Last news in Fakti

8 Август, 2022 15:14, обновена 8 Август, 2022 15:31 2 452 27

Демерджиев погва купения вот

  • мвр-
  • купет вот-
  • избори-
  • парламент

Служебният вътрешен министър представи приоритетите си

Демерджиев погва купения вот - 1
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев представи екипа си и приоритетите в дейността на силовото ведомство.

Основен приоритет в работата на МВР ще бъде борбата с купения и корпоративен вот по време на организацията на изборите. „Както и да проведем законосъобразно този процес и да обезпечим правото на глас на българските граждани, без то да бъде повлияно от тези порочни практики”, подчерта Демерджиев.

Приоритет ще бъде и борбата за пътна безопасност. Планира се да бъде въведен комплекс от мерки, да бъде разработена цялостна стратегия, която да обезпечи резултати в кратки срокове, но и в дългосрочен план. „Отчитаме, че ситуацията е доста тежка. Изисква бързи, категорично, но и в същото време трайни мерки”, коментира той.

Ще бъдат проведени мероприятия и действия, за да се въздейства на битовата престъпност. „Отчитаме слабости в превенцията. Вече сме издали съответните указания да се предприемат мерки и действия по места, които целят констатирането на такива тлеещи конфликти и вземането на превантивни мерки те да не ескалират”, посочи той.

В тази връзка министърът на вътрешните работи обяви, че ще се проведат акции по установяване и изземване на незаконно придобито и държано през годините оръжие.

Демерджиев обеща да бъдат безкомпромисни в борбата с контрабандата, с ДДС измамите, както и с разпространението на наркотични вещества. Особен акцент ще бъде поставен върху хората, които си „позволяват да разпространяват такива вещества” по българските училища или близо до тях.

Той подчерта, че екипът му се е запознал със ситуацията в МВР, установени били и проблемите, които пречат на служителите успешно да изпълняват функциите си. „Ще бъдем изключително взискателни към работата на тези служители и безкомпромисни по отношение на всякакъв род закононарушения, допуснати от тях”, категоричен е силовият министър.

Причината държавата и държавността да се върне на ГКПП „Капитан Андреево” са действията на полицията, посочи Демерджиев, като благодари на зам.-министър Катинов, изиграл, по думите му, съществена роля, както и на всички служители, ангажирани с казуса.

„Направихме необходимото, което се изисква от МВР. Оттук нататък държавата, в лицето на няколко министерства, се е ангажирала да подпомогне този процес с юридическа помощ”, допълни министърът на вътрешните работи.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ментата

    9 5 Отговор
    Пак ще скочиме с нашето дърво начело !
  • 2 Да започва първо

    15 8 Отговор
    с битовата престъпност, че нещата вече излязоха извън контрол!
  • 3 Маскарад

    17 3 Отговор
    В България всичко е купено :)
    И вота и политиците и администрацията и съда и полицаите и прокуратурата ... С купено хора как се борят купените хора ... Всичко е един маскарад зю
  • 4 А ние трябва да ги погнем

    20 1 Отговор
    на изборите !
  • 5 Айде и Браво

    18 7 Отговор
    Дано ги мачка още по-здрави и от Рашков! Ама в катуните трудно да се оправиш! Там е квото каже мешерето!
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 4 Отговор
    Купуването и продаването на гласове е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
    Купуването и продаване на депутати е ПОЛИТИКА ‼️‼️‼️
  • 7 Хаджигенов

    18 7 Отговор
    Браво, Рашков номер 2 идва. Ах жал ми е за ГЕП и ДПС.
  • 8 Българка

    16 10 Отговор
    Крайно време е от МВР да стигнат до големите купувачи на гласове от ГЕРБ и ДПС и да влязат на топло
    А относно това, че трябваше намеса на МВР- жандармерията да даде възможност на държавата да работи на държавната граница и да охранява държавни работници от дебеловрати мутри на частният присвоител и окупатор на европейската граница Евролаб, ни разкрива грозната действителноцт. Българската държава за 12 години управление на Бою и шайката му е държава, превзета от мафията
    Нека на 02.10.22 г. масово гласуваме за тези, които искат да си върнем държавата
  • 9 да питам9

    14 0 Отговор
    А кво стана с - " Бях точен с парите " ?! 🤔
  • 10 Ка Морган

    15 5 Отговор
    има "фирми" в малки населени места, които постоянно получават безвъзмездна помощ по всякакви програми, които на избори веднага организират безвъзмездните" си работници да гласуват правилно.
    А колкото до пътната безопасност - накарайте поддържащите фирми да изчистят пясъка по пътищата/хвърлян зимата/, който не е чистен от 30год., да изчистят канавките и да орежат дърветата поникнали в тях и не на последно място всеки път трябва да има маркировка.
  • 11 Само да вметна

    13 5 Отговор
    Че е най-добре държавата да задели 30-40 лева на кълпак избирател за гласуване и да се избере много точно това, което народът желае. Поне един път да се види колко точно са американските подлоги 2 или 3%. Пък тогава ще говорим за цивилизован избор. Със сигурност американците не са цивилизация, а пределени нещонеставащи европейци!

    Коментиран от #18

  • 12 Охо-бохо

    15 7 Отговор
    Купеният, хубаво! Какво правим с вота от Козяк?
  • 13 Жоро

    15 3 Отговор
    Висока топка е купения вот ама да видим! Винаги се е знаело кой плаща - кой купува. Не е тайна.
  • 14 Наско

    13 7 Отговор
    Че те ако преборят купения и корпоративния вот, ГЕРБ няма да влезе в Парламента. Не го вярвам.
  • 15 хихи

    13 1 Отговор
    Еее какъв купен вот с машините...
    Освен, ако не погне софтуера...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 сигурно

    10 4 Отговор
    Кара дая ще ревне , че няма права и свободи
  • 18 Наско

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Само да вметна":

    Това е много добра идея. Негласуващите имат нужда от мотивация, а парите са най-добрата такава. Първо обаче трябва да се изгради система за електронно гласуване, която не само ще улесни процеса, ами също така ще го направи евтин. Казаха, че следващите избори щели да струват 70 милиона - че това са 25 лева на глас. Това е просто нелепо.
  • 19 Красимир Петров

    5 6 Отговор
    Погва кокошкарите.На 1 място е ДПС. 2 място е ГЕРБ. И 3 място са БСП.Това са търговците на гласове
  • 20 избирател

    8 2 Отговор
    Стига лъжи! Ако искахте наистина да го погнете, трябва само да премахнете номерата на партиите в изборната бюлетина и всичко ще се реши, защото "продавачите на глас" няма да могат да прочетат за кого да гласуват. Виж цифрите ги познават всички.
  • 21 Какво е

    2 3 Отговор
    Корпоративен вот. Или се правим на интересни само
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Прахоляк в очите

    2 0 Отговор
    С мадуровките няма нужда от купен вот, всичко се програмира безотказно.
  • 24 АДВОКАТ

    1 2 Отговор
    В МОНТАНСКО КМЕТОВЕТЕ НА ГЕРБ ЗАПОЧНАХА ДА КУПУВАТ ГЛАСОВЕ КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА
  • 25 Банско

    3 0 Отговор
    Министър Демерджиев Началника на Полицията в Банско Кирил Стоянов си е писал незаконно извънреден труд и така е взел незаконно 6 700 лева с него какво ще правите
  • 26 Гаден

    1 1 Отговор
    мазник!
  • 27 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    С една дума МВР-то отново хуква да гони Михаля ! Това не го ли виждат, не го ли разбират партийните избраници в Парламента ? Когато не искат нещо да решат, и Господ не може да ги накара, никакъв избирател, никакъв суверен.........
    За огромно съжаление престъпността се обуславя точно от такива " дребни и невидими" капанчета в българското ПРАВО ! И то на държавно ниво........И така е не само в Изборния кодекс, така е в редица на глед правилни закони, които се обезсмислят с последващите ги нормативни актове, допълнения , пояснения ,изменения, правилници.......,и т-н ..., и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове