Last news in Fakti

30 Август, 2022 17:09 2 341 28

Денков: Трите партии в коалицията искахме да направим нещо по-добро, но ИТН дръпнаха спирачката

  • николай денков-
  • партии-
  • коалиция-
  • добро-
  • итн-
  • спирачка

Относно преференциите в избирателните листи Николай Денков коментира, че "ако има силна подкрепа, някой кандидат би могъл да се издигне нагоре в листата"

Денков: Трите  партии в коалицията искахме да направим нещо по-добро, но ИТН дръпнаха спирачката  - 1
Снимка: Нова телевизия

Винаги, когато имаше важни въпроси, трите партии в коалицията нямахме проблем да стигнем до крайно решение, защото искахме да направим нещо по-добро за България, но ИТН дръпнаха спирачката и коалицията се разпадна. Това сподели пред журналисти бившият просветен министър проф. Николай Денков в Шумен по време на предизборна обиколка в страната на "Продължаваме промяната", предаде Novini.bg.

На въпрос за критиките срещу спряната Наредба за избор на директори проф. Денков припомни, че досега такава наредба у нас не е имало.

И тук истинският въпрос е как досега избирахме директори на училища? Оказа се, че има едни вътрешни правила в МОН, които никой не беше виждал публично, никой не ги е обсъждал. Ние за първи път извадихме наредба, която обяснява какви са правилата. Естествено е да има дискусия, тази наредба стоя един месец за публично обсъждане, така че тя мина през целия цикъл на обсъждане и беше приета по всички правила. Атаката е по политическа линия – от хора, които са свързани с други политически сили. Висшият административен съд не е казвал, че наредбата не е добра. Всъщност даже наредбата срещна доста голяма подкрепа, коментира той.
Искате ли да имате директор на училище, който няма лидерски качества? Или който не може да си комуникира с екипа? Няма личностна основа, защото винаги когато се избират ръководители на високо ниво – така се прави в ЕК, така се прави в професионалните фирми, които избират ръководни кадри и тези индикатори, тези критерии се включват в оценката. Самата оценка се прави така: имате 5-членно жури, които имат карти за оценка и всеки един от тях си оценява индивидуално, след което се извежда средноаритметично. Има си методика, по която субективизмът се намалява, разясни проф. Денков по темата.

Относно преференциите в избирателните листи Николай Денков коментира, че "ако има силна подкрепа, някой кандидат би могъл да се издигне нагоре в листата". Това е нормално, ние сме доста демократична партия, не раздаваме хората като картички, както правят някои други, посочи бившият образователен министър.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    4 49 Отговор
    Чак сега ли разбрахте ,че слави и президента са руски мекерета
  • 2 "ИТН дръпнаха спирачката"

    57 6 Отговор
    И добре, че го направиха, макар че бая закъсняха с "дръпването".

    Коментиран от #10

  • 3 2020

    54 3 Отговор
    И какво добро може да направи кривия иизмамник - фалшива диплома, лъжлива декларация, влизат в Парламента без партия!!! Тоз от снимката не го ли биха в едни подлез???
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Уточнение

    47 2 Отговор
    и добре направиха, защото това, което вие искахте - ние не искаме.
  • 6 Просто

    36 1 Отговор
    Тъпанар
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Kуранага Сама

    36 3 Отговор
    много хора се навъдиха да искат да направят нещо добро за Америка. Единственият проблем е, че го правят в България
  • 9 тикви

    41 1 Отговор
    Защо бе Денков все по тъпи са завършващите в университети и училища. Заплатите на даскалите повишиха ли образованоста на децата???

    Коментиран от #23

  • 10 аха

    3 20 Отговор

    До коментар #2 от ""ИТН дръпнаха спирачката"":

    Всички видяхме защо "закъсняха".
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Зевзека

    26 6 Отговор
    Денков не злоупотребявай с това че си един от малкото читави в партията си. Няма да ни замажеш очите. Ония твоите лидери яко мяткат кал навсякъде. Колкото и да си чистник не можеш да го почистиш. А що се отнася до добрите намерения, народа е казал точно и ясно "Пътят към ада е осеян с добри намерения!". Слушай народа Денков, по-мъдър е от всички политици взети заедно, барабар с костюмите ви!
  • 14 От вашето

    33 1 Отговор
    Добро ,станахме още по бедни.Няма нужда.
  • 15 Моряче

    35 1 Отговор

    До коментар #11 от "добре че все пак накрая":

    На Слави му дължим едно наистина голямо и честно благодаря! Колкото и да звучи странно е факт! Киро за 7 месеца ни проби корпуса на кораба на 1000 места и трюма вече е добре напълнен с вода. Но все пак още не сме потънали. Важно е да стигнем пристан, че да се справим. А до тогава изпомпване на водата и запълване на дупките, че да можем поне да вървим с надеждата да акостираме.
  • 16 Смешници

    36 1 Отговор
    По добре че ви разкараха ,че при година управление нямаше да съществува вече България .
  • 17 Пътен знак

    30 1 Отговор
    Е нима като видиш че летиш към пропастта не натискаш спирачката? Слави добре натисна спирачката, че кой знае сега в кое дере щеше да е държавата. Е, малко позакъсня с натискането и сега си носим последиците, но все още сме живи, което е позитивното. Сега няма да му се сърдим, че е стопирал колата я!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Реалност

    25 1 Отговор
    И добре, че имаше една партия с достойнство в тази продажна коалиция, че да удари спирачката на проектите на мафията ПП и ДБ да продават България!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Герасим Борисов

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "тикви":

    Каквито са доц. проф. академиците - такива са и децата и студентите им! Гледай го псевдо-академика Денков и не се чуди! Гледай му "компютърното" гуро по далаверите и разгепването Боби - випусникът на вечерна работническа гимназия със съмнения за фалшива диплома и не се чуди, че циганчетата дето не ходят на училище са по-умни и с по-висок IQ от "компютеризраните" зомбита на Боби и Денков!
  • 24 Доктор

    13 1 Отговор
    Хрантутник на американски фондации. Много хлъзгав и неприятен човек, изпълняващ чужди поръчки за унищожаване на българското образование.
  • 25 В последния момент.

    8 1 Отговор
    ИТН дръпнаха спирачката малко преди да паднем всички в пропастта.
  • 26 Омитайте се!

    10 1 Отговор
    Денков се сдоби с докторат, докато бе министър на образованието. Човекът успя да направи добро на себе си. Както и тарикатите от ПП, ДБ, БСП.
  • 27 Стана ясно.

    9 1 Отговор
    Всичко което черепът плаща, пропада. Който се хване с БСП, пропада.
  • 28 Герасим Борисов

    1 1 Отговор
    Заради точно този ГЕРБерстки партиен псевдо-академик по разгеоването на милиони няма да гласувам за партии или коалиции, в чиито листи е включен или се опитва точно пък той да агитира за тях!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове