Last news in Fakti

1 Септември, 2022 22:20 1 478 31

Румен Христов: Вървим по пътя към кризата от 1997 г. Без ГЕРБ няма да има стабилно правителство

  • румен христов-
  • криза-
  • 1997-
  • герб-
  • стабилно правителство

Всяко коалиционно управление е управление на компромисите, въпросът е поносими ли са те, коментира лидерът на СДС

Румен Христов: Вървим по пътя към кризата от 1997 г. Без ГЕРБ няма да има стабилно правителство - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Все по-трудно изглежда стабилно правителство след 2 октомври.

Без ГЕРБ означава нестабилно правителство и нови избори следваща година. Не знам дали това е най-добрият вариант за България. Това заяви председателят на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

"Трябва да се видят програмите и целите на бъдещ кабинет, ако има допирни точки - да се водят разговори. България е в кризи и това може да се реши в стабилен кабинет. Ако програмите на политическите партии съвпадат - ще има кабинет, ако не съвпадат - ще се ходи пак на избори. Тези, които са пречка за съставяне на правителство, ще понесат последствията при последващи избори", коментира Христов пред Bulgaria ON AIR.

Той посъветва другите партии да не поставят предварителни условия за преговори с ГЕРБ - ако Борисов се оттегли.
"ГЕРБ си има лидер, безспорен авторитет е. Да не поставяме преди изборите още непреодолими условия и да не залагаме на заклинания, защото може обстоятелствата да наложат търсенето на допирни точки", подчерта Христов.

И беше категоричен, че нито една политическа партия не може да има парламентарно мнозинство. И добави: "Всяко коалиционно управление е управление на компромисите, въпросът е поносими ли са те". Христов посочи, че в ГЕРБ-СДС работят по програми за решаването на кризите.

"Решение имаме, работим усилено върху програмата. И ГЕРБ, и СДС са решавали много тежки кризи, помните 97 г. каква беше катастрофата. Да се надяваме, че до там няма да стигнем, въпреки че вървим ускорено в тази посока, предвид доходите", прогнозира лидерът на СДС.
Той коментира и проблема със сградата, в която партията до скоро се помещаваше, но беше обещана на европейските прокурори.
"СДС в момента сме без сграда, точно по време на изборите, хоумофис по време на кампания сме. Тази сграда се ползва съвместно с неправителствена организация, както и други партии. Това че нямаме договори, не означава, че не сме били там. Сградата има нужда от ремонт, поискахме гаранции, че ще бъдем върнати. Искаме един етаж като символика. Ние не искаме по-хубави помещения, искаме "Раковска" 134 от гледна точка на символиката. Обещаха ни, но не го изпълниха.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герб

    46 5 Отговор
    Са мафия и крадци
  • 2 д-р охболи

    44 4 Отговор
    тия от гроб-и един файтон от сдс,направо приживе да им направиш паметник!
  • 3 Хаха

    45 6 Отговор
    Абе син шумкар какъв ГЕРБ бе ?ГЕРБ я вземат 10% я не.Половината са в списъка по Магнитски барабар с главатара.
  • 4 Десен

    35 4 Отговор
    Христов ,твоите герп много крадат ...по над 20-30 милиона дневно ...това е ачик грабеж брат . Хайде ...ша са водим в др живот..
  • 5 КОНТРАТА

    13 14 Отговор
    Чичо Шорош сглоби кризата от 1997 за да докара МВФ в България и да разсипят държавата. Седесара Костов е разписал договор на Сорос, че срещу вс долар който неговите НПО инвестират в Бг държавата е длъжна да му даде 3 лв. Сещате ли се инвестира 1 милиард долара получава 3 милиарда лв!

    Коментиран от #23

  • 6 шогун

    42 4 Отговор
    Пак заплахи от ГЕРБ , които така и не разбраха , че повече няма да управляват . Никога ГЕРБ !
  • 7 Странчен

    34 4 Отговор
    И слънцето няма да изгрее! И светът свършва! 🤣😂🤣😂
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 баце

    29 4 Отговор
    Нагъл мошеник
  • 10 Хохо секса

    25 3 Отговор
    Мъка, мъка...
    Скоро ОПГ ГЕРБ няма да го има
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Реалист

    23 4 Отговор
    Абе вие не разбрахте ле че Герб умре!
  • 14 Хохо секса

    27 4 Отговор
    Не забравяйте!
    Всички крадци от ГЕРБ ще отидат да гласуват, защото им се иска да продължат да ви крадат.
    Ако вие не отидете да гласувате, те ще спечелят и ще продължат да ви крадат.
    Отвратени, които не искате да гласувате, харесва ли ви този вариант?
  • 15 Фактъ

    21 4 Отговор
    Да , лидера на герб е безспорен криминален авторитет .

    Коментиран от #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тома

    15 3 Отговор
    Не знам кой вярва че герб като дойде на власт на всичко ще паднат цените като знаем че в цял свят всичко стана скъпо.Трябва да си един от 80% че да повярваш.Гербаджиите единствено ги интересува как да откраднат милиардите от Европа както направиха с предните пари
  • 19 ОДС

    11 4 Отговор
    Не мога да повярвам . Съвети от този, който унищожи ОДС и превърна СДС в патерица на ГЕРБ за няколко сребърни като.
  • 20 Лудница

    8 2 Отговор
    Време е забраната на частни престъпни организации наричани партии да управляват.Един човек с 4 5 съветника е достатъчен.Не може като сега даваш няколко милиона правят ти партия печели изборите и почва да управлява за теб.Това е върха на лицемерието безобразието безчовечието безхаберието и наглостта и простотията.
  • 21 Лудница

    5 3 Отговор
    Пълен рестарт на системата и управлението./Нека сега всички с крадените пари да ги палят в печката за топлина,защото скоро няма да има газ, въглища,дърва,пелети.Ще ядете хартия и ще се топлите с нея.Не се наядохте,колко бе това вашето на нищо не прилича.Идва видов ден и всичко заграбено и построено с крадени пари от народа,ще бъде взето и върнато на държавата.
  • 22 изчерпахте се

    7 1 Отговор
    Този филм "без нас няма да дойде Коледа" вече сме го гледали!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 защо

    5 2 Отговор
    защо ти е етаж от сграда? Трябва ти един стол в някое кьоше на една от многото стаи та ГЕРБ......ти си други няма
  • 25 стига сте ни давали боко

    8 2 Отговор
    Това прилича на организирана кампания на боко чрез платени медии. СТИГА ВЕЧЕ! Можете да разберете този горе на снимката с бретончето. В СДС има файтон хора. Боко го притиска да си заработи присъствието в НС. Ако имаше МАЛКО срам, нямаше да бъде тук.
  • 26 никога гроб и боко

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Фактъ":

    Дано никога повече България не страда с премиер като Бойко Борисов – безпринципен политик с криминално мислене, псевдоевропеец и псевдоатлантик, готов и с дявола ортак да стане, за да запази властта си. Съсипал институциите и бизнес климата, развратил политическия живот, превърнал мутрите във фактор, пропилял ресурса, енергията и шансовете на цяло едно поколение българи, прокудил стотици хиляди в чужбина. Срам за онези, които са гласували за него два, три, че и повече пъти.
  • 27 😆😆😆

    6 1 Отговор
    Без Герб няма далавери!
  • 28 ха ха

    2 2 Отговор
    Христов посочи, че в ГЕРБ-СДС работят по програми за решаването на кризите. / е ясно е , значи във вас са програмите за създадените кризи и ги управлявате ? не се ли накрадохте ? или тая болест се лекува само с тояга или затвор
  • 29 Демократ

    2 3 Отговор
    Защо не ходиш на село Батишница там да правиш твоите несъстоятелни прогнози.Това твое СДС няма нищо с дясното и демократично от 1997 г. А твоят избор да си подлога на ГЕРБ е предателство към истинските демократи
  • 30 мама херо

    1 2 Отговор
    подготвила съм си нова четириглава ламя - герб пп дб и бсп
  • 31 Борисов трябва да отговори пред цяла

    0 2 Отговор
    България, ЗАЩО И КАК ТАКА ЗА 10 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НАТРУПА ЕДВА ТОЛКОВА ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ, КОЛКОТО ТИЯ НОВИТЕ "МОМЧЕТА НА РАДЕВ И МУСТАФАТА" УДВОИХА ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА? ЗАСРАМИ СЕ БЕ БОРИСОВ, ВИЖ КАК СЕ ВКАРВА ДЪРЖАВАТА В ДЪЛГОВА КРИЗА, ЕЙ НЕ СЕ НАУЧИХА ТИЯ ГЕРБАДЖИИ И ТОВА Е! Ха-ха-ха-ха-ха-ха!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол