Last news in Fakti

2 Септември, 2022 07:21 1 975 15

Христо Панчугов: Служебното правителство се превръща в заплаха за националната сигурност

  • христо панчугов-
  • служебно правителство-
  • заплаха-
  • национална сигурност

Политиците се превръщат в проблем на политическата система и на партийната система, коментира политологът 

Христо Панчугов: Служебното правителство се превръща в заплаха за националната сигурност - 1
Снимка: БГНЕС

Часове ни делят от поредната предизборна кампания. В ефира на Euronews Bulgaria политологът Христо Панчугов заяви, че политиците не трябва да се фокусират върху депутатски места и нужното мнозинство от 121 депутати. На фокус трябва да бъдат работещи решения на фона на многото кризи, пред които страната ни е изправена.

Ето какво още каза той:
Това, което обаче липсва към този момент на българските граждани, и това излиза и в отговора на въпросите колко от тях са решили на 100% да гласуват, е ясна картина за това как изглежда следващото управление.

Според мен вече сме на ръба да започнем да гледаме несериозно на българската политика.

Другият проблем, според мен е, че се нагнетява усещането за неизбежни кризи от това служебно правителство. Много по-силно, отколкото предстоящите кризи биха могли да бъдат и отколкото изисква ситуацията. Очевидно се създава едно ново ниво на заплаха, което да обслужи друг политически дневен ред, а не този на разумна оценка на рисковете, на истинските проблеми, които биха засегнали българското общество в краткосрочен и дългосрочен план, и възможните решения на тези проблеми. Това прави дебата абсолютно неспособен да създаде едно усещане за добро управление като цяло. Има едно усещане у българските граждани, че политиците не знаят какво правят.

Политиците се превръщат в проблем на политическата система и на партийната система. А служебното правителство се превръща в заплаха за националната сигурност. Започна със заявката как България ще влезе в някаква имагинерна война. Заявката на Румен Радев за дейността на това правителство беше да не вкара България във война. Първо, освен, че е измислен този дневен ред, той очевидно цели създаването на алтернативен разказ за българската действителност.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тити

    16 39 Отговор
    Това е най скапаното и про Рашистки правителство ама най голямата вина е на фатмака Радев
  • 3 пье шу

    26 6 Отговор
    тоя иносказател... що не...
  • 4 Аве

    45 8 Отговор
    грантажиите от фондации като "Америка за България " също са заплаха за националната сигурност!
  • 5 Така е Ристе

    9 29 Отговор
    както всичко сътворено, до сега о Мунчо Рускоподлогов, и това е против България!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Така е

    29 2 Отговор
    Всички правителства след 89 година са заплаха за бационалната сигурност
  • 8 резервист

    25 3 Отговор
    Тези мисли сподели известният политолог Панчугов, след като излезе от замайването на отровните гъби, които беше ял на вечеря. Добре поне че не умря. Стига сте ни плашили! Колкото е по-черна картината, толкова по блязкав е този който я рисува! Давайте конкретни решения за проблемите и ще ви заобичам!
  • 9 Някой

    25 3 Отговор
    Този е платен говорител на американското посолство.
    Какво очаква от служебното правителство, което ще се зюадържи поне година? Да остави държавата на самотек и да не казва истината в очите? Че, нали това правиха ПП, ДБ и БСП повече от половин година - крадоха, създаваха кризи и се правеха, че нищо от това не е станало.
    Напротив, смятам че служебното правителство е национално отговорно, и като такова взема правилните решения. Кризи наистина ще има, и то доста дивашки. Дори на запад се говори за това. И се опитват да се подготвят, а тук ни хвърлят пясък в очите, че нямало такова. нещо.
    И, ако служебното правителство се подлъже по желанията на такива безгръбначни като този, после същите безгръбначни ще обвиняват президента, че неговото правителство не е направило нищо, за да предотврати кризите.
    Нещо от рода на: "Зайо, ти що си без шапка?"
  • 10 зреене

    0 8 Отговор
    Служебното правителство ще шишкавее.
  • 11 Смръдлю

    17 3 Отговор
    Бля - бля! Много приказки, много мъгла, нищо не се разбира! Пъчучкови му работи! И по - малко злоба, ей! Не си единственият, който се прави на мъж в тази държава!
  • 12 Локо Сф1956

    6 4 Отговор
    Панчугов, кой е виновен, че за две години има 4 служебни кабинети. Простотията на един народ и лакомията на едни и същи лица да стават депутати и да си правят врътки един на друг., без да се замислят за последици. Затова -Президенска република.
  • 13 Смях

    6 3 Отговор
    Не думай, ма Панчуго!
  • 14 НЯКОЙ

    4 0 Отговор
    Истината трудно пробива сред чугунените глави, особено ако са купени!
  • 15 Българските избиратели

    2 1 Отговор
    Радев е най-големият виновник за сегашният хаос в България!
    От както през лятото на 2020 година излезе с малкото си юмруче да насъска уличниците срещу законното избрано правителство и раздели българската нация в България настана хаос.Два опита за съставяне на правителства,две служебни правителства и едно редовно,което се самосвали от некомпетентността си.
    Сега ново служебно правителство в рамките на една година.И за това е виновен само радев!
    Спасението е Импийчмънт за радев!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол