Last news in Fakti

21 Юли, 2022 13:52 2 967 106

САЩ планират да увеличат военната помощ за България

  • сащ-
  • военна помощ-
  • българия-
  • война-
  • русия

След нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. единството между държавите от Черноморския регион се е засилило, особено между държавите-членки на НАТО Румъния, България и Турция

САЩ планират да увеличат военната помощ за България - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Съединените щати планират да увеличат военната помощ за страните от Черноморския регион, по-специално за България, Украйна, Румъния и Грузия.

НАТО се ангажира да увеличи присъствието си в региона, в рамките на четирите нови бойни групи в Румъния, България, Унгария и Словакия. САЩ ще подкрепят черноморските държави в усилията за предотвратяване на корупцията, както и ще увеличат подкрепата за инициативата на държавите от Централна и Източна Европа "Три морета".

Това предвижда Законопроект за обезпечаване на сигурността в Черноморския регион, част от бъдещ Закон за сигурността на Черно море, представен на Сената и Камарата на представителите на САЩ, където предстои да бъде приет, съобщи dariknews.bg.

Сред констатациите, които Конгресът прави, се открояват няколко.

Според тях Черноморският регион е от решаващо значение за националната сигурност на шест държави: Украйна, Грузия, Молдова, Румъния, България и Турция. Черноморският регион е зона на нарастващо напрежение и конфликти на източната граница на Европейския съюз и НАТО след инвазиите на президента Владимир Путин в Украйна през 2014 г. и 2022 г. След незаконния опит за анексиране на украинския регион Крим през 2014 г. Руската федерация е укрепила Черноморския флот, за да увеличи присъствието си в региона, и заплашва свободата на корабоплаването. Русия дестабилизира региона чрез кампании за зловредно влияние.

След нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. единството между държавите от Черноморския регион се е засилило, особено между държавите-членки на НАТО Румъния, България и Турция. Русия използва Черноморския регион, за да извършва военни учения, с които заплашва териториалния суверенитет на Украйна и убива невинни цивилни граждани. Русия има дълга история на използване на позицията си в Черно море и Крим, за да заплашва съюзниците на НАТО. Присъствието на Съединените щати в Черно море е намаляло след анексирането на Крим от Русия поради липсата на налични кораби и ресурси и липсата на ясно определена регионална стратегия.

Основното заключение е, че Русия се опитва да се възползва от понякога различаващите се приоритети на членовете на НАТО в региона, за да предяви експанзионистични претенции.

Като цяло непровокираната война на Руската федерация срещу Украйна е подчертала значението на Черноморския регион за интересите на националната сигурност на Съединените щати, подчертава законопроектът. Действията на Русия в и около Черно море са нарушили достъпа до енергийни ресурси в цяла Европа.

„По-специално, на 27 април 2022 г. "Газпром" спря доставките на природен газ за Полша и България, след като двете държави отказаха да се съобразят с руското постановление от 31 март 2022 г. всички плащания да се извършват в рубли, в нарушение на условията на договорите им с "Газпром", се казва в текста.
Относно Турция, констатациите са, че тя се противопоставя на опитите за промяна на тълкуването на Конвенцията от Монтрьо, за да не отслаби позициите си в региона.

Китай също се очертава като заплаха за Черноморския регион.

„Принудителната икономическа политика на Китайската народна република (КНР) също застрашава икономическата стабилност на Черноморския регион“, твърди още документът.

Конгресът смята, че е в интерес на Съединените щати е да предотвратят разпространението на по-нататъшен въоръжен конфликт в Европа, като признаят Черноморския регион за арена на руската агресия, а крайбрежните членове на Черно море са от решаващо значение за противодействие на агресията на руското правителство и за поддържане на колективната сигурност на Алианса на НАТО. Съединените щати следва да продължат да работят в рамките на НАТО за разработване на дългосрочна стратегия за повишаване на сигурността и установяване на постоянно и устойчиво присъствие в източния фланг.

Препоръчва се също и възстановяване на доверието и двустранните отношения с Турция, която е „ключов съюзник в Черноморския регион и опора срещу Иран“.

С държавите в Черноморския регион трябва да се работи за подобряване на комуникацията и обмена на разузнавателна информация и увеличаване на способностите за киберзащита.

„Съединените щати следва да подкрепят инициативата, предприета от държавите от Централна и Източна Европа, за постигане на напредък по Фонда за инициативата "Три морета" с цел укрепване на свързаността на транспортната, енергийната и цифровата инфраструктура в региона между Адриатическо, Балтийско и Черно море“, се твърди в текста за препоръките от страна на Конгреса.

Противодействието на принудителните икономически стремежи на КНР остава важен политически императив с цел по-нататъшно интегриране на черноморските държави в западните икономики и подобряване на регионалната стабилност.

Сред основните приоритети са военна помощ, включително инфраструктура в подкрепа на засиленото разгръщане и логистиката на доставките в региона; икономическа помощ, включително подкрепа за кризата с продоволствената сигурност; противодействие на руската дезинформация и пропаганда в Черноморския регион; енергийна диверсификация и интегриране на регионалните пазари и доставки; увеличаване на двустранната търговия и инвестициите на САЩ в региона; увеличаване на достъпа до световните капиталови пазари; укрепване на усилията за върховенство на закона и борба с корупцията; оценка на ангажираността на НАТО в региона, по-специално тази в рамките на четирите нови бойни групи в Румъния, България, Унгария и Словакия.

Сред заложените бъдещи политики на САЩ относно региона са установяване на постоянно, устойчиво присъствие в източния фланг и укрепване на демократичната устойчивост на съюзниците там, увеличаване на инвестициите в страните от Черноморския регион, САЩ ще подкрепят черноморските държави в усилията за предотвратяване на корупцията, както и инициативата на държавите от Централна и Източна Европа "Три морета".

Сред основните стратегии за сигурност и развитие на Черно море е тази за увеличаване на военната помощ за страните от Черноморския регион, по-специално за Украйна, Румъния, България и Грузия.

Обмисля се и създаването на съвместен, многонационален щаб на Черно море, който да отговаря за планирането, готовността, ученията и координацията на всички военни дейности в региона.

Ще се работи и за по-голяма свобода на корабоплаването, предимно с Турция, Украйна, Румъния и България, за да се даде възможност за по-голяма сигурност и икономически достъп до Черно море.

Ще бъдат изпращани представители на високо равнище на Държавния департамент или на други партньорски агенции в Черноморския регион не по-рядко от два пъти годишно, както и на основните регионални форуми за инфраструктурна и енергийна сигурност, между които срещата на високо равнище по инициативата "Три морета".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО

    100 21 Отговор
    Само не се споменава колко милиарда още ще им платим? Предварително, разбира се!

    Коментиран от #24, #28, #35, #105

  • 2 Последния Софиянец

    77 13 Отговор
    Да си ни дадат платените самолети за 3 000 000 000
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    81 13 Отговор
    САЩ първо да ни доставят платените предварително изтребители!
  • 4 ФАКТ

    104 17 Отговор
    Тази война не е НАША. Сащ да си гледам собствения бизнес и да не ни намесват!

    Коментиран от #94

  • 5 Ха Ха

    43 10 Отговор
    рисунки...........
  • 6 пьешу

    44 13 Отговор
    отговарям им на краварите с легендарен цитат от "ъндърграунд"! те си знаят. ;)
  • 7 НАТО ни брани, ЕС ни храни

    102 13 Отговор
    А имаше време когато сами можехме да се браним, да не говорим, че не само сами се изхранвахме, ами и изнасяхме. Но пък сега има банани!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българка

    27 50 Отговор
    Освен присъствие на американски военни, очакваме платените F16 и, както и модерна военна техника на по-ниски цени за армията ни
  • 10 Шумен

    76 21 Отговор
    Дано плановети им се развалят.
    Вън от БГ
  • 11 Започва се

    94 20 Отговор
    Очите на огромна част от българското население са насочени към Костадинов!Всичко в държавата взе да ни идва в повече, а и в ЕС също.Взеха да се минават всички граници. Търпението започва да се изчерпва!

    Коментиран от #21

  • 12 ТаУмВзе

    21 14 Отговор
    Разрвъртам правата Лопата и да видим къде че ми избегат. И да ме свитнат, няма да е загуба!
  • 13 Само така!

    19 81 Отговор
    Трябва да сме готови за отпор на кремълското джудже.

    Коментиран от #17, #69

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    68 12 Отговор
    Те що не вземат първо да платят за многогодишния си престоя в нашите бази ❗
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 електрошок

    55 9 Отговор
    Да си ни дадат платените самолети и да си плащат таксите за ползване на военните ни бази. А не да се правят на богопомазани! Уж са напред в бизнеса,а не си плащат.
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 8 Отговор

    До коментар #13 от "Само така!":

    Един такъв ръсеше против крокодили по тротоара ❗
  • 18 Може и да не се въоръжаваме.

    13 60 Отговор
    След боя който в Украйна ще отнесе фашагата Путлер, опасност за нас скоро няма да има.

    Коментиран от #59

  • 19 Ало

    67 10 Отговор
    Това е лошо. Тези като започнат да помагат на някой пиши го бегал
  • 20 питащ

    56 12 Отговор
    Някой пита иска ли народа тези американски военни, за които е вдеизвестно какви са да влизат на територията на България. А зо това, че са безпричинно тук дори ще им плащаме. МС да се съобразява с мнението на българския народ който го е избрал, а не на ЕС и ФАЩ.
  • 21 Хихи

    15 45 Отговор

    До коментар #11 от "Започва се":

    А очите на Копейкин са насочени към твоя джоб. Нова къщурка е почнал на морето.
  • 22 СЕРИОЗНО..................

    45 12 Отговор
    ТЕ САМОЛЕТИТЕ ДЕТО ГИ ПЛАТИХМЕ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ НЕ СА НИ ДАЛИ , ....ПОМОЩ ДА ЧАКАМЕ ......МОЖЕ БИ ГОТВЯТ "ТЕРИТОРИЯТА" ЗА .....БОЙНО ПОЛЕ..................!!!!!????!!
  • 23 каква помощ бе , на това помощ ли му вик

    51 9 Отговор
    Значи ни трябва правителство , което може да казва " Благодаря , няма нужда " .Това не е помощ , това е увеличаване на военно присъствие и осъществяване на не съвсем здравословни за нас планове . Нещо така по линията на икономическото сътрудничество , ами няма такива , нито помощи , нито взаимодействия . САЩ много обичат да помагат за воденето на войни.
  • 24 тикви продажни

    41 8 Отговор

    До коментар #1 от "БРАВО":

    Кой им я иска, кажете го кой??? Имам нещо да му кажа???

    Коментиран от #27

  • 25 Алооо, путлерастите!

    11 39 Отговор
    А като дойдат догодина самолетите, после каква песен ще запеете? Или ще поиграете малко частушки...

    Коментиран от #46, #71

  • 26 Бай Онзи

    27 9 Отговор
    Срещу колко ??? Ей кравари да върнете кинтите за хфърчилата от рисунките , чя ще го отнесе на тиквата мис гащи !!!
  • 27 Аз я искам! Аз!

    10 28 Отговор

    До коментар #24 от "тикви продажни":

    И ще я получа. А тебе рашистите само ще те шпорат...
  • 28 Ти и другите русофилчета нищо

    13 36 Отговор

    До коментар #1 от "БРАВО":

    няма да плащате. Глynaк! Написано ти е- ПОМОЩ! Кое не ти е ясно. Купуване или продажба е едно, помощ-друго. А такива като теб, безработни, и на помощи, сучат повече и от неспособната ни армия.

    Коментиран от #37, #65

  • 29 Кадир

    32 9 Отговор
    Значи скоро ще ни пращат да воюваме. Време е за емиграция.

    Коментиран от #33

  • 30 Само така!

    13 37 Отговор
    Да са живи и здрави американците! Че без тях, разни изкукуригали рашисти и северокорейци ще унищожат света.
  • 31 Додо

    43 10 Отговор
    НАТО се ангажира да увеличи присъствието си в региона, в рамките на четирите нови бойни групи в Румъния, България, Унгария и Словакия. САЩ ще подкрепят черноморските държави в усилията за предотвратяване на корупцията
    ------------
    Някой вярва ли,ченатоисашт са тук да ни бранят от корупцията?
    Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахах!
    Това ли е вицът на деня на ,,факти"? Имате странно чувство за хумор.
  • 32 един

    10 35 Отговор
    Много добра новина,а щеше да бъде още по-добра,ако бяхме дали старото си въоръжение на Украйна,а в замяна щяхме да получим по-ново Натовско въоръжение!
  • 33 Какво чакаш?

    12 19 Отговор

    До коментар #29 от "Кадир":

    Бегай за Челябинск

    Коментиран от #40, #45

  • 34 Сандо

    35 11 Отговор
    За да нямаш проблеми не трябва да подържаш каквито и да е било връзки със САЩ.Но и това не помага винаги,те смятат,че всички са длъжни да им се "отчитат".Мафиотска държава!
  • 35 СУПЕР

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "БРАВО":

    Спомни си приказката., Който не храни собствена армия,ще храни чужда. .. И не става въпрос за онази "армия" , комунистическата, където ползваха младите за безплатна работна ръка,а става въпрос за истинска Българска армия,платена,професионална
  • 36 Сократ

    33 9 Отговор
    Да ви светна защо ще пращат още войници. За да пазят про дажни те ни политици от народната любов.
  • 37 Кремък

    31 10 Отговор

    До коментар #28 от "Ти и другите русофилчета нищо":

    Ние не щем,ама те ни помагат.Хайде стига,бе Уйли.
    Да вземем да направим две военни бази в Аляска да ги пазим от лошите руснаци? Те няма да искат,ама ние сме решили.Ще приемем закон за опазване на Аляска от нахлуване.
    Всъщност Европейския Съюз колко военни бази има оттатък океана?И ако няма, защо? Не е ли загрижен за ,,всеобщата отбрана"?

    Коментиран от #54

  • 38 Айй

    7 9 Отговор
    Ще ни помагат. Много сме убави затова
  • 39 Реалност

    19 8 Отговор
    Значи ще ни пратят чертежи и една рота гейове.
  • 40 Кадир

    7 9 Отговор

    До коментар #33 от "Какво чакаш?":

    Що бе, на друга място не може ли?

    Коментиран от #89

  • 41 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    20 7 Отговор
    NO THANKS ---------РЕФЕРЕНДУМ -ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ
  • 42 вай вай

    9 24 Отговор
    Обявяваме ловният сезон за копейкаджии за открит...НА СЛУКА!!!

    Коментиран от #47, #48

  • 43 Taka така

    28 7 Отговор
    Трябва ясно да се отбележи,че това не е никаква помощ , а ЗАРОБВАНЕ. Само промит мозък може да твърди, че е помощ. Помощ е да ни дадат ф16, други оръжия и боеприпаси, а не да ни пращат още войници. Дано някоя антинатовска партия спечели изборите, че иначе сме загубени като нация
  • 44 Не само това,

    10 19 Отговор
    да се изметат руските агенти и измекяри от цялото българско черноморие,София,Пловдив,Варна,Русе и най вече Камчия
  • 45 Салко

    16 7 Отговор

    До коментар #33 от "Какво чакаш?":

    Ти върви се бий в Украйна като си толкова голям смелчага.
  • 46 Хахаха

    11 12 Отговор

    До коментар #25 от "Алооо, путлерастите!":

    И като дойдат самолетите какво - ще почнеш да пикаеш газ и да акаш уран ли:) Гейовете сте много нерви напоследък:)
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 тц тц

    20 7 Отговор
    Като знам как бягаха от Афганистан преоблечени като жени май е по добре да искаме помощ от афганистанските козари. Може и част от зарязаната от САЩ военна техника за 80 милиарда да ни дадат.
  • 50 Дядо Рунгел

    20 7 Отговор
    На военната окупция вече и викат военна помощ, по демократично звучи. Много благодарим, но нема нужда от вашата помощ.
  • 51 Механик

    16 8 Отговор
    САЩ първо да си ни дадат платените самолети, а после да се напъват с "помощ" която никой не им е искал!
    НЯмаме нужда от американски джендъри и техните играчки тука.
  • 52 ПараШут

    15 7 Отговор
    Защо по-добре не кажат, че всички наши самолети Су-25 са предадени тайно на укронацистите от нашите продажни евроатлантици, защото вече има много повече свалени отколкото Украйна някога е имала. Същото важи и за Миг-29. Най-вероятно вече сме останали без военна авиация благодарение на неонацистите от ПП. Колко точно ще ни струва това престъпно деяние? Време е окупаторите от НАТО да бъдат разкарани от България. Никой не е питал българите дали искат да членуват в този терористичен алианс.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Не знам кои сте вие,

    9 18 Отговор

    До коментар #37 от "Кремък":

    но НИЕ, ИСКАМЕ!
    Ако имаш вътрешен поглед за състоянието на армията ни, щеше да целуваш ръката на този който ни подари и кашон с ластични прашки.

    Коментиран от #92

  • 55 Гербопитек

    21 8 Отговор
    Тез готвят война тук. Иначе защо ще идват
  • 56 Безродници

    25 7 Отговор
    Чета и просто ми се плаче от безсилие. Как е възможно с лека ръка да унищожат една държава днешните управници(защото те го позволяват). Кой им е дал това право? Никой от народа не е подписвал някакъв документ, че след като гласува за някоя партия, членовете на тези партии имат право да осигуряват окупация от САЩ на България(защото това си е окупация). С каква корупция у нас те ще се борят след като те създадоха корупцията? Те ли ще говорят за дезинформация и пропаганда, след като и без това не се чува нищо друго освен техния глас? В Техен интерес било да предотвратят военен конфликт и у нас, че кой предизвика военни конфликти по целия свят,? Най много да го докарат и в България. Незна каква майка ви е раждала вас безродници, че разрешават да се случва всичко това, и да ни убеждават, че е за наше добро. За ваше може би?

    Коментиран от #70, #90

  • 57 Токсик

    20 7 Отговор
    Всъщност е точно обратното. България подпомага финансово задокеанския обор, пращайки безвъзмездно милиарди финансова помощ, за да могат от своя страна краварите да ги даряват на фашистка Украйна. С чужда пита помен правят. Колко милиарда вече сме им подарили от 2019 насам?
  • 58 Абе недейте

    17 7 Отговор
    Не я увеличавайте, че където минете, трева не никне! Така и Украйна финасирахте, въоръжявахте, като гледам до къде я докарахте, по добре ни оставете! Колкото имаме, толкова ще си купим, но по далеч от нас!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 лкикиу

    18 7 Отговор
    Европа трябва да изгони сащ и да намалим зависимостта си от сащ! Агресията на сащ в политиката на Европа е пагубна за народите на Европа! Русия трябва да изгони агресора сащ от Европа и да спаси човечеството от пипалата на злото - сащ!
  • 61 клиу

    21 7 Отговор
    Българите планираме изгонване на сащническите войски от българските бази, изгонване на сащническия посланик, прекратяване на дипломацията с урода сащ, изгонване от България на всички сащнически нпо-та на цру на урода сащ! Искаме обявяване на сащ за терористична държава, обявяване на урода сащ, че е агресор! Искаме разполагане на руски военни сили, руска военна техника на цялата територия на България, за да се браним от сащническата агресия в региона! Напомням, че преди няколко дни уродът сащ започна война срещу чужда държава - Сомалия! Така за пореден път агресорът сащ напада друга държава! Разбира се, че ристюфците, ифайло мирчефците, атанасофците, арманите сбарканяни - мълчат за агресията на урода сащ над мирна Сомалия! Дори "демократът" хаджигеноф мълчи и все още не е залял с боя сащническото посолство, заради агресията на сащ и започналата им война срещу Сомалия!
  • 62 100ЯН

    20 7 Отговор
    Сащ води война със Русия чрез Украйна, и подготвя близките държави покрай Русия в това число и България, Сащ не влиза в пряк конфликт със Русия а използва малките държави, но има един който гледа отгоре и скоро Сащ ще си понесе заслуженото за всички злини които извърши срещу човечеството!
  • 63 абг

    18 7 Отговор
    Имат нескритото желание да ни вкарат в следващият етап на войната.
  • 64 Като как

    21 7 Отговор
    ще се изрази тая военна помощ? С бодването на още 3 - 4 безплатни бази на наша територия, продаването на още 8 самолета за по $160 милиона парчето и все такива работи...Отделно 5 д0 10 иляди войска и всичко това ще е помощ за чудо и приказ...Па и закон за Черно море ще си гласуват...Сякаш това море е тяхно вътрешно...Общо взето безопасността на черноморските държави зле прикрива истинските цели на отвъдокеанските амбиции за господство в региона и дразнене на мечката...А влязат ли някъде веднъж трябва да се случи нов Виетнам, за бъдат изгонени...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Българин

    8 13 Отговор
    Русоробите отново изпаднаха в истерия! Или свиквайте или се изнасяйте, докато психопата Путин е жив ще е така!
  • 67 Ха-ха-ха😂😂😂

    8 12 Отговор
    Всички комунисти под земята! Всички путинисти на концерт на Йосиф Кобзон!
  • 68 Рико

    7 15 Отговор
    "САЩ планират да увеличат военната помощ за България" Ударението е на -помощ-! Помощ, означава безплатно. Ще научим ли най-после България за какви пари купуваше руската ръждясала железария? Която дори не ни беше "пробутвана", а ни беше налагано да я купуваме. На цена каквато те кажат. За ръждясак втора и трета ръка! Грабежът на България беше всеобхватен, за някои неща се чува по нещичко, но за грабежът при "закупуването" на руския военен боклук в продължение на десетилетия - ни дума!

    Коментиран от #78, #81, #100, #101

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Да не вземеш

    7 14 Отговор

    До коментар #56 от "Безродници":

    да направиш инсулт в тези горещини...кротни се,или пътувай за Сибир,там е приятно,само Путин да не те прати в Донбас да пуцаш за негово добро🚴

    Коментиран от #104

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Колко найвници

    18 7 Отговор
    Има тук и навсякъде в България!!! За това на този хал. Помощи получаваха и украйнците и сега получават, но цената за тази помощ е твърде висока! Готвят ни за пушено и разруха, а вие величиете американската военна техника, що за безумие?!!!
  • 73 САЩ ПРАЩАТ ОЩЕ ЕДИН БАТАЛЬОН МЕКИ КИТКИ

    7 6 Отговор
    ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ С НАШИТЕ И РУСКИТЕ ДЖЕНДЪРМЕРИСТИ КОИТО ИДВАТ НАСАМ !
  • 74 сирене

    4 6 Отговор
    ако ще баба си да пратят.. Крилати ракети, Турция от юг. ако решат, ни няма.
  • 75 НАПРАВО ГИ ПРАЩАЙТЕ В ДОНБАС

    9 5 Отговор
    И С ОБРАТЕН ПОЛЕТ СИ ГИ ПРИБЕРЕТЕ ОПАКОВАНИ В ПОЦИНКОВАН БАЛТОН !
  • 76 Русия: Украински дронове атакуваха Запор

    4 7 Отговор
    Русия: Украински дронове атакуваха Запорожката АЕЦ
    Русия: Украински дронове атакуваха Запорожката АЕЦ
  • 77 Онзий

    17 6 Отговор
    Ужас България НЕ иска втора УКРАИНА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Е БОЙНОТО ПОЛЕ МЕЖДУ сащ иРусия
  • 78 Ти ходил ли си в казарма

    12 6 Отговор

    До коментар #68 от "Рико":

    бе, мойто момче? Ама говорим за истинската, преди 1990 година. Ако беше ходил, нямаше да дрънкаш подобни глупости. "Руска ръждясала железария..." - първо - не беше руска, а съветска; второ - съизмерваше се с най-доброто, което НАТО и Турция имаха; трето - чувал ли си поне за "краставиците", които бяха разположени на двайсетина км от турската граница ...?

    Коментиран от #91

  • 79 Матей преображенски

    11 6 Отговор
    Военната помощ се изразява в пращане на допълнителни бойни части и техника,в базите.За българската армия--грънци.Ние ще плащаме,със заеми,от същите тия съед.-щати,и със загуба на последния възможен остатъчен суверенитет,попадаме под американо-натовска окупация.
  • 80 НЕ ГИ ИСКАМЕ ТУК!

    15 7 Отговор
    Краварите да си стоят в краварника, защото и България ще запалят като Украйна. Багтън от такава помощ, като стане напечено те бягат, а ние ще го ядем...!?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ние сме НАТО

    9 13 Отговор
    Добре, че са САЩ и НАТО!!!
    За да се противопоставят на авторитарните режими от миналия век, че иначе щяхме да сме в близкия изток с диктатор и външни клозети

    Коментиран от #86, #99

  • 83 Истината

    13 6 Отговор
    Ако САЩ решат да ни вкарат във военната операция като пушено месо ще бъдат неприятно изненадани - 80% от българите ще тръгнем срещу американците, 15% ще си останат вкъщи, останалите 5% байдънофили ще емигрират още в първия ден.

    Коментиран от #87

  • 84 дядото

    10 6 Отговор
    силна помощ ще ни окажат сащ и нато.първо ще пратят още окупационни войски.второ-остарялата си военна техника и трето-никой не знае колко милиарда ще струва на българите тази безценна и демократична помощ.а ние ще ставаме още по-бедни и още по-мизерстващи
  • 85 Гай Турий

    14 7 Отговор
    Янки, вън от България! Не ви искаме помощта, достатъчно се постарахте с тия помощи да ни дерете с милиарди.
  • 86 Бравос

    6 6 Отговор

    До коментар #82 от "Ние сме НАТО":

    А ти нахлузи ли маската, а десетия бустер сложи ли, а за новия локдаун подготви ли се? Сигурен съм, че по заповед на Урсула вече се къпеш веднъж месечно и не включваш климатика за да не си като Близкия изток където се къпят два пъти дневно. Ще зъзнеш през зимата, но пък имаш вътрешна тоалетна в 80 годишната панелка. Между другото любимата дестинация на богатите европейци е Дубай, сигурно заради външните им тоалетни:) А твоята годишна заплата е колкото взима един жител на Катар за час:)
  • 87 оня с коня

    8 11 Отговор

    До коментар #83 от "Истината":

    Това е Твоята Истина,а ето я и Другата:1/НЕ Американците ще те вкарат във Военна операция както допускаш,а РУСИЯ би предприела Такава операция спрямо БГ по "Украински модел".2/Няма как 80% от Народа ни да тръгнат срещу Американците,защото след ПРЕБРОЯВАНЕТО ВИ от няколко Агенции се оказахте САМО 23% фенове на Русия като поне половината сте с Двойно гражданство и се подвизавате в Русия.Ако пък не вярваш на Социологическите Агенции,погледни "Възраждане" колко Процента Рейтинг има и ще се ориентираш Колко сте.-Само не слагай към тях и Избиратели на БСП,щото те са си твърдо за НАТО и ЕС.
  • 88 Айде чупка

    8 8 Отговор
    Без да се налага да ги гоним Русоробите сами ще си бият камшика към Азия Тука става ад за тях
  • 89 може бе

    7 4 Отговор

    До коментар #40 от "Кадир":

    от Белорус до Владивосток 1/3 от света! Какво чакаш? Заминавай. Че и паспорт Путин лично ще ти издаде и ще те водят по цяла Русия да те показват като мечка на панаир!
  • 90 Извинявай,

    4 6 Отговор

    До коментар #56 от "Безродници":

    Ти в паралелна вселена ли живееш?
    .."Каква корупция в България" .... ли каза? Навсякъде! повсемесна корупция! Затънали сме като хипопотами в нея.
    Ати питаш "Каква корупция в България". Пфуууу.

    Коментиран от #98

  • 91 а ти май

    7 3 Отговор

    До коментар #78 от "Ти ходил ли си в казарма":

    Само си чувал разни лакардии по селските кафенета. Щото онова никога не е могло да се сравнява с НАТО-вското.
    Сравнявали сте го само в мокрите си сънища!
  • 92 Кремък

    3 6 Отговор

    До коментар #54 от "Не знам кои сте вие,":

    То,вие дето раздавате по три милиарда и целувате разни неща за едни прашки сте ми ясни.
  • 93 Милостиви

    9 6 Отговор
    Много мислят, много загрижени, много притеснени до сега за Украйна, а скоро и за всички от Европа. Толкова добри са тези американци, че ти иде да изкрещиш и да им кажеш, че нито медът им искаме, нито жилото. Поговорката важи за продажния ЕС.
  • 94 !!!

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "ФАКТ":

    Американският конгресмен Дан Креншоу след като гласува за отпускането на 40 млрд. долара за оръжия, които да бъдат изпратени в Украйна, без особени угризения на съвестта заяви: „Да инвестираш в разрушаването на армията на нашия противник, без да загубиш и един американски войник, ми се струва добра идея“.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Ха Ха

    5 5 Отговор
    тия от фотоса....половината епилирани останалите с оскубани вежди !
  • 98 Не си ме разбрал

    8 6 Отговор

    До коментар #90 от "Извинявай,":

    Точно това казвам, че не са тези които ще ни помагат в борбата с корупцията, защото тя доби тези размери мощно подпомогната от всички Американски организации. Не искаме тяхната (псевдо) помощ.
  • 99 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 6 Отговор

    До коментар #82 от "Ние сме НАТО":

    НАТО е у нас ❗ Което е различно ❗
  • 100 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 6 Отговор

    До коментар #68 от "Рико":

    Мдааа, ударението яко те е ударило ‼️
    САЩ нищо не дават безплатно ! Те ползват безплатно - справка нашите бази , които сега са техни ❗
  • 101 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 5 Отговор

    До коментар #68 от "Рико":

    Мдааа, ударението яко те е ударило ‼️
    САЩ нищо не дават безплатно ! Те ползват безплатно - справка нашите бази , които сега са техни ❗
    А кое точно беше втора и трета ръка от оръжието преди 1989-та ❓
    Или , "ама те ми казаха така да пиша" ‼️
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 сноу

    5 6 Отговор
    Чувал съм че непоискана помощ и попа не я ще.....щом ти я предлагат, значи интереса е на предлагащия..Историята е пълна със стотици нещастни примери на краварска помощ..
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Пешо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "БРАВО":

    ne...Не мога.... каква помощ?! САЩ решили...да пратят окупароти..а нас някой питал ли ни е дали искаме помощ и каква?!
    Пълен ...абсурд!!! ПП да ходят при ГЕРБ и да заминават на някъде ....съсипаха ни за 100ци години..
  • 106 сноу

    0 0 Отговор
    У-уф щом чуя за помощ и то амерска нещо неприятно усещам..Не за друго ами бегъл исторически поглед ,че и по целия свят...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове