Last news in Fakti

18 Август, 2022 10:44 1 848 55

Дончев: С ПП можем да си партнираме, ако претърпят еволюция

  • томислав дончев-
  • избори-
  • коалиция-
  • разговори-
  • газ

С ДБ можем да разговаряме, с тях нямаме значими различия, продължи той

Дончев: С ПП можем да си партнираме, ако претърпят еволюция - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако по волята на народа сме първа политическа сила, ще се опитаме да направим правителство с партиите, с които сме си идеологически близки, каза той. С ПП коалиция засега не е възможна поради "абсолютната немощ", която са показали в управлението. Но това може да се промени, ако се изменят. "За да е възможно партньорство, е необходима еволюция в управленския потенциал при тях", посочи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред БТВ.

С ДБ можем да разговаряме, с тях нямаме значими различия, продължи той.

Коалиция с ДПС няма да бъде приета от избирателите ни. А за коалиция с БСП имаме решение още преди 5-6 години на нашата конференция - без коалиция със социалистите, обясни Томислав Дончев.

Не бихме работили с някого, с който съвместната ни работа не би довела до резултат или би довела до низ от скандали, обобщи зам.председателят на ГЕРБ.

"Трябва да убедим колкото е възможно по-голяма част от българските граждани, че си заслужава да дадат подкрепата си за нас. Дали ще бъдем отново на власт, или в опозиция, го решават избирателите. Имахме правителство на отрицанието, събрало партии, които не се харесват, но са срещу някого. Има голям шанс да се получи същата безизходица, каквато се получи през лятото на миналата година. Ние от ГЕРБ в коалиция "против" е сигурно, че няма да участваме. Ние умеем да възпитаваме емоциите си - всякакви изблици на политиците не са ни пречили да формираме стабилни управления", каза още Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ, в предаването "Лице в лице" по bTV.

Спомням си няколко политически сили, за които основният наратив е кого не харесват и с кого няма да работят, добави Дончев.

Досега винаги когато сме избирали партньори сме избирали "за" - какво да направим за България, как да овладеем кризите. Никога не сме действали "против", продължи Томислав Дончев.

И обяви как биха процедирали от ГЕРБ в сегашната газова криза, ако бяха на власт: "След прекратяването на доставките от "Газпром" и след интензивни разговори със съседите ни от Турция и Гърция щяхме да организираме отворена прозрачна процедура на база резервиран капацитет в някои от терминалите, с които те разполагат, за да могат различните доставчици на газ да предложат цени и ние да можем да изберем най-ниската цена, да гарантираме трасе за доставка и по този начин да купуваме най-евтиния възможен газ. Ако ние управлявахме, газовата връзка с Гърция щеше да е завършена отдавна".

"Ако махнем емоциите и политиката, в последните месеци "Газпром" е ненадежден доставчик на газ и това е големият проблем. Дори да получаваме количества, дори цената да е атрактивна, в тази ситуация не можем да разчитаме на този доставчик, защото нямаме никаква гаранция, че доставките ще продължат. Не можем да поставим нашите потребители на подобен риск", добави Дончев.

Запитан за подобрените отношения на ГЕРБ с президента Румен Радев, Томислав Дончев каза, че в "последната година, година и половина г-н президентът не ни е давал поводи за критики".

Модел "ГЕРБ - ДПС" няма, никога не сме управлявали с ДПС, посочи Томислав Дончев. А що се отнася до "модела ГЕРБ", това е да се строи, да се решават проблемите, каза Томислав Дончев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    22 6 Отговор
    Преди време мислех да гласувам за вас , защото ми се струваше , че по добре от ПП ще защитавате националния интерес , макар и да попипвате в меда ! Сега , защо да гласувам за вас , като сте същите като ПП , че и даже повече биете глава на козяшкото килимче !!?

    Коментиран от #13

  • 2 Историк

    30 28 Отговор
    И тях не харесвям,но си мисля че "Възраждане" към момента е най близо до народа,за тях щях да гласувам ако имах право!

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Гост

    35 3 Отговор
    Еволюцията трябва да я претърпите Вие от ГЕРБ...че сте все още през 2012 год.
  • 4 Последния Софиянец

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Добре че нямаш това право!
  • 5 Рок

    25 3 Отговор
    Голямо натискане на ГЕРБ към ПП. Промяната
    А не ги иска, но ГЕРБ искат, ли искат.
  • 6 Гочо

    17 16 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Дано да не ти дадат скоро това право да гласуваш...Израждане са проруски копейкаджии....искат да напуснем ЕС и НАТО,...и тогава ще цъфнем и вържем....не че сега сме много добре,но тогава ще бъде пълна мизерия....

    Коментиран от #14, #15, #20

  • 7 Еволюция

    25 2 Отговор
    Ти и началникът ти , партията.ГРОБ.
  • 8 МБабе

    5 0 Отговор
    може, ама няма да има нужда
  • 9 избирател

    21 0 Отговор
    от партията на лъжата ухае на далавера!
  • 10 Никой

    19 2 Отговор
    Не батко , вие трябва да претърпите еволюция. На първо място банкянския смехотворец трябва да си отиде. Нямате си и представа, тоест имате, колко много този човек вреди на партията ви. Вие сами знаете ,че докато той е на върха никой няма да се коалира с вас,освен ДПС,Възраждане. НО, ех, това но,сами знаете на кого дължите благосъстоянието си и отстраняването на" толупий" е невъзможно. Този човек в лицето започва да прилича на Тодор Живков в по дебел вариант.
  • 11 истина е

    21 1 Отговор
    Вие може да разговаряте само с охраната на затвора , и с никой друг ,защото само там ви е мястото
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Историк

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гочо":

    Нека да комуникираме с аргументи! Ето един от мен-виж Сърбия,не са в ЕС(и слава Богу) и са яъя пъти пи добре яъв всяко едно отношение,и обратно-виж примерно една Германия(за България въобще не става и дума) там инфлацията ги смазва в момента и кризата дори преди да е започнала зимата е по всеки един пункт...Е,кажи честно кое в този момент е по-добре за един обикновен човек-да бъде част от безумието ЕС или не,кажи но бъди искрен!
  • 15 1111

    14 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гочо":

    Искат реферндум за напускане на НАТО и преговаряна на условията с ЕС, което е доста по-различно от напускане, просто иска по-добри условия за страната ни. Гласувай си за американските подлоги ПП,ДБ и ГРОБ и ще цъфнем и вържем !

    Коментиран от #32

  • 16 Пич

    4 8 Отговор

    До коментар #13 от "Да живее ДПС":

    Може би го казваш подигравателно , но ако се размислиш повече , нищо чудно , това да излезе най разумният избор ! И те да се окажат най национално отговорни ! Другите се доказаха , като пробити кораби !!!

    Коментиран от #19

  • 17 Ти луд

    14 1 Отговор
    ли си , бе , или на луд се правиш ? Спри да се показваш най - сетне , заслужил само презрение ! И не малка присъда!
  • 18 Жоро

    12 1 Отговор
    "С кого може да се коалира ГЕРБ?" - С Възраждане, ДПС, БСП не може. До тук добре. ПП ДБ - не ви искат. ИТН не влиза ама и те не ви искат. Извода какъв е ? Може да се коалирате с портиера и чистача и охраната в НС.
  • 19 дс статуквов

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пич":

    според ваша милост - да живее библиотекарския университет!

    Коментиран от #25

  • 20 Историк

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "Гочо":

    И да допълня,според теб вероятно и Орбан и Вучич са копейкаджии но в момента при тях инфлация няма,мен не ме вълнува кой бил грантаджия или копейкаджия,интересува ме да живеем достойно и нормално а не всяка седмица да скачат цените в магазините ставайки вече непосилни за повечето от нас...Да ако това ще ни пимогне,нямам нищо против едно проруско правителство на върха-я ми кажи към момента какво добро видяхме от Запада?

    Коментиран от #24, #27, #30

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дядо Гъдю

    12 5 Отговор
    Нищо хубаво не очаквам от тези избори.И ГеРБ и ПП ще направят едно и също:Ще заменят дставките на газ с по- скъпи,ще заменят ядреното гориво в АЕЦ с по- скъпо,дървата станаха по-скъпи,издръжката на живот ще стане по-скъпа.Да се гласува за едната партия,за да се натрие носа на другата за сметка на стандарта на живот на всички.
    PS: Мисля да си купя жълта жилетка.Убеден съм,че до края на зимата ща ми дотрябва...
  • 23 Никой

    1 3 Отговор
    ИСТОРИК "- четирихилядник.

    Коментиран от #34

  • 24 Мене не ме интерисува..

    3 12 Отговор

    До коментар #20 от "Историк":

    Ти какво си видял от Запада, и като искаш проруско правителство отивай в Сърбия или в Унгария, в БГ няма да има повече проруски правителства след руският гълъбарник който управлява в момента.

    Коментиран от #43

  • 25 Пич

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "дс статуквов":

    Че Вие ще успеете ли да споменете , поне един без кусури ?! Тука никога не сме избирали между доброто и злото !!! Единствено сме търсели най малкото зло !!!

    Коментиран от #26

  • 26 най-малкото зло

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пич":

    щом избирате мен,за какво изобщо ходите на избори?
  • 27 Дядо Гъдю

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Историк":

    Спориш с хора,за които са важни две неща:
    1,Телефонът му да е по-скъп от колата на съседа.
    2,Да има неограничен достъп и висока скорост на интернет.
    Всичко останало е грижа на родителите им и на простолюдието.Какви аргументи ще впечатлят такива хора??
  • 28 Флипп

    13 1 Отговор
    Да си дойдем на думата, коалиция ГЕРП и ПъПъ, това определено ще е най-грозния политически франкенщайн, скован от колониалната администрация, само и само да се прокарво про американска политика, и определено окончателно ще превърне България в бананова република достойна за Африка.
  • 29 А ти

    6 0 Отговор
    вкараш Боко, Влади Горанов, Делянката Добрев, Нушето Петкова в затвора. Ей тогава може и да си партнирате.
  • 30 А ти

    3 9 Отговор

    До коментар #20 от "Историк":

    какво лошо си видял от запада? А от СССР какво добро си видял? Концлагера в Белене ли? Или избитата интелигенция от Народния съд по заповед от кремъл? Или откраднатите исторически документи ли? Откраднатите природни богатства ли? Смачканото народно самочувствие ли, да им се кланяме 45 години до земи? Кое от всички тези "добрини" на Рашистан ти харесва?

    Коментиран от #42

  • 31 Хаха

    6 0 Отговор
    Никой не ги пуска в храма, те питат за къщата на попа. Всеки доближил се е сдъвкан от ГЕРП. Няма повече мазохисти.
  • 32 Абе

    2 10 Отговор

    До коментар #15 от "1111":

    докога ще лъжете хората, че изобщо напускането на ЕС и НАТО стои като опция? И второ като ги напуснем да не би да къфнем и вържем? Ще се залепим за най-долнопробната държава и ще вегетираме. Мястото на България е в Европа, ЕС и НАТО. Всичко друго е национално предателство.

    Коментиран от #36

  • 33 ежко

    10 0 Отговор
    Томи,как да точно да си партнирате?Да крадете заедно ли?ПП дойде на власт най-вече с обещанието да приключи с вашите практики.
  • 34 5232

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Никой":

    Вие път от ПП,ДБ сте милионници от "Хамерика за България"
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 1111

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Абе":

    Ти можеш ли да четеш,Бееее, къде пише напускане!!!МАойко мила колко >>>>рост народ има!!!!
  • 37 българин

    7 0 Отговор
    Този престъпен наглец е отвратителен и досаден, да, с радост ще скриете във властта с ПП, стига да претърпят еволюция и от ПРОМЯНА да се стигне до желаната от всички политически престъпници ПОДМЯНА.
  • 38 оня с коня

    2 6 Отговор
    На практика излиза че ДБ ГАРАНТИРАНО ще участва във властта,защото е желан Партньор както от ГЕРБ,така и от ПП.Нещо повече - от ДБ ще зависи ДАЛИ ИЗОБЩО ще се състави някакво що годе читаво правителство,или ще се правят пак безуспешни опити за Коалиции от Партии със противоположни Програми и Интереси.И така:Излиза ГЕРБ на първо място на Изборите- предлага коалиция на ДБ.Ако ДБ откоже,ГЕРБ връщат мандата и той се дава на Вторите - ПП,които ще се обърнат първо към ДБ за съставяне на Правителство.Извод:Записвайте се за членство в ДБ - там е далаверата!

    Коментиран от #46

  • 39 Ганьо

    5 10 Отговор
    САМО С ГЕРБ БЪЛГАРИЯ ПРОСПЕРИРАШЕ НЕЗНАМ КОЙ МАЛОУМНИК ВЯРВА ОЩЕ НА КИРЧО И КОКОРЧО ДА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ МИСЛЯ ЧЕ ВИДЯХА КЪДЕ СТИГНА БЪЛГАРИЯ С ТЯХ РОВИМ ДЪНОТО А И ЕСЕНТА ЩЕ СТОЙМ НА СТУДЕНО НО МАЛОУМНИЦИТЕ ДАНО ГО ОСЪЗНАЯТ .

    Коментиран от #45

  • 40 Сух

    7 3 Отговор
    Лъсна ли истината? Козяк нареди да се сформира антибългарско правителство, и сега пп, дб и герб ще играят заедно.. Хайде сега гласувайте за Америка! С Възраждане напред!!!
  • 41 Чоко

    4 3 Отговор
    Под еволюция разбирай, ако се научат да крадат и се подчинят на кремълското джудже
  • 42 Чоко

    2 6 Отговор

    До коментар #30 от "А ти":

    Браво чоече супер си го написал! Русоробите трудно ги разбират тези неща.
  • 43 Сух

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Мене не ме интерисува..":

    Значи, по-лесно и по-евтино ще е да се разкара малцинството! Така че евро джендърите в Евроджендария! Марш и да не се връщате, нямаме нужда от вас. Заради вас сме на този хал! Хайде сбогом!

    Коментиран от #49

  • 44 Габровец

    3 2 Отговор
    Прибирай се у селото че я оплескахте
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Сух

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "оня с коня":

    Хахаха, дб ще са малцинство в този парламент(дали въобще ще влязат) . Кофти изненади ще има, сълзи и сополи на едно..
  • 47 БЕНОВСКА

    2 1 Отговор
    крива глава - проста глава
  • 48 Тракиец🇩🇪🇮🇹🇯🇵🇮🇷🇧🇬🇺🇦

    1 4 Отговор
    С мутри и крадци никой не иска да си партнира или преговаря . ГЕРБ е ДС на БКП . Кво да преговаряш с бо-клуци които за 12 г унищожиха българската нация и държава

    Коментиран от #53

  • 49 За този хал на...

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Сух":

    Който си в момента, никой не ти е виновен, ако не си доволен от хала си оправяй се, неволята дето я чакаш да ти оправи хала няма да дойде, тя буксува в Украйна.
  • 50 Тома

    2 0 Отговор
    Ако почнат да крадат като нас това са хората казал гьотето
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ОШипка радефф

    1 0 Отговор
    БЕЗ КИРЕ-то И коко-ре-ТО !
  • 53 десняк

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Тракиец🇩🇪🇮🇹🇯🇵🇮🇷🇧🇬🇺🇦":

    48 - УЛАФФ ТРАКИЕЦ !
  • 54 хихи

    1 0 Отговор
    още един канидат за Коалиция Продължаваме измяната.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове