5 Август, 2022 11:42 6 481 13

Срам! Командосът Мирослав Петков излезе от комата, но не и държавата

  • мирослав павлов-
  • командос-
  • кома-
  • парашутист-
  • лечение-
  • министерство на отбраната-
  • министерство на икономиката

За възстановяването му е открита банкова сметка от колегите му, вместо държавата да поеме веднага нужните разходи за специализирана рехабилитация в чужбина

Срам! Командосът Мирослав Петков излезе от комата, но не и държавата - 1
Снимка: Фейсбук

Командосът Мирослав Павлов, който в средата на май претърпя сериозен инцидент при парашутен скок, се събуди от комата, вече е в съзнание и разговаря с близките си и с медиците.

Новината съобщиха от Силите за специални операции.

Командосът пострада на 13 май при изпълнение на планирани учебно-тренировъчни парашутни скокове на летище „Чешнегирово". По случая бе назначена проверка и разследване от Военно-окръжна прокуратура - Пловдив и органите на Служба „Военна полиция“.

Сега Мирослав бавно възвръща функционалните възможности на тялото си.

Дотук с добрите новини.

"Той има нужда от интензивно лечение и специална рехабилитация, които да помогнат за връщането му към нормален начин на живот", пише във фейсбук страницата на Силите за специални операции.

Колегите му са инициирали кампания за ежемесечно събиране на средства на доброволен принцип за подпомагане на лечението му. За възстановяването му е необходимо в кратко време да се събере сума от 150 000 евро, която е непосилна за неговите близки.

Средствата са необходими за специализирана рехабилитация, медикаментозно лечение и транспортиране до болничното заведение в чужбина, като на този етап е разговаряно с болници в Турция и Израел.

"Обръщаме се към Вас с молба - помогнете ни да съберем нужните средства за лечението на Мирослав и да дадем шанс на един достоен военнослужещ от Специалните сили на Българската армия да си върне живота!", зоват колегите му.

Дарителската сметка е:
„УНИКРЕДИТ БУЛБАНК“ АД
IBAN: BG69UNCR70001525005765
BIC: UNCRBGSF
Валута: ЛЕВА
Титуляр: Мирослав Павлов Павлов
PayPal: [email protected]

Всяка публикувана банкова сметка за лечение, освен отчаянието на близките на нуждаещия се, издава директно и пълната незаинтересованост и непукизъм на държавата. Държавата, която, както знаем, всъщност са временно овластените между нас, които сами сме си избрали да ръководят важните дела.

А какви по-важни дела от живота и здравето на всеки от нас?! Да не говорим за един български военен, обрекъл най-хубавите си години в служба на Родината и пострадал при изпълнение на служебния си дълг.

Защо дреме Министерството на отбраната и не се погрижи за своя служител? Ами Министерството на икономиката, което ежедневно ни залива с информация за тежки сделки с много нули и работещи на три смени военни заводи, генериращи чутовни печалби. Нима не могат да решат с един замах въпроса с рехабилитацията и окончателното лечение на един български военен, пострадал при редовно военно учение, а не по време на отпуск на плажа?

Могат и още не е късно. Споменатите ведомства са тези, които трябва да направят един единствен превод с цялата сума за лечението на командоса Мирослав.

Всичко останало ще е срам и позор...


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    59 3 Отговор
    Не ли редно държавата да застрахова за своя сметка здравето на служителите си, които работят при постоянен риск? Щото в случая не става въпрос за някакъв си самозванец-планинар, дето е тръгнал да си чеше крастата по баирите, а за служещ в армията, изпълнявал дълга си.
    Онзи ден дадоха на съдът в Хага 50000 евро, ей така просто, а сега се оказва, че цялата тържава няма 150000, за да лекува собствения си военносужещ.
    Не срам, ами е позор направо .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Държавата

    40 1 Отговор
    По точно ,,вождовите" и ги интересува само раята да си плаща данаците,и те да си крадът колкото могат
  • 4 БАНКЯНСКИЯ РЕЙНДЖЪР

    14 8 Отговор

    До коментар #2 от "Сомалийския пират":

    БРАВОС! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МЕНЕ И ША ВИ ОПРАЯ. СИЧКИТЕ. С ДВЕСТА!😁
  • 5 НЕЗАПОЗНАТ

    17 6 Отговор
    ДАНО СЕ ОПРАВИ МИРОСЛАВ!

    ИСТИНАТА ЗА ТЕЗИ ПЛАНИРАНИ УЧЕБНО-ТРЕНИРОВЪЧНИ СКОКОВЕ Е МАЛКО ЗАМЪГЛЕНА...., ИНЦИДЕНТЪТ СЕ Е СЛУЧИЛ ПРИ СВОБОДНО ПАДАНЕ (ИНСТРУКТОРЪТ -МИРОСЛАВ СИ Е ПРАВИЛ КЕФА) , А ТОВА НЕ Е ОТ НЕОБХОДИМОСТ ЗА РУТИННАТА ПАРАШУТНА ПОДГОТОВКА НА командосите ни!

    НЕ ЗНАМ КАК СТОИ ВЪПРОСЪТ СЪС ЗАСТРАХОВКАТА ПРИ ТАКАВА ЗЛОПОЛУКА,НО БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА, БИ ТРЯБВАЛО...?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Наблюдател

    13 1 Отговор
    Някой още да се съмнява че такова нещо като Българска държава няма?
  • 8 Калмук

    8 0 Отговор
    Г-н журналисте, това е всичко друго, но не журналистика !!! Хайде преди да включите първосигналните реакции, първо изяснете въпроса със застраховката - има ли ? ... няма ли ? ... трябва ли да има ? ... как е по другите държави ...? Защото, ако няма застраховка, но държавата плати за това момче (искрено му желая бързо възстановяване !!!), значи това трябва да е за всеки друг изпаднал в подобно състояние - нама значение командос ли е или стрелочник от БДЖ-то !
  • 9 Мамул

    18 1 Отговор
    Бил съм войник. Знам какво е да те уважава НАРОДА.Хората ни гледаха с уважение и умиление, предлагаха ни вода и храна. Но бяхме без заплата от народа и се клехме да умрем за народа. Сега на войниците им плащат и ще умират за САЩ и NATO.Сегашните, дори не са войници, а рейнджъри и командоси, не са мойта войска и не са мойте хора! Пожелавам му здраве и да плаща NATO!

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бйй

    10 2 Отговор
    Нали си купихме ф16. Българите да го дОхат.
  • 12 Калмук

    6 8 Отговор

    До коментар #9 от "Мамул":

    Хайде по-реалистично ! И аз съм бил войник по онова време. Имаше хубави, не дотам хубави и направо отвратителни моменти - да не навлизам в подробности. ... И се клехме да защитаваме СОЦИАЛИЗМА и СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА родина, а "просто България" беше на заден план ! ... Че и заплата ни даваха (вярно, чисто символична), но затова пък цялата ни издръжка и осигуровки (двете години се броят за стаж) я плащаха родителите ни с данъците, че и баба ми и дядо ми, които получаваха "щедра" пенсия от 20 лв. ... Да разказвам ли как се крадеше гориво и в какви количества - ум да ти зайде ?! ... А можеш ли да ми кажеш колко от нас щяха да пожелаят да влезнат в казармата, ако беше доброволна ??? ... Това твоето си е чиста "жалба за младост", както се пее в една песен. Нищо лично !
  • 13 Качак

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мамул":

    Явно е, че не си бил войник по време на соц-а. Нямаше клетва да умираш за народа, а се заклеваше в името на НРБ и партията. И никой никога не е гледал с умиление, и хляб и вода имаше достатъчно, че да ти ги дават селяните. Пишете колкото да не заспите тука.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове