Last news in Fakti

12 Август, 2022 14:51 1 943 23

От ВМРО готвят протест в събота

  • вмро-
  • протест

Протестът им е провокиран от действията или бездействоята на кабинета Петков

От ВМРО готвят протест в събота - 1

На 13 август (събота) от 11.30 ч. от ВМРО организират протест пред централния офис на „Лукойл-Нефтохим“ в София на бул. „Тодор Александров“ № 42.

Патриотите ще изразят недоволството си от високите цени на газа, бензина и дизела у нас. Според тях горивата са нереално завишена с 1 лв.

"От месеци слушаме колко вреден за България е евтиният руски газ. Даже станахме свидетели на протести в защита на създадената абсурдна ситуация от кабинета на Кирил Петков и „Продължаваме промяната“ – същият руски газ, който не искаме, да ни се продава в момента на по-високи цени чрез посредник. Никой обаче от бившите управляващи не намери смелост да се изправи срещу една явна и нагла кражба, която „Лукойл“ извършва ежедневно от всяко българско домакинство. Цената на бензина и нафтата са реално с 1 лев по-ниски от настоящите продажни цени по бензиностанциите. „Лукойл“ обаче използва швейцарски посредник за доставката на руския нефт, който взима по 30 долара на барел комисионна. Ето това са парите, които оскъпяват с 1 лев на литър горивата у нас", пишат от ВМРО.

Протестът им е провокиран от действията или бездействоята на кабинета Петков. "Ние питаме защо ПП позволиха Русия да печели от българските граждани по 2 милиарда евро повече, отколкото би следвало, ако бяха накарали ръководството на „Лукойл“ да премахне посредника и да продава горивата на пазарен принцип? „Лукойл“ ни ограбват, а „Промяната“ ни залъгва с 25 стотинки на литър от нашите пари, от нашия бюджет. Петков и Василев не застанаха пред ръководството на „Лукойл“ и не казаха – махнете посредника. Махнете тези 2 милиарда, които ни начислявате – това левче на всеки литър".

"Колко още ни крадат при положение, че България извоюва двугодишно отлагане на европейския мораториум за внос на руски нефт, за да могат техните рафинерии да работят с него. Защо „Лукойл“ дори при това положение не продава бензина и дизела на пазарни цени, а ни товари с надценка от посредник". Това ще попитат представителите на ВМРО пред централата на „Лукойл“.

От ВМРО настояват „Лукойл“ да започне да продава на по-ниски цени на българския пазар или българското правителство да оттегли искането си за дерогация на вноса на руски нефт. Още повече, че „Лукойл“ използва и много други нефтени находища извън Русия – като например това в Ирак и може да замени руския нефт с иракски.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    38 5 Отговор
    Наглеци, като бяха с бойко във властта къде спаха?!
  • 2 Напълниха

    25 4 Отговор
    се с тлъсти пачки , що и да не попротестират - хора без работа , време бол !
  • 3 12340

    17 3 Отговор
    ко стАна ве,Мискини?:)
    Даже наркомана Пепи Белото ви отсвири ! :)

    ХАЙДУЧАГИ И БАНДИТИ .
  • 4 Путинофил

    25 6 Отговор
    Значи да ви светна. Лукойл е " Свещенната крава" на Путин. Никой не може с пръст да я барне. А за данъците, които не плаща на територията...ще се разберем с Тиквата. Може още едно шкафче да му купим.
  • 5 Никой

    5 11 Отговор
    Червените кхмери се чудят от къде да изплават белким докопат парламенто отново.ВМРО е една прокремълска дружинка която наужким се опитва да играе срещу руската фабрика за петрол. Целта оправдава средствата със съгласието на др. Мутрофанова. Да разиграят поредната гротеска,белким излъжат някой и друг глупак. За другарката няма значение кой ще е в парламента. Важното за нея е да играе по свирката на Кремъл.
  • 6 така ли

    8 1 Отговор
    Кой ви брои за слива.....?!Макара....
  • 7 Българка

    6 10 Отговор
    Не подкрепям ВМРО, но в това им твърдение са абсолютно прави. Питам правителството на Петков и лично Нинова, чийто съпруг получава десетки хиляди заплата от руската рафинерия защо до сега държавата не се намеси чрез златната акция и не спря грабежите на Лукойл-Нефтохим. Спецов също ги покровителстваше, но вече има нов шеф на НАП. Сегашното правителство също си мълчи.Нима от Кремъл са пидкупили толкова много властимащи, че никой не защитава интереса на българите?

    Коментиран от #13, #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БГ ДБ

    8 2 Отговор
    Смятам, че протестите трябва да са пред президентството или МСъвет. Нека кажат какво ще предприеме държавата, НАП, Комисия за защита на потребителя, тази за конфликт на интереси. Та Лукойл-Нефтохим е монополист и като рафинерия и като данъчен митнически склад. Защо до сега те грабеха необезпокоявано всеки българин. Пладнеякич обир ит петрол иш полза на Кремъл е многократно по-голчм от проблема с газа. Не смчтам, юе тоюно ШМРО или ГЕРБ трчбша да са наюело на такиша протести. Те са тоюно мутрите ,които позшолиха Лукойл-Нефтохим да са недосегаеми и да ни обират десетки години
  • 10 Тома

    10 1 Отговор
    На протеста ще носят ли бомбички и пиратки както навремето с
    когато бяха на власт с боко тиквата обстрелваха протестиращите
  • 11 Популисти УУУУУУУУУУ

    8 3 Отговор
    Ми нали "кой не скача е чеРвен", руският газ е вреден, руското ядрено гориво е вредно. Нали участвахте в Правителството, което закри Белене, ЮП и Бургас Александрополус. Що не протестирате пред централата на ГЕРБ, и пред къщата на Борисов. А на Куневица, на Костов.
    А пред собствените си офиси няма ли да ПРОТЕСТИРАТЕ НА ВМРО?
    Че нали вие организирахте ПРОТЕСТИ в Бургас, срещу директен евтин НЕФТ Бургас Александрополус, под ДюДюка на ЕвроАтлантика Бате ви Бойко.
    ПФУУУУ
  • 12 Да ходят при Копейкин.

    6 3 Отговор
    Да им сипе евтина руска нафта.
  • 13 Въпрос на обратна психология

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Ако ти не работиш, няма да ти платят, а вероятно и ще те изгонят, в изброените институции е точно обратното - получаваш тлъста заплата, за да не си вършиш работата. Почнеш ли да я вършиш ще бъдещ изгонен.
  • 14 доко

    5 2 Отговор
    КИРИЛ ПЕТКОВ ОТГОВАРЯ ВМЕСТО НЕГО.. ВИЕ КАКВО ИСКАТЕ ХЕМ ДА СТЕ В ЕВРОПА ХЕМ ДА ИМАТЕ ГОЛЕМ СТАНДАРТ А ПЪК ДА ПЛАЩАТЕ В ЖИВКОВИ ЦЕНИ...АЛО АМИ НАЛИ ВЛИЗАТЕ В ШЕНГЕН..НАЛИ ВЛИЗАТЕ И ТУК ТАМ А СЕГА НЕЩО НЕ Е ТАКА КАКТО ВИ СЕ ИСКА НЕ МОЖЕ ЩОМ СИ ЕВРОПЕЕЦ НАУЧИ СЕ ДА ПЛАЩАШ ЩЕДРО И ОТ СЪРЦЕ..АНАА..СТАНДАРТА НА ЖИВОТ ОЗНАЧАВА ДА ПЛАЩАШ ЯКО...ОТ ДОКО..КИРЧО НЕ ВИ ЕКРИВ КОГАТО ПАСИТО И ПЪРВАНОВ ВИ ВКАРАХА В ЕВРОПА ВИЕ СПЯХТЕ ИЛИ БЯХТЕ НА РАКИЙКА В НЕКОЯ КРЪЧМА..А СЕГА СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ПОЕМЕТЕ УДАРА..МОЖЕ И ОТЗАД..

    Коментиран от #21

  • 15 Ивайло

    7 0 Отговор
    Милиардерска му работа - мине, не мине време, слугите на Едрия началник, тръгват на протест, за да се поразтъпчат. Кво му плащаш?! Важно е, да се вдигне пушилка. Да се знае, че осъществяват движение. Смешковци!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Чоко

    7 0 Отговор
    Аз мисля, че протеста трябва да е пред централата на ГЕРБ. Оооо ама те крадоха заедно и деляха този лев. Много елементарни частици са тия хора.
  • 18 Реалист

    5 0 Отговор
    КЗК е на ГЕРБ. Не смениха майката на депутата Ненков. Да сте чули да имат мнение по въпроса след като Герб падна от власт, ни вопъл ни стон.
  • 19 Пинко

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Много тъп тролски коментар. Аз не подкрепям...., но са прави....... Белким някой тъпчо се хване. Мина ви силата троляци. Циркът свърши. Търсете си работа.
  • 20 онзи

    4 0 Отговор
    Щв св съберат ли 10 човека?
  • 21 Пачко

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "доко":

    Стара българска поговорка: Няма начин прост човек да не се изкаже.
  • 22 градски музиканти

    0 0 Отговор
    Който плаща, той поръчва музиката.
  • 23 а ааа

    0 0 Отговор
    Там е правилното място.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове