Last news in Fakti

1 Септември, 2022 23:15 4 512 11

Важните новини във ФАКТИ на 01.09.2022 г.

  • герб-
  • герб–сдс-
  • даниел лорер-
  • асен василев-
  • деница златева-
  • работещи-
  • велислав минеков-
  • булгаргаз-
  • любомир аламанов-
  • топлофикация софия-
  • томислав дончев-
  • йордан терзийски-
  • румен радев-
  • станислав балабанов

Всичко се случва в полза на Руската федерация, каза той

Важните новини във ФАКТИ на 01.09.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Борисов: България в момента „пръска кръв“ заради Василев

Партия ГЕРБ представи антикризисната си програма. „Основният ни спор е с партията на посредниците - върна посредниците в газа, тока, нефта. Всичко се случва в полза на Руската федерация с подкрепата на партията на посредниците. И както и техните говорители да го обясняват, когато фактите говорят, страда народът”. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг, цитиран от Нова ТВ.

От ГЕРБ-СДС огласиха антикризисните си мерки. Те ще се прилагат само ако има редовно правителство

Коалиция ГЕРБ-СДС представи „Спешни и средносрочни антикризисни мерки“ - 2022 г. от предизборната си програма.

Лорер: Има известна инфлация на страхове, която лъха от това служебно правителство

Управление с ГЕРБ с Борисов за нас не е приемливо. ГЕРБ трябва да осъзнаят бремето, което за 12 г. е довело държавата ни до сегашното състояние. Те трябва да осъзнаят това и да започнат да се реформират. До момента такива сигнали няма. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият министър на иновациите и растежа и кандидат за депутат от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер.

Асен Василев: Борисов е притеснен от моята финансова политика – разбирам го, мафията е в криза

Г-н Борисов е притеснен от моята финансова политика – разбирам го, мафията е в криза и може би ще фалира. Така бившият министър на финансите Асен Василев отговори на критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На брифинг днес Борисов заяви, че „финансовата катастрофа, която е оставена от бившия финансов министър Асен Василев, е непоправима“.

Деница Златева: Получаваме нулево потвърждение на заявките от страна на “Газпром", на този етап преговори няма

“Булгаргаз” не участва в търговските преговори с “Газпром”, заяви изпълнителният директор на българското дружество Деница Златева в предаването “Лице в лице”.

80% от работещите у нас не са доволни от заплатите си

80% от работещите българи не са доволни от заплатите на работното си място и смятат, че са подложени на силен стрес. Данните са от проучване за удовлетвореността на служителите, проведено в различни сектори от водеща платформа за кариерно и личностно развитие, съобщава БНР.

Министър Минеков спешно пътува към Пловдив заради сигнал за разрушаване на склад в Тютюневия град

Министърът на културата проф. Велислав Минеков пътува спешно за Пловдив. Повод за това е появилата се информация за събаряне на още един склад в Тютюневия град в Пловдив - на ул. „Г.М. Димитров“ № 29.
За събарянето на сградата, обявена за групов паметник на културата, алармира в социалната мрежа арх. Петкана Бакалова. По думите ѝ разрушаването на сградата е незаконно, поясняват от Нова телевизия

"Булгаргаз" предлага поскъпване на природния газ с близо 19% от днес

Окончателно предложената цена, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за септември, е в размер на 353,63 лева за мегаватчас (MWh) или 180,81 евро/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ (без акциз и ДДС). Това съобщават от "Булгаргаз" на интернет страницата си.

Любомир Аламанов: Времето за големите манипулации започва. Активирани са армии от тролове

"Голяма част от политическите сили не искат да излязат и да заявят публично своите позиции. На повърхността виждаме клиширани фрази, общи пожелания и обещания, които не е ясно как ще бъдат сбъднати. Сред хората, когато отидат, политическите сили говорят различни неща - опитват се да плашат, да дават обещания и т.н. Слоганите, с които се заявиха част от политическите партии вече, са толкова клиширани и лишени от всякакво съдържание, сякаш са направени с генератор за случайни послания".

Засега „Топлофикация“ София няма да иска увеличение на парното

„Топлофикация“ София заяви за бТВ, че към момента няма да подават заявление за искане за увеличение на цената на парното и топлата вода за предстоящия отоплителен сезон, засега.

Дончев: Може да загубим много пари

Трябва да разходваме толкова, колкото произвеждаме, а не да се вдигат данъците и се теглят нови заеми. Това предизвикателство, който ви обяснява, че може да го направи за година или две, това е лъжа. Бюджетната консолидация е бавен процес.

Терзийски: Осигурихме 7 танкера, които щяха да обезпечат зимата

„Ние досега сме зависими единствено от „Газпром” и само бързата и навременна реакция на кабинета „Петков” ни позволи да не оставим българския бит и бизнес без газ за нито един ден”. Това коментира Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната” в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

ГЕРБ: Поне половината кризи са "домашно производство"

Партия ГЕРБ представя антикризисната си програма. На брифинг Томислав Дончев каза, че кризите у нас не са вносни. По думите му "поне половината са домашно производство".

Политолози: Президентът играе директно срещу БСП

Президентската институция прави директен опит за атака на БСП и за разполовяване на електората на социалистическата партия. Около това мнение се обединиха политолозите Борислав Ангелов и Антоний Гълъбов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Балабанов каза кога Кирил Петков ще се прибере в Канада

От "Има такъв народ" виждат изход от политическата криза чрез референдум за смяна на политическата система - България да стане президентска република.


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо секса

    4 4 Отговор
    Борисоф направи така, че всичко да се случва в полза на Руската федерация...

    Една интересна хронология... Ако бъркам поправете ме!
    Първо: Появиха се снимките с чекмеджетата, Баце нанка и всякакви от сорта.
    Второ: Баце построи Путинов поток за нула време с наши пари.

    Дали няма и други интересни снимки?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бивола от Банкя пак Реве!!

    4 2 Отговор
    Поучава ни как да живееме и ни информира кои са крали последните 20год,но той и Хиени ГЕРБ не са крали, те само са "работили неуморно"!!! НАПОМНЯНИ, ЧЕ САМО ТЕ "МОГАТ И ЗНАЯТ ВСИЧКО"!!! СИКАДЖИЯТА, МУТРИ И ХИЕНИ ГЕРБ СМЯТ, ЧЕ С НАГЛОСТ И ЛЪЖИ ЩЕ ИЗЛЪЖАТ НЯКОЙ!! НЯМА!?
  • 7 Ха ха ха

    2 2 Отговор
    До тук ни докараха умно-красиво-крадливите , до тук че единственото възможно е доскоро невъзможното - а именно, бате Боко се завръща на бял кон и без него управление не може да има . Честито на пликоумните псевдодемократчета от промяно-подмяната ......
  • 8 вай вай

    2 1 Отговор
    Я каква стана , без ГЕРБ нищо няма да може да стане , та къде са казвате сега Кире Асанчо и Бойкиев ..... явно са се запътили към политическото бунище на забвението ....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Курдов

    0 0 Отговор
    ГЕРБ Е МАФИЯ ОГРАБИЛА ДЪРЖАВАТА А ТИ БЕДНИ МИ БЪЛГАРИНО ЩЕ ЯДЕШ ДЕБЕЛИЯ КАТО СИ ПРОСТ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол