Last news in Fakti

7 Септември, 2022 10:04 16 600 46

Йордан Цонев: Какво ще правите Борисов, Христо Иванов, Кирил и Асен?

  • йордан цонев-
  • бойко борисов-
  • христо иванов-
  • кирил петков-
  • асен василев

Или ще разберем урока от Съединението или ще продължим да потъваме в блатото на разединението и на проблемите на държавата и на хората, каза още заместник-председателят на ДПС

Йордан Цонев: Какво ще правите Борисов, Христо Иванов, Кирил и Асен? - 1
Снимка: БГНЕС

"Днес, когато отправяме апел за съединение, се обръщаме към всички останали политически сили и техните лидери с въпросите: Какво съединение има в това, след като отсега отказвате след изборите коалиция с този или с онзи? Как така, при положение, че зад този и онзи стоят 200 000 или 300 000 български граждани?

Какво ще правиш ти, г-н Борисов? Какво ще правиш ти, г-н Христо Иванов? Какво ще правите вие, Кирил и Асен? Ще се разделите с 1 милион български граждани - с 300 - 400 хиляди от ДПС и още от други партии".

Това попита заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев на предизборна среща във Велико Търново, където той води листата на Движението.
Той ги упрекна, че това, което правят, е обратното на съединение, антонима на съединение - разделение. Това не отговаря на девиза на Народното събрание: „Съединението прави силата“. Нито в народната памет, нито в урока на днешния ден го има това разделение. Как ще решите сами кризите на българското общество, проблемите, пред които е изправен всеки един гражданин - да му се обезценяват парите всеки ден, да няма сигурност за работа, да няма стабилност, попита още Йордан Цонев, цитиран от "Епицентър"
Зам.-председателят на ДПС е категоричен, че е пагубно това, което започнаха да правят политиците и части от обществото у нас - да чертаят разделителни линии.
Това е и причината още от 2009 година да не можем да съставим нищо сериозно и стабилно. Оттогава нямаме нито национален идеал, нито стратегически национални цели. Тъканта на българското общество бавно и последователно в последните 13-14 години се разкъсва от линиите на разделението, подчерта Цонев.
Той отправи силно послание към политическите лидери: Или ще разберем урока от Съединението или ще продължим да потъваме в блатото на разединението и на проблемите на държавата и на хората. ДПС избира първото – да работи за България чрез диалог, чрез съединение и обединение, защото всичко останало е безсмислено.
Съединението е един от най-българските празници, защото е дело на всички нас, на нашата нация в нейното единство и многообразие. Когато казвам, че ДПС е най-българската партия, някои скачат на този мой израз, други го отминават с насмешка, но именно на този празник ще се аргументирам още веднъж, посочи заместник-председателят на ДПС.
Д-р Ахмед Доган още от създаването на ДПС, разработвайки стратегията на българския етнически модел, поставя в нейната основа отказа от реваншизъм и заедността, като начин на правене на политика.
А заедността е синоним на съединението, заедността е състояние на съединението, заяви Цонев.
Именно заедността осигурява съединението между различните части на обществото. Нашата нация е съставена от различни етноси, хора с различни вярвания и религии - един пъстър балкански букет. Заедността е философия на правене на политика, но е и неотменимо условие страната да върви напред. Доказателство са последните 15 години, след като България постигна своите геополитически цели -членство в НАТО и ЕС, добави той.
Ние, от ДПС виждаме и следваме единствения начин за правене на политика - с обединените сили на нацията. Ясно е, че ние не сме еднакви и няма да бъдем еднакви, но сме длъжни да бъдем съединени в усилията си за доброто на държавата и на хората. С различията си да бъдем единни, когато става въпрос България и българските граждани.
Всичко останало са празни думи и безотговорност към Отечеството и към хората, категоричен е той.

Според Цонев преди всички други кризи трябва да се реши политическата. Няма обаче как да се реши политическата криза с разделителни линии, каза Цонев. И добави: Стигнахме отново до девиза на ДПС, до философията на Движението за правене на политика от 1990-та година: „Заедност, съединение, общи цели – всичко в името на България “.
И в годините, в които отговорните политически сили са приемали да правят това заедно с нас, България е отбелязвала най- големия си просперитет - и политически, и геополитически, и икономически, и социален, заяви още Цонев.
Той отбеляза и съществената ролята на Камен Костадинов в ДПС като заяви, че най- добрата памет за него е победа на тези избори.

"Най-добрата памет за него е да работим за хората, Камен това правеше. Горе главите и победата трябва да е наша! Победата в истинския смисъл на думата. Неслучайно Всевишният ни даде номер 1. Това е знак. За нас победата означава следното - стабилен резултат, който осигурява на България стабилно евроатлантическо мнозинство с участието на ДПС, със съставяне на антикризисен кабинет и решаване на проблемите на хората. За тази победа ние ще работим на тези избори", заяви Йордан Цонев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боци, ристе и асьо

    34 12 Отговор
    ще ви търсим за куролационни партньори
  • 2 Българка

    66 20 Отговор
    Не може да има обединение между жертвите и техните насилници!!!!!!Какво не разбра безродникът Карадайъ и неговоят говорител Данчо-Ментата (Лъжеца)?
    Върхушките на разбойническата банда ГЕРБ-ДПС на съд и в затвор, а не във властта

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мазник

    73 9 Отговор
    и лалажия лицемерен ! Селски ментарджия безполезен , години наред политик го играе и трупа имоти и пари !
  • 5 отговор

    71 12 Отговор
    Боже, че вие най-много крадахте през целия преход! Мога да задам много въпроси за вашите имущества, ама няма да стигне мястото тук. Как не ви е срам да искате някой с вас да се коалира, че и мераци да управлявате?!
  • 6 Диаболо

    63 11 Отговор
    Ха Ха Ха Данчо М, изпълзя. И пак акъл и номера доганови.

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Данчо ментата

    60 12 Отговор
    А какво ще правите с доктора Доган, когато изритат гешеф и подпукат и вас, заедно с герп?
  • 9 Дани

    34 6 Отговор
    Левски, Ботев ,Караджата.... Те го казаха...
  • 10 вьзмездие

    53 10 Отговор
    Безмерна наглост! Когато си платите за кражбите, цялата престьпна кохорта,тогава ще видите що е заедност !
  • 11 Анонимен

    28 9 Отговор
    Връщат си комунистите от дс и сие, старото незабравено време ссср путина. Да се молим, кой къде е да си стои, че да не вземат да затворят западните граници, тогава става лошо за хората принудени да напуснат Бг от вас самите, политици, без значение на цвят, което не ми се вярва, но се чува от народа.

    Коментиран от #23, #34

  • 12 Еееех.....лелче

    39 8 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Толкова рано и вече с пяна на уста.
  • 13 Геша

    46 10 Отговор
    Пъстрия балкански букет си го заврете там, където е любимият ви либерален вектор.Няма място за етнически партии.Вашите членове да заповяда в която българска партия си изберат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 мили боже

    37 5 Отговор

    До коментар #6 от "Диаболо":

    Данчо крупието от морето, което си купи висшето образование и душеше между участващите в хазарта да носи на съответното място, после му провървя в това кално време да се прави на политик толкова години, се взема насериозно. На какво отгоре???
  • 18 Анонимен

    31 2 Отговор
    Ако те пратят при Местан какво ще говорош
  • 19 Анонимен

    27 3 Отговор
    А и при бисеров

    Коментиран от #20

  • 20 при това

    29 2 Отговор

    До коментар #19 от "Анонимен":

    Ментето си беше дружка с Бисеров. Сега сигурно няма да се сети кой е онзи.
  • 21 Държавна сигурност

    25 1 Отговор
    Се обади
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Владо

    19 2 Отговор
    Каквото досега - едно голямо нищо!
  • 25 Истина

    24 1 Отговор
    Йордан Цонев, бъдете малко по-смирен! Животът е много кратък!Не всичко на този свят е ПАРИ!
  • 26 Истина

    19 3 Отговор
    Йордан Цонев, бъдете малко по-смирен! Животът е много кратък!Не всичко на този свят е ПАРИ!
  • 27 Истина

    15 3 Отговор
    Йордан Цонев, бъдете малко по-смирен! Животът е много кратък!Не всичко на този свят е ПАРИ!
  • 28 Дядо Боби

    18 3 Отговор
    Всички в затвора
  • 29 Човек от народа

    16 8 Отговор
    Евроатлантизма се самоизобличи. Всички евроАтлантици се оказаха купени и поставени на ръководни постове национални предатели. Чучела на конци дърпани от САЩ, разрушители на изконно народни ценности и морал и замяната им с изкуствени и фалшиви довели до раЗврат и разпад на народната тъкан... Вън народните предатели от народното събрание! Възраждане на българщината и родолюбието, отхвърляне на отровния иЧовеконенавистенЕвроатлантизъм и неолиберализъм! Връщане в лоното на човечност та иморала. Възобновяване на вековните връзки и приятелство с великия руски народ!!!
    Да живее свободна от евроатлантическияНеоколониализъмБългария!!!
  • 30 Анонимен

    8 4 Отговор
    То си е пари живота, но като те оставят феодалите без да те наемат на рабита и оставаш без тях. Нали наблюдавам. Zигането го използваха, нанери по млади и изхвърли го. По цял ден стои и вечер по контейнерите. Ако имаш работа, едно жилище, деца, това е богатство, но бг я затриха и работещите са бедно живеещи.
  • 31 фбр

    21 5 Отговор
    Незабавна , пълна забрана на етническата противоконституционна партия ДПС !!!
  • 32 ПЕНКО

    11 6 Отговор
    " АЗИЯ НАД ВСИЧКО " .... " АЗИЯ ЮБЕР АЛЕС " --- " АМЕРИКАНСКИТЕ ЦИОНИСТИ -ПОД НОЖА " ... ЦЯЛАТА - ЕВРЕСКА -СЕМИТСКА - ЦИОНИСТКА БАНКОВА СИСТЕМА ЧРЕЗ ДОЛАРА /ПЕЧАТАН І - ПОД НОЖА !!!
  • 33 Анди

    10 4 Отговор
    Голяма каша става в държавата и напрежението се подклажда от индивиди като Иванов, който играят за всчики отбори и объркват избирателите допълнително
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Такаааа...!

    11 2 Отговор
    Абе Цонев , ти нали знаеш че вашите избиратели не живеят в БГ ? Да не говорим че повечето не говорят и дори не разбират български ! А благодарение на тях ,вие сте в парламента. Ако не са те вие отдавна щяхте да сте история , дори тука турците вече не гласуват за вас! В Кърджали , изборите минават вече от години с най-ниска избирателна активност.Та по тази логика, кои български граждани искат вашето присъствие в парламента , та камо ли в управлението! И защо си мислиш , че твоето мнение ни интересува!
  • 37 Христо отЕрусалим

    8 2 Отговор
    Данчо,това за съединението всички и децата го знаем.Зсщото съединението и 24май са душата и сърцето на племето ни.Нашата гордост и упование.А сега за власта и демокрацията.Тя демокрацията ни казва за да живеят хората добре в ед на държава трябва да има парламент със разумно управляващо мнозинство и също така разумна опозиция.Кой да е управлявал и кой да е опозиция ,това пък го казва народа.Имаше момент когато ДПС бяха управляващи, но се провалихте защото моделът на управлението ви беше порочен.И тук не става въпрос за Ахмед и Йордан ,а за модела.Та този модел беше, има един човек у когото е хляба и ножа.Та този модел назначи за министер на земеделието/едно от любимите ви министерства/господин кабил А пък той правеше заменки за апетитни поземлени имоти с разлика в цената в три хиляди пъти.Това го давам само като един от многото примери, чието име е корупция Данчо ти не знаеш ли че съдебната система е независима в демокрацията.Ти не знаеш ли кой еТайкуна Пеевски.И сега никой не иска с вас да прави коалиция.Вие станахте проблем и то сериозен проблем даже бившите комунисти не ви искат,бягат от вас като от чумаво.Модерната демокрация разглежда и въпроса за мястото на заинтересуваните групи от обществото и за тяхното място във власта.Нашите мюсюлмани като част от обществото ни трябва да имат място във власта.Но българското общество не е съгласно с начина ,който практикувахте когато получихте власт В демокрацията власта се дава и взима от народа в този смис
  • 38 Петър

    6 2 Отговор
    Христо Иванов със сигулносх излиза на борсата на труда.
  • 39 Мари

    5 0 Отговор
    В тежки моменти е важно да се обединим като народ.Но как да стане като някой политически партии служат на чужди интереси исазависими от мафиотски структури?!
  • 40 Данчо ментата

    6 1 Отговор
    Аз съм се накрал достатъчно за 100г напред. Мислете му вие дето гласувате за дпс и няма какво да ядете. Колкото повече гласувате за дпс, толкова повече имам възможност да крада, а вие да гладувате - такава е моята съдба на политик от дпс. Нямам избор понеже се боря за вашите права и свободи, барабар с карадауйта
  • 41 Цв. Цв.

    6 1 Отговор
    Абе, Данчо, ти незнаеш ли че българските мюсюлмани са отвратени от вашите далавери, които вършихте 30г. Вие само купувате гласове в България и това личи по появилите се нови населени места в северозападна България, където само се купуват гласове. Най-много келепир имате от турция, където там хората се явяват по заповед и дори незнаят за какво гласуват. А някъде и не се явяват, а комисията попълва по списъци бюлетините. Това последното и гавра с държавата ни.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ПИКАПА

    3 2 Отговор
    МЕНТУРНИК КАЛПАВ,КОГАТО ВЪРНЕШ ВСИЧКО ОТКРАДНАТО ОТ ТЕБ ОТ ДЕНЯ В КОЙТО СЕ НАТРЕСЕ В СДС Д0 ДЕН ДНЕШЕН КЪДЕТО СИ СЕГА В ДПС, ЧАК ТОГАВА НАРОДА МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕСЛИ ЗА ДА ТЕ ПРИСЪЕДЕНИ КЪМ НЕГО ,ИНАЧЕ СИ ЗА Б Е С И ЛК А ТА !!!!
  • 44 Васил

    2 1 Отговор
    Какво ще ги прави Иво Прокопиев - Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков? Засега ще се опита отново да ги лансира, за да бъдат на власт... после - ще види...
  • 45 Дедо

    1 0 Отговор
    А бря тоз кога ща го турнат Дека му е местото
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове