Last news in Fakti

15 Август, 2022 11:08 1 472 45

Ал. Маринов: Има срив на доверие в партиите

  • александър маринов-
  • доверие-
  • партии-
  • гълъб донев

За това не са виновни нито президентът, нито служебният кабинет, каза той

Ал. Маринов: Има срив на доверие в партиите - 1
Кадър БНТ

Излизането от политическата криза е преди всичко дело на обществото - на тези партии и политици, които обществото изпраща във властта. Това каза в студиото на "Денят започва" по БНТ Александър Маринов - председател на Стратегическия съвет към държавния глава и отскоро съветник на премиера Гълъб Донев.

Според него, президентът има свои конституционни правомощия, но няма как той да бъде архитект на една бъдеща ситуация, която всички искаме да е предвидима, спокойна и да се работи ефективно.

"През последните седмици се върти тезата, че на президента му се е усладила властта да управлява чрез служебни правителства. Но той изпълнява конституционните си правомощия. Назначава служебни правителства не защото му е сладко, а защото партиите не могат да изпълнят основната си функция, а именно да излъчат стабилно и ефективно управление", обясни Маринов.

По думите му, има криза в партийно-политическата система, но не може президентът да бъде обвиняван за това, нито служебното правителство.

"Има срив на доверие в партиите, но за това не са виновни нито президентът, нито служебният кабинет. Правителството се опитва по всякакви начини да успокои обстановката и да решава проблемите на обществото, защото те са фундаменталният източник на нестабилност, а не лошото възпитание на политиците", посочи още Александър Маринов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    27 0 Отговор
    А,не думай! И що има срив..
  • 2 Още

    26 9 Отговор
    един с червена петолъчка на челото !
  • 3 Доц.Врачка Шашкънлиева социаленпроктолог

    23 7 Отговор
    Полирай си кубето с рашпила,колега,
    че лъщи като зелен чорап на простор !
  • 4 ТаУмВзе

    15 8 Отговор
    Къв срив бре, Катастрофа си е. Най много 10 процента от оцелелите ще Гласуват на Уж изборчетата, спретнати от козяк. Зимен Фалит на територията и тва е.
  • 5 1111

    18 5 Отговор
    не е срив а катастрофа на изборите ще отидат само държавните трантутници и под строй от партиите иначе как ще оправдаете 70милиона но вие предварително сте определили кой и как да управлява т,е, фатмака иска цалата власт и жална ни майка бедни народе
  • 6 Запознат

    15 6 Отговор
    Този е един от кукловодите на борческите групировки
  • 7 Президентска мафия

    19 2 Отговор
    Тоя беше голям авер на Васил Илиев едно време.Мафийот по рождение.Нормално да е но резидента Радев съветник.
  • 8 123

    14 2 Отговор
    та се чудя на твоите глупости които бръщолевиш та как президента да няма общо със ситуацията та той лично подкрепи крадците и мафията и той съдейства за да няма правителство защото едноличната власт му се вслади а относно служебното правителство той фатмака назначи хора послушковци начело с гълъба и те се занимават само с уволнения смени във властта назначават от крадец до мафиот и не правят нищо за провеждането на честни и збори и затова не срид в партиите има тотален срив в държавата благодарение на фатмака
  • 9 Стоян

    13 2 Отговор
    Най-мъдрото което каза този мъдрец беше,че трябва да се работи повече и по-ефективно,интересно от кой ли конгрес на БКП го изкопа това мото.
  • 10 Жалко

    14 7 Отговор
    Има срив на доверие в президентската институция!
  • 11 Боруна Лом

    8 0 Отговор
    КВО ДОВЕРИЕ,БЕ БАЦЕ!ОНИ ПО ГОЛЕМИ АЙДУЦИ ОТ НАЗЕ!
  • 12 Този

    10 2 Отговор
    Та..ри.кат,хран..тут..ник подготвя почвата за пре...зиденстко управление и.....мани...пулира хо...рата.
  • 13 Нетърпими сте крадци!

    14 1 Отговор
    Какво доверие може да имаме на едни лъжци, крадци, мошеници, шарлатани и некадърници, за справка виж инфлацията! Какво стана с покупателната способност на доходите ни, къде са спестяванията ни които инфлацията изяде, къде е качеството ни на живот и защо ножицата между бедни и богати става все по голяма, как няма пари за социална политика, а за хотели и други екстри на Украйнците пари имаше? Та политическата класа в България е сбор от лъжци и крадци и се надявате да ви вярваме, я се разкарайте пропаднали негодници!
  • 14 Роко

    11 0 Отговор
    Ха-ха сериозно не вярвам то има срив в доверието към смешните политичета и техните гнусни партии от 30 години
  • 15 Калпак

    7 0 Отговор
    Като че граничи с наглост да се извежда сривът към партиите едва в днешно време, тъй като той е повече от явен от доста години!? Случайно ли е отколешното спадане в избирателната активност!?И, естествено, държавата се управлява от все по-нищожно малцинство или сбор от недолюбвани такива, вместо да се заложи нещо умно и трайно в основните правила, а именно: изборите да се признават за валидни/успешни едва при минимум от 60 или 66% (2/3- защо в други струващи си случаи се изисква квалифицирано мнозинство) от изрично своевременно уточнена бройка избиратели!? Защото едва ли повече избори ще излезнат по-скъпо на електората от продължаващите агонии и...
  • 16 Реалист

    9 4 Отговор
    Един и същи човек ли е писал всичко отдолу? Хора, хайде да бъдем честни. Нима президента имаше избор? Какво трябваше да направи? Да се врътне и да каже няма да правя нищо? Да, той е длъжен по закон и Конституцията да организира избори. Но същата тази Конституция го задължава да направи и кабинет, който да управлява държавата до създаването на редовен такъв. А какво е задължението на всеки един кабинет? Да се погрижи народа да не потъне в тинята. А тази зима ще е много по-зле ако някой не се погрижи да имаме газ, да имаме сигурност, да имаме шанс да оцелеем. Каквото и да говорите президента си изпълнява задълженията, които нямаше да му бъдат вменени ако онези в предишния кабинет не бяха лъгали, мазали и правили циркове.

    Коментиран от #22, #29

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ами да

    7 0 Отговор
    Това е обществен проблем 1! Само, че той беше създаден още през 1990г от "кръглата маса" и от Конституцията. Отговорността е на върхушката на БКП/БСП, Държавна сигурност и тогавашните псевдо демократи от СДС. От тогава до сега в България на власт са само мошеници. Политическата система ги пази законно, вкл. съдебната власт. Всичко започва и се гарантира от Конституцията. Няма разделение на властите, няма крайна мандатност във всички държавни власти, избираме представители на несменяемите партийни върхушки! Отговорност на никого за каквото и да е! Държавата е превзета от мафията и се унищожава! Народът псува, но не разбира какво става. Президентът с яловият му стратегически съвет спи на другата страна! Единственото ни постижение за 33 години е, че все пак сме в начална форма на псевдо демокрация, а не в диктатура! За сега! Така, че айде стига! Махайте се всички!
  • 19 Най големия срив,

    6 3 Отговор
    Е в доверието към президента.
  • 20 ммм

    3 0 Отговор
    за какъв срив нали на фатмака и държавните трантутници се вдигат заплатите на базата на среднияп доход та за тях няма срив а ти подлого не си загрижен за никого от народа вие доведохте страната до този хал пари има за някой но за народа кучета го яли но идва видов ден и тогава не фатмак не гълъб всички в затвора
  • 21 разума

    5 1 Отговор
    Не желая да виждам нито чувам за тези партии които бяха в парламентите до сега. Искам референдум за начина на управление
  • 22 Не ми са пиши реалисн

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Прочети още веднъж статията. Този същия преди няма и седмица, без да го питат каза че и за президенска република трябва да има парламент. Това го каза ала радев, в края на предаването. А днес пред БНТ "Излизането от политическата криза е преди всичко дело на обществото - на тези партии и политици, които обществото изпраща във властта." Замисли се върху тези думи. Служебното правителство, смело мога да твърдя че суспендира конституцията.
  • 23 нннн

    3 1 Отговор
    Гласуваш за БСП, получаваш ПП. Гласуваш за ДБ, получаваш БСП. Гласуваш за промяна, получаваш Кирчо и Кокорчо и компания. Как да им имаш доверие? И след като ги изберем, управляващите безконтролно газят лука, а за избирателите ,,Бог високо, цар далеко...
  • 24 Доверието в пРезидента се срива

    4 1 Отговор
    След изборите импийчмънт, Този иска да направи преврат.
  • 25 тнвм

    3 0 Отговор
    Др. Маринов, през 60те години на м. век, хора градски от буржоазни български семейства никога хубаво не са казали за селяните бкп. Що ли, защото бяха добре измъчвани от бкп дс децата им и днес не знаем дали са живи, но откачили от режима ви от 1944 до днес. Идваха милицията и забраняваха да свири на пиано италиански песни.. Kan pesimo i t. n. Именно вие днес сте капиталисти и ако не си ми брат или любовник, никога не би имал човек работа от вас. Едни и същи сте от 1944, без изключения, дикратурата ни е до болка позната и днес някои лъжат като дърти цингаминга бкп от всички страни съединихте се. Ккапиталиста си назначава деца и родата. Държавна служба забрави. Приватизирани предприятия, къртинката е същата. Освен да цепиш дърва, но и там търсят младо, непълнолетно, яко, цяла нощ се прехвърлят от тирове дърва и цепят 33 все ваши хора деца на бкпдс са навсякъде и затова не правите реформи, дали са ви кел под масата и така едните държавно и частно, а другите са вече в Бг стари ергени, момите им бг са задомени с друга религия, на дпс, всеки гледа да се спаси, поне са строители на запад и в бг и майките на бг щастливи.. Щом англичани могат, защо нашите сю деца да не се женят за българи мюсюлмани. Боби ви подреди. Смяна на религията. Алколсун бойчето
  • 26 Според този каун ние сме виновни

    4 1 Отговор
    И за пълзящия преврат на пРезидента, ние ли сме виновни ?
  • 27 моята социология!

    6 2 Отговор
    В институциите има срив на доверието, не в партиите. С най голям срив - президентството, следвано от Народното събрание!
  • 28 Анонимен

    0 1 Отговор
    Народа ще трябва още 33 г да изчака да се накрадат и след 66 години, каквото остане за вас, това е. Хубав ден!

    Коментиран от #30

  • 29 До правещия се на реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Точно по конституция, основното и най-важно задължение на служебния кабинет е да проведе честни избори. А то смена областни управители зам. министри, шефове на агенции, предприема действия за които са нужни одобрителни санкции на парламента. И най фрапиращото е че възтановява кадрите на ГЕРБ.
  • 30 НЕЕЕ!

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Анонимен":

    Няма да чакаме и година. На 02.10. ще ги изметем!

    Коментиран от #33

  • 31 Гражданин

    0 0 Отговор
    Цели родове са в НС. Какво хубаво очаквате от тях. Отдолу картинката е същата. Ако имал пари, отиваш в дома на директори, оставяш и започваш работа. Днес и преди печелят тарикати и подмазвачи с връзки. Който не умее, знаете какво след, мизерия. Близки по манталитет смекъм турция и русия. Чували със сол трябва да изядете, за да ги стигнете тях
  • 32 ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Тоя па доносник нали МАЙСТОРЕ
  • 33 ГЕРБ

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "НЕЕЕ!":

    Кого бе

    Коментиран от #44

  • 34 Гражданин

    2 0 Отговор
    Както казва дъщерята реститутка Кети. Дай боже да е жива. Кво правят нашите хора, Кети. Носят си комунистическите вратовръзки и костюми. Хехе
  • 35 АБВ

    3 1 Отговор
    Задължително Радев трябва да бъде махнат НАЙ ВРЕДНИЯТ ЧОВЕК В ДЪРЖАВАТА.
  • 36 Смешник

    1 1 Отговор
    За пръв път има доверие в партия, която показа, че може да прави промени. За кремълските креатури не говорим.
  • 37 1122

    0 0 Отговор
    Бийше, твоята вратовръзка, от кои е, че вече се объркахме. Като този, с вратовръзката.. Отишъл на море и майка му заръчала да изпрати синчето снимка, объркал снимките в плика пуснал или изпратил на мама снимка по бай тошово от кръста надолу на майка си, нагоре на жена си и майка му.. Ивъх моят син и тук не бръснат и там не бръснат и вратовеъзката му на една стеана, ако това бе написано по ТЖ не му мърдаше Белене
  • 38 1122

    0 0 Отговор
    Бийше, твоята вратовръзка, от кои е, че вече се объркахме. Като този, с вратовръзката.. Отишъл на море и майка му заръчала да изпрати синчето снимка, объркал снимките в плика пуснал или изпратил на мама снимка по бай тошово от кръста надолу на майка си, нагоре на жена си и майка му.. Ивъх моят син и тук не бръснат и там не бръснат и вратовеъзката му на една стРана, ако това бе написано по ТЖ не му мърдаше Белене
  • 39 221

    0 0 Отговор
    На БГ не им трябват умни хора. Трябват им катъри да ги товарят и изсмукват, а те да дерибействат и ви разтягат локуми, в полза тях роду.
  • 40 За какакво ли на подготвят

    2 0 Отговор
    Кой е Александър Маринов?
    Два мандата депутат, той e близък до ВИС-2 и Мултигруп. Маринов е последният човек, разговарял с боса на ВИС-2 Васил Илиев, преди той да бъде разстрелян показно на 25 април 1995 г.

  • 41 Абе

    0 0 Отговор
    Александър Маринов, известен като агента на ДС "Майстора" съвсем скоро ще ни предложи да станем президентска република, понеже партиите все се провалят. Президента разбира се ще е Румен Радев, който след това ще ни спретне едни "демократични машинни" избори в които само той ще е победител и ще си имаме един нашенски "Путин". Руските му покровители ще са безкрайно щастливи от това положение!!!
  • 42 Червен галош

    0 0 Отговор
    Хаде де !Не се очаква и друго да се каже.Смята се ,че сме овце.Нали мина номера "аз съм прост и вие сте прости "...
  • 43 Внимавайте пуча иде

    0 0 Отговор
    Много е важно за кого ще гласуваме. Фатмака си подготвя правилните хора за победа на 2 октомври с които да направи конституциона промяна към президенска република като в русия, турция и други държави с вечни президенти.
  • 44 Правилно ме разбра!

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ":

    ВАС!
  • 45 Пирожкин

    0 0 Отговор
    Подготвят ни за задунайская сол на магучая безананалоговая!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове