Last news in Fakti

19 Август, 2022 09:25 1 617 17

Атанас Зафиров: Ръководството на ДКК беше сменено арогантно и брутално

  • атанас зафиров-
  • чистка-
  • министерства-
  • агенции-
  • дкк

„Свидетели сме, че тази метла, която върви по министерства и агенции някак си услужливо подминава кадрите на ИТН, което би трябвало да ни довежда до още размисли по отношение на характера и организацията, която беше създадена за свалянето на редовното правителство.

Атанас Зафиров: Ръководството на ДКК беше сменено арогантно и брутално - 1
Снимка: БГНЕС

„Свидетели сме, че тази метла, която върви по министерства и агенции някак си услужливо подминава кадрите на ИТН, което би трябвало да ни довежда до още размисли по отношение на характера и организацията, която беше създадена за свалянето на редовното правителство.” Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на BG on AIR.

“ДКК, „Кинтекс“ ВМЗ „Сопот“ - буквално бяха изтърбушени и подменени бордове и то по един доста арогантен и брутален начин. Цинично е в момент на криза да се увеличават бройките на бордовете само, за да бъде постигнато удобно мнозинство, което да направи смените надолу по веригата. Не е нещо, което не сме виждали, но този път е впечатляващ мащаба, арогантността и предварителната подготовка. Защото всичко това става за дни, a например в предишното управление първите смени, които бяха направени в бордове се случиха 5 месеца след встъпването в длъжност на правителството“, категоричен бе Зафиров относно чистката на служебното правителство срещу кадрите на социалистическата партия.

По думите му безспорно най-горещата тема в момента е тази за енергетиката и начина, по който това се отразява върху нашите сънародници. „Затова ние предлагаме 4 спешни мерки – първата от тях е налагане на мораториум върху цената на газа. Това е мярка, която доказа своята ефективност, защото февруари месец ние замразихме цената на електроенергията и това позволи на милиони наши сънародници да преодолеят тежката зима. Така ще помогнем освен на потребителите и на индустрията, защото газ потребяват над 28 хиляди фирми с повече от 250 хиляди работници, които формират близо 82% от БВП. Когато няма икономика, няма и как да има силна социална държава“, обобщи заместник-председателят на БСП за приоритетите на левицата.

„Втората спешна мярка е продължаване на енергийните помощи за бизнеса, като може да се даде компенсация и за газа по модела, както беше направено с цената на електроенергията. Зад тези наши идеи стои гръбнака на българската икономика. Третата мярка е социална и тя цели да увеличи кръга на хората получаващи енергийни помощи, както и тяхната стойност да бъде увеличена“, обобщи той за останалите мерки, които БСП предлагат и добави, че последната, но не и по значение е това, което социалистите говорят още от април месец, а именно възобновяването на преговорите с „Газпром“ и изрази учудване от факта, че служебното правителство все още не е предприело стъпки в тази посока.

„Според нашите експерти това е още една стъпка към окончателното ликвидиране на „Булгаргаз“ и обслужване на чужди интереси. Един прост преглед върху кадровите решения показва, че в борда на „Булгаргаз“ има всичко друго, но не и хора, които разбират от материята“, категоричен бе Зафиров относно назначението на Деница Златева за председател на Съвета на директорите на „Булгаргаз“ и подчерта, че БСП ще направят така, че българското общество да разбере, ако там се е случвало нещо нередно.

„Базата за стабилно мнозинство трябва да бъде разграждане на модела ГЕРБ, защото за 6 месеца ние направихме доста плахи стъпки в тази посока. Нека видим сега служебното правителство какво ще направи за 2 месеца, защото освен да се занимават с уволнения и смени на бордове, областни управители и всичко останало, то е време да започнат работа по отстраняване на недобрите практики от управлението на ГЕРБ. Всички партии, които декларират и работят срещу този модел биха били наши съюзници, но за съжаление служебния кабинет прави стъпки точно в обратната посока“, обобщи социалистът за ефекта от действията на служебното правителство назначено от Румен Радев.

В заключение Атанас Зафиров заяви, че атаките срещу БСП ще се отразят консолидиращо на партията, защото вече нещата са се видели в истинската им светлина. „Ние винаги сме се борили за успех и победа, но нашите сънародници ще преценят. Резултатите, които показахме през последните 6 месеца ни позволяват да влезем с гордо вдигната глава в тези избори, защото доказахме, че можем да управляваме и да има социална държава“, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    33 6 Отговор
    Ваййй......сега как ще крадат горките комунистчета ???!!! Друго си е да не знаеш , че продаваш оръжия за Украйна !!!
  • 2 шогун

    8 22 Отговор
    Всички смени се правят по този начин. Президентът иска да управлява дълго чрез сл. кабинети . Това е пълящ преврат за установяване на президентска република .

    Коментиран от #7

  • 3 К.. тате баница

    35 3 Отговор
    голямо реване , голем вой , бой по всички от кръга Курнела (тея одавна не са комунисти), а най долни нагаждачи и лицемери
  • 4 въпрос

    25 2 Отговор
    Що тъй ревете, като ви дръпнат килимчето? Няма служби и големи заплати, тъй ли?... Ревът е само от приближените на Нинова!
  • 5 чико

    27 2 Отговор
    Точно това мОмче сменяше кадри по институции в Бургаска област , по негово лично желание и за отмъщение към противниците на г-жа Нинова . Няма право да К Р Я К А защото е НЕКАДЪРНИК коленичил пред идола СИ .
  • 6 хахо

    28 3 Отговор
    Всичко на този свят се връща бе, отворко. Когато вие сте сменили предишните хора арогантно и брутално, сега защо ревете като по същия начин гонят вашите калинки?
  • 7 дико

    12 9 Отговор

    До коментар #2 от "шогун":

    Колкото по рано станем президентска , толкова по бързо ще излезем от този ДОКАЗАН партиен ХАОС . Справка - президентските републики около нас .
  • 8 Сух

    16 0 Отговор
    Хахахаха, направо ме кефи как се дава думата и власт на нискочели примати.. Писка..
  • 9 някой

    12 0 Отговор
    само дето забравиха и да ги обесят....хахаха
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 0 Отговор
    Преди това бяха изтърбушени още по брутално от ниновица!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 А бе

    5 1 Отговор
    Кокала е сладък явно . Не се рИве тъй без нищо.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вън на крадците от БСП!

    3 0 Отговор
    Вие обрахте хората чрез инфлацията и сега очаквате съжаление, но ще го намерите само при бай Ставри! Да те няма мошеник пропаднал!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове