Last news in Fakti

10 Септември, 2022 16:40 1 689 23

Дилов: Надявам се разумът на по-старите политически играчи да се предаде по въздушно-капков път и на новите

  • любен дилов-
  • гергьовден-
  • герб-
  • избори-
  • правителство

Кандидат-депутатът допълни, че предстои тази седмица да се подпише и официалното споразумение между ГЕРБ и „Гергьовден“

Дилов: Надявам се разумът на по-старите политически играчи да се предаде по въздушно-капков път и на новите - 1

„В ситуация на класически анекдот сме. Песимистът казал: По-лошо не може да стане, а оптимистът отвърнал: ааа, може, може! Надявам се на изтрезняване и вразумление на политическия елит. Особено на доскоро управлявалите. Не може да не си дават сметка какво причиниха!“

Това заяви кандидат депутатът Любен Дилов-син пред flagman.bg в прогнозата си за бъдещото 48-мо Народно събрание.

Дилов отчита, че при липса на съгласие, освен икономическата, енергийна и политическа криза, ще влезнем и в конституционна. Има ред избори, дефинирани в конституцията, които изискват повече от половината депутатски гласове... Той е категоричен, че без редовно правителство наистина ще изпаднем в състояние на необратимо свободно падане.

Дилов допълва, че най-добрата формула за излизане от тази ситуация е ГЕРБ и партньори, тъй като партията водена от Бойко Бориков е показвала, че може да се справя с кризи.

„Надявам се, че разумът на по-старите политически играчи може да се предаде по въздушно-капков път и на новите (защото новите опитаха по полов път и не се получи много добре). Проучванията към момента показват, че без ГЕРБ е невъзможно да има мнозинство и редовен кабинет. Но...в крайна сметка ще се произнесе народът. Ако му харесва това, което му се случи за последните 6 месеца, да продължава с т.нар. промяна“, заяви още той.

По повод думите на ПП и ДБ, че ГЕРБ не се бори с корупцията, подкрепят главният прокурор Иван Гешев и искат „пенсиониране“ на Бойко Борисов, Дилов заяви, че всичко това се основава на предположения

„Ние не сме подкрепяли Гешев, а конституционно определеното разделение на властите, в което г-н Христо Иванов се кълне. При лидерите на Промяната е по-различно - те не четат и не зачитат много-много Конституцията, както е известно.

Впрочем господин Гешев беше избран точно по правилата от последната реформа на г-н Христо Иванов.

Тези партии не могат да определят кой ще е лидер на ГЕРБ.

Представете си, дори ние в Гергьовден не можем да определим кой ще е лидер на ГЕРБ, на ДБ или на Промяната. Това си е работа на самите партии. Но ако мислят как да излезем от кризата, в която ни вкараха, редно е да изберат съвсем друг подход.

На търсене на общи идеи и действия, а не на демаркации. Такива общи идеи са върховенството на закона, защитата на вече направените външнополитически и цивилизационни избори, защитата на обикновените хора от развихрилата се инфлация и енергийна криза.

Предлагам първо да отговорим на въпросите на хората: какво ще ядем, с какво ще се топлим, колко ще ни струва... И ако отговорим задоволително и ни остане време, да се върнем на темата за лидерството в отделните партии“, заяви още Дилов.

Кандидат-депутатът допълни, че предстои тази седмица да се подпише и официалното споразумение между ГЕРБ и „Гергьовден“.

И в тези избори Дилов е кандидат-депутат от Бургас. „Гергьовден“, а Димитър Николов беше младата надежда на СДС. Цялата нова политическа история на Бургас ми е станала нещо като генна памет, както и проблемите на града и малките общини.

Парашутист би могъл да ме нарече някой, който отскоро се занимава с политика, така че не се обиждам. Но е важно да отбележа, че идеята Жечо Станков този път да води листата е изцяло наша, на „Гергьовден“.

И горещо подкрепена от местния ГЕРБ. Даже срещнахме известна съпротива на централно ниво в ГЕРБ. Но наложихме виждането си, че в момента най-важното за района е да не позволим централната правителствена криза да се прехвърли в общините.

Да запазим Бургас като витрина на успешното самоуправление и - най-важното - да се преборим с тежкото неглижиране на Бургас, което Промяната наложи. Всеки наш проект беше умишлено спиран и саботиран.

За тези задачи трябват истински местни патриоти, хора, които и насън да ги бутнеш знаят приоритетите на района. Такива вън от съмнение са Галя, Жечо, Стефана, Адам, Андрей, Митко Брадата...цялата ни листа! Тя е страхотно регионално балансирана и съставена от взаимно допълващи се професионалисти“.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    26 2 Отговор
    Любчо е виден гъ-зо-ли-зач
  • 2 магарчока

    13 2 Отговор
    Надай се жено на пиян йу.
  • 3 Ужас

    27 2 Отговор
    Крайно време е старите политически играчи да отиват към стаята с казана под земята
  • 4 Няма

    24 2 Отговор
    какво да потече по този капков път , освен отрова ! Не се хаби да се правиш на оргинален !
  • 5 Рошко

    17 3 Отговор
    Тоз и той ли е евреин, или си направил прическа тип еврейска шапка
  • 6 Макс

    20 2 Отговор
    Не дай си Боже тъпоумието , лицемерието и алчността на старите политически играчи да се предаде по някакъв начин на младите политици. Дилов остаря , но така и не разбра , че от всяко дърво свирка не става , както и самият той .
  • 7 вижда се

    23 2 Отговор
    Тоз и за шут на децата в цирка не става , а закони ще кове и държава ще оправя !!! Боко е събрал най-големите некадърници в държавата !!
  • 8 Плагиат !

    19 2 Отговор
    Чете и срича , на баща си прилича !Баща му едно време преписваше чужди автори !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 герберастчето

    16 1 Отговор
    Дилов поема разум само по капков път, иначе си е завършен плагиат!
  • 11 Мамул

    14 3 Отговор
    Фъфленето предава ли се по въздушно-капков път?
  • 12 ФЪФ ЛЯК

    15 2 Отговор
    АЗ ПЪК СЕ НАДЯВАМ , ТАКИВА КАТО ТЕБ "ЗАКОНОТВОРЦИ" И САМО ЗАЩОТО СА С ГРАПАВ ЕЗИК , НИКОГА ДА НЕ ВИЖДАМЕ В ТАЯ ...СГРАДА !!!
  • 13 Любен от Боко

    16 1 Отговор
    А, дано си предадете маймунска шарка всички ду..давци!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГЕРБ умре

    4 1 Отговор
    Бойко в затвора
  • 16 Подлога герб

    6 1 Отговор
    ГЕРБ умре. Бойко в затвора
  • 17 1-20

    4 1 Отговор
    Тая дрипа ощи ли ръси мозък?
  • 18 Чуди се

    4 1 Отговор
    откъде да засмучи някой лев.Той разгулния живот е свързан с много мъни,плеймейтки и простотия.
  • 19 Пешо

    1 1 Отговор
    Фъфлека и ГЕРБ като си дадат разума с какво ще останат само с краденото ли .
  • 20 Абе това

    1 1 Отговор
    Момче не ви ли прилича на селскостопански труженик захвърлил мотиката и скочил в лъскави одежди?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ммм

    1 1 Отговор
    А ТИ БЕ ПОДЛОГО АКО БАЩА ТИ БЕШЕ ЖИВ ЩЕШЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ТЕБ НЕКАДЪРНИК И АБОНИРАЛ СЕ ЗА ПАРЛАМЕНТА -НАРОДНАТА ПАРА Е СЛАДКА -НЕ РАБОТИШ ПЛЮЕШ И СИ ЖИВЕЕШ ЦАРСКИ НО ДО КОГА ДО ЖИВОТ АМА ДРУГ ПЪТ НА НАРОДА МУ ОМРЪЗНА ОТ ТРАНТУТНИЦИ И КРАДЦИ
  • 23 Анонимен

    1 1 Отговор
    Много шушукаше и се пънеше а сега го удари на молба лесните пари са хубава работа но явно не си ги заслужил боклук
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове