Last news in Fakti

24 Август, 2022 15:12 1 259 24

Фандъкова: Оздравяваме „Топлофикация-София“

  • топлофикация-софия-
  • фандъкова

Предишното правителство и парламента не приеха компенсации за газ

Фандъкова: Оздравяваме „Топлофикация-София“ - 1

„В петък по мое искане проведохме среща с министър-председателя Гълъб Донев. На нея присъстваха министърът на енергетиката, министърът на финансите и министърът на икономиката. Бях заедно с председателя на Столичния общински съвет, като темата беше да се обсъди и намери вариант за функционирането на "Топлофикация-София" в условията на драстично покачващи се цени на газа“. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на ремонта на пътя за Клисурския манастир.

Фандъкова обясни, че е запознала министър-председателя с актуалното състояние на "Топлофикация", както и с прогнозата на експертите, че при настоящите цени на газа до края на годината дружеството ще натрупа нови близо 500 млн. лв задължения.

„Предишното правителство и парламента не приеха компенсации за газ. Това означава, че всички топлофикации, както и бизнеса, функционират при липса на каквито и да е компенсации за газ“, посочи кметът Фандъкова.

На срещата си с министрите кметът Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев са поставили три въпроса. Първият е да се гарантира отоплителния сезон на софиянци, вторият – заедно да потърсят краткосрочно решение за ликвидността на дружеството. При поставянето на третия въпрос кметът Йорданка Фандъкова е запознала министрите с плана на Столичната община за модернизация на "Топлофикация-София". В резултат на това всички страни са се договорили да работят заедно за неговата реализация.

Във връзка с това вчера от енергийното министерство са изпратили писмо до Столичната община за сформиране на съвместна работна група между министерството, Българския енергиен холдинг, Топлофикация София и Столичната община. Очаква се групата в много кратък срок да направи план за оздравяване на дружеството, който включва и изпълнението на плана за модернизация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    13 1 Отговор
    Топлофикация ще се завива с родопско одеалце тая зима, щото газ ще има само ако цяла София яде фасул.
  • 2 Гост

    30 1 Отговор
    Най-голямата далавера на фандачка в София е топлофикация! Нищо няма да оздрави "умната" учителка!
  • 3 да де

    28 0 Отговор
    То хубаво я оздравяват, ама нещо виновни за разболяването на Топлофикация нЕма ли или пак ще я карат по същия начин до следващото разболяване.
  • 4 сила

    25 0 Отговор
    СЪД И ЗАТВОР ЗА ТАЯ ГАДНА БАНДА КРАДЦИ......работещи на партия с ЧСИ
  • 5 По -добре я затворете

    26 0 Отговор
    Или поне направете така ,че хората да могат да се откажат от нея без да плащат за тръбите !Тръбите които влизат в домовете на хората без те да ги искат! Тези тръби трябва да бъдат изкарани извън домовете на хората! Или топлофикациите да плащат на хората, които не ги искат за да си предлагат услугите на тези които искат!
  • 6 провинция

    24 6 Отговор
    С парите за цяла България . Докога София ще се възползува от труда и средствата на всеки българин ?Ще гласувам за този, който обещае да сложи край на безумното източване на средства в полза на София .

    Коментиран от #17

  • 7 Не не

    15 1 Отговор
    Направо закривай!
  • 8 секуро

    8 0 Отговор
    Фандъкова: Оздравяваме „Топлофикация-София“-пращаме я с линейка на "Бърза помощ" в болницата в Разград,дето връщат родилки.
  • 9 дедо Флашко

    11 1 Отговор
    През зимата ще си фандъчим под родопското одеало,преглъщайки кисело мляко от град Смолян.
  • 10 Не вярваме

    16 1 Отговор
    Нежелана услуга от милион софиянци, но сметките растат дори без парно и топла вода. 2/3 от апартаментите във вход са се отказали от парно, но заради получаващите помощи за отопление всички са наказани да плащат.
  • 11 Сандо

    15 1 Отговор
    След толкова години оздравяване Топлофикация е на път да се пръсне от здраве.Същото това нещо можем да пожелаем на оздравителите.
  • 12 пенсионер

    11 0 Отговор
    Не е ли твърде късно да "оздравявате" топлофикация в София госпожо? Не закъсняхте ли твърде много? Бездействието ви и безхаберието ви през последните години, ако сме в нормална държава щеше да ви прати в затвора. Ремонтите в София, неглижирането на въпросите, свързани с планината Витоша, проблемите с разпределителните електродружества, проблемите с водата на софиянци, застрояването на градинките и парковете и т.н. и т.н. Списъка е много дълъг и изведнъж "мара втаса" и реши да оздравява нещо, което с нейна помощ е затънало до гуша.
  • 13 Русия враг №1 на България

    6 2 Отговор
    СИТУАЦИЯТА, СЛЕД КАТО ОТКАЗАХМЕ ТАНКЕРИТЕ
    1. цена на Хенри хъб сега - 34 долара за мегаватчас, спот сделки за октомври, ноември, декември - същата;
    2. заплащана премия заради липсата на дългосрочен договор - 119%, което прави 40 долара;
    3. разходи по втечняване, товарене, транспорт, разтоварване, регазификация - 39 долара (в нормални условия, а не кризисни са над два пъти по-ниски - 16-20 долара);

    ❗ ОБЩА цена на МЕГАВАТЧАС ЗА ДОСТАВКА ОТ ХЕНРИ ХЪБ ЗА СЕПТЕМВРИ И ЧЕТВЪРТОТО ТРИМЕСЕЧИЕ
    34+40+39=119 долара
    ❗ ПОВТАРЯМ ОБЩАТА ЦЕНА: 119 ДОЛАРА НА МЕГАВАТЧАС ДОСТАВКА ОТ ХЕНРИ ХЪБ
    ако успеем да се вредим сами - отказаните танкери бяха по споразумение между САЩ и ЕС и по разпределение на ЕК.
    4. репер за цена на руски газ - 70% от котировките на борса ТФТ Холандия - за днес котировката са 274 долара, за четвъртото тримесечие - 276 долара;
    5. съответно реперът за руския газ съответно е 192 и 193 долара;
    6. репер 30% нефтена компонента - 101 долара за барел за днес или в руския газ е 30 долара;
    7. съотношение на преобразуване на енергията в нефтената компонента спрямо газа - 1.2 в полза на нефта, съответно 25 долара нефтена компонента;
    8. разходи и такси по тръбопроводния пренос - неизвестна публично величина, бележим я с Х

    ❗ ОБЩА ЦЕНА ЗА ДОСТАВКА НА РУСКИ ГАЗ ЗА СЕПТЕМВРИ И ЧЕТВЪРТОТО ТРИМЕЧЕСИЕ
    193+25+х=218+Х долара
    ❗ ПОВТАРЯМ ОБЩАТА ЦЕНА: 218+Х ДОЛАРА НА МЕГАВАТЧАС ДОСТАВКА РУСКИ ГАЗ
  • 14 Глав

    10 2 Отговор
    И тази е завършила в Съвецкия съюз.Не командва тя а едни под нея.Използват я само за зимно време да я показват под снега без чадър.А общината затънала в дългове.Направиха зелени зони до кварталите чак и пак я избират.Е сега готмвят друг отдалече- този от спаси София и пак ще излъжат софиянци.
  • 15 Дгхоп

    4 3 Отговор
    Аз нямам парно!
    Колко взема от джоба ми ТЕЦ - София?
  • 16 Само питам

    9 2 Отговор
    Ами оздравяване на техен, политически език означава наливане на пари. И то пари от бюджета където са внесени и парите от данъци на баба Пена от село Ябълково. Така баба Пена плаща парното на софиянци. А после пести пари от храна за да купува по 200 лева кубика дърва за да може да не замръзне през зимата. Е, честно ли е това?
  • 17 Бля,бля

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "провинция":

    Прибирай си навлеците ,които налазиха София и тогава дрънкай коя България на кого плаща сметките.
  • 18 Красимир Петров

    3 0 Отговор
    И до кога ще го оздравявате с наши пари.Оставка и фалит на топлофикация.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Браво на г-жа Фандъкова,

    1 4 Отговор
    Винаги намира решение за важните за София въпроси. Въпреки натиска тя устоява и се справя превъзходно!
  • 21 Браво на г-жа Фандъкова,

    1 3 Отговор
    Винаги намира решение за важните за София въпроси. Въпреки натиска тя устоява и се справя превъзходно!
  • 22 Демократ

    3 0 Отговор
    Наглост безкрай! Играят си с нашите пари и ги прехвърлят от единия джоб в другия на държавните фирми Булгаргаз и Топлофикация, и се правят на спасители на същия този ограбен от тях народ.Цинизъм,който няма равен на себе си.В основата на всичко това е Газпром изнудването.Изказването на Митрофанова -Путин в действие.Спасителят Газпром чрез спасителката Фандъкова и цялата кохорта енергийни КГБ агенти. Случайно Фандъкова е учителка по руски.КГБ сценарий с дълъг срок на действие.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Въпрос

    1 0 Отговор
    Как точно ще я оздравявате? Като непрекъснато, всеки месец вдигате цените с по 30%? Накрая и ние - потребителите ще се озъбим, но и на вас герберската лапачка ще ви спре. То не се тъпи вече. Крадат и с гъ.. овете си, а народа да плаща!!! Ще ви се стъжни и на управляващите, и на всички глупаци, докопали се до държавната хранилна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове