Last news in Fakti

13 Август, 2022 11:00 1 620 20

Проф. Минеков тъжен заради несвършената работа в Министерство на културата

  • служебният културен министър-
  • проф. велислав минеков -
  • култура-
  • министерство на културата

Абсолютно нищо не е свършено в Министерство на културата,заяви служебният културен министър проф. Велислав Минеков пред БиТиВи.

Проф. Минеков тъжен заради несвършената работа в Министерство на културата - 1
Снимка: БГНЕС

Абсолютно нищо не е свършено в Министерство на културата. Няма да говоря за хаос и разруха, защото невинаги за това трябва да бъде винен министърът, а хората около него. Това заяви служебният културен министър проф. Велислав Минеков пред БиТиВи.

Тъжното е това, което не се е случило в Министерство на културата, изтъкна проф. Минеков.

Нормално ли е началник на кабинет да бъде специалист по фотоволтаици, запита той.

Никой не е канил проф. Минеков в правителството на Кирил Петков, но предишния път, когато бил служебен министър, поне начертал как трябва да изглежда министърът на културата. Той очерта профила на бъдещия министър на културата, като увери, че в ресорното министерство корупция няма.

Проф. Минеков се връща като министър на културата, за да довърши добрите си практики, на които неговите наследници не са обърнали внимание. Бюджетът на Министерство на културата е изключително тъжен, изтъкна той и добави, че каквото може ще направи, "ще ходи и ще проси".

Проф. Минеков е натъжен, защото бюджетът на ресорното министерство е неизползван. В момента служебният министър на културата ще стане резил и ще отиде при служебния финансов министър да иска допълнителни средства за Министерство на културата, посочи той. Проф. Минеков ще се бори археологическите проучвания да получат своето финансиране, за средствата за консервация и реставрация, за капиталови разходи.

Артистите да не плашат с протести, а да питат и да разберат какво се е случило през последните 12 години и 6 месеца, призова проф. Минеков. Помощи ще има, но не се живее само с помощи. Чрез закони трябва да се мисли как да се увеличат средствата за артистите, настоя той и предупреди, че следващият министър, който и да е той, ще трепери.

Проф. Минеков добави, че ще върне всичко, което НДК е притежавало. НДК се развива успешно, няма задължения и това е положително за Министерство на културата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 м777

    14 12 Отговор
    Сега вече културата цъфна...по шевовете.
  • 2 Продължаваме поскъпването

    15 13 Отговор
    Тоз дърт темерут Минеков е толкова тъп и ограничен.
    Не се е научил да изслушва събеседника си.
    Дърт томрук

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българка

    19 4 Отговор
    Ако Минеков успее да върне НДК на Министерството на културата и той започне да се използва по предназначение, то само това ще е повече ,отколкото направи предишния карикатура на културен министър
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аноним

    13 8 Отговор
    За нищо не ставаш хората го разбраха не се притеснявай
  • 7 Вл Владимирович

    9 5 Отговор
    Важното е да се всява паника относно руския газ,нищо,че имаме свръх- производство на ЕЛ.енергия

    Коментиран от #20

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 някои

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Продължаваме поскъпването":

    държат да показват ежедневно и ежечасно простотията си и пишат ли пишат. Та и ТИ. Минеков не е дъртак, нито темерут, нито пък стои въпрос да не изслушва хората. Какви ги дрънкаш? Познаваш ли лично Минеков?
    Тъжно да му стане на човек при липсата на култура на такива като тебе.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кочо

    11 1 Отговор
    Видях го човека сутринта! Бе много кротък в сравнение с познатия ни образ и по скоро възмутен и малко отчаян, отколкото критичен! Възможно е, че и баща му си отиде....! Но наистина не може да се говори за хаос и разруха, защото това предполага и някаква активност в рушенето! Усещането е за една заспалост, нищоправене, меланхолия и опиум в покоите на министерството! Полегнали там някакви попаднали някак си хора, стоят, колкото пари им се дадат, усвоят ги и - нищо! Мечи сън!
  • 13 ПростоНаска

    6 0 Отговор
    Да ама какви хубави насмъркани клипчета стават в кабинета... Аз съм съквартирантка на семейни начала на Асенчу, та не знам какво се прави в минустерство.
  • 14 плюс минус

    5 0 Отговор
    Служебният министър първо да направи преглед на работещите в МК, че там има мухлясали от застой чиновници.
    После на българските културни центрове, че и там е претъпкано от калинки.
    Ако за това му стигне времето и поне донякъде финансира културата за два-три месеца, браво!

    Коментиран от #16

  • 15 Онзи

    3 5 Отговор
    НО НЕ Е ТЪЖЕН ОТ КОНЧИНАТА НА БАЩА МУ.

    СЪВСЕМ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ !!!

    ХАМЕЛЕОН с 50 % комисионни за джоба.
  • 16 8533

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "плюс минус":

    Там 80%са за изхвърляне,всички конкурси от години са предварително решени,канят се за комисия техни хора,нищо че има заснето видео ,всичко предварително е решено.Това се знае от всички в тази сфера.Трябва да се направи ревизия на театрите .От години се плаща на губещите.
  • 17 Трезвомислещ българин

    4 1 Отговор
    Министър на културата, който разнася ковчези из София! Че кой не би си мечтал за така" начертан" министър .!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иван

    1 0 Отговор
    Понякога бездействието на Министерството на културата е по-полезно за народа, отколкото неговите действия.
  • 20 И кво общо има газта с Ел енергията?

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вл Владимирович":

    Умнокрасив?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове