Last news in Fakti

4 Август, 2022 16:50 1 441 25

Керемедчиев за служебния кабинет: Виждам леко отстъпление от проевропейската и пронатовска политика

  • милен керемедчиев-
  • служебно правителство-
  • политика

Според него, ако има световен конфликт, той ще тръгне от Тайван

Керемедчиев за служебния кабинет: Виждам леко отстъпление от проевропейската и пронатовска политика - 1

"Леко отстъпление от проевропейските и пронатовската политика, която имаше предишното правителство" видя в първите стъпки на служебния кабинет бившият зам.министър на външните работи Милен Керемедчиев. Според него служебното правителство ще се оттегли от поети от предишното правителство ангажименти за военно-техническа помощ към Украйна и ще има ревизиране на сделки.

В „Твоят ден” на NOVA NEWS Керемедчиев каза още: "Вижда се, че всички политики, които досега водеше БСП, са под ревизия. Сферата за Ф-16 беше един от препъникамъните в тази четворна коалиция. Явно президентът ще използва и това, за да се конфронтира със социалистите", посочи той.

Бившият външен министър коментира за новия служебен дипломат номер 1, че е "изключително умерен и професионалист". "Аз не очаквам резки движения и това е може би основната задача на президента - да няма ескалация в изказа, да няма изтървани думи, особено в момента, когато в отношенията ни със Северна Македония няма някакви напрежения”.

За конфликта Сърбия-Косово каза, че е в интерес на Русия: "Вижда се, че Русия търси дестабилизация в различни сфери не само на Балканите. Отново се заговори за Нагорни Карабах, отново започва напрежение там, азерите атакуват позиции и на руските миротворци, и на Армения. И в Косово се вижда това напрежение. Изобщо ще продължат да гърмят такива конфликтни зони, които са в полза на Русия", прогнозира Керемедчиев.

За него обаче: "Ако наистина може да стане един световен конфликт, той няма да тръгне от Украйна, а от Тайван". Той определи пътуването на Пелоси като грешка и допусна какво може да последва. "Това, което можем да очакваме, е Китай пряко да се намеси в конфликта в Украйна на страната на Русия като ѝ предостави дронове и друга техническа помощ, която в момента се нуждае от високотехнологични оръжия, които явно в момента ѝ липсват за наземната операция".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    59 9 Отговор
    Веднага неутралитет и договор с Газпром.
  • 2 провинциалист

    63 5 Отговор
    "леко отстъпление от проевропейската и пронатовска политика" - де тоз късмет?
  • 3 фенче

    47 4 Отговор
    тоя какъв е, бабичка коментатор, макар че ако го сравним с бабичките, ще ги обидим, те са по интелигентни и по красиви от него
  • 4 гнус

    10 55 Отговор
    На власт идват милиционери и военни по стара комунистическа, просъветска линия. Бг все повече се отдалечава от Европа. Лъха на военна диктатура.

    Коментиран от #6, #12, #16, #19

  • 5 да де

    50 4 Отговор
    Кога най-после такива като тоя ще говорят за проБългарска позиция аман от ли.ачи на за.ници като тоя.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Браво

    37 4 Отговор
    все добри новини.
  • 8 Шумен

    30 4 Отговор
    Аа де късмет дай боже
  • 9 Гай Турий

    29 4 Отговор
    Ти кой си бе!? Това е в името на българските интереси. А не в интересите на империалистическия интернационал НАТО и ЕС.
  • 10 Тодор

    18 2 Отговор
    Този и три чифта очила да си сложи, пак ще каже, че вижда това, което ТРЯБВА да каже.
    Нали такива като него наложиха постепенно знак на равенство между ЕС и НАТО.
  • 11 Мира

    23 3 Отговор
    Бих се радвала да видя пълно отстъпление от загробващата народа проевропейска и пронатовска политика.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Идиотче

    9 3 Отговор
    Като искаш нато, върви в армията и ще си нато, но не казвай на останалите къде трябва да бъдат
  • 15 Орел

    11 2 Отговор
    Надявах се да не виждам имена като Керемидчиев, Безлов, Тагарев, Ноев, Поптодорова, Хампарцумян, Паси и други ярки звезди на "медийния" небосклон, но не би! А, другарят ДайНов забравих.
  • 16 Дааааа

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "гнус":

    Милиционер е дамаджаната!
  • 17 Нахални евроатлантици

    9 2 Отговор
    И защо да не прати на Русия военна техника? Както ЕС, Нато, САЩ, Великобритания пращатна Украйна, така надявам се от все сърце Китай да изпрати на Русия всичко от което имат нужда. Кои сте всички вие които решават кой на кого какво ще праща или не,просто едни скапани евроатлантици, които скоро ще изчезне те, но няма защо да повличате и България.
  • 18 11666

    7 2 Отговор
    Премерване на температурата на тоя нехранимайко ,и повече течности!Не си в ред милионерино kraдлив!
  • 19 Безумни хора

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "гнус":

    Дааа наистина е гнус, че в момента сме под американска диктатура. Но е голям възход все пак няма да имаме ток, газ цените ще хвърчат, чужди войски ще ни пазят..... радост и просперитет голям!!!!!
  • 20 хаааа1

    1 1 Отговор
    Не е леко!!!
  • 21 питащ

    4 2 Отговор
    Поредната американска под...лога. Прочети коментариите на народа за глу...постити които говориш. Един ден ще останеш без спонсори за не...бивалиците които говориш.
  • 22 Хахаха

    2 1 Отговор
    Толкова много специалисти по енергетиката, колкото в България, няма в нито една страна в света. Сульо и Пульо разсъждават за геополитиката, бидейки обекти в тая геополитика. А народът с пуканките гледа и се забавлява. До кога ли?
  • 23 Чужбина

    2 5 Отговор
    Трябваше да гласуваме за професор Герджиков.
    Той е образован, интелигентен,
    Пронатовски и Проевропейски настроен.
    А не за Радев, който си личи - милее за Русия, оная дето толкоз пати нападаше България, ама друго четяхме от диктуваната московска комунистическа история.
    Военните никога не са се радвали на образованието като цяло. Преподавал сам им, огромна маса от тях бяха неподготвени, не четяха, постоянно тарсеха извинения за незнанието си.
    Поука: гласувайте всички, щото има действително опасност с тези руски убеждения и корумпирани
    хора, да се варнем в периода 1990-1998, даже и по-зле, с златните заплати от 100000 лева. Не вярвайте на пропагандите, че Русия е всемогаща и може без нас запада, имам много приятели в Москва и Петербург, които са в безизходица и се опитват да избягат от страната дето не се зачитат човешките права и цари икономическа несигорност. Цените се покачават повече от колкото тези у нас. Западната валута е ефтина, но никой не може да се я купи, рублата не се продава, милиони са останали без работа щото западните компании затварят, на вас оставям изводите.
  • 24 Кога ще

    2 0 Отговор
    видим пробългарска политика, без да се интересуваме дали е проевропейска или проруска? Българските правителства да преценяват само българските интереси.
  • 25 Смех

    0 0 Отговор
    Мен ме интересува българските интереси
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове