Last news in Fakti

19 Август, 2022 21:40 3 402 32

Новаков: Който отписваше въглищата - да замълчи

  • андрей новаков-
  • въглища-
  • национален план за възстановяване и устойчивост

Те са спасението ни за зимата, посочи евродепутатът

Новаков: Който отписваше въглищата - да замълчи - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

Работим по текст на петиция, която да въведе фиксирано време за проверка на тежкотоварните автомобили по границите. Събирането на подписи предстои, много от тях ще бъдат събирани в пограничните градове. 250 евро на ден губят фирмите, докато шофьорът им чака. Моята цел е 1 минута да бъде максималното време за проверка на камион. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков в ефира на "Денят ON AIR".

"Към момента времето за проверка на камион е 3 минути", коментира той. Новаков поясни, че според шофьорите на камиони и работещите на границата проблемите са предизвикани от румънската система, която следи за емигранти.

"Когато решението е взето в Брюксел за всички европейски държави и всички европейски граници, ще бъде отговорност и на България, и на Румъния да намерят възможност да проверяват за 60 секунди. В противен случай трябва да бъдат налагани санкции", категоричен бе евродепутатът. Според него въвеждането на подобен регламент ще успее да свие опашките по границите три пъти.

"Очаквам до края на годината да имаме яснота за решаването на този проблем. Търпим го от 1993 година, така че още няколко месеца няма да бъдат фатални", смята той.

Новаков коментира и енергийната обстановка у нас.

"Всички, които се засилиха да отписва въглищата като чисто български природен ресурс, трябва да замълчат към момента, защото това се оказва спасението на България за тази зима - АЕЦ "Козлодуй" и въглищата в Старозагорския басейн", констатира той. Евродепутатът прогнозира, че ако това не се случи, България не я чакат добри дни.

Новаков изрази недоумението си относно действията във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост. Той осъди твърденията на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, че България вече очаква средства по него, посочвайки, че приемането на необходимите 22 законодателни промени е невъзможно при липсата на действащ парламент.

"Отговорното поведение беше ГЕРБ да напише Плана за възстановяване и устойчивост, той да получи одобрение от Европейската комисия (ЕК) и да го остави на новото правителство да го внесе", подчерта той.

Евродепутатът обобщи, че служебното правителство веднага трябва да поиска от ЕК да удължи срока, в който страната може да се възползва от своя План за възстановяване и оперативните програми. В противен случай има опасност България да загуби половината от парите по Плана.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    32 1 Отговор
    Начиии..... германците трябва да онемеят !!!
  • 2 Този брадясалия

    35 5 Отговор
    Яхва всички вълни в Еп...и не забелязва че просто ланка ...файда нема от тоя
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 да изкрещим мълчаливо

    18 1 Отговор
    светът и мисленето на хората още не са узрели!
  • 5 Новаче

    30 8 Отговор
    Това изявление най-малко не ти отива на новаторската фамилия, да не говорим за витиеватато обяснение защо пре....хМе ядрена централа, за да горим въглища. Е направо сте топ в гепи
  • 6 Че тоя

    37 3 Отговор
    брадясалия , тогава мълча като пън , сега когато в ЕС се заговори за евентуално възстановяване на въгледобива в закритите мини , взел да преповтаря "компетентно" , правещ българските граждани на улави....
  • 7 морски

    28 5 Отговор
    Новаков , ти виждал ли си тецовете на запад какви са , защото аз нося въглищата за тях от лошата Русия .Там е по чисто и от кварталната аптека ,а тук газиш в кюмюр !!Без скрубери и филтри за милиони , ще измре много народ.

    Коментиран от #26

  • 8 баба ти

    7 5 Отговор
    "Отговорното поведение беше ГЕРБ да напише Плана за възстановяване и устойчивост, той да получи одобрение от Европейската комисия (ЕК) и да го остави на новото правителство да го внесе", подчерта той......
    .....Бою ща го бий!:))
  • 9 Бонев

    33 1 Отговор
    Спомняте ли си че само преди една две години всички велики газови специалисти ни обясняваха Как сме щели да цъфнем и вържем ако ТЕЦ овцете ни заработят с газ. Хубаво че в България нещата или стават бавно, или изобщо не стават.
  • 10 Широко отворени очи

    4 0 Отговор
    200 000 лева чиста пара
  • 11 Милен

    31 3 Отговор
    Другарят Новаков май го е хванала амнезията и забравил, че вожда му който го прати в Европарламента също поемаше едни ангажименти за намаляне на въглеродните емисии и затваряне на въглените централи. Защо ли всичките тези капацитети си мислят, че като сме от село и ядем доматите с колците.
  • 12 Зелени будали

    15 1 Отговор
    Ааа можело да се мисли значи...
  • 13 Иван

    20 3 Отговор
    Тоя крадлив боклук от кои контейнер излезе.
  • 14 Токсик

    22 3 Отговор
    Кравараската колонизаторска политика ще ни върне в средновековието! На тях им трябва нашата територия, за да се засели тук техния елит, защото Йелоустоун се чува от недрата и няма да ги пощади. Ако той ги пощади то тъмнокожите и латинските ще ги довършат. Затова са развъртяли бухалката на НАТО, тъй като дните им са преброени, а нашата земя е райска.
  • 15 Иво

    23 5 Отговор
    Вместо да имаме втора АЕЦ, и да се греем с евтин ток, ние ще се греем на въглища.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ерор 404

    29 1 Отговор
    Пълен абсурд! Имаме нова площадка за централа, имаме и купени два атомни реактора на склад, но говорим за въглища и дърва само защото господарите ни от задокеанския обор не позволяват да се развиваме икономически и да сме независими от тях. Някакъв си сенатор Маккейн ни нарежда по телефона какво да строим. Ние сме по-зле и от колония.
  • 18 Милен

    19 4 Отговор

    До коментар #15 от "Иво":

    Е как да имаме втора АЕЦ след като според баце и клакьорите му изграждането на втора централа е много скъпо а и без това произвеждаме повече ток отколкото ни е нужно, така че изграждането и е безмислено :)))))
  • 19 Трифон зарезан

    10 2 Отговор
    Глупако не е проблема с въглищата, а с пречистване на въздуха от изгорелите газове и алчни те хора които искат пари 💸💰💸💰💸💰💸💰💸.
  • 20 Майко мила

    14 1 Отговор
    Какъв никаквец е тоя брат парашутист
  • 21 Бгг

    11 2 Отговор
    Дано зимата бъде студена, снежна и мразовита!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Другари

    15 0 Отговор
    А кой пое ангажимента за закривате ТЕЦ-ове? А кой не построи Белене, ЮП, Бургас Александрополус-евтини газ, ток, нефт. А кой подписа "Обща енергийна политика", да не ползваме евтин ток Козлодуй? А кой ни прати на борса за ГАЗ? А кой един лев не вложи в Топлофикация, за да се намалят загубите по трасето? Че ПП, ГЕРБ, БСП, ДБ, СДС, ДПС, НДСВ, РБ сте всичките за Бай Ставри е вярно. За последният случай с частните ВЕЦ-ове съд и затвор няма ли да има Своге. ТоВа не е дърЖава, а сбирЩина от праСтъпници, и нисКочели индиВиди в управлението, дали ще сте в костюми, или от бивши крими среди, резултатът е един!
  • 25 yaйтнойз

    3 0 Отговор
    Брендо аресва това с минутата.. з3ленио клиент на едро таман са е залебил
  • 26 Речен

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "морски":

    Морски, въглища до немските ТЕЦ транспортираме ние,речните,а ти разтоварващ на специалните терминали за това,до девет ТЕЦ-а съм транспортирал въглища в Германия,чисти са и не мирише грам,за това си прав
  • 27 Офофоф

    7 0 Отговор
    Хахахаха
    Кълна се, някога ще намеря видеото от момента, в който ТИ беше този който дрънкаше тия глупости!!!! Помня ти лицето от унова интервю, като вчера!!!!
    За мезе ни взимат тия.
  • 28 Анонимен

    6 0 Отговор
    Дървен философ пак се гласи някъде да лапа
  • 29 Ами

    4 0 Отговор
    Нали точно Герпппп се подмазваха на брадатия козел от ЕС, който проповядваше на българите да повярват, че трябва да си изхвърлят печките на дърва и въглища. Ей, прост български народ, който още продължава да вярва, че тикварите ще му оправят живота и трябвало пак да се гласува за тях.
  • 30 Кюмюрът ще ви направи свободни

    1 0 Отговор
    Кюмюрът е бъдещето на ЕС. Това избраха брюкселските началници след като последователно отхвърлиха и разбиха всички останали енергийни алтернативи. С кюмюрът ще бъдем независими от Путин. Обратно към мините в Рур. Само да не се скарат пак германците с французите.... Хихи
  • 31 МИ ТИ ГИ ОТПИСВАШЕ БЕ НЕЩАСТНИК !

    0 0 Отговор
    ...............................................
  • 32 ОТОПЛЕНИЕТО НА ПЕЛЕТИ СТАВА НЕВЪЗМОЖНО

    0 0 Отговор
    ПРЕДВИД ЦЕНАТА ...... ФАНДЪКОВА СИ ВЗЕ ПАРИТЕ ЗА ДА СНАБДИ НАРОДА С ПЕЧКИ ЗА ТЯХ - СЕГА ТЕ ГОРЯТ ВСИЧКО В ТЯХ - ВКЛЮЧИТЕЛНО БЮЛЕТИНА №1 НА ГЕРБ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове