14 Септември, 2022 11:15 1 090 25

Емил Радев: Арестът на Борисов е прецедент, ЕП да осъди задържането

  • емил радев-
  • арест-
  • бойко борисов-
  • еп

"Няма нищо политическо тук", така евродепутатът отвърна на критиките на ПП, че Европейският парламент се замесва в предизборната кампания у нас

Емил Радев: Арестът на Борисов е прецедент, ЕП да осъди задържането - 1

Актът на незаконно задържане на опозиционен лидер трябва да бъде осъден и да няма повторение, както и да няма повторение на казусите с арести и притеснение на хора по време на изборите през 2021 г. Това заяви пред БНР евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Емил Радев.

Няма да има гласуване и резолюция след обсъждането в ЕП, уточни той. Очакват се позициите на всички политически групи по темата.

Досега в ЕС не е имало незаконно задържане на лидер на най-голямата опозиционна партия, подчерта евродепутатът в предаването "Преди всички" и допълни, че подобен прецедент не бива да се повтаря.

"Няма нищо политическо тук", така евродепутатът отвърна на критиките на ПП, че Европейският парламент се замесва в предизборната кампания у нас. По думите на Радев преди няколко месеца, когато е било инициирано искането за обсъждане на казуса с ареста на лидера на ГЕРБ, не е било ясно, че ще има избори.

Освен ареста на бившия премиер, Радев посочи и действията на МВР по места по време на изборите миналата година, включително съставянето на предупредителни протоколи и претърсвания.

"Тези антидемократични и навяващи спомени от бившия комунистически режим действия не трябва да се повтарят и трябва да бъдат осъдени."

"Кирил Петков се опита да въвлече и Европейската прокуратура в този незаконен арест. Недопустимо е по такъв начин да се замесва тази институция в политическите борби в която и да е държава членка."

Емил Радев посочи още, че когато е ставало дума за европейски проверки по времето на управлението на Борисов, мониторинговата група е действала много бързо, за разлика от сегашната ситуация. Той изтъкна, че когато става дума за върховенство на закона, двойният стандарт е недопустим.

"А сега вече 5 месеца мълчат. Мълчат и когато бяха представени експертизите по разследвания, от които се виждаше ясно, че снимките са манипулирани, от спалнята на г-н Борисов. И тук виждаме двойния стандарт."


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    31 2 Отговор
    Тая шия не е от туршия
  • 2 Съвет

    22 4 Отговор
    Ако не се спрат публикациите на подобни лъжи и манипулаций , много скри ще се превърнем в банановата провинция на света !
  • 3 Загрижен

    34 4 Отговор
    Ха-ха, снимките били манипулирани... Ама това е според прокуратурата на престъпника от Банкя. Снимките бяха пращани в щатите и се доказа, че са истински!!!
    А видеото и то ли??? Я кажи нещо за видеото от зайчарника на тиквата!!! За аудио записите и те ли са менте??? Лелеее, в нормална държава тоя щеше да е слаб като вейка в някой пандиз, а до него да е българоубиецът Тиквоний I
  • 4 Койдозлу

    25 2 Отговор
    В казармата служи в секретното поделение „Тихина“ заедно с шефовете на групировката ТИМ
  • 5 Факт

    20 2 Отговор
    Не е истина какво се случва в държавата ! Манипулаций , лъжи и кражби със съдействието на властта и съдебната система ! Срам !
  • 6 Тиквун

    25 1 Отговор
    Как няма да е незаконно като главния каскет се обръща към Боцко с "ШЕФЕ".
    И да им припомним на евролидерите, че Боцко ги е ..... с 200.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Уууууууууу

    24 1 Отговор
    БОРИСОВ ГЕРБ И ДПС СА ОПГ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кюлчетата са от шоколад

    18 1 Отговор
    А пачките са от монополи. И той си ги е правил с кмета през свободното си време.
  • 12 Пипи Чорапчето

    26 1 Отговор
    Колко да са манипулирани, когато Буцко сам си призна, че даже знае коя "прекрасна госпожа" ги е правила?;)
    Ама нали си е джентълмен, не иска да каже името ѝ - само я кръсти Мата;))
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 шоп-ар

    21 1 Отговор
    бая филии с мас
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Възмутен

    23 1 Отговор
    Ах,този бослук още се подвизава в ЕП.Този трябваше отдавна да търка наровете в затвора,а не да се гуши с евро.Няма как да бъдем дабре с такива като Емилчо.
  • 17 Тоя дебелак,

    20 1 Отговор
    също е за затвора
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 123

    15 1 Отговор
    ЧЕТИРИКРИЛЕН ГАРДИРОВ ОЯЛ СЕ НА ГЪРБА НА НАРОДА И РЪСИ ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА НО ТИКВАТА БОГАТО ТЕ Е ВЪЗНАГРАДИЛ И ТЕБ И СВИТАТА В ЕП И СЕГА БРАНИТЕ КРАДЕЦА
  • 20 Тома

    13 2 Отговор
    Този не беше ли пирата на либииския танкер Бадър.Защо не го разследват този дебелия гербер а защитава на тиквата чекмеджето
  • 21 Хрантутник

    10 1 Отговор
    Още един хрантутник на бедната ни държава. Безпрецедентно е, когато един крадец, сниман да спи със шкафче пълно с кюлчета, пистолет и пари и да не е разследван. Да го прикриват полиция, прокуратура, да не е изправен пред съд, защото в друга държава до сега да беше в затвора. Но безпрецеденто в България няма правосъдие и всички големи крадци са защитени от така наречения Главен прокурор, г-н Главен Каскет. Но и това ще стане, съд ще има, независимо какво ще каже ЕП. Та те там са най корумпираните политици, Скоро ще стане ясно и за ваксините на Урсула. Но крадците се защитават, пазят себеподобните. Пак ще има цирк, ББ се доказа че политик от него не става, но изпечен крадец, лъжец и симулант клоун Да.
  • 22 ошишкевен гербераст

    6 1 Отговор
    Абе шoпap , това ли му е работа на ЕП , какво е това ЕП на съюз за търговия с кюмур и железо , българският народ трябва да го осъди и сигурен съм , че ще го осъди и то именно за това , че беше само за 24 часа , а не до съд и после до доживотен затвор . Някаква неадекватна реакция на неадекватен Киро , вероятно след вечеря с пици , реакция от пиците е получил , като онова с извадките от Фейсбук , дето ги носи на Гешев . Но тоя народ все пак някога ще си получи адекватна администрация и тогава , тогава на който искате арменски парламент на ЕС плачете.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Им бе цилус

    2 1 Отговор
    Радев, нито е задържане на опозиционен лидер, нито е задържане на бивш премиер. Задържаха престъпник. Ясно?
  • 25 Ааааа не така....!

    3 1 Отговор
    ЕП даже трябва да помогнат, този престъпник да влезе в затвора! Европейската прокуратура е време да си свърши работата , защото нашата е зависима !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове