия дето са на хранилката се смениха. Да не излезете утре пак на площадите, че като гледам подмяна има промяна няма, а и с оглед наближаващата зима много хора ще стоят на студено! Поздравления за активната гражданска позиция!
  • 17 Бай Лисан

    2 0 Отговор
    В българския политически дол (гьол) всички дренки са еднакви.
  • 18 007

    5 3 Отговор
    Странна ситуация, в която всичко се завъртя около президента вече повече от година. Повечето военни у нас са проруски ориентирани; вероятно за да се стигне до висок ранг това е било важно условие. Лошото е в това, че в любовта си са крайни до шизофриния, подобно на идеята за НасилствеН комунистически свят. За наш късмет руснаците настъпиха яка мотика и това спря нашето президентче от амбицията да си направи президентска държава; господ бди над нас. От сицистите не може да се очаква нищо добро и ако не сте го разбрали ще трябва още веднаж тази зима да ядете замръзнали пасти както при Виденов и великият му финансист.

    Коментиран от #19

  • 19 007

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "007":

    Препоръчвам за праспиване, любимата да му чете „Есента на патриарха“, Габриел Гарсия Маркес.
  • 20 Лори

    0 0 Отговор
    Блажени са вярващите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове