8 Август, 2022 11:05 2 784 44

Скандал с пациентка в Казанлъшката болница

  • скандал-
  • пациентка-
  • казанлък

В продължение на три часа целият екип бе подложен на вербална агресия", обясни д-р Садет Нури, която е преглеждала пациентката

Скандал с пациентка в Казанлъшката болница - 1

Пореден случай на агресия срещу медици - този път вербална.

Лекари от спешния център в Казанлък бяха подложени на обиди и подигравки от страна на пациентка, постъпила в спешното отделение с паник атака.

"Тя постъпи на 6 август с неин близък, който обясни че техен близък е претърпял катастрофа и госпожата е с паник атака. Тя дойде не по каналния ред, а директно на вратата. Приехме я заради състоянието ѝ, прегледахме я, овладяхме паник атаката и накрая се оказахме виновни, че ѝ оказахме помощ. Тя твърдеше, че не е прегледана, че сме подхождали към нея със сарказъм. Започна с обиди, нападки и епитети. В продължение на три часа целият екип бе подложен на вербална агресия", обясни д-р Садет Нури, която е преглеждала пациентката пред БНТ.

Когато се опитали да я преместят на кушетка, за да се успокои, жената съобщила, че има диагноза ДЦП и 100% инвалидност и заявила, че с нея се отнасяли като към животно. Д-р Нури е категорична, че екипът се е отнесъл с нужното уважение и по никакъв начин не е дискриминирал пациентката.

Случката стана повод д-р Нури да напише емоционален пост в социалните мрежи, в който заявява, че се срамува, че е лекар.

"Срам ме е, защото аз съм родена в България, родината ми е тук, шест години съм учила медицина, 10 години имам стаж в Спешно отделение. Унизително е за един лекар да го нападат по този начин. Унизително е да ме удрят за това, че съм етническа туркиня", обясни лекарката.

По думите на колегите ѝ посегателствата от страна на пациенти са ежечасови - не само в Казанлък, но и в цялата страна. Призовават хората да правят разлика между спешна и неотложна медицинска помощ


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 случаен

    19 11 Отговор
    Дали медиците ни са идеални???????? Винаги са прави ,а пациентите виновни.......И каква е разликата между спешна и неотложна помощ.?

    Коментиран от #6, #37

  • 3 Смях

    21 16 Отговор
    В спешното по принцип изпращат най-слабите лекари, които за друго трудно да стават. Само да вметна, като работещ в сферата.

    Не се учудвам, че са налетяли, лекарите са станали изключително арогантни заради голямата нужда от тях и благинките, които им се дават. Те няма да си го признаят никога, но е така. Виждам го всеки ден.

    Явно в университетите трябва да вкарат и задължителен предмет "как да се държим нормално с хората". Забравили са се.
  • 4 др Гей Билтс

    12 23 Отговор
    В българските спешни отделения е пълно с турчета, завършили медицина в България. Затова и толкова много се повишиха умрелите в болниците. Турците морят пенсионерите без капка свян и си измиват ръцете с Ковида.
  • 5 Млък

    20 11 Отговор
    Ами, лекари мили, замислете се защо са "ежечасови". Кой ще ви налети ако се държите нормално ? Никой. Всички знаем какви арогантни хора сте станали повечето, нищо че сте завършили с тройка и са ви пратили в спешното, защото за друго не ставате.
  • 6 роко

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "случаен":

    Едното е животозастрашаващо, а другото - тежко, но няма пряка заплаха за жизнените функции.

    Коментиран от #11

  • 7 честен ционист

    8 10 Отговор
    По болниците работят абсолютни простакеси. Лично бях свидетел как 2 докторици се вайкаха, че ще им правят бързи тестове зимата. Едната вика на другата - "Уфф, пак ще ни бъркат в носа с тия клечки". Па другата отвръща, "Ех, не могат ли да ни бръкнат по някоя друга дупка"
  • 8 345

    19 7 Отговор
    Търговските дружества търгуват не лекуват. Последна статистика показа, че ваксинираните против ковид боледуват три пъти повече. Спокойно може да кажем, че ваксината е за ковид не против.
  • 9 Учуден

    21 8 Отговор
    Пациентката дошла в Спешна помощ не по каналния ред, а директно на вратата??? И какъв е каналния ред - първо сухо на завеждащия и после чакане докато умреш, от Ковид разбира се. Помним и спешното във Враца - жената умря докато сестрата и лекарката си правиха кафе, но вместо в затвора ги наказаха с мъмрене.

    Коментиран от #21

  • 10 На доктор Нури

    18 6 Отговор
    и давам следния съвет:
    Дипломата в джоба и терминал №2.
    Все някъде в Европа имат нужда от доктор с 10 години опит в спешната медицина.
    Тук няма как да стане нормално здравеопазване а и нормална държава.

    Коментиран от #15, #18

  • 11 Хахаха

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "роко":

    "тежко, но няма пряка заплаха за жизнените функции"...викаш при счупен гръбнак или отрязани пръсти трябва да чакаш по каналния ред, а всички знаем какъв е той:)
  • 12 Навалний

    2 6 Отговор
    Що не я изпъдихте?
  • 13 Студопор

    23 0 Отговор
    Бил съм от другата страна на нещата. Когато час и половина се лутахме в една частна пловдивска клиника (понеже никъде другаде не ни искаха) и на края една сестра, предполагам, излезе и ни се развика защо звъним на звънеца. Като й обясних, че все пак това е спешно отделение, продължи да вика и да се пени. Тогава вече й се развиках и аз и й казах, че ако още един път ми повиши тон, ще е последното нещо, което ще направи до края на смяната си.
    Не се гордея с факта, просто искам да кажа, че понякога има причина за т.нар. "агресия" на пациентите. В крайна сметка тази статия отразява само едната гледна точка (както повечето статии във ФАКТИ). Няма как да стигнем до истината.
    Относно етническия произход на медицинското лице - българи, турци или каквито и ще да са, здравните работници понякога наистина прекаляват. Не казвам, че това е станало, казвам, че няма как да знаем истината и е хубаво, когато ФАКТИ публикуват подобни материали, да отразяват и другата страна в спора. В противен случай това е явно насъскване на едни хора срещу други. Не е професионално.
  • 14 По склонна

    13 7 Отговор
    Съм да вярвам на пациентката

    Коментиран от #24

  • 15 тц тц

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "На доктор Нури":

    Ама на д-р Нури не и стиска защо в Европа за лекарски грешки лежат по затворите и никой не плаща за клатене на краката по цял ден.
  • 16 Кочо

    12 5 Отговор
    Ами, нали сте професионалисти - овладейте ситуацията! Какво искате от изстрадалото ни общество - да ви осигури здрави и нормални пациенти, може би...!? Болните имат нужда от компетентната ви намеса, а не да се оплаквате! Доктор Щонова ще влиза ли в политиката, че много е рекламирате тези дни! Като икона е! Браво!

    Коментиран от #23

  • 17 Стига глупости

    20 6 Отговор
    На всеки, който е влизал в спешно му е идвало да пребие лекар, въпрос на търпение и на голяма доза успокоителни за да устоиш на лекарската арогантност и некадърност.
  • 18 плевен

    7 13 Отговор

    До коментар #10 от "На доктор Нури":

    Доктор Нури трябва да я защим от всякъде. Вложили сме в нея /като държава/ големи ресурси, и не може всеки идиот да й се гаври. Това за терминала е обидно и за нея и за теб самия. Трябва да вкарваме в затвора самозабравилите се Пациенти.
    Колкото до приказките, че е туркиня, това показва колко сме недорасли като нация. Спомнете си написаното от Васил Иванов Кунчев: .........без разлика дали е евреин, турчин или българин... .

    Коментиран от #19

  • 19 Защитата ще стане

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "плевен":

    когато здравеопазването се реформира.
    Когато обикновените лекари (нямам предвид шепата олигарси) са добре заплатени.
    Щото всеки един емигрирал лекар е 22 години инвестиция (12 години средно, 6 висше и 4 специалност).
    Един обикновен емигрант с основно до 8-ми клас пак е загуба за държавата.
    Обаче реформа няма, всеки гледа как да оцелее.

    Коментиран от #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пийте ги тея хапчета, бе

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Учуден":

    Паник атаката НЕ е спешно, животозастрашаващо състояние. В една нормална държава, тази госпожа щеше да плати стотици евра, за това, че е отнела от времето на някой наистина нуждаещ се пациент 😡... Относно Враца, доказа се, че сестра е бъркала Ковид теста, а не кафе, а за забавянето на пациента е виновна само и единствено сбъркана та здравеопаз/с/на система в тази държава, потърпевши от която са не само пациентите...
  • 22 а ако почнем

    10 4 Отговор
    ние да пишем постове колко се срамуваме какво е нивото на лекарите у нас. Това отношение към пациент, етика, професионализъм. Все непознати неща за една огромна част от лекарите в България.
  • 23 Като ти чета коментара

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "Кочо":

    и знам че 80% от българите мислят така направо се отчайвам.
    Ти не можеш да разбереш, че от тая лекарка нищо не зависи.
    Тя работи спрямо условията в които е поставена.
    Всичко зависи от ония по върховете.
    Всички врякате че си плащате осигуровките, лекарите врякат че не ги получават, ами запитай се какво става с тия пари и със здравеопазването като цяло.
    На много места в провинцията са останали само пенсионери, отделения се закриват обаче на теб пак лекарите са ти виновни.

    Коментиран от #25

  • 24 Вонбон

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "По склонна":

    Е аз затова защото ме държаха 7 часа с мръсен памперс,защото бяха на гуляй за Гергьовден
  • 25 Вонбон

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "Като ти чета коментара":

    А ние пациентите какво да направим,може би да чакаме да им дойде кефа

    Коментиран от #27

  • 26 отнасяли като към животно

    1 5 Отговор
    ПО ПРАВИЛНО Е отнасяли като към ГОВЕДО КАКВОТО Е ВСЪЩНОСТ
  • 27 Ще ти кажа какво да направиш

    12 0 Отговор

    До коментар #25 от "Вонбон":

    Ще отидеш при местния депутат и ще изискаш от него да реформира здравеопазването.
    Щото не е нормално един лекар да взима има-няма 2000 лева а един директор 70 000.
    Ще отидеш да гласуваш, щото на последните избори само 20-30% гласуваха.
    И ако продължават да не работят за народа, отиваш и протестираш.
    Като гърците, които за най-малкото започват демонстрациите.
  • 28 АСА

    7 0 Отговор
    Не съм бил там, за да взема страна за конкретния случай. Оборудвайте си службите с постоянно работещи камери! Но преди години в 23:30 часа открих, че имам кърлеж. Отидох пеша до Спешна помощ, нямаше никакви клиенти, отпратиха ме с думите "забранено ни е да вадим кърлежи".
  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    Най добрия кардиолог според мен в София е едно момиче с турско име,преглежда и в 8ма поликлиника.Там е пълно пред кабинета и.В екип с една сестра,която работи също супер!Това е Супер екип,не типичен за бг-действителност!
  • 30 плевен

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Защитата ще стане":

    А склонен ли си да ти утроят данъците, за да получиш така желаната реформа? А ако изкопираш западното здравеопазване, то в линейката няма да имаш лекар а парамедик. Внимавай какво си пожелаваш, че ще го получиш.

    Коментиран от #36

  • 31 Бивш левскар

    6 1 Отговор
    Защо ходи в спешното щом са такива идиоти. Да вади пачката и да ходи в частния кабинет. Държавното е толкова навсякъде. Не може с 30лв вноска да си ВИП.
  • 32 мечо

    2 0 Отговор
    сад сад и затвор дабаде
  • 33 крън

    6 1 Отговор
    пациентака е явно от ония на които всичко им се полага
  • 34 Истински лекар

    10 1 Отговор
    "...Унизително е да ме удрят за това, че съм етническа туркиня..."
    Истински лекар, не може да се сърди на пациентите, понеже всеки пациент може да е даже и с психично заболяване, да не знае какво прави и говори...
    Или да изпадне в страхова психоза, истерии и пак да говори и върши небивалици. В случая на лекар, трябва да се знае, че вие имате работа с "повредени" хора :)! Това ви е работата. Само се пазите, да не ви наранят физически и не им обръщате много внимание на словестните потоци.
  • 35 емигрант

    8 1 Отговор
    Кого обиждат и бият ей така без нищо ? Всяка седмица някой лекар е бит и обиждан из цяла България, ако бяха "светци" лекарите такива случаи нямаше да има ! Защо тук на Запад няма такива случаи ? Как пък има вярващи, че тази се е отнесла с уважение и с разбиране към пациентката, колко вярват в "невинността" на лекарката, кой свестно излекуван ще напада или бие, да не мислите, че всички пациенти са психично болни ? В България освен, че лекарите и медицинският персонал изсмукват здравните осигуровки и се налага да се плаща всяко лечение, ами и са станали нагли, все бити и обиждани, искат вредни ли ? Не е нормално излекуван да обижда и бие вместо да благодари, политиците трябва да вземат мерки срещу тези мародери в бели престилки, а не да вярват на стъкмистиките на медиците светици !

    Коментиран от #39

  • 36 Значи глей сега

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "плевен":

    Системата може да се реформира и без много пари.
    Първо трябва да се запушат дупките, да се намалят законните кражби, да се осогури добро заплащане и на обилновения персонал и после да се види дали парите стигат.
    Щото в тая система една шепа хора взимат ама наистина много, като част от тях го правят чрез докторстване а други го правят чрез директорстване.
    Останалите ... супата.

    Коментиран от #40, #44

  • 37 Дааааа

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "случаен":

    А дали пък заплатите на медиците са идеални????? За 1000 лева заплата, получаваме съответстващото лечение. Колко от субектите в болниците имат здравни осигуровки? Това по света никъде го няма - митът за "безплатната медицина" е само тук, в държавата стояща на границата слош социализъм-лош капитализъм.
    В крайна сметка, който не харесва рекарите - стои в къщи и се лекува болки с билки.

    Коментиран от #42

  • 38 хайде!

    7 1 Отговор
    Изобщо не са овладели паник атаката на пациентката. После 3 часа е продължила да бъде в истерия.
    Омръзна ни лекарите да се преструват на жертви. Само, който не е бил по болници последните години, той не знае какъв ад е да се комуникира с лекар- високомерие, надменност, пренебрежение, никаква емпатия, станали са толкова арогантни, че няма накъде. И за капак- полиция, прокуратура, съд са априори на страната на "бялата мафия".
  • 39 ХаХаХа

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "емигрант":

    Според теб всички неизлекувани пациенти трябва да бият лекарите ли? Ми то май повечето болести са все още неличими. Ей, голям бой ще пада оттук нататък. Небит доктор няма да остане! И тогава ще се лекуваме съми, защото хем с унизителни заплати, хем бити, лекарите ни ще напуснат тереторията ни и ще заработят навън само за едни 12000-15000 евра. И ще бъдат багодарни на биячите като теб. А ти ще се замозадоволяваш с наличните в аптеката елачи. И то само с тези - без рецепта. Защо и рецепта няма да има кой да ти напише.

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 хайде!

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "ХаХаХа":

    Навън успяват кадърните лекари. Тук остават посредствените, на които по- добре да не им попадаш в ръцете. Щото няма да оцелееш след техните операции или други манипулации, ако изобщо ти поставят правилна диагноза, щото и диагнози не могат да поставят.
  • 42 хайде!

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Дааааа":

    Стига с тия заплати! Работят в отделения, в частни кабинети и пр. Беден лекар няма.
  • 43 Диамантената ръка

    5 0 Отговор
    Ми явно нищо не сте овладели, хакнете й конска доза успокоителни и нямате грижи
  • 44 плевен

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Значи глей сега":

    Да се ОСИГУРИ добро заплащане? Кой да го осигури? Господ, Македония, Филанкишията, или твоите данъци? Лекарските заплати и на всички останали, които са на държавна издръжка, са функция от това, което произведем ние, като държава.
    Разберете, че в момента когато унищожат държавното здравеопазване, лечението за мнозинството хора ще стане недостъпно. Тогава без проблем ще ти вземат жилището заради двуседмичен престой в частна клиника. Или мислиш, че си застрахован срещу сериозна болест и това не може да се случи на теб?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове