Last news in Fakti

6 Август, 2022 08:20 1 352 17

Продължава работата по плана за финансово стабилизиране на "Булгаргаз"

  • булгаргаз-
  • план-
  • стабилизиране

В момента дружеството не разполага с достатъчно средства, за да купува синьо гориво

Продължава работата по плана за финансово стабилизиране на "Булгаргаз" - 1
Снимка: БГНЕС

Продължава работата на Министерствата на финансите и енергетиката за подготовката на план за стабилизиране на дружеството "Булгаргаз", което в момента не разполага с достатъчно средства, за да купува синьо гориво, предаде БНР.

Същевременно премиерът Гълъб Донев заяви, че доставките на газ за България са осигурени само до август и че служебното правителство ще положи всички усилия интерконекторът с Гърция да бъде въведен в експлоатация, защото гарантира доставката на газ от Азербайджан.

"Има много неща, които трябва да бъдат извършени, а за тези седем месеца те не са били приключени. За отмяна на решението за промяната на интерконектора – Надзорния съвет, българските граждани трябва да знаят, че тази отмяна на това решение е във връзка с това, че са допуснати грешки в имената на Надзорния съвет."

От Министерството на енергетиката опровергаха твърденията на бившия премиер Кирил Петков, че служебният министър Росен Христов е отменил назначенията в компанията-оператор на газовата връзка с Гърция и така е блокирал проекта.

В понеделник е насрочена среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков с участници в строежа на междусистемната газова връзка Гърция-България.

Акцент в разговорите ще са сроковете за приключване на строежа.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Приватизирай

    9 0 Отговор
    Време е и това "губещо предприятие" да премине в правилните ръце.
  • 3 Професора

    13 5 Отговор
    Соросоидите от ПП-ДБ превърнаха Булгаргаз от пепелившо дружество във фалирало дружеството.
  • 4 Шадола

    14 2 Отговор
    Булгаргаз нямат достатъчно пари да купуват втечнен скъп газ от американски посредници в Гърция!
  • 5 Лично мнение

    11 2 Отговор
    Искаме стабилизиране на страната. Искаме сигурни доставки на гориво. Не знам какво става и кой ги натисна и служебните, но знам че народа няма да прости на никого ако остане на студено или пък ако се топли на 3на или 4на цена, което значи пак да е на студено. САЩ няма да спаси никого от народната любов. И не, не съм русофил. Не ми пука за тоя и оня външен. Искам държавата ми да бъде добре, искам българите да сме спокойни.

    Коментиран от #9, #16

  • 6 Анна

    9 5 Отговор
    Уау. За 7 месеца Кире успя да фалира най-успешното предприятие в България! Явно в Харвард ги учат на скоропостижна бизнес смърт. Уникално. И къде са парите?
  • 7 Абе

    4 3 Отговор
    Гербаджий не успяха 12г. да го ликвидират ,тия за 7м. го занулиха
  • 8 Чоко

    4 5 Отговор
    Искат да ни внушат, че настъпва апокалипсис и добре, че и руските агенти са дошли та ще ни оправят. Пропагандата вече не върши работа другари. Филмът за вас приключва.
  • 9 Пико

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Лично мнение":

    За какво говориш? Има договорени 7 танкера с газ. Връзката с Гърция е готова, но служебните спират всичко и се опитват да внушат, че предишните нищо не са направили. Това е позивна спусната от Митрофанова. Народът е наясно със случващото се. ИТН, президента и всички руски подлоги ще платят на следващите избори.

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 10 Аз не разбирам защо Кирил, Асен, Христо

    4 3 Отговор
    и Корнелия не са арестувани??? Мутрата от Банкя също трябваше отдавна да е зад решетките.

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пико":

    Абе, и ти като гражданина към селянина, ори,печи, яж! Като ти направят връзката, какво? Танкерите ще доплават по нея до Стара Загора? Това е втечнен газ, трябва да се разтоварва на специален терминал, в Гърция е само един. После трябва да се регазифицира, за да може в газообразно състояние да се транспортира до нас . Ще ти го обясня бавно, защото четеш трудно: все едно да тръгнеш от Пловдив за Несебър, ама да минеш през Видин. И да караш на задна с меки гуми!
    Дано да си ме разбрал!

    Коментиран от #17

  • 12 наблюдател

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Аз не разбирам защо Кирил, Асен, Христо":

    Мутрата от Банкя е отделно, не я слагай в тая група. И е с предимство.
  • 13 Само питам

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пико":



    Защо тогава 2 месеца поред цените на газа се вдигат от КЕВР с по 30%, а за Август ги вдигнаха с 60%? Къде е този "евтин" газ? И в какво се изразява тази пропагандирана "зависимост" от Русия?






    Коментиран от #15

  • 14 неееееееее

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пико":

    А бре пико- умнико, преди да ръсиш експертизи и раздаваш присъди ,направи поне минимални усилия да се информираш?!?Кой те упълномощил да говориш от името на народа бре? КОЙ СИ ТИ ?? КАКЪВ СИ ТИ?? Какво е видял народа, ще проличи след изборите ? А ти какво ще напишеш и какви внушения ще се опитваш да правиш, е без значение!!!!!!!!!!
  • 15 Наблюдавал

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Само питам":

    За да се избият неизплатените 300 милиона от Топлофикация София на Булгаргаз!
  • 16 Подкрепям те

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лично мнение":

    И аз така не съм "русофил".Обаче няма да ни оставят външни сили и даже може Майдан да ни организират ако не "слушаме".Така като гледам ще си плащаме скъпия газ,а тези Господ ще ги накаже където ни докарват до бедност заради геополитика .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове