21 Август, 2022 22:10 2 883 36

Важните новини във ФАКТИ на 21.08.2022 г.

  • дария дугина-
  • костадин костадинов-
  • дунав-
  • николай каварджиклиев-
  • корнелия нинова-
  • барселонагейт

Мисията на Дугин е да убеди Кремъл, и лично Путин, в което е успял, в свръхмерна мисия на Русия тя да поведе успешна битка със Западния свят, на първо място със САЩ и да го прави в съюзничество с Иран

Важните новини във ФАКТИ на 21.08.2022 г. - 1

Поптодорова за взривената дъщеря на Дугин: Това е признак на вътрешна битка в Кремъл

Според вицепрезидента на Атлантически клуб в България Елена Поптодорова атентатът срещу руския общественик Александър Дугин, при който автомобилът му беше взривен и дъщеря му загина е признак на вътрешни процеси в Русия.

„Не непременно в самия Кремъл, но в среди, които се чувстват застрашени от доникъде неводещата война на Русия в Украйна. Мисията на Дугин е да убеди Кремъл, и лично Путин, в което е успял, в свръхмерна мисия на Русия тя да поведе успешна битка със Западния свят, на първо място със САЩ и да го прави в съюзничество с Иран и евроскептичните партии в Европа“, добави тя.

По думите ѝ Дугин е двигател на войната в Украйна и преди това войната в Крим.

Той е определян като идеолог на "евразийството" - създаването на свръхдържава чрез интеграция на Русия с бившите съветски републики.
„Наричат го „Разпутин на Путин“, защото е успял да превземе изцяло не само разсъжденията, но и политическото действие на Путин и вероятно на голяма част от Кремъл. През май дъщеря му публично заявява на Евразийското младежко движение за война на цивилизациите в Украйна“, добави Поптодорова.

Тя заяви, че имаме преки проводници на тази политическа гледна точка в България.

„Само вчера по националното радио в най-слушаното време е поканен подобен оратор. Трябва да имаме много ясен анализ на тези събития, защото е много лесно подхлъзване на общественото мнение по една абстрактна идеология, каквато е тази на Дугин“, добави тя.

Костадинов: Психодесни ликуват след смъртта на Дугина

При терористичен атентат в Русия беше убита дъщерята на известния руски геополитик Александър Дугин. Твърде е вероятно терористичният акт, извършен вероятно от украински или американски служби, да е целял самият Дугин, а дъщеря му да е била убита случайно вместо него.

Плиткият Дунав разкри въглища

Сушата изпи Дунав и спря корабоплаването. Изгони птиците, рибите и дори комарите, но показа въглищата си - както и преди десет години, когато Евлоги Димитров от Ковачица "набра" поне шест тона. Сега Кирчо Кирилов от Ковачица попада на цяла "жила".

Каварджиклиев: Радев връща ГЕРБ и ДПС в системата

Отстраненият в края на миналата седмица директор на фонд "Земеделие" Николай Каварджиклиев заяви, че всички назначения от служебното правителство всъщност се правят от президента Румен Радев и специално в ръководената от него доскоро система освен хора на държавния глава се връщат и такива на ГЕРБ и ДПС.

"Мотивът за моето уволнение е личен. За този период, в който аз бях директор от март до сега ние имахме най-успешния период. Това, което виждаме в кабинета на президента Радев, са основно лични мотиви. Уволняват се абсолютно добри специалисти като зам. директорът Петя Славчева, която 5 години се справя перфектно със задачите си и се назначават хора, които нямат опит в това", каза Каварджиклиев пред бТВ в неделя.

"В момента се уволняват много добри специалисти и се назначават хора, които нямат опит. Връщат се хора на работа, които са свързани с президента Радев, с ГЕРБ и ДПС", посочи той.

На въпрос дали държавният глава го е уволнил Каварджиклиев отговори: "Кой друг?". По думите му Радев и неговият екип стоят зад освобождаването му от поста. "Предполагам, че президентът дава нареждания на това правителство. Той е пряко отговорен кой да бъде назначен", добави още той и уточни, че служебният министър на земеделието Явор Гечев не взима решения по кадровата политика.

В петък бе съобщено, че бившият директор в различни структури на Националната агенция по приходите (НАП) Георги Тахов сменя Каварджиклиев. Махнати бяха и заместниците във фонда Венцислава Монева, Петя Славчева и Климент Петров.

Според бившия шеф на ДФЗ забавянето на изпълнението на определени мерки в областта на земеделието са по вина на екипа, който е назначен в земеделското министерство в предните два служебни кабинета.

"Взимани са грешни решения, объркани са програмите. Благодарение на тях се стига до такова затапване", смята той.

По думите му в следващият месец със сигурност ще има забавяне на плащанията по оперативни програми най-малко заради бюрокрацията. По думите му всички анекси трябва да се пренапишат наново, както и да се издадат нови акредитации.

Нинова: Очевидно е, че има лична атака към мен от президента

Назначението на служебния министър на икономиката Никола Стоянов от Румен Радев е лична атака към Корнелия Нинова. Това заяви самата тя в ефира на “Събуди се”. По-рано Стоянов бе свален от поста шеф на ВМЗ-Сопот от Нинова. “Очевидно е, че има лична атака към мен чрез възстановяването на този модел срещу, който застанаха хората на площада, срещу който се борихме 6 месеца. Това е притеснително”, каза лидерът на БСП.

„Барселонагейт“ вече отлежава в градската прокуратура

Близо 2 години от образуването на разследването по скандала "Барселонагейт" делото все още е на трупчета и няма изгледи, че скоро ще приключи. Делото, в което е замесено и името на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бе образувано от спецпрокуратурата през ноември 2020 г. и след закриването ѝ през юли е прехвърлено в Софийската градска прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    61 3 Отговор
    Не знаех, че специалистката по кражби на кремчета разбира и от политика...
  • 3 ха, ха, ха

    4 30 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    След което ще останат бе мавзолей, също като без крайцера Москва, нали?

    Коментиран от #6

  • 4 Ленчето

    42 3 Отговор
    Да не са я хванали с крем за ръце от магазина на летището?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Следствия

    26 0 Отговор

    До коментар #3 от "ха, ха, ха":

    Кой без крайцер, кой без държава...
  • 7 Уморен

    45 0 Отговор
    Стига с тази крадлива баба, метреса на два режима да е на първа линия
  • 8 Zаьо

    37 0 Отговор
    Бабче, ма ти напълно изперка в това атлантическо перверзно клубче. Няма къде по-надолу да слизаш, Там в тая платена организация вероятно така е прието? Не дрънкайте тия глупости пред хората. Фашисткия режим е терориста и атентатора, това е тяхна държавна политика.
  • 9 Павел пенев

    36 0 Отговор
    Тази известна крадла повтаря твърденията на украинските неонацисти и терористи.
  • 10 Като и видях снимката

    29 0 Отговор
    на ленчето,си помислих че е отишла в един по добър свят,но не би!Пак са и дали думата да говори про с тотии.Спрете да давате думата на"евроатлантици"-те не са Българи!!!Защитават интересите на една друга държава,която само ни краде!!!
  • 11 Дугин също каза, че скоро

    9 3 Отговор
    във Варна ще има референдум за присъединяване на Варненская народная республика към РФ.
  • 12 Ленин

    6 20 Отговор
    Оттук натаъък само атентати в Масква очаквайте,благодарение на Путин! Украинците никога няма да се предадат,те са като виетнамците!
  • 13 Ленин

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Да не гръмне махорката в мавзолея на Ленин,че после няма къде да положим Путята!
  • 14 Ех каква диалектика,ех какъв прогрес!

    25 0 Отговор
    Тая я помня ,като ден-днешен ,как агитираше за БСП,в една зала,в нашият град...!А сега-станала и тя ...,,Евро-Атлантик...!Същото развитие и прогрес претърпя и Другаря БикоФ...!От квалификации за Борисов,че е бил ,,Карикатура на Диктатор",после му стана най-големият подмазвач ..!Какво да кажа-Диалектика Братчед...!
  • 15 Козяк-нюз!

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Риа новости":

    Гащите ти пълни до горе!
    За минутка си удавен в собствените си -...л...а...!!!
  • 16 преса

    17 1 Отговор
    Нее, няма да оставя герб на мира...! Я да видим що е свършил псевдогенерала за 12 години:
    Пенсии - умиращи от глад пенсионери
    Здравеопазване - пълна катастрофа
    Образование - убийство на българската класика
    Култура - закриване на театри, мизерни условия за артисти
    Транспорт - ежедневна смърт по фалшивите магистрали
    Отбрана и армия - катастрофа
    Земеделие - милиарди евросредства откраднати
    БДЖ - ужас
    Правосъдие - непробиваема мафия
    Туризъм - катастрофа
    Спорт - катастрофа
    Свобода на медии и свобода на личността - страшно е да си представи дори човек какво ставаше тези години
    Чужди инвестиции - НУЛА
    Международен авторитет - посрещнат в САЩ на селскостопанско летище, козируващ като клоун из цяла Европа, но надупен на Путин с 3 милиарда
    Е, за някои това е добре свършена работа ! Бравос, ашколсун паша ефенди !
  • 17 Да дааа

    17 0 Отговор
    Пак тая крадла търси си поприще да заработи някой лев.Бегай моме на безмитният там има маркови парфюми.
  • 18 миме

    14 0 Отговор
    бандераситите са виновни за тази трагедия и техните говедарски господари
  • 19 Ехо

    3 0 Отговор
    Мале и другите ли са комунисти и крадци
  • 20 Путинофил

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Крадливото ленче е ограбила колата на Дугина! Те постоянно крадат!
  • 21 долу сащ

    12 0 Отговор
    кой финансира атлантическия клуб!?!?! колко руски нпо та имаме????
  • 22 Отлична работа

    8 0 Отговор
    Браво Ленче, отчете се пред господарите! Ще ти пуснат летен бонус!
  • 23 Съдия

    6 0 Отговор
    Компрадока Кремска , явете се във Варшава да получите платеният крем за вас, подарък от великият Путин
  • 24 Петър

    2 0 Отговор
    Да върне кремчето
  • 25 бягай бе

    8 0 Отговор
    Дърта,гнусна,сврака е .кладливото Ленче-пенчова....
  • 26 Крадла долна! Крадците в Държавата са

    10 0 Отговор
    Най нагли!! Поптодорова, крадла долна!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Питам се

    8 0 Отговор
    Как така най-върлите и облагодетелствани комунисти и техните деца станаха първи евро-атлантици? Примери бол...И кой допусна тези долни хора до властта???
  • 29 Гай Турий

    7 0 Отговор
    Продажната чужда агентка криптоеврейка да се коригира, това и типично за тяхната рода - тероризъм!!!
  • 30 ,,ПЕВОДАЧКАТА" НА БАЙ ТОШО

    4 1 Отговор
    КРАДЛАТА НА БАЙ ТОШО - ТЪПА ГЪЗКА !
  • 31 Българин

    4 0 Отговор
    Тази бабичка е минала на много пластични манипулаций, ама пак си е дърта, че и краде отгоре на всичко.
  • 32 байгън

    4 0 Отговор
    евроатлантичката с лявата ръка в десният джоб
  • 33 И КВО ИЗЛИЗА , ВИЦЕПРЕЦЕДЕНТА НА АТЛАНТИ

    3 0 Отговор
    ЧЕСКИЯ КЛУБ Е КРАДЛА НА КРЕМЧЕТА ПО ЛЕТИЩАТА ! И НЕ Е В ЗАТВОРА !
  • 34 Наско

    3 0 Отговор
    За втора кражба ще лежиш година в затвора.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол