Last news in Fakti

12 Август, 2022 09:32 1 606 37

Илияна Йотова: Смятах, че коалицията ще се задържи по-дълго

  • илияна йотова-
  • коалиция-
  • пп

Сякаш в самото начало имаше много сериозно съгласие за това, какво трябва да извърши тази коалиция, коментира вицепрезидентът

Илияна Йотова: Смятах, че коалицията ще се задържи по-дълго - 1
Кадър БНТ

Разочарованието от правителството, от коалицията, която беше създадена, стигна една точка на търпение както сред обществото, така и в мнозинството в Народното събрание и се получи така, че падна първото правителство от власт с вот на недоверие след като една от партиите в коалицията отказа да бъде част от мнозинството и нормално се стигна до предсрочни избори. Това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

"За първи път в най-новата история на България, а и преди това имаше толкова сложна коалиция от четири партии, които наистина са много различни. И това, което предлагат на обществото като политики, и като убеждения, дори и като идеология, макар че забравихме през последните десетилетия тази дума, тази сложност на коалицията в едно кризисно време очевидно предизвикваше и тези съмнения и за съжаление, те се оправдаха", посочи Йотова.

Лично тя е смятала, че тази коалиция ще се задържи, защото споразуменията бяха подписани с "Продължаваме Промяната", имаше категорично подписани условия, решения, които трябваше да бъдат взети, реформи, които трябваше да бъдат направени.

"Сякаш в самото начало имаше много сериозно съгласие за това, какво трябва да извърши тази коалиция. Идването на ПП на власт беше с много сериозни очаквания от хората. След 12 години управление на ГЕРБ, мнозина от нас повярвахме, че е възможна тази промяна. И натоварени с много очаквания, разочарованието беше много бързо и от голямата любов, се получиха големите резерви в хората, включително и в мен", добави вицепрезидентът.

Във връзка с разочарованията, Йотова поясни, че бързината, с която са се опитали да правят реформи - в Конституцията, в съдебната власт, за справяне с кризите, които следваха една след друга в България и като че ли за тези 7 месеца този темп не се оправда.

"Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите и всичко това естествено доведе до тези резерви", каза още Илияна Йотова.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проклятие

    29 5 Отговор
    Проклятие за България сте всички русороби грабители.
  • 2 То и аз не смятах

    26 3 Отговор
    че комунисти ще сте "президенти", два мандата ама......вие и властта узурпирахте! "Прост народ слаба държава" бих добавил, и бедни хора, не не вие комунягите под различни имена, ние обикновените, дето ни доите, на гладно!
  • 3 надарена кака

    6 3 Отговор
    Дреме ми на памучнитегащонки!
  • 4 Йотова,

    15 13 Отговор
    ПП е плод на вашата некомпетентност с фигуранта!
    Вие с вашите малки юмручета и нагли усмивки през лятото на 2020 година насърчихте уличните партии и това беше вашия резултат с падането на това некадърно правителство!
    Вината е само ваша!

    Коментиран от #29

  • 5 Сандо

    15 5 Отговор
    И защо?За да погребе България?Защото сега я докара само до катастрофа.Отвреме-навреме тая особа показва соросоидната си същност.
  • 6 среднощен

    18 3 Отговор
    "..."Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите и всичко това естествено доведе до тези резерви", каза още Илияна Йотова."; Йотова е "ясна " - каквото и кажат, това пее... По-важно е - къде се изгуби Божков..? Май в тази посока "стъпиха накриво" Кирчо и Асенчо...?
  • 7 Българка

    25 1 Отговор
    Но удобно пропусна, че именно тя още първите дни на свалената коалиция публично заяви, че тя няма 100 дни на толеранс.
  • 8 ХиХоХи

    2 18 Отговор
    Коко и кококо ще бъдели патерици на боко
  • 9 Българин

    26 1 Отговор
    Кирчовците се били обърнали срещу Радев! Ами гледат от него! И той се обърна срещу Нинова и БСП, без които днес щеше да е пенсиониран селен чорап. И Йотова да те говори много за обръщането, че и тя, която се кълнеше във вярност към БСП се обърна срещу нея.

    Коментиран от #31

  • 10 Рижава бабо

    15 5 Отговор
    каква "коалиция" беше това? Орел рак, и щука, и бкп, за капак...крадлиция! Господ бави ,но не забравя, и обикновено наказва най–милото ви! Във вашия случай парите!
  • 11 Дам

    24 9 Отговор
    Щом Илияна плюе по правителството на ПП значи си е вършело работата доста добре
  • 12 Абсурдистан

    16 1 Отговор
    Калпавият архитект е гаранция за срутване! И материалите бяха изключително некачествени! Няма ли да идва Гундяев и тази отново да му се пльосне в краката и ...
  • 13 Бранимира

    21 1 Отговор
    Смяташе така, защото си куха лейка! Тьотка смотана !
  • 14 Пременил се Илия- па у тия

    14 4 Отговор
    Народ, който одобрява "юмручето" и му дава най-висок рейтинг, заради когото през последните месеци България изпадна в хаос и безвремие, си заслужава всичко, което му се случва! Да мръзне и гладува през зимата, пък дано проумее, къде е ключът от бараката😂😂😂
  • 15 пацо

    20 5 Отговор
    Лъже, направиха заговор заедно с толупа и дпс
  • 16 Хах

    21 6 Отговор
    Смятала била. Ами нали тъкмо президентът помогна за свалянето на правителството. Когато нещата бяха на кантар, Радев зае страната на мутрите и заговори за "разруха в енергетиката". И назначи правителство, което се занимава само да плюе по ПП, докато забравим за чекмеджето, Барселона, сръбската тръба, митниците, АМ Хемус и какво ли още не...
  • 17 МутраФонова

    6 6 Отговор
    Ако Кирил беше по "диалогичен " още щеше да управлява .
  • 18 1111

    16 1 Отговор
    как ще се задържи като вие с фатмака направихте всичко възможно цялата власт да е във вас като се съюзихте с мафията пък сега за кумова срама си седнала да се вайкаш срамота доведохте народа до просешка тояга мизерия и глад а вие си живеете като царе но видов ден вече е близо
  • 19 23456

    4 3 Отговор
    А невижданите ли какви се кандидатират че и имахте доверие?за нищо не стават ми да върнат парите па да отиват където си иска.
  • 20 123

    15 2 Отговор
    ТИ КОМУНИСТИЧЕСКО ЧЕДО И ФАТМАКА ПРЕДАТЕЛ ЗА ТОВА СЕ БОРЕХТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ОТНОВО КРАДЦИТЕ И МАФИЯТА НАЗНАЧИХТЕ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ИМ РАЗЧИСТВА ПЪТЯ ЗА ВЛАСТТА И ТЪРСИ САМО КУСУРИ НА 6 МЕСЕЧНОТО УПРАВЛЕНЕ А ЗА 12ГОДИШНИТЕ КРАЖБИ НА ГРОБАРИТЕ И ДУМА НЕ СТАВА АМИ КАК ЩЕ СТАВА КАТО ВСИЧКИ КРАДЦИ СТЕ В КЮПА И АКО БЕШЕ ОСТАНОЛО ПРЕДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ ВИЕ ВО ГЛАВЕ С ББ И ЦЯЛАТА МАФИЯ ЩЯХТЕ ДА СТЕ ВЪВ ЗАТВОРА ЗАТОВА СИ ВЪРЗАХТЕ ГАЩИТЕ А СЕГА НАРОДА НЕ ГО ЧАКА НИЩО ДОБРО ЛИЦЕМЕРИ И БЪЛГАРОУБИИЦИ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Радев и Слави- в един отбор и Бойко

    9 3 Отговор
    След бруталния тероризъм от екрана на енергийния Министър, гълъба, икономическия, най сетне ни пуснаха Йотова за отпускане на парата.Обаче може ли някой, пък било то и жена, с години общувала и облъчена от идеология тип БКП, Путин и ДС антуража в Президенството, да ни каже нещо смислено и рационално.И след като претендира като Добревци и Парговци, че членовете на БСП са и в сърцето, да спре да подклажда разделение и раздор в обществото.Но по добре тя, отколкото старшинските клишета на Радев.
    Да се готви да поеме Президенството Йотова.Стига с тези зелени и мръсни зелени чорапи.
  • 28 Лъжкиня

    15 1 Отговор
    Говори глупости - служебните министри нямали амбиции да са министри в нормален кабинет. Другарко, спомни си Янев беше служебен, после стана министър , а сега направи партия. Вие с юмручето докарахте омразата и хаоса.
  • 29 Електрон

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Йотова,":

    Най-некомпетентни и вредни се оказаха хората на Чалгаря
  • 30 Фактите говорят

    3 5 Отговор
    Преди няколко дни имаше статия, как Костадин Костадинов разполагат със социологически проучвания,които казват,че Възраждане са 1-ва политическа сила.Вие не дадохте да има коментари?Сега давате,що?
  • 31 Нещо не разбрах

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Прав си. От изказването на госпожата се питам в правителствата трябва да има послушни кученца, вързани на каишка за президента ли? Щото така излиза - който не слушка и не играе по гайдата на президента го събарят съвместно с Митрофанова и ИТН, ДПС, Гебрбовци и изрожденци...
  • 32 Госта

    6 1 Отговор
    Решетникова, скрий се, червена болонка такава
  • 33 123

    4 1 Отговор
    ЧЕРВЕНОКОСКЕ ТИ И ФАТМАКА СМЯТАХТЕ ЧЕ ПП ЩЕ ИГРАЕ ПО ВАШАТА СВИРКА И КАТО НЕ СТАНА ГИ СВАЛИХТЕ С БРАТСКА ПРЕГРЪДКА С МАФИЯТА А СЕГА СИ СЕДНАЛА ДА РЕВЕШ КАТО ВДОВИЦА ЗА ,,,,,,,,,,,,
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Тази

    2 0 Отговор
    която "боботи" на руски обороти докога ще ни я показвате.Нищо не правеща,освен да вдига имиджа на русофила Радев.Няма едно изказване,в което да не плюе по ПП.Нищо не значещата вицепремиерка да си ходи в къщи.Няма да получава излишни пари за журналистически и ПОПУЛИСТКИ изяви.Мъжа и руснака взема 60000лв.на месец.Няма какво да дублира изказванията си с путлериста Радев.Още като си отворят устата и започват лъжите против НИНОВА и ПП.Нинова се доказа,че има лице и опит и може сама да се защитава умело без подлоги като ЙОТОВА€За тия 6 месеца да припомним на бавноразвиващата ЙОТОВА каква социална политика направиха ПП и НИНОВА-безплатни детски градини и ясли,много значително повишение на пенсиите,помощите за социално слаби,даже за бизнеса-4млрд.енергийна подкрепа.За доходите на младите семейства,но затова винаги мълчат Радев и Йотова,защото във време на война това беше ОГРОМНА стъпка.Е всички мизерни партии ,които не го направиха мълчат и ЗАВИЖДАТ на успехите на ПП и търсят само тъпи грешки.И да имаше такива бяха в подарет.нотоф доверие към ИТН.Но урока е научен.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ех ,какво

    2 0 Отговор
    попадение,мижав президент и мижава вицепрезидент,дребни и жалки прозрачни слуги кремълски.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове