Last news in Fakti

14 Август, 2022 08:05 35 836 122

Гешев се намеси в знаково разследване срещу близък на Борисов

  • бойко борисов-
  • разследване-
  • бизнесмен-
  • мерки

Делото, което започна от любимото на лидера на ГЕРБ ловно стопанство в Шумен, е изпратено в София

Гешев се намеси в знаково разследване срещу близък на Борисов - 1

Главният прокурор Иван Гешев лично се е намесил в знаково разследване срещу близък бизнесмен до Бойко Борисов, съобщава сайтът zaistinata.com(link is external). Става въпрос за бившия шеф в горското предприятие в Шумен Бейзат Яхя, чийто син Илтер Бейзатов беше депутат от ГЕРБ. След полицейска акция срещу Яхя преди пет месеца беше образувано досъдебно производство за пране на пари.

Сега се оказва, че разследването по случая е прехвърлено в Националната следствена служба в София. Първоначално наблюдаващ прокурор по делото е Виолета Радева от Окръжната прокуратура във Варна. Тя е събрала над 30 тома документи за емблематичния политик от Делиормана, за които е сезирана и ГДБОП. Изненадващо обаче след Великден прокурор Радева е откомандирована обратно във Варна, а по разследването срещу Яхя е определен втори наблюдаващ прокурор, който е поискал материалите да бъдат върнати обратно в Шумен.

Окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов обясни пред "zaistinata(link is external)", че делото, което касае Бейзат Яхя, е изпратено в Националната следствена служба. Това се е случило по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. На въпроса защо делото е отишло в София, окръжният прокурор отговори, че „там имат по-голям капацитет и възможност за разследване, така че то да се направи всеобхватно, пълно и с по-голяма бързина“.

От изявлението на Куздов става ясно още, че не очаква да приключи по-рано от година. „Не знам колко време ще отиде, пращал съм в София мои дела, такива огромни, около 46 тома, които после са завършвали успешно, и разследването се правеше в рамките на година и половина“, заявява прокурор, като уточнява, че разследването „може да отиде и 5 години, щом е нужно“.

Влиятелният бизнесмен в Делиормана Бейзат Яхя е известен като домакин в любимото на бившия премиер Бойко Борисов ловно стопанство "Паламара", което е под шапката на Североизточното държавно предприятие в Шумен. През февруари МВР извърши претърсвания в имоти на Яхя. Бяха открити 14 ловни пушки, пистолет, ловни трофеи - меча кожа, еленови рога, както и близо 4000 бутилки алкохол без бандерол. В един от имотите са намерени документи за продажба на държавни имоти, за които се предполага, че са закупени от подставени лица.

"Сега" публикува няколко разследвания за любимото на Борисов ловно стопанство "Паламара" и дългогодишния шеф в Североизточното държавно предприятие Бейзат Яхя. Той беше освободен от съвета на директорите на горското по време на първия служебен кабинет на Румен Радев. През 2020 г. ловният парк продаде апетитен парцел от 12 дка , върху който са построени три масивни сгради с обща площ 842 кв. м., за едва 83 200 лв. Оказа се, че фирмата-купувач "Еколес Венец" ЕООД е дължала на основание договор за паричен заем 162 800 лв. на шефа в горското Бейзат Яхя. Освен това оценителят в търга Симеон Бънков, който определи първоначална цена на парцела от 81 300 лв., е пряко свързан с Яхя. И двамата са в управата на сдружението "Ловно-рибарско дружество "Паламара". В организацията е и синът на Яхя - Илтер Бейзатов Садъков, бивш депутат от ГЕРБ.

Също така държавното предприятие "Паламара" е сключило 15-годишен договор за наем на 321 кв. м помещение в с. Венец, чийто собственик е функционер на движението на Доган. Наемодателят - фирмата "Б-НАС" ЕООД се притежава от Назиф Ахмед Сейфула, дългогодишен член на ДПС. Неотдавна шефът в горското Бейзат Яхя продава на "Б-НАС" пристройка в същата сграда, която "Паламара" наема. Справка в имуществената декларация на Яхя показа, че и тази фирма заедно с физическото лице са били в негов дълг. Дружеството "Б-НАС" е дължало на Бейзат Яхя 45 700 лв., а Назиф Сейфула лично му е дължал 107 000 лв.

На практика се получава така - от една страна, ловно стопанство "Паламара" продава изгодно имот на дружество, което има да дава пари на шефа в горското с право на глас. От друга страна ловното предприятие наема за нуждите си друг имот, но и този път от човек, от когото Бейзат Яхя има вземане. Изнесените от "СЕГА" факти за Бейзат Яхя и имотните сделки на "Паламара" бяха обект на проверка от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), която излезе с решение, че няма конфликт на интереси.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 118 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 очевидец

    186 11 Отговор
    Хвани единия утрепи другия...........
  • 2 да де

    238 8 Отговор
    Навсякъде е така местните феодали колят и бесят в тях е ножа и хляба.
  • 3 Или

    54 262 Отговор
    Страх , че Борисов пак ще ги тупне на изборите ! Комунистите с познати приоми на внушения без доказателства !

    Коментиран от #15, #38, #41, #45, #76, #87, #102

  • 4 Свобода от руzкия нашественик !

    147 39 Отговор
    Руzкия проект ДПС контролира всичко в държавата чрез прокуратура, служби за сигурност и съд.
    пРезидента и той е на трупчета след нахлуването в президенството и намирането на секретни документи. Повечето политици и "бизнесмени " също са на трупчета в прокуратурата, пресен пример е копейката, който при всичките публични документи, доказващи явни кражби е изпран.

    Коментиран от #16, #57

  • 5 Бухалката на Баце

    196 28 Отговор
    Безотказно служи и изпълнява функцията охранител и защитник на мафията. Да ни е честита независимата съдебна власт и гЛАВНИЯ прокурор!
  • 6 Мазохисти и тъпаци

    126 55 Отговор
    Каквото и да става, ние си искаме Бойко - да ни лъже, краде и оправя с 200!

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Страничен

    151 14 Отговор
    Не ядат свинско амуджите, но иначе свнските черва са им специалитет!
  • 8 Дааааааам

    125 18 Отговор
    Гущерът си къса опашката, а Кратуната го играе жертва. Как да им повярваш?! Изхвърча поредната пешка в голямата игра за мазната баница.
  • 9 Иван

    127 24 Отговор

    До коментар #6 от "Мазохисти и тъпаци":

    Не, не го щем. Ще ти обясня научно защо. Всеки народ има архетипи - утвърдени поведенчески модели. Ние нямаме запомнен архетип на цар - нашите са съществували отдавна, например цар Симеон. Ние слабо си представяме неговото присъствие. Архетипът на царя дава увереност, стабилност и усещане за защита на нацията. Този архетип при нас е бил заменен от архетипа на хайдутина закрилник - Индже войвода, Странджата, Крали Марко - те попадат в тази група. Физически и с начина, по който говори ("Построил съм ви магистрали") Борисов попада под този много важен за българите архетип. Но понятието хайдутин закрилник има две съставляващи - ние търсим закрилника, а попадаме на хайдутина, на айдука, на бандита. Вече видяхме втората му страна. На мнозина не им се иска закрилникът да е айдук и все още вярват в него. Но той си е чист айдук.

    Коментиран от #58, #59

  • 10 Е не бе

    33 118 Отговор

    До коментар #6 от "Мазохисти и тъпаци":

    Ще ходим по акъла на празноглави жълтопаветници , и пак ще докараме Кирчовците и Ристовците ! Ти добре ли си ?!

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Така е

    128 20 Отговор
    Мафията отказва да си тръгне доброволно. Борбата продължава.

    Коментиран от #60

  • 13 Ето ги

    52 14 Отговор

    До коментар #10 от "Е не бе":

    рано-рано се появиха мазохисти и тролове

    Коментиран от #32, #73

  • 14 Тоя за какво е Зинал?

    113 19 Отговор
    Дайте почивка на хората, днес е Неделя, не го показвайте тоя крадец и лъжец!!
  • 15 Новичок

    107 18 Отговор

    До коментар #3 от "Или":

    Какви доказателства.Не четеш ли ,че томовете папки обикалят.Шумен-София (при гешеф да ги коригира) и после няма наказани и всичко е точно.Пфу... да ви ..... Троловете

    Коментиран от #31

  • 16 Костя Гуцанов

    83 25 Отговор

    До коментар #4 от "Свобода от руzкия нашественик !":

    Досега никой не е дал обяснение, как копейкин събра 550 учредителя в зала събираща 110 човека с правостоящите при създаване на партията му.
    От началото е лъжа и измама.

    Коментиран от #37

  • 17 УЖАС НАРОДЕ !!!

    65 18 Отговор
    Губерния пълна с Ганювци, които правят туршия и носят каскети в дигитална среда !

    Коментиран от #21

  • 18 Чуторан

    113 28 Отговор
    Бесните кучета вървят в глутница. ГЕРБ е божие наказание за нас, защото търпяхме тази шайка 15 години да ни краде.
  • 19 Бамбука

    82 5 Отговор
    Българския политик влиза с една риска във властта, но само след 6 месеца става спец по голф, тенис, футбол, ловец, международен гений в политиката и разбира се фактор по тънката част. Кога им остава време за работа ?
  • 20 бай Иван

    95 18 Отговор
    Турци и цигани управляват България която изчезва от картата на света.............
  • 21 Абе пич

    18 21 Отговор

    До коментар #17 от "УЖАС НАРОДЕ !!!":

    първо се научи на правопис, после раздавай акъл.

    Коментиран от #24, #28

  • 22 Затова

    91 24 Отговор
    ГЕРБ и ДПС трябва да стоят далеч от властта.

    Коментиран от #75

  • 23 Рафтър

    73 13 Отговор
    Ей тия говеда по горе изброените заслужават директно елиминиране без да ги бавим. Всичко около тях вони.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ТаУмВзе

    68 12 Отговор
    Я! Каскета се изметна към Доган ефенди. Смех в пародията на уж държава.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 кастанеда

    65 18 Отговор
    тулупя се кандидатирал от две места....макака не знае от къде се влиза в парламента ,на депутатска банка не е сядал /няма и да го побере/ но все се кандидатира и муч0вците все го избират и той все ги лъже ,че ще зареже бутилката и к0рвите и ще стане депутат - народа да защитава....

    Коментиран от #29

  • 28 Пфуй

    14 29 Отговор

    До коментар #21 от "Абе пич":

    Ти пък кой си, че да правиш забележки и да раздаваш акъл? За нещо повече ли се имаш или си учителка по правопис?
  • 29 И от

    32 7 Отговор

    До коментар #27 от "кастанеда":

    два стола - на земята !
  • 30 ГешеФ

    35 18 Отговор
    Няма данни за престъпление,за всичко са виновни РадеФ и политическите ни опоненти....
  • 31 Аман

    24 47 Отговор

    До коментар #15 от "Новичок":

    От прост народ ! Образовай се , и ще научиш , че папките нищо не значат ! Съдът решава , дали значат нещо ! Пфу.....Прокопиеви тролове .....

    Коментиран от #33, #42

  • 32 Абе

    23 15 Отговор

    До коментар #13 от "Ето ги":

    Я се захвани с изстудяването на супата ! Нали това правите по прайдовете ?!
  • 33 Съдът

    32 6 Отговор

    До коментар #31 от "Аман":

    решава , въз основа на това , каквото то съдържат папките !

    Коментиран от #46

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 С.П.

    47 8 Отговор
    Поредното дело, което влиза в графа "Пиши го бегало". Човешкото око към парите е като Вселената....безкрайно, няма край...винаги иска още и още, а от друга страна човешкият живот има начало и край...а за след края пари не ти трябват.....
  • 36 Не е лошо

    33 6 Отговор
    От време на време да се припомня за каки хора става въпрос.
  • 37 Катъра на хана

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "Костя Гуцанов":

    Сигурно са висяли по прозорците . Хахаха .в България всичко е възможно .
  • 38 6454

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Или":

    Тупвал си си на главата и затова не можеш да мислиш.
  • 39 Пловдив

    66 14 Отговор
    Ясно е! Тъпия и нагъл милиционер Гешев, издърпва делото, за да приключи разследването в полза на "бизнесмена"!Корупция,лъжи, измами, кражби,татуирани "бизнесмени" с S и G класи, пластмасови чалгаджийки, ММ-ейци и тъпи и нагли милиционери от близкото минало! За голямо мое съжаление, това е България!!!
  • 40 доко

    31 9 Отговор
    ха ха ха..мафията си обича своите..
  • 41 оня с коня

    11 9 Отговор

    До коментар #3 от "Или":

    46 тома бе мутрьо!!!

    Коментиран от #47, #65

  • 42 Новичок

    12 18 Отговор

    До коментар #31 от "Аман":

    Брей,колко си ми образован.И тук възниква въпросът,за какъв ... ти е прокуратурата?
    Може и без нея,а Прокопи.
  • 43 Борисов

    30 12 Отговор
    Браним си нашите. Не дейте рева!
  • 44 Трифон зарезан

    27 9 Отговор
    Делото се замразява.
  • 45 Той

    39 8 Отговор

    До коментар #3 от "Или":

    зер Бою и закрилника му не са комунисти ?! Поне втора генерация , както и милиционери !
  • 46 Обяснявам

    15 12 Отговор

    До коментар #33 от "Съдът":

    Бавно , че не схващаш бързо ! Точно съдът решава , въз основа на това , което съдържат папките ! Самото съществуване на папки , нищо не означава ! Ако не си схванал , ще обясня пак !

    Коментиран от #50

  • 47 Ако

    8 6 Отговор

    До коментар #41 от "оня с коня":

    Можеше поне да разбереш какво си прочел , щях да ти отговоря ! Прочети пак , поне да разбереш колко са томовете ! Не че ще разбереш , че това нищо не значи , преди да се произнесе съдът !
  • 48 не лъжа

    39 9 Отговор
    Като чуя -каскет или боко ,се хващам за пищова и ми идва да не спирам да стрелям !
  • 49 Възмутен

    17 25 Отговор
    Стига с тия поръчкови статии. Това е едно от малкото Ловни стопанства , което се поддържа и ръководи правилно, а съвсем друг човек стои зад него. Всички Останали са пионки по веригата.
  • 50 Никой

    9 4 Отговор

    До коментар #46 от "Обяснявам":

    не ти ще "обясненията" ! Хайде , спирай !
  • 51 ZеЛЕвСКИ

    38 9 Отговор
    ..... КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ИЗТЕЧЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕТЕ МУ.. ИДВА РЕДА НА КАСКЕТА ГЕШЕВ........ ОТ ТУК НАТАТЪК ТИКВАТА ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.... ИЛИ ОТ ОФИСА НА БАЙ СТАВРИ....МУ-ХА-ХА 🎵🎶
  • 52 Питам

    33 10 Отговор
    И защо този гнусен простак още е на свобода?

    Коментиран от #74

  • 53 Българка

    28 12 Отговор
    КПКОНПИ с шефове до скоро Цацаров , а сега Паци терасата са си дружки с шайката на Борисов. Те не са антикорупционна, а СА КОРУПЦИОННА комисия. Точно затова Слави и малкото ДПС ,когато се внесе закон за КПКОНПИ ,който да напакара все пак всички в тая комисия да разследват престъпления, а не да ги прикриват или създават, провалиха правителството и за пореден път спряха всеки и най-малък опит за правова държава, като разтуриха НС

    Коментиран от #67, #88

  • 54 БГ ДБ

    31 12 Отговор
    На 02.10.2022 г. имаме два избора. Да подкрепим тези които попиляха България и узакониха беззаконието ГЕРБ-ДПС,както и за техните отрочета ИТН и Възраждане или за реформаторските партии, които искат правова държава, борба с корупцията и справедливи присъди за престъпниците

    Коментиран от #71

  • 55 Наблюдател

    14 17 Отговор
    Тиквун е чист, не закачайте свестният и почтен човек! Оставете го намира да клечи в зайчарника у Банкя!
  • 56 дико

    30 6 Отговор
    Г А Н Г Р Е Н А Т а Г Е Р Б е обхванала цялата държава . Трябва да се реже дълбоко от безстрашни държавници но без Гешю .
  • 57 С.В.

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Свобода от руzкия нашественик !":

    Що не се научиш първо да пишеш и после да даваш акъл.
  • 58 Ванко

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    ти си много умен
  • 59 С.В.

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Иванчо,малко си прекалил с тези обяснения,но накрая като типичен българин който само плямпа без да знае какво да каже,започваш да си противоречиш. По добре не се захващай с такива сложни философии защото даже и не си ги прочел правилно,а за тълкуване не може и да се мечтае.

    Коментиран от #90

  • 60 С.В

    8 16 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    Мафията вече си тръгне след 7 месеца безобразия,т.е.не си тръгна а я изритахме.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 С.В.

    6 0 Отговор
    Що не се научиш първо да пишеш и после да даваш акъл.
  • 64 Гост

    6 0 Отговор
    Господа защо ми триете коментара.Тази новина За Азербайджан вие я съобщихте.Проверете в архивите си.И ако е вярно пак я пуснете.

    Коментиран от #89

  • 65 СВ.

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "оня с коня":

    Т видя ли ги бе льольо,или ги и прочете.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 С.В.

    10 15 Отговор

    До коментар #53 от "Българка":

    Не обиждай българките,те не са фенки на луди и престъпни канадци изгонени от някъде и дошли тук да безчинстват. Така че си затваряй дзурлата.
  • 68 Георги

    7 2 Отговор
    Всички сте едни и същи боклуци.
  • 69 Иванов

    0 3 Отговор
    Само дето третия няма да падне сам
  • 70 бай пантелеймон стражара

    12 2 Отговор
    Бейзата май няма да го сготвят на яхния
  • 71 Георги

    10 5 Отговор

    До коментар #54 от "БГ ДБ":

    Лошо е,че и те са зависими и корумпирани.Изобщо не вярвам на Христо и компания.Не вярвам и на младите корумпета.Всичко,което обещаваха не стана.Незнам лошо
  • 72 Лея13

    6 15 Отговор
    Лелее... Какво голямо "разследване" сте направили:)) Еленови рога, десет ловни пушки и меча кожа:)А да- и продажба на имот на понижени цени.Ама за Киро наш, който с Асенчо опатка девет милиарда за една седмица,за закупените от него имоти, също на занижени, направо нищожни цени,за наглото присвояване на Корал за лично ползване, за злоупотребата с власт и назначаването на Ленчето на огромна заплата за нищожен труд и още безкрайно много нагли зловредни дейности на кирококоровото правителство - нито дума.Е,все пак това злощастно ловно стопанство е "любимото на Борисов"! Трябва да се атакуват партиите, които могат да попречат на тъпото на следващите избори.
  • 73 Лея13

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ето ги":

    А ти какъв си?На мен ми приличаш на огромен, платен маз Ник.
  • 74 Отговарям

    7 19 Отговор

    До коментар #52 от "Питам":

    Баце е на свобода защото Дамаджани нищо не откри , а глупости от форумите СЪДЪТ не чете ! Друго да питаш ?
  • 75 Лея 13

    5 9 Отговор

    До коментар #22 от "Затова":

    Кой го казва това - киротъпото? Не си ти човека, който да дава наклон на хората кого да избират!!
  • 76 Гюл Бахча

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Или":

    Дебил си! Дебил бе!
  • 77 Сусо

    7 3 Отговор
    Нищо ново под слънцето!
  • 78 Ха ха ха ха ха ха ха

    6 16 Отговор
    Все Борисов ви е виновен, особено пред изборно да му вдигат рейтинга.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Бай Онзи

    19 4 Отговор
    Падне ли каскета падат тиквата шиши владито и самия каскет !
  • 81 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 7 Отговор
    Зеленски уволни шефа на тайните служби и главния прокурор! Да назначим Зеленски за президент на България, за да уволни Гешев!
  • 82 байгън с колелото

    13 4 Отговор
    Сикаджийската мутра попечителства и ВЕЦ-а на Валентин Златев далавераджията от лукойл и млекопреработвателите Жоси бащата на каскета все гербераски крадци
  • 83 прав е

    5 10 Отговор
    йорданов ,че междъ борисов и петков разликата е несъществена втория е полуграмотен и по лаком
  • 84 Перо

    12 4 Отговор
    Делото ще отиде в кръглата папка на Гешев!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ГОЧО БУЛГУРА

    12 2 Отговор
    ЯСНО. СЕ. ВИДЯ. ЧЕ ГЕРБ. И ДПС
    А. И. ПРЕДИ. И. СЕГА. И. БСП. СА
    НАВЪРЗАНИ. КАТО. СВИНСКИ
    ЧЕРВА, А. НАЙ. ОТСКОРО. СЕ. ВИДЯХА. И. ОЩЕ. ДВА. ТУМОРА
    ИТН И. ОБРАЖДАНЕ. ТИЯ. ПЪК
    ДВЕТЕ СЕ. РАЗЦЕПИХА. ДА. ЛЪГОТЯТ, ЧЕ ИМ. ИЗПАДАХА
    ПЛОМБИТЕ.ИВАН. ГЕШЕВ. СЕ. НАМЕСИЛ В. ДЕЛОТО. НА. МОМЧЕТО. НА ДПС. И ГО. ИЗИСКАЛ. В. СОФИЯ ,ЕСТЕСТВЕННО. ДА. ГО. ПРАТИ В
    ДЕВЕТА ГЛУХА.МАЙКО. МИЛА
    ТАЯ. ОРГАНИЗИРАНА. БАНДА
    НЯМА. СПИРАНЕ.НО. НАБЛИЖАВА. ВИДОВ. ДЕН. И
    КОЙТО. Е. КРАЛ. ОТ. ДЪРЖАВАТА
    ЩЕ СИ. ПЛАТИ. ЗА. КРАЖБИТЕ.
  • 87 Болярин

    6 12 Отговор

    До коментар #3 от "Или":

    Борисов никого няма да "тупне" на изборите, а БОЛШИНСТВОТО от народа, ще ТУПНАТ некадърниците от другите партии с избора си за ГЕРБ !!!

    Коментиран от #104

  • 88 Пак съм аз

    4 11 Отговор

    До коментар #53 от "Българка":

    А случайно да забелязваш, че България за първи път е освободена с вот на недоверие от сбирщина "умнокрасивитет", ... само след 6 месеца некадърност, наглост и хайдутлук ?!!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Иван

    7 2 Отговор

    До коментар #59 от "С.В.":

    Не съм ги прочел, получих ги от извънземните. За разбирането им е необходима мозъчна работа. Мозъкът изразходва 25% от общата енергия на тялото, но само в процес на мислене. Затова, пестейки енергия, повечето хора не мислят. И стават жертва на малък процент индивиди, които трескаво мислят и постоянно кроят планове (уви успешно), как да излъжат, как да откраднат и как да се покатерят над всички останали, за да задоволят основните си инстинкти - за размножаване, храна и доминиране.
  • 91 Обикновена Пунта Мара

    17 2 Отговор
    А, КОГА Гешев ще се НАМЕСИ в делата за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, Барселона,.................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА позната ни като ОПГ "герб"?!
  • 92 Боко Тиквата от Банкя

    8 3 Отговор
    Аууу
  • 93 Идиота Тиква от Банкя

    10 2 Отговор
    Такива всички слуги на Баце 🎃🎃🎃от Банкя
  • 94 не лъжа

    12 2 Отговор
    Като чуя -каскет или боко ,се хващам за пищова и ми идва да не спирам да стрелям !
  • 95 Анонимен

    6 7 Отговор
    Не знам как се е намесил Гешев като е в отпуск. Фалшива новина.

    Коментиран от #97

  • 96 Такааа

    14 1 Отговор
    Аман от тези двамата Каскета и Бацето , тези явно си мислят че държавата им е собственост , а ние сме им рая! Ама така е като има още заблудени да гласуват за ГЕРБ и като им кажат някоя истина, която не им харесва , казват "не е вярно" ! Ама е вярно , това е мафията ГЕРБ и ДПС ! Хората са си купили държава !
  • 97 Алооо

    8 1 Отговор

    До коментар #95 от "Анонимен":

    Има телефони ! Представа си нямаш , как се управлява държава по телефона ! Ама ,Бойко знае!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Всички знаят

    8 1 Отговор
    Гешев ще го защити. Той затова е гл. прокурор.
  • 100 Едва ли,

    5 4 Отговор
    И какво общо има Гешев,направил каквото трябва ,да не се гледа на местна почва където разследвания има влияние.И пак скалъпени неща внушения към хора които нямат понятие от правна специфика.
  • 101 ганю

    13 0 Отговор
    от 90г. досега много от политиците са за кауша
  • 102 Чнг

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Или":

    Кога пак бе геберастче? Забрави ли какво му се случи последните 2 избори
  • 103 Харалампй

    8 1 Отговор
    Егати Българският съд, та той оневини всички престъпници!Само за този случай има 30 тома документи, а за други случаи има дори много повече но не компетентните съдии от тази фирма бг съд,оневиняват тежки случай с редовната им фраза НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА!
  • 104 Незнаещ

    6 2 Отговор

    До коментар #87 от "Болярин":

    Дали белото,в големи количества не води до халюцинации?
  • 105 Наблюдател

    8 1 Отговор
    Лицето Гешев постоянно се доказва като основeн "чадър" на Б.Борисов и камарилата около него.
    Въпросното лице докато върлува в България нищо положително неможе да се очаква да се случи!
    Кога и къде с Мафията на власт нещо добро се е случило!?
  • 106 Абе

    10 1 Отговор
    Ако сме нормална държава тия мутри отдавна да са в затвора а не да ни занимавате в момента с тях защото ние други проблеми си нямаме.
  • 107 Е сега

    4 0 Отговор
    Що така несъстоятелности пак се подвизават,че щом Борисов е посешавал ловното стопанство значи е " близък".Всички са си от ДПС,и сигурно "нямат" връзка с Доган.Доколкото хронологията ако е вярна ,не е трябвало шуменски прокурор да изисква преписката ,затова правилно е разпределено в НСС.Заглавието струва ми се е подвеждащо от заинтересовани кръгове,
  • 108 Този убива

    11 2 Отговор
    Гешев е тотален престъпник, използва МВР и мутри за тероризъм срещу неудобни! Пропищели са и обикновени граждани от този ненормалник!
  • 109 Джо

    4 0 Отговор
    Преди избори е нормално да си спомнят за някое дело
  • 110 Враца

    8 1 Отговор
    Боко ше си го гледаме като Тато. Само памперси и чорапи му требват на тоя търбух. ДОКОГА бе хора ще ги бабваме тия славчовци боковци и гешевци и яшаровци...Хайде да покажем че сме народ или поне тези които сме още на тази територия
  • 111 тиквенсониада

    5 0 Отговор
    Гешев е функция на Борисов ! Очаква ли някой Бойко да бъде разследван от прокуратурата ? Бойковизацията на ГЕшев е брутална и п0всеместна !
  • 112 леле КАКО

    3 0 Отговор
    Както се казва в КОРАНА - един е БОЙКО и ГЕШЕВ е неговия пророк ! Нали ?
  • 113 Sлавчо

    6 0 Отговор
    А бат ти Б се е кандидатирал на две места едновременно и на едно автоматично при бай Ставри в една килия с рънарса.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Обективен

    1 0 Отговор
    ... неговите наследници са множат като хлебарки, а не неговите мрат като мухи. От Борисов нищо не зависи. Отвън който му каже и той изпълнява ... Като останете в Бг малцинство, дано се поучите от хората на дпс, да сте единни и т. н. и т. н.
  • 116 Нещо не се връзва

    0 0 Отговор
    Един " умнокрасив "108 зарибен от медиен олигарх също "нарочен" ,та написал Гешев" тотален престъпник",брей!Жалко г- не с къса памет как забравя Черепа с талончета и над 6000 нерегистрирани иманярски артефакти плюс други обвинения,Бобокови,Баневи с 29 унищожени и окрадени предприятия,Арабаджиеви и др.нарко и подобни вкл.шпиони все ", нарочени" но с факти и доказателства.Е няма как да им харесва на олигарсите Гешев ,как си бяха рахат ,затова отвориха кесиите намериха си политически слугинаж да им прочисти делата. Е вървим към " правова" държава,сега Зарков репетира.Жалки!
  • 117 Самодейности

    0 1 Отговор
    Гешев е гл.прокурор,но бил "намесен"защото разследването е прехвърлено в НСС .И как точно е " намесен" в нещо което е в правомощията му?И какво общо има Борисов,след като се вижда че действията са между други конкретни лица?
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Бай Брадър

    1 0 Отговор
    Да са намешам изоТзАдъЗе на оная на която не публикува декларация за доходите
  • 121 Анонимен

    1 0 Отговор
    Не важно кой как се. Подрежда, а кои ще съставят Правителство
  • 122 Хан Аспарух

    0 0 Отговор
    Защо лявата партия ПП управляваше и иска да управлява заедно с най старата и кагабейска партия Бсп, Дс, защо плюе и критикува Герб, а мълчи като партизанин на молитва за най вредата и Стара партия Бсп, Дс, която създаде корупцията още през 1990 г, както и криминалните групировки в България и олигархията, която е свързана със руските служби и техния бизнес. До кога президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип ще ни тормози със служебните правителства. В дясното пространство останаха само Демократична България и донякъде Герб, а всички останали партии в кошчето за боклук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове