10 Септември, 2022 17:50 2 436 12

Ангела Николова: Трябва да има механизъм за разследване на главния прокурор

  • ангела николова-
  • български възход-
  • главен прокурор-
  • коректор

„Въпросът е как да направим така, че да няма възможност за политическо въздействие върху тези процеси", посочи кандидат-депутатът от "Български възход"

Ангела Николова: Трябва да има механизъм за разследване на главния прокурор - 1

Трябва да има механизъм за разследване на главния прокурор. Това заяви в студиото на „Офанзива” по NOVA News кандидатът за депутат от “Български възход” в листата на 25-и МИР Ангела Николова.

„Въпросът е кое ще бъде най-доброто решение за това и да направим така, че да няма възможност за политическо въздействие върху тези процеси”, подчерта тя.

"Решението да се включа в кампанията не беше трудно. По-скоро беше много отговорно", коментира тя въпроса защо е решила да избере партията на Стефан Янев за участие в изборите.

„В лицето на Стефан Янев всички видяхме държавник, който съумя да управлява държавата по един спокоен начин – без излишни скандали и разделение на обществото. Според мен той е политик, който наистина може да оглави държавата. Обединили сме се около общи идеи и ценности. Една от причините, да се включа в редиците на партията е борбата с демографската криза”, посочи тя.

Тя коментира и предложението да се промени формата на държавното управление от парламентарна на президентска република. „Този въпрос трябва да бъде поставен задължително на обществен дебат и обсъждане. Трябва да се направи задълбочен анализи и да се прецизира тази толкова сериозна правна промяна. но на фона на множеството кризи, пред които сме изправени, от „Български възход” смятаме, че този въпрос е излишно дебатиран и трябва да се обсъди, когато ситуацията се успокои”.

Според Николова в последната година и половина сме станали свидетели на една задълбочаваща се политическа криза. „Липсата на редовно правителство и на устойчив кабинет създава ситуация, при която тепърва може да се получи конституционна криза. Ако не успеем да сформираме редовно правителство и то да излъчи кандидатите за ВСС от парламентарната квота, със сигурност може да се стигне до конституционна криза, в която един конституционно организиран орган пречи на друг да извършва своята дейност”, подчерта тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цуца

    14 3 Отговор
    А, бе моме, к ви ги дрънкаш?! Май изобщо не си в час!!

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 1 Отговор
    А механизъм за разследване на "механизма" , ще има ли?

    Коментиран от #4

  • 4 Хи хи

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Щом е механизъм , бъди сигурен , че ще се счупи .Може и да се окажеш прав за механизъм на механизма.
  • 5 Умря сиганката която

    11 1 Отговор
    Ни хвалеше! Сега възходящите сами ще се хвалят едни други 😂🤣😅
  • 6 Наблюдател

    8 0 Отговор
    Това "трябване" го слушаме много отдавна и най-вече преди избори.... После откриват че "ами то Конституцията"...
    до следващите избори. До сега така и не се намериха такива дето да свържат "трябването" с правенето!
  • 7 Айде

    4 6 Отговор
    На България не е нужен главен прокурор! Само областни прокурори избрани от съответното население по критерии за обществен морал и доказан професионализъм по критерии, определени от парламента! Борисов и тия около него ще влязат в затвора на втория ден!
  • 8 Немо

    10 2 Отговор
    След изчитане на горният "материал" , вече съм твърдо убеден , че ПП "Български възход" мигновено трябва да се преименува на ПП "Български идиот" . Защото е повече от очевидно , че само идиот може да гласува за индивиди , като момата която е избълвала всичките тези глупости.

    Коментиран от #10

  • 9 оня

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Цуца":

    Да, да, то от такива дето са много в час сме на това дередже вече над 30г:))
  • 10 оня

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Немо":

    Наблегни на пунктуацията, ако държиш да си грамотен:))
  • 11 Да бе да

    2 1 Отговор
    "Трябва да има механизъм за разследване на главния прокурор."

    Пак измишльотини 😁

    Има много, ама много прост механизъм!
    Главния прокурор, става политическо назначение! Безмандатно !

    Когато си замине кабинета си заминава и той !
    Ако следващия премиер иска да го запази , си е негова работа!

    Така когато вече не е главен прокурор, може да го разследва всеки прокурор! Главния ще знае , ,че не само господ е над него и ще уважава колегите си защото утре може да зависи от тях!
  • 12 Ще оглави

    1 0 Отговор
    друг път,нито сикаджии,нито пенсионирани зелени чорапи имат моралното право да управляват.Щом са пенсионери да си гледат пенсията.Ако иска да работи и като е "толкова" спокоен да стане нощен пазач някъде.Да ,ама не иска власт кремълския шопар,ще ни донесе тоталитаризма и империализма на Путлер 5% богати,а мужиците и жениците им да го духатЯнев-операцията няма никаква работа в политиката,достачно проруски партии има само за субсидии и носещи беди на хората.Манталитетът му е да си оправи децата с готини заплати,което вече направи.Защо работят в БЕХ и Булгаргаз ли беше дъщерята завършила връзки с .....Да оправи любовницата на добра служба.Партията му да лапа субсидии и дотам е "патриота"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове