Last news in Fakti

2 Август, 2022 17:27 2 030 45

Нинова: Правителството ще е реваншистко към БСП, Радев пак ни предаде

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • румен радев

Не знам с какво съм заслужила цялото правителство да бъде наречено "Анти-Нинова"

Нинова: Правителството ще е реваншистко към БСП, Радев пак ни предаде - 1
Снимка: БСП

Изявление на досегашния вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова при предаването на властта в министерството:

Предавам управлението на министерството с три добре свършени неща, един въпрос, който търпи продължение и то бързи действия и няколко препоръки и съвети към новия министър, както и ще коментирам един много широк обществен въпрос.

Трите добре свършени неща, които предават и се надявам новото ръководство на Министерството на икономиката и индустрията да продължи, са:

Първо - добрата политика, която водихме към работодателските организации и фирмите, доведе и до европейското признание за България, въпреки всички кризи, да бъдем поставени на първо място по промишлено и индустриално производство. Г-н Стоянов ще се убеди като влезе вътре, че то не е от производство и търговия с оръжия и ток, а от реална икономика и индустрия. Надявам се в следващите два месеца да може да удържи първото място за България в Европа.

Второ - свършихме много добра работа за държавните предприятия и оздравяване на държавната собственост. Когато дойдох тук кано министър казах, че един от първите ни приоритети ще бъде политиката в държавните предприятия, и че ще докажем, че държавната собственост може да се управлява публично, прозрачно и да печели. И това се случи - спряхме кранчетата на източване, спряхме рекета върху фирмите, отрязахме обръчите от фирми, които бяха обрасли в държавните предприятия. резултатът е следният - оставяме държавните предприятия с платени на държавата 20 млн. лева дивидент, с върнати кредити в размер на 19 млн. 254 хиляди лева и с натрупани средства в сметките на предприятия в размер на 46 млн. и 106 хил. лева. Заедно с този успех и оздравяване на държавните предприятия, проведохме много силна социална политика, средно заплатите в държавните дружества се увеличиха с 12% плюс други социални придобивки, като ваучери за храна и средства за почивка.

Трето - потребителската тема. За първи път темата “потребители“, тяхното здраве, спекула, цени, злоупотреби с хората стана приоритет номер едно на Министерството на икономиката и индустрията. Направили сме за тези шест месеца над 13 хил. проверки - магазини, бензиностанции, нощни заведения с една цел - защита на потребителя. Защото човекът е най-важен в политиката. Знаете напоследък и уникалния случай как за три дни вдигнахме темата за райския газ и беше приет на две четения закон, който забранява неговата продажба на деца.

Остава един въпрос, по който още много трябва да се работи - темата за язовирите. Оставям на новия министър един доклад на Междуведомствената група от над 10 министерства и агенции, който дава пълна представа за състоянието на язовирите в България - собственост, стопанисване, контрол, проблеми. Предала съм в прокуратурата доклада на Сметната палата, който доказва, че 500 млн. лева са изхарчени незаконно за ремонт на един язовир. Очакваме г-н Гешев по тази тема да си свърши работата.

Предстои много работа, тъй като нашият екип изготви цялостна програма как да се действа оттук нататък с общини, собственици, законодателни промени, които за съжаление няма да могат да се случат, тъй като парламентът не работи. Казах и на г-н Стоянов: “Постарайте се в следващите два месеца да няма прелели язовири, скъсани стени и да изложите хората и стопанствата на някаква опасност“.

Информирах за това, че по мое време се опитаха 20 язовира да бъдат дадени на концесия или под наем. Препоръчвам на новия министър да не го прави. Аз спрях тези концесии и давания под наем, уверявам ви, че хората, които ги взимат за гледане на риба, не проявяват необходимата отговорност към съоръжението и сигурността на населението. Така че ние ще следим много зорко какво се случва по тази тема.

Въпросът, който казах, че е много широко обществено обсъждан - оръжия, производство на оръжия, търговия с оръжия, износ за Украйна. Изговориха се много лъжи и манипулации - за нелегален износ, през трети страни, за посредници, за комисионни в офшорки. Много лъжи и манипулации и срещу тези, които ги изговориха, съм завела дела. Надявам се г-н Стоянов да види истината и да опровергае всички тези твърдения.

И още нещо - комисия не е провеждана от 27-и юни. Има натрупани над 200 заявления за близо 1 млрд. евро., които чакат решение. От тях около 600 млн. евро са за Полша. Оттук нататък ще следя всеки ден какво решение се взима, за къде тръгва това оръжие и ще задавам същите въпроси, на които ми се налагаше да отговарям аз 6 месеца. Ще търгува ли новото ръководство на министерството или президентът Радев през служебния кабинет с оръжия в Украйна през трети страни? И един патрон като излезе за Полша ще питам “Къде отива?“, “Имате ли гаранции, че не отива в Украйна?“, “Имате ли гаранции, че няма офшорни фирми и не се взимат комисионни?“.

Искам да благодаря на целия екип на Икономиката и индустрията, с които свършихме добра работа, оставяме добро наследство. Надяваме се новият екип да продължи доброто и да продължава да се бори с корупционните схеми, които сме разкрили и сме дали в прокуратурата - това е докладът на Сметната палата за всичко, което се е случвало в ДКК по отношение на - незаконно ремонтирани язовири, незаконно изграден водопровод за Перник, незаконно строителство на правителствения комплекс. Всичко това е констатирано от органите на държавата, а от нас досега е предадено в прокуратурата и очакваме г-н Гешев да си свърши работата.

На журналистически въпрос за БСП и служебния кабинет Нинова отговори: По коментарите на журналисти, политолози и анализатори, виждам какво е най-отличителното за правителството. Заглавията са "Анти-БСП" и "Анти-Нинова" правителство. Очевидно правителството ще бъде реваншистко към БСП, ще се използва кампанията, за да бъде злепоставяна БСП, за да се измислят и представят пред обществото компромати срещу БСП. Както виждате на мен президентът е обърнал специално внимание. Не знам с какво съм заслужила цялото правителство да бъде наречено "Анти Нинова". Специално внимание, имам предвид г-н Стоянов. Аз специално съм удостоена с тази чест да бъда сменена от човек, когото съм уволнила. Можеше президентът да прояви повече въображение, да назначи например г-н Михайлов от Кинтекс, срещу него поне има две дела, срещу г-н Стоянов има само проверка.

Но иначе по същество. Както казва мъдрият български народ - всяко зло за добро. С действията си за 1 час президентът свърши нещо, което аз не можах за 1 година - отвори очите на българските социалисти. Че два пъти употреби БСП, за да стане президент и два пъти ги предаде. Сега поне съм спокойна за партията, че знае за какво става дума.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    18 40 Отговор
    Така му е заповядано от решетников.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хах

    56 15 Отговор
    Тая като тиквата, все някой друг и е виновен...то и канадеца същия стана де
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 сектант

    26 4 Отговор
    13 самолета са излетели от Осака към тайван военни американски а китай са извадили ракета с обсег 15 000 км. нанси пелоси ще е в тайван след около 30 минути а на отсрещния бряг в китай са разположени танкове и е забранено пътуването с лодка

    Коментиран от #38

  • 6 Само питам

    16 17 Отговор
    Ами какво друго от нито може да се очаква освен да ви предаде!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лъжкиня та!

    45 12 Отговор
    Виж инфлацията и ще разбереш Ниновице, Българският народ тъне в мизерия, до като вие продавахте оръжие на Украйна! Ниновице нещо за доходи, покупателна способност, какво стана със спестяванията на хората защо ги няма да обясниш, как компенсира всеки за скока на цените! Ниновице вие сте една долна крадла, лъжкиня, неграмотница но за сметка на това алчна до безкрай! Да те няма и не търси вина извън себе си и участието ви в предателското марионетно и некадърно правителство на просто Киро и жабешкия поглед!
  • 9 Лъжите на Г-жа Лъжа

    49 9 Отговор
    1.Излъга че не изнася оръжие и танкове за Украйна. 2 Излъга че дървата за огрев ще са по 75 лв включително превоза. 3.Излъга за съдебни реформи и смяна на Каскета.4. Излъга че ще е против санкции срещу Росия. 5.Подкрепи за позорното изгонване на дипломати и готвачи. НЕЗАБАВНА ОСТАВКА
  • 10 БОЦ - ко

    31 8 Отговор
    Траур Нинова облече,
    Свърши благинката вече

    Коментиран от #26

  • 11 Ти си и нагла

    37 10 Отговор
    Излезе пред президенството и надроби камара лъжи от платените от америка за България, пък после защо на теб! Ако беше честна и достойна и не се продаваше на чужди интереси, нямаше да питаш! На Радев браво!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гай Турий

    34 11 Отговор
    Корнелията със всеки залп от жлъч срещу президента си стреля в единия крак. Тая жена не разбира, че Радев ги критикува за общите им несполуки в създадената огромна инфлация и енергийна криза от партията на простокиро и кокорчо. Защо тя се напъва да лае срещу Радев, а не тия двама, не ми е ясно, или изпълнява поръчка на козяк. Очевидно като за последно иска да уязви президента, но той стои много здраво и има още 5 години работа в президенството. А тя може и да не влезе вече в НС след всеки такъв изблик на чувства. Четири пъти съм гласувал за нея до миналата година, но вече край. Около нея е пълно със задници. Възраждането е на мода.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 що ма курно

    24 5 Отговор
    веселата и зарко не слушкат ли?
  • 16 БСП за България и Радев

    34 8 Отговор
    Не е така, другарко Нинова. Тоя младеж от Канада Ви е изпил мозъка. Не влизайте в конфликт с генерал Румен Радев

    Коментиран от #19

  • 17 пьешу

    34 5 Отговор
    тая женица, ако не си я приберат нейните час по-скоро, ще им затрие партията. окончателно и безвъзвратно!
  • 18 Како кури

    15 15 Отговор
    защо се учудваш?? Нали и крадеф е от вашите комунисти! То комуне и предател е едно и също! За копейки, и майките си давате.....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Илиева

    27 7 Отговор
    И на Радев му дойде до гуша от лъжите на Нинова.Пред хората едно за Радев зад гърба му друго.Какво се жали,като тя втора година работи срещу Радев.Присъствала съм лично на събрание,където палашите на Нинова агитираха срещу Радев.Днес Нинова беснее защото Радев й спре кранчето от сделките с оръжия.Това е истината и нека да е ясно!Няма човек докоснал се до Нинова да не е разбрал що за менте социалистка е и колко много обича сделки….Без значение какви!Ако БСП не се освободи от тази разрушителка не я очаква нищо добро.Събутете се и се обединете и предложете на истинските социалисти истинска лява партия без седесари,като Нинова!!!
  • 21 Оооо всичко било заради нея

    24 6 Отговор
    Тая отново си мисли, че първата и основна муисъл и денем и нощем на Президента е Нинова. Да я унижал. Не му е необходимо, ти сама се унижаваш всеки ден. При толкова проблеми в страната цяла България се притеснява как можа Президента да те унижи и да издигне уволнен от теб служител. Отиди и се прегледай при специалист и не занимавай българите с твоята особа че стана смешна.
  • 22 Трезвомислещ българин

    26 8 Отговор
    Реваншът трябваше да дойде още след 1989г. ,другарко Нинова. Вместо това още на няколко пъти ви позволиха да съсипете България.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хубавото

    14 3 Отговор
    Е че Сла Нинова се оттече в канала.
    А и най вероятно и партията и няма да влезе в парламента .
    Госпожа Лъжа, благодаря ти,че си отиваш.

    Коментиран от #27

  • 26 ай, ай

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "БОЦ - ко":

    Някой с много е "олекнал",
    за да пише рими клекнал. ;)

    Коментиран от #34

  • 27 2112

    7 9 Отговор

    До коментар #25 от "Хубавото":

    Партията и ще влезе, а вашите сметки ще излезнат криви.;)
  • 28 Баце

    15 3 Отговор
    Импексова, ти си вече бита карта и не от радев, а когато започна да изнасяш домати и краставици за Окраина, услади ти се при това лично облажване и лакомията ти изяде главата, а с теб и остатъка от БСП, но ти и оня твоя спечелихте достатъчно та и праунуците ви да не работят, но ако има Провидение ще си получите заслуженото. Иначе Радеф си гони и той своя интерес и не е кой знае колко по-добър от теб, но не е толкова нагъл, а за алчен и да има нещо е по-прикрито.
  • 29 Илиева

    15 3 Отговор
    Баба ми казваше”бесна кучка”….

    Коментиран от #36

  • 30 171717

    14 3 Отговор
    глупава влашкациганка ! Не заслужава да бъде начело на никаква партия ....
  • 31 Аз Негодника

    12 3 Отговор
    КОРНЕЛИЯ А БЕ ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА БСП...ТИ СИ ОТ СДС... КВО РЕВЕШ ЗА ЧУЖДИ ГРОБИЩА...
  • 32 Голем смех

    5 4 Отговор
    Стига рева, Курни. Що ти трябваше да слушаш тавариш Решетников?
  • 33 А сега Нинова била жертва

    12 3 Отговор
    Кога е на власт взима , гази и командва , инак е сълзица от очото на мома непорочна. Интригантка от Крушовица.
  • 34 БОЦ - ко

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "ай, ай":

    Не си и СТРУВА,
    КОМУНИСТЧЕ някакво да ме ВЪЛНУВА ...

    Коментиран от #35

  • 35 Не съм комунистче

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "БОЦ - ко":

    Фенче на промяната съм, все пак Шефът горе лично ми я обеща!😇

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 БОЦ - ко

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Не съм комунистче":

    "Блажени са ВЕРВАЩИТЕ"

    И " царя" ОПРАВИ за 800 дни тези, дето му повярваха...

    Млад и ЗЕЛЕН СИ. ВСИЧКИТЕ са "ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ.
    Ще по живееш и ще дойдеш на МОЯ.

    Коментиран от #39

  • 38 Фройд

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Ами крайно време е да видим полета на 15000км, да фърчат крави и каубойци..
  • 39 интересно

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "БОЦ - ко":

    На твоя хал ли? Аз съм от друго тесто!
    "Блажени са гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят" (Мат.5:6)

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 нормален

    6 3 Отговор
    Синя кокошка точно ти предаде социалистическата идея ти се гушна с американските подлоги ти си трайкаше когато се отказаха от Руската газ ти си трайкаше когато изгониха 70 страшни руски разузнавачи жалка си заминавай си Качи се на коня и кажи диии...
  • 42 Ггг

    4 2 Отговор
    Тая за да оправдае некадърността си като министър и като лидер на партия пак хвърля кал по президента. Без срам назначава своите калинки некадърни като нея за директори
  • 43 нов

    4 2 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Както самата тя срита всички, които я издигнаха на соц поста и ги остави в канафката да си ближат раните, сега на нея и се върна с бавни и ритмични действия. Не е президентът, а глутницата около него...а стрий свят, старий вълк се пребира гузен и пиян...Всеки по реда си.
  • 44 мой

    2 6 Отговор
    Радев се оказа предател от най-обикновен вид. Класически използвач и продажник. Стисна си ръката с тези, срещу които вдигна юмрук и го подкрепихме. Вмирисан зелен чорап.
  • 45 РАДЕВ

    2 0 Отговор
    КОРНЕЛКЕ , ВМЕСТО ДА МЕ ТУПАШ ПО РАМОТО И ДА МЕ БОГОТВОРИШ ЧЕ НА ВАЩЕ ХОРА ИМ НАМЕРИХ РАБОТА ДА НЕ СКУЧАЯТ ТИЯ 2 МЕСЕЦА И УМРАТ ОТ ГЛАД , ТИ МЕ УВИСНЕШ ПЛЮВАШ , Е МОЖЕ ЛИ ТАКАВА РАБОТА МИ КАЖИ ,.НА ТОВА МУ СЕ ВИКА РАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ , НЕ БЛАГОДАРНОСНО Е ТОВА ОТ ВАША СТРАНА ,.И ПАК МИСЛЯ ЗА ВАЗ НИЩО ЧЕ НАРОДА МЕ ИЗБРА ВТОРИ ПЪТ !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️!!!.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове